Şimdi Ara

PARADIGM CLUB (BAŞKA KONU AÇMADAN BURADAN DEVAM EDELİM LÜTFEN) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.581
Cevap
22
Favori
220.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzaklığı sebebi ile bir türlü gidemediğim SRC Elektronik' e Gölcük' te işimizin çıkması sebebiyle nihayet gittim.Öncelikle Sertaç Bey' e bizi ailece ağırladığı için teşekkür ederim. Gitmeden önce yaptığımız telefon görüşmesine göre hazırlanan sistemler:
    • Monitor 7 + CC 390 + Mini monitor + DSP 3400
    • Monitor 9 + CC 390 + Mini monitor + DSP 3400
    • Cinema 90 CT 5.1 set
    Tüm sistemleri hem film demoları ve konser DVD leri ile birlikte 5.1 hem de stereo olarak dinledik.
    Cinema 90 CT sinema için fazlası ile yeterli. Yine 90 CT ile stereo müzik te dinledik. Tabiki kule tipi hoparlörlerle kıyaslanamıyor, bas açığını kapatmak için subwoofer la birlikte sistem idare ediyor.
    Monitor serisinden oluşan sistemlere geçtiğimizde hem müzikte hem de sinemada ses daha da büyüyor, DSP 3400 mükemmel. (Bir ara bizim ufaklık oturduğu koltuğun titremesinden etkilenip Baba n’oluyor diyerek yüzüme bakmıştı.) Özellikle konser DVD lerine geçtiğimizde 90 CT ile Monitor serisi arasındaki fark oldukça hissediliyor. (Bu işlerle ilgilenmeyen eşim bile sesin bariz farkettiğini söyledi.) Sanki canlı konserde gibi hissediyor insan. Dinlediğim sesi tarif etmem zor ama birşeyler söylemek gerekirse; müzikte detaylar iyi seviyede. bas mid ve tizler sanki birbirine eşit ve ses fazla değişime uğramadığı için doğal. Çok azda olsa bas sesleri artırmak için ayar ihtiyacı hissediliyor. Dinlemesi oldukça keyifli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Archi 67 -- 9 Ağustos 2009; 1:02:56 >

• Biraz uzun oldu ama hemen toparlayayım. 90 CT ve Monitor 7 serisi arasındaki fark sinemada benim için çok önemli değil ama stereo müzikte doğal olarak fark var. Öncelikle bütçemin AVR dahil 5000-5500 TL civarında olması ve apartman dairesinde (26 m2 lik bir salonda) kullanacağımı düşünürsek Monitor 9 yerine Monitor 7 den oluşan sistem beklentilerimi fazlasıyla karşılayacak sanırım. Bu doğrultuda hazırladığımız sistem ve içimdeki canavara dur diyecek 2. alternatif aşağıda.
    •Monitor 7 + CC 190 + ADP 190 + DSP 3100
    •Cinema 90 CT 5.1 set (Bu olursa içimden bir ses hala diyor ki bu iş burada bitmez, ileride ayrı stereo sistem kurarsın.)
    Şu virüsünün etkisinde kalmasam 90 CT alıp bu işi bitireceğim. Ama ileride stereo falan dinleriz, almışken kule tipi olsun vs. vs... Yakın zamanda bu işi sonuçlandırmak için daha önce dinlediğim ve son kararım budur dediğim Monitor Audio RS6 AV ile Paradigm alternatifleri arasında seçim yapmak gerekiyor.

• Şimdi tebrik ediyorum işte sizi
  • Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hometheatre -- 12 Ağustos 2009; 18:42:56 >
  • şu anda performanslarının üzerine fiyat faktörüde eklenince Türkiyede kendi klasmanında alternatifi yok diyebiliriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hometheatre -- 13 Ağustos 2009; 9:22:13 >
  • ARKADAŞLAR PARADIGM IN SUBWOOFER DA TOP MODELİ 3000W LIK PARADIGM REFERENCE SUB25 MODELİDİR.

