Şimdi Ara

Parafly Ölmüştür... Katsayılar x2'ye düşürüldü... (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
448
Cevap
22
Favori
21.528
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: karamursel_marine

Nesi sömürüldü paraftan daha bi haberi olmayan milyonlarca insan var. Boyle forumlari takip eden paraf günlerini takip eden insanlara ödülünü vermeyecekse varsin ne halleri varsa görsünler. Benim aylik ortalama akaryakit giderim 8 bin ile 10 bin arasinda değişiyor. Bu kart bana(4x ve 5x katsayiya guvenip) 0.15 ile aylarca puan toplattirip sonunda da boyle yapiyorsa benden elimden ne geliyorsa yaparim. Ben yazarim onlar düşünsün. Sonunda elbet kapatacagim karti.

son 3 ayda en az 15 kişiye söyledim. paraf bilen nadir, parafly'ı bilen yok. katsayı 4 filan deyince katsayı ne diyorlar. parafly kredi kartı piyasasındaki en zayıf oyunculardan biriydi. bu yüzden kontenjanı da düşüktü. halkbank'în politikaları değişmiştir, mile ayrılan kontenjanın bittiğini sanmıyorum

• adiosa kaldık yine

wings gitti paraf gittti

vakıfa dönecem ama ya oda giderse

bakalım ne olacak
  • adiosa kaldık yine

wings gitti paraf gittti

vakıfa dönecem ama ya oda giderse

bakalım ne olacak
  • Kartı kapatırdım bende

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halkbank internet sayfasından şikayet formu doldurdum 2 saat içinde sözde diğer avantajlarının olduğu bir form ile geri döndüler. Çağrı merkezine ilk gün kayıt açtım 3 gün sonra aradığımda öyle bir kayıt yok ilgili birime aktarılmıştır gibi saçma bir cevap verildi . Bddk üzerinde kayıt oluşturdum onla ilgili bir gelişme yok. Bende kısa sürede kartı kullanıma kapatmayı düşünüyorum artık bilgi maillerine ve sms'lere bile katlanamiyorum. Zamanında paraffly hep öneririmdim arkladaşlarımı artık ama uzak durun diyorum resmen soğudum bankadan.
  • kapatın kartları gitsin.

ben adiosa başvurmuştum katsayılar değiştiğinde. kabul edilmiş bir haftaya gelir artık. halkbank düşünsün.

devlet bankası olduğu için ticari kaygıları fazla olmaz diyenler olmuş: madem ticari kaygıları yoktu neden paraf ve parafly için ilk çıktığında türlü türlü kampanyalar yaptılar ?

parafly'ı 3 katsayı ile çıkarsalardı yine iş yaparlardı neden 4 katsayıyla çıkardılar ?

çünkü ticari kaygıları vardı. paraf ve parafly'ın pazarda kendine yer edinmesi gerekiyodu.

ben bu forum dışında çevremde paraf kartı olan görmedim mesela.

böyle yaparak forumdaki kesimi de kaybettiler.
  • 110 benim 40 da hanımın puanı vardı. Tatil planları suya düştü bari araç kiralayayım. Benim 110 lira ile lüks araç kiralayayım 3 gün eşiminkiyle de ekonomi sınıfı 2 gün kiralayayım diyorum. Eşim daha çok acemi aldığı aracı ben alsam aviste sorun olur mu kimin sürdüğü acaba? Bir de kiralamadan başka akıl yolu var mıdır?
  • Dün kurulmuş özel bir banka gibi; tarih vermeden yapılan bu katsayı indirimi tam kelime ile HIRSIZLIKTIR. 1300 Parafly puanım vardı, zararım 2600 TL

Her yere yazacağım, gerekirse hakkımı hukuki şekilde arayacağım.

Geçen HB MH'yi aradım, hanımefendi sağolsun içtenlikle dinledi, kayıt oluşturdu vs, ancak "Banka kampanyaları istediği zaman durdurma hakkı bla bla...", dur dedim orada, bu kampanya değil, kartın olayı idi, böyle aniden, habersiz bir şekilde yapılan bu katsayı indirimi hırsızlık, bayağılıktır dedim, HB dünkü banka değil, koca devlet bankası dedim, madem kampanya departmanı bu yükün altından kalkamayacaktı, belli bir limit belirler buna göre katsayı/kampanya belirlerdiniz dedim. Daha geçen 1-2 ay önce faizsiz kredi olayı yaptınız, 2 günde caydınız, bu da yine kampanya departmanınızın fizibilite çalışmalarının yerlerde olduğunu gösterir dedim. Şartsız şurtsuz katsayı/kampanya yapıp, daha sonra erken bitirmek nedir dedim, baya bir saydım. Hatta kampanya departmanı bu konuşmamızı da dinlesin, bana öyle dönüş yapılsın dedim.

