Şimdi Ara

Paragraf kaynak önerisi istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
5
Favori
3.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, daha önce 3 paragraf kitabı bitirdim. Hız ve renk paragraf denemesi, benim hocam paragraf soru bankası(Öznur Saat Yıldırım) ve Rüştü hocanın taktiklerle paragraf kitabı. Hız da kazandım. 2 aydır düzenli de çözüyorum. (ilk iki kitabı daha önceden de çözüyordum). Yeni kitaba başlayacağım ancak kitap seçiminde hata yaptığımı düşünüyorum. Limit kronometre paragraf soru bankası (2019-2020 basımı) ve Rüştü hoca fulleten paragraf kitapları.. Şuan bu ikisini çözüyorum. Fulleten paragraf kitabından 20 soru çözdüm 13 yanlışım çıktı. Ki limit de her teste 3 yanlışım çıkıyor. (8 soruluk) Bende de sıkıntı olabilir bilmiyorum. Ama yine de kaynakları değiştirmeyi düşünüyorum. Hangi paragraf soru bankası/deneme yi önerirsiniz? (sizin bizzat çözdüğünüz olursa daha iyi olur) kafamda bilgi sarmalı, 345 in paragraf denemesi, paragrafın şifresi yayınları paragraf denemesi var. Ayrıca paragraf denemesi mi yoksa soru bankası mı çözmem daha iyi olur, kestiremiyorum. Paragraf soru bankasını kesiyorum, her başlıktan 1 test olacak şekilde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Paragraf Kaynak Önerisi: Paragraf Anlama Becerilerini Geliştirme

Paragrafların etkili bir şekilde anlaşılması, akademik başarı ve genel iletişim becerileri için çok önemlidir. Zor paragraflar, okuyucular için zorluk teşkil edebilir ve anlamada güçlük yaratabilir. Bu güçlükleri aşmanıza yardımcı olacak kaynaklar mevcuttur.

Zor paragraflarla mücadele ediyorsanız, "Zor Paragraflar Kitabı" gibi kaynaklardan yararlanabilirsiniz. Bu kitaplar, paragraf yapısını, metin örgütlenmesini ve anahtar kelimeleri belirleme gibi teknikler konusunda adım adım rehberlik sunar.

Bu kitaplar, zor paragrafları daha küçük bölümlere ayırmayı, ana fikri belirlemeyi ve destekleyici ayrıntıları analiz etmeyi öğretir. Ayrıca, paragrafları özetleme ve yorumlama becerilerini geliştirmenize yardımcı olurlar.

Ek olarak, gramer kurallarını ve sözcük dağarcığını güçlendiren kaynaklardan da yararlanmak faydalı olabilir. Dilbilgisi kitapları ve sözlükler, metinleri daha iyi anlamanıza ve zor paragrafları yorumlamanıza yardımcı olabilir.

Zor paragrafları anlama becerilerinize çalışma ve geliştirme zaman ayırmak, akademik ve profesyonel yaşamınızda başarıya ulaşmanıza katkı sağlayacaktır. Bu amaçla, belirtilen kaynaklardan faydalanarak ve düzenli alıştırma yaparak paragraf anlama becerilerinizi geliştirebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kanka sen geçen bir soru atmıştın ben de yorum yapmıştım. Doğru cevabın B olduğu bir soru. Ben sana 1 tane paragraf soru bankası öneririm o da Paraf Yayınları IQ Soru Bankası. Kafa açan sorular var. Ama sana tavsiyem soruları geçiştirerek yapma. Sıkılıyorsan kendini kontrol et ve kapsamlı düşünmeye çalış. Senin mantığınla sorunun mantığının uyuşmayacağı yerler olacaktır. Önceliğin her zaman sorunun mantığı olsun.

1 soru bankası önerdim sadece çünkü TYT Türkçe'de branş denemesi olarak gitmeni öneririm. Zaten 1 denemenin içinde en az 20 tane paragraf sorusu var. Hız ve Renk Kondisyon TYT Türkçe Denemeleri, Apotemi TYT Türkçe Denemeleri , Bilgi Sarmal TYT Türkçe Denemeleri öneririm.

Bütün bunları yaptıktan sonra netlerini 32-35 arasına çekersen kesinlikle ALES Türkçe sorularını çözmelisin. Ama kendini geliştirmeden bu sorulara el atma. Çünkü TYT'yi soran kurum ile ALES'i soran kurum aynı. ALES daha zor. Hem kendini zorlayacaksın hem de aynı kurumun sorularını göreceksin.

Ben de bu yıl sınava hazırlanıyorum ve netlerim 34-38 arasında gidiyor. Bunları yaparsan istediğin netlere ulaşır mısın bilmem ama netlerinin kesinlikle artacağını garanti ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6C3299DA3 -- 9 Ağustos 2021; 12:39:8 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-6C3299DA3

Kanka sen geçen bir soru atmıştın ben de yorum yapmıştım. Doğru cevabın B olduğu bir soru. Ben sana 1 tane paragraf soru bankası öneririm o da Paraf Yayınları IQ Soru Bankası. Kafa açan sorular var. Ama sana tavsiyem soruları geçiştirerek yapma. Sıkılıyorsan kendini kontrol et ve kapsamlı düşünmeye çalış. Senin mantığınla sorunun mantığının uyuşmayacağı yerler olacaktır. Önceliğin her zaman sorunun mantığı olsun.