AŞAĞIDAKİ LİNK TE DE SUB 25 İN PBK-1 İLE YAPILAN İNCELEMESİ VERİLMİŞTİR

http://www.hometheaterhifi.com/subwoofers-products-menu-column1-41/659-paradigm-reference-sub-25-powered-subwoofer-and-perfect-bass-kit-pbk-1-.html
  • EISA 2009-2010 ÖDÜLLERİ

http://www.eisa.eu/awards/audioht
  • Selam dostlar,
    Bu hafta sonu kendimi eve kapattım ve sistemi test etmeye çalıştım. Teknik detaya girmeden aynı zamanda Hi-Fi konusunda acemi birisi olarak sizleri “PARADIGM” setim hakında bilgilendirmeye çalışayım. Bu bilgiler bazılarınızı doyurmayabilir ama ne yapalım daha detaylı bir yoruma kadar şimdilik en iyisi bu

Önce sinemadan başlayacak olursak, genel olarak sinema performansı gayet iyi ve tatmin edici. Sistemin bütünlüğü harika, özellikle ADP 390 lar küçük boyutları ile muhteşem kaliteli bir verim ortaya koyuyor. Surround bir yapıda olması bu etkiyi artıran sebeplerin başında geliyor. Şimdi neden tersten başladın diyeceksiniz, çünkü frontlardan ve centerdan daha önce bahsetmiştim. Yinede değinmeden geçmeyeyim. Zaten CC-390’ı resimlerde de gördüğünüz üzere devasa bir boyutta, performansı çok çok iyi. Ses seviyesini birazcık arttırdığımda frontları hemen bastırabiliyor. Frontlar da şık ve gösterişli bir yapıya sahip. Gerek filmlerde ve gerekse müziklerde çok iyi detaylar veriyor. ADP 390’lar sisteme katılan en son bileşenler oldu. Onlar yokken sinemada açıkçası bir bütünlük hissi vermemişti. Ayrıca sistemin pişme süresi de tamamlandı. Şimdi ses sanki daha bir başka güzel.
    Bundan önce geçici olarak klipsch marka rearlar vardı. Doğruyu söylemek gerekirse varlığı ve yokluğu arasında ben pek bir fark hissetmemiştim, ama ADP 390'ları bağlayınca kendime işte sinema zevki bu dedim. Sistemi bir bütün olarak değerlendirdiğimde efektleri ve aksiyonlu sahneleri tam olarak veriyor ve çok yüksek şiddetlere çok çabuk ulaşabiliyor. Doğala yakın sesler veriyor. Tabi burada sisteme tekrar dahil ettiğim iki tane B&W ASW 3000 aktif subwooferın da hakkını yememek lazım. Aktif olmaları aksiyonlu ve bol efektli sahneleri inanılmaz zevkli bir hale getiriyor ve sistemi bir iki kat daha yukarı taşıyor. Dip baslarda farkını gerçekten ortaya koyuyor. Zaten sinemada bildiğiniz üzere bas olmadan pek bir zevk alamıyorsunuz. Şu da var ki fazla bas sevmeyenler için sistemin kendi bas performansı bir hayli yeterli gelecektir. Topiğin ilk mesajlarında birkaç arkadaş bu kadar basa ne gerek var demişlerdi. İnanın farkı dinlemeden anlayamazsınız. Tabi bu benim şahsi izlenimim.

Müzik performansına zaten diyecek pek bir şey yok. Elimde olan iki Demo Dvd’deki müziklerden özellikle Dido’nun söylediği White Flag isimli şarkıda kendimi konserde gibi hissettim. Sistemin bütünlüğü muhteşem ötesi. Phill Collins’in söylediği True Colours isimli şarkıda ise kendimden geçtim. Zaten sevdiğim bir sanatçı ve de şarkılarını böyle bir sistemde dinlemekte insana ayrı bir zevk veriyor. Simply Red’in söylediği If You Don’t Know Me By Now isimli parçada gözlerimi kapadım gece saat 01:30 civarıydı birde loş bir ışıklandırma var salonda, parçayı en az 4 kere üst üste dinledim zaten alt kat boş üst kattaki komşuda evde yoktu sesi -30 db’de dinledim. İnanılmaz bir zevk ve inanılmaz bir duygu arkadaşlar. Kesinlikle harika ötesi. Gerek frontlar, gerek center ve gerekse ADP 390’lar detayları çok iyi veriyor. Bu şarkıları hem baslar açık hem de kapalıyken dinledim. Ben bas sevdiğim için baslar açıkken daha da zevkliydi. İnanın gerçekten müzik dinlediğinizin farkına varıyorsunuz. Geçtiğimiz iki gün içerisinde çok uzun sürelerde müzik dinledim ve film izledim kesinlikle bir rahatsızlık, yorgunluk hissetmedim.