Böyle bir terbiyesizlik hayatım boyunca (31 yaşındayım) görmedim arkadaş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eaglemania -- 14 Temmuz 2015; 11:48:28 >

• Adios ile Eylül Avrupa bileti almıştım parafly ile de otel ayarlayacaktım parafly kazığını attı. Buradaki gibi yazılan durumlar çok rahatsızlık verse başkası adına bilet alımını sonlandırırlardı. Paraf Günü'nde altın alımından rahatsız olsalar gıda ve akaryakıtın yanında kuyum sektörü de Hariç derlerdi. Kendimizi kandırmayalim, Banka'nın yaptığı kurnazlıktır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecmis olsun arkadaslar,

Banka istedigi zaman sartlari degistirebilir, katsayi olayi kampanya ve sozlmesme disinda olmasi gerekir. ancak bunun etik bir yolu vardir. bu da "bence" 1: bu durumu belli bir sure onceden haber verirsin. 2: yuksek katsayi ile kazanilmis puanlar ayni katsayi ile kullanilir. Kimse de sikayet etmez boylece, artik karli bulmayan da isterse kartini iptal eder. Anlasilan o ki halkbank istedigi musteri sayisina ulasti ki katsayilar ciddi oranda dusmus. Bu isi pat diye yapmis olmalari onlari haksiz duruma dusuren bir durum. Gerci adios da aynini yapmisti ve pek de kimseyi sallamadilar diye hatirliyorum.
  • @alimakkaya +1, hiçbirşey olmayacak. Bende üzüldüm, milletçe yediremiyoruz.

Birde burda hak/hukuk diyoruz, bir allahın kulu çıksın desinki "ödül olarak sunulan, katılmak için hiçbir maliyet ödemediğim bir mil programında, şu sebepten dolayı hakkımı arıyorum"

Arkadaşlar size bunlar "hediye veriliyor" farkında değilsiniz galiba, kimse size "şu kadar harcama zorundasın, puana karşılık demiyor" "bu kadar harcamaya, hediye puan diyor"

Hangi hak hangi ? Neyin hakkı?, kesinlikle bende çok üzüldüm bilet alıcaktım bu hafta ama boşuna paralıyoruz kendimizi, kapatın kartları, adios+vakıf'a dönün bitti gitti...
  • quote:

Orijinalden alıntı: datox

@alimakkaya +1, hiçbirşey olmayacak. Bende üzüldüm, milletçe yediremiyoruz.

Birde burda hak/hukuk diyoruz, bir allahın kulu çıksın desinki "ödül olarak sunulan, katılmak için hiçbir maliyet ödemediğim bir mil programında, şu sebepten dolayı hakkımı arıyorum"

Arkadaşlar size bunlar "hediye veriliyor" farkında değilsiniz galiba, kimse size "şu kadar harcama zorundasın, puana karşılık demiyor" "bu kadar harcamaya, hediye puan diyor"

Hangi hak hangi ? Neyin hakkı?, kesinlikle bende çok üzüldüm bilet alıcaktım bu hafta ama boşuna paralıyoruz kendimizi, kapatın kartları, adios+vakıf'a dönün bitti gitti...

Parafly'ı parafly yapan tek özellik puanların 4-5 kat kullanılabilmesiydi.

Kiğılı'dan 200 Tl'üstü alışverişe %10 puan veririm diyor.
    Asıl kampanyaya güvenen adam gider belki birkaç ay sonra, belki başka bir markadan yapacağı alışverişi oradan yapar.
    4 le 5 le çarpılacak puanını düşünür, ona göre alışverişini yapar.
    5*75 e 40 puan kampanyana güvenir. Belki 3 aylık yağ erzak stoklar.
    vs vs puan veren hertürlü harcamayı yapar, tatil için, uçak bileti için puan biriktirir.
    Bu harcamaları yaparkende 4-5 kat değerli kullanabileceğini hesap eder, uçak biletinden yapacağı tasarrufu alışverişte kullandığını düşünür.

Sonra Halkbankası pat diye yarıya indirir katsayıları, olan da bu vatandaşlara olur.

• DOĞA_AŞKI kullanıcısına yanıt
    eşiniz şöför olarak sizi bildirebiliyor.ben de öyle yapmıştım.
  • 61cengaver61 6 kullanıcısına yanıt
    tşk hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: az_tek

Parafly'ı parafly yapan tek özellik puanların 4-5 kat kullanılabilmesiydi.