1 soru bankası önerdim sadece çünkü TYT Türkçe'de branş denemesi olarak gitmeni öneririm. Zaten 1 denemenin içinde en az 20 tane paragraf sorusu var. Hız ve Renk Kondisyon TYT Türkçe Denemeleri, Apotemi TYT Türkçe Denemeleri , Bilgi Sarmal TYT Türkçe Denemeleri öneririm.

Bütün bunları yaptıktan sonra netlerini 32-35 arasına çekersen kesinlikle ALES Türkçe sorularını çözmelisin. Ama kendini geliştirmeden bu sorulara el atma. Çünkü TYT'yi soran kurum ile ALES'i soran kurum aynı. ALES daha zor. Hem kendini zorlayacaksın hem de aynı kurumun sorularını göreceksin.

Ben de bu yıl sınava hazırlanıyorum ve netlerim 34-38 arasında gidiyor. Bunları yaparsan istediğin netlere ulaşır mısın bilmem ama netlerinin kesinlikle artacağını garanti ederim.

Kanka mesela bugün çözdüğüm soruların çözümleriyle uğraşıyorum. 1 saattir oturmuyor sorular. Çözdürmeme rağmen anlayamıyorum. Soruları es geçmiyorum, üzerinde düşünüyorum. Gayet de pratik çözüyordum. Geçen gün eski Bi yayının türkçe denemesini çözdüm 37d 3y yaptım. Zor bi deneme değildi. Ama yine de 30 net üzerindeyim. Gidip 20 sorudan 13 yanlış da yapılmaz bence ya. Bi sıkıntı var. Ya bende ya kitapta. Yorumunu hatırlıyorum. Hatta ben daha önce ales çıktıları almıştım onları aradım bulamadım ama evde var mutlaka. Bulmaya çalışıcam. En son çözdüğüm Türkçe denemesi baya zorlayıcıydı. 31d 9y yaptım. O yüzden paragrafa yöneldim. Çünkü ben paragrafı hallettiğimi sanıp deneme çözdüm. Kötü de gelince o eksiği kapatmak adına biraz paragraf çözerim denemeye devam ederim demiştim. Paragraf adına başka ne yapabilirim bilmiyorum. Sorular üzerinde düşünüyorum. Rüştü hocanın taktiklerini öğrenmiştim çok pratik çözüyordum. Bu taktikler acabaa sadece kendi kitabı için mi geçerli :) fulleten paragraf kitabı da onun ama taktikleri tutmuyor Bi tek taktiklerle paragraf kitabından tutuyor :))

• DrDex kullanıcısına yanıt

Sakın Rüştü Hoca'dan paragraf seyretme. Rüştü Hoca'nın etkisinden çıkmam 1 ay falan sürdü. Yöntemleri kendi kitabı için geçerlidir. İnsanları yargılamayı çok sevmem ama kitap satıp para kazanayım düşüncesiyle olmuş olabilir.

Ben dil bilgisinde 3-4 soru falan yapıyordum. Kadir Gümüş'ün videolarını not alarak seyrettim. Yanlışlarımda ilk olarak not tuttuğum deftere baktım olmuyorsa çözümünü izledim. Bunu yazmamın sebebi şu: Dil bilgisi netlerim 5-6 net artınca genel netlerim de 5-6 net arttı. Bu da bana öz güven getirdi ve bu en önemli şey. Şimdi ya 1 soru kaçıyor ya hiç kaçmıyor. Burada net bir sorun varsa burayı hallet bence önce.

Kanka çok klişe ama kitap-makale-yazı vs. düşünüp okuduğun zaman ve bunu rutin hâline getirdiğinde süreç kısalıyor galiba. Çünkü bende böyle oldu. Şu an düzenli olarak her gün ilgimi çeken bir makale, yazı veya kitaptan birkaç sayfa okuyorum. Tam anlayamadığım yerlerde düşünüp kendimce çıkarımlar yapıyorum. Ben netlerimin tıkanıklığını bu şekilde aştım. Benim netlerim 28-32 arasında gidip geliyordu ve artmaya başladı.

Kanka bir de paragrafı halletmek diye bir şey yok. Türkçede her zaman 40'ta 40 yapamazsın. Emin ol yapamazsın. İllaki zorlayan, yanlış yaptığın, o an sorunun mantığını değil kendi mantığını düşündüğün zamanlar oluyor. Yani yanlışı her zaman yapacaksın çok moralin bozulmasın. Sen üstüne düşmeye devam et. Bu işler 1 günde çözülmüyor. Sen böyle üstüne düşmeye devam et kesinlikle çözülür.