Böyle bir sistemde kesinlikle orijinal ve kaliteli kayıtlar dinlemeniz gerekiyor. Eğer sizlerde evinize ses sistemi almayı düşünüyor iseniz bence gidin ve kesinlikle dinleyin test edin. Pişman olmayacağınıza eminim.

Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: aliyilmaz

Selam dostlar,
    Bu hafta sonu kendimi eve kapattım ve sistemi test etmeye çalıştım. Teknik detaya girmeden aynı zamanda Hi-Fi konusunda acemi birisi olarak sizleri “PARADIGM” setim hakında bilgilendirmeye çalışayım. Bu bilgiler bazılarınızı doyurmayabilir ama ne yapalım daha detaylı bir yoruma kadar şimdilik en iyisi bu

Yeterince doyurdu Sn. Aliyılmaz teşekkür ederim.

• sayın darthnihilus, sizi kastetmemiştim umarım alınmadınız.

quote:

Orijinalden alıntı: darthnihilus

quote:

Orijinalden alıntı: aliyilmaz

Selam dostlar,

Yeterince doyurdu Sn. Aliyılmaz teşekkür ederim.

• biraz üstüme alındım da öyle kötü bir anlamı olmadığının farkındayım. kesinlikle beni kastetmiş olsanız bile sorun yoktu sizin onu yazarkenki niyetiniz zaten kötü değil, gayet normal şekilde çok teşekkür ederim yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Feelgood -- 18 Ağustos 2009; 17:37:54 >
  • Forumdan arkadaşımız Sn. nomadmaster

Paradigm Cinema 110CT modelini alarak aramıza katılmıştır .

İyi günlerde kullanması dileği ile
  • hayırlı olsun. aramıza hoşgeldi
  • Sn. Aliyılmaz yanlış hatırlamıyorsam siz monitorleri almaya gittiğinizde studio'ları da dinlemiştiniz ufak bir karşılaştırma yapmanız mümkün mü?
  • tabi hemen,

studio serisinin monitör serisine göre daha akıcı daha berrak ve sakin bir ses yapısı vardı. o seriyi dinlerken sanki kendinizi daha bir müziğin akıcılığına kaptırıyorsunuz. monitörden çok çok üstün bir ses kalitesi ve kapasitesi var. eğer bütçeniz uygun ise öneririm. yoksa monitör alın. daha iyisi de aşağıdaki.

tabii en babası da signature serisi. o anlatılmaz ancak kendiniz dinlemeniz lazım. özelliklede stereo da. insan büyüleniyo resmen. vallahi param olsa hiç birisini düşünmeden signature serisini alırdım. ama ileride düşünmüyorda değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by@li -- 19 Ağustos 2009; 18:52:53 >
  • bi' ihtimal studio da düşünüyorum ama bakalım. Az kaldı artık hayırlısı eylül ortalarında bitiririm diye düşünüyorum. Eğer monitor tatmin etmezse bütçeyi arttırmayı düşünmüyor değilim. Sonuçta kolonlar bir kere alınan şeyler. Değiştirmek kolay değil.
  • Studio serisi olursa bunlara uygun çok iyi bir amfide almanız gerekecek
  • onkyo 876 kesmez mi? bu arada studio 100 değil tabii ki studio 60 düşünüyorum.
  • olabilir txnr906 da olabilir. Marantz ın AV8003 ve MM8003 ü çok güzel oda olur
  • ben 876'yı değiştirmem heralde. 906 da çok pahalı. istediğim özellikleri barındıran bir tek onkyo var o yüzden marantz düşünmedim. Tek kafama takılan onkyo'da 24p desteği yazmıyor oluşu ama olmadığından mı yoksa olmaması saçma olur diye mi yazmadılar emin olamıyorum?
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.