Kiğılı'dan 200 Tl'üstü alışverişe %10 puan veririm diyor.
    Asıl kampanyaya güvenen adam gider belki birkaç ay sonra, belki başka bir markadan yapacağı alışverişi oradan yapar.
    4 le 5 le çarpılacak puanını düşünür, ona göre alışverişini yapar.
    5*75 e 40 puan kampanyana güvenir. Belki 3 aylık yağ erzak stoklar.
    vs vs puan veren hertürlü harcamayı yapar, tatil için, uçak bileti için puan biriktirir.
    Bu harcamaları yaparkende 4-5 kat değerli kullanabileceğini hesap eder, uçak biletinden yapacağı tasarrufu alışverişte kullandığını düşünür.

Sonra Halkbankası pat diye yarıya indirir katsayıları, olan da bu vatandaşlara olur.

Kampanyaya güvenmek ? - Bu kelimenizin altına başka birşey yazmaya gerek yok aslında ama;

Yani iki gündür burda benzer yazılara cevap veriyorum, böyle bankayı savunuyormuşum gibi oluyor, en sevmediğim şeydir, devamlıda kavga ederim, tartışırım.

Ancak bir daha söylüyorum, "ödül olarak" sunulan bir uygulama, sona erdirilince, burada hak/hukuk diye cırlayamaz kimse. Varsa hakkınız, gidin söke söke alın, THH olur başka yer olur. Ama yok...

Tabiiki önceden haber verilmemesi etik değil, ama Yapı Kredi'de haber vermedi, iki kez hemde. Şimdi lütfettiler haber veriyorlar ondada değişiklik yok gibi zaten.

Bende kızgınım, haber vermeliydi, resmen kurnazlık yaptılar, harcatıp tam kullanacakken düşürdüler, ama kabul edin. HAKKINIZ FALAN DEĞİL. Ben bunun derdindeyim.

• Aslında kendi yazımda hiç bahsetmediğim birşeyin üzerinden sanki ben haktır, yasal değildir demişim gibi cevap verdiğinizden,
    benimle değil de kafanızda yer eden başka bir düşünce ile kavga etmeye çalıştığınızı anlıyorum ama yine de ben cevap vermek istedim.
    Benim yazımın herhangi bir yerinde haklarıydı geçiyor mu? İnsanlar neden tepkili onu yazdım.
    Katsayı bir kampanya değildir, kartın varoluş şeklidir, paraftan farkıdır, olmazsa olmazıdır.
    Bu programın sürekliliğinin olmaması düşünülemez. Zaten öyle olmasa avans diye bir şey olmazdı.
  • BDDK üzerinden yapmış olduğum şikayete verilen cevap.. Adamlar elimizdeki puanları silmeye bile yetkililermiş...

Kuruluş Cevabı

Sn. xxxxxxxxxx,

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu E-Şikayet’e göndermiş olduğunuz 09/07/2015 tarihli e-postanız tarafımıza ulaşmıştır.

Parafly Seyahat Hattı katlı puan uygulamasında 08/07/2015 tarihinde Bankamız tarafından değişiklik yapılarak, ParafPara ve Avans ParafPara kullanarak yararlanacağınız hizmetlerimiz için uygulanan katsayılar güncellenmiştir.

Bankamız ile imzalamış olduğunuz Bankacılık Hizmetleri Sözleşmesinin “Kartlara İlişkin Hükümler” başlıklı Promosyon Uygulamaları 7.3 maddesinde “ Banka'nın belirlediği nitelikteki işlemlerde yine Banka'nın belirleyeceği kat sayıya göre hesaplanacak ödül/ParafPara'lar, Kart'ın kullanımına bağlı olduğundan, Üye/Ek Kart Hamili; ödül/ParafParalar karşılığının nakit olarak ödenmesini veya kart borcundan düşülmesini talep edemeyeceklerini, ödül/ParafParaların sadece Banka tarafından belirlenerek hesap özeti, basın, broşür, internet vb. aracılığı ile kendilerine bildirilen/bildirilecek olan üye isyerlerinde, Banka tarafından belirlenecek sekil ve şartlarda kullanılabileceğini, ödül/ParafPara tutarlarını Banka tarafından kabul edilmedikçe üçüncü şahıslara devredemeyeceğini devir edemeyeceğini, Banka'nın uygulamakta olduğu ödül/ParafPara kazanma esaslarını kazandıkları ödül/ParafParaların diger cins ödüle dönüştürülmesi konusunda Banka'nın yetkili olduğunu şimdiden kabul, beyan ve taahhüt ederler.”

7.4 maddesinde “Kredi kartlarının ödemelerinin süresinde yapılmaması nedeniyle gecikme/ hesabın kapatılması/idari-kanuni takip hallerinde veya Kart’ın iade edilmiş/yenilenmemiş olması, Kart hamili tarafından isteğe bağlı iptal/vefat hallerinde veya Banka’nın herhangi bir nedenle is bu sözleşmeyi feshetmesi, Üye/Ek Kart Hamili’nin Kartlarını Banka’nın öngördüğü ve Kart Hamili’ne bildirdiği süre içerisinde kullanmaması veya ödül/ParafParalarını veya katlı ParafParalarını, Banka’nın belirlediği tarihe kadar kullanmaması ya da Banka’nın belli bir tarihten itibaren ödül/ParafPara veya katlı ParafPara uygulamasına ya da armağan veya mal/hizmet alımına son vermesi, katlı ParafPara kazanımı ve kullanımına imkan sağlayan ödül/ParafPara programı için Banka ile turizm şirketi arasında akdedilen sözleşmenin herhangi bir şekilde sona ermesi gibi hallerde ödül/ParafParalar veya katı ParafParalar artık bir daha kullanılmaz ve tüm ödül/ParafParalar veya katlı ParafParalar karşılıksız olarak silinir.” maddeleri kapsamında değişlik yapılmıştır.

Yurt dışı alışverişlerde 2 veya 5 taksit imkanı, Ankara Esenboğa Havalimanı’nda İç ve Dış Hatlarda, Atatürk Havalimanı’nda Dış Hatlarda ücretsiz Lounge hizmeti, Her Yer Lounge uygulaması ile yurt içi ve yurt dışı tüm havaalanlarında 50 TL restoran indirimi,TAV Ankara Esenboğa Havalimanında %50 otopark indirimi, Yurt dışı alışverişlerde 5 kat Paraf Para imkanı gibi hizmetlerin yanında farklı kampanya seçeneklerimiz ile hizmet vermeye devam edeceğiz.

Paraf kampanyaları ile ilgili değişiklikler veya yenilikleri “www.parafcard.com.tr” adresinden takip edebilirsiniz.

Her türlü istek ve önerinizi, 365 gün 24 saat hizmetinizde olan Dialog’un 444 0 400 numaralı telefonu ve (212) 340 09 99 numaralı faksı aracılığı ile iletebileceğinizi hatırlatır, Bankamızın size sunduğu tüm avantajlardan yararlanmanızı dileriz.

Bilgilerinize rica ederiz.

Saygılarımızla,

T. HALK BANKASI A.Ş

“Talebinizin devam etmesi durumunda, Bankamız yanıt tarihini izleyen altmış gün içinde Türkiye Bankalar Birliği nezdindeki Bireysel Müşteri Hakem Heyetine başvurabilirsiniz.”

Dosya Kapatıldı

İlgili başvurunuz, Kurumumuzca incelenmiş olup gerekli işlemler yapılmıştır.
    Bilgileri rica olunur.

• Bide hakem heyetine okkalı bi dilekce yazayim diyorum. Birde onlar baksin bakalim. Banka yazmis yazmasina da, mesela yillik kart ucretlerininde tutarlari sozlesmelerde yazdigi halde hakem heyetleri bu olmaz diyerek aksi yonde kararlar verebiliyor. Gecmise ait puanlar icin birileri mantik cercevesinde gorus verir gibi geliyor. Bunlar bıdı bıdı yapmislar ama. Ayni cevap banada geldi bugun. Halkbank musteri iliskileri calisiyor canim masallah masallah tü tü tü

• Hayaller İtalya,gerçekler Alanya... Teşekkürler Parafly,3 senelik emeğimin içine ettiğin için. Binbir emekle,çabayla eşimle hayalimiz olan İtalya seyahatimiz için biriktirdiğim 838 Tl puanım ile Alanya'ya otel rezervasyonu yaptım,kartı kullanmayacağım artık. Çok kampanya geldi,geçti,kaçırdık,yakaladık vs. ama bunu hiç unutmayacağım Parafly,sıcak fırsat işleri falan iyice soğudum bu işlerdende bu sayede. Dün ayakkabı dünyasında falan çek mek bişeyler vardı bedava olsa girip bakmak almak gelmedi içimden. Diğer seyahat kartlarının da bir cazibesi yok gibi,en iyisi tasarrup edip para biriktirmek,gidebiliyorsak tatile,tura o şekilde gitmek sanırım.
  • Beyler iptal edip buktugumuz veya kirdigimiz kartlari ayakkabi kutusu icine koyup Halkbank Genel mudurlugune gondermeye ne dersiniz? Sosyal medyada iyi haber olur hem.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.