Ve net hedeflerini gerçekçi belirle bence. Benim TYT Türkçe netlerim sınav zor oldu mu 33.75-34-35 civarı geliyor. Normalde ise 36-36.25 civarı geliyor. O yüzden ben TYT Türkçe denemesine oturduğumda mantalitem şu oluyor: 32.50 nete kadar tahammülüm olsun. Bu netin altına düşmediğimi görünce de öz güvenim artıyor ve daha moralli çalışıyorum.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6C3299DA3 -- 9 Ağustos 2021; 12:38:11 >

• quote:

Sakın Rüştü Hoca'dan paragraf seyretme. Rüştü Hoca'nın etkisinden çıkmam 1 ay falan sürdü. Yöntemleri kendi kitabı için geçerlidir. İnsanları yargılamayı çok sevmem ama kitap satıp para kazanayım düşüncesiyle olmuş olabilir.

Ben dil bilgisinde 3-4 soru falan yapıyordum. Kadir Gümüş'ün videolarını not alarak seyrettim. Yanlışlarımda ilk olarak not tuttuğum deftere baktım olmuyorsa çözümünü izledim. Bunu yazmamın sebebi şu: Dil bilgisi netlerim 5-6 net artınca genel netlerim de 5-6 net arttı. Bu da bana öz güven getirdi ve bu en önemli şey. Şimdi ya 1 soru kaçıyor ya hiç kaçmıyor. Burada net bir sorun varsa burayı hallet bence önce.

Kanka çok klişe ama kitap-makale-yazı vs. düşünüp okuduğun zaman ve bunu rutin hâline getirdiğinde süreç kısalıyor galiba. Çünkü bende böyle oldu. Şu an düzenli olarak her gün ilgimi çeken bir makale, yazı veya kitaptan birkaç sayfa okuyorum. Tam anlayamadığım yerlerde düşünüp kendimce çıkarımlar yapıyorum. Ben netlerimin tıkanıklığını bu şekilde aştım. Benim netlerim 28-32 arasında gidip geliyordu ve artmaya başladı.

Kanka bir de paragrafı halletmek diye bir şey yok. Türkçede her zaman 40'ta 40 yapamazsın. Emin ol yapamazsın. İllaki zorlayan, yanlış yaptığın, o an sorunun mantığını değil kendi mantığını düşündüğün zamanlar oluyor. Yani yanlışı her zaman yapacaksın çok moralin bozulmasın. Sen üstüne düşmeye devam et. Bu işler 1 günde çözülmüyor. Sen böyle üstüne düşmeye devam et kesinlikle çözülür.

Ve net hedeflerini gerçekçi belirle bence. Benim TYT Türkçe netlerim sınav zor oldu mu 33.75-34-35 civarı geliyor. Normalde ise 36-36.25 civarı geliyor. O yüzden ben TYT Türkçe denemesine oturduğumda mantalitem şu oluyor: 32.50 nete kadar tahammülüm olsun. Bu netin altına düşmediğimi görünce de öz güvenim artıyor ve daha moralli çalışıyorum.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Kanka Rüştü hocanın etkisinden nasıl kurtulacam sen onu söyle :)) yarın benim hocamın Türkçe denemesini çözmeye çalışacam. Dilbigisinden ne kadar kaçırıyorum paragraf ne kadar onu analiz etmeye çalışıcam. 30-35 arası ise günlük düzenli deneme çözmeye devam ederim. Ama daha aşağılardaysa önlemler almam lazım. Ben 40ta 40ı hedefliyorum tabi ama gerçekçi olmak gerekirse +35 istiyorum. 35 netin üstüne çıktığım her deneme benim için ciddi moral oluyor. 33'e kadar da düşmesinde sakınca yok. Dilbigisinden eksiğim var illaki. Sırıtacak şekilde fazla hatam çıkarsa direkt Dilbilgisine yoğunlaşırım. Çünkü dilbilgisi ful gelirse zaten 35 ve üstü gelme ihtimali yükseliyor baya. Rüştü hocanın taktikleri sayesinde geçen gün 37d 3y yaptığım eski Bi Türkçe denemesini bitirme sürem de iyi gelmişti. 31 dakika ile 33 dakika arasında gidip geliyordum. Ama bu fulleten paragraf ve limit kitapları sanki Rüştü hocaya karşı çıkarılmış kitaplar gibime geldi. Onun taktiği burda sökmez gibisinden :)) yardımcı oldun hocam teşekkür ederim

ÖSYM sınavlarının hepsini incele. Rüştü Hoca'nın mantığına ters. Rüştü Hoca paragrafın tamamını okumayın diyor. Ama paragrafın tamamını okumadığı zaman insan rahat etmiyor ve paragrafta gizlenmiş bir şeyler varsa göremiyorsun. Ben soruları çözerken aklıma Rüştü Hoca'nın mantığı geliyordu ve bu mantığı kullanma, kendi aklını kullan diyerek kendimi zorladım. 1 ay falan sürdü tamamen etkisinden çıkmam. Çünkü ben kendimi şartlamıştım tüm soruları böyle yapacağım diye.

Bence 40'ta 40 yapmayı hedefleme. Ben bir denemede 40 net gördüm ama hedefim asla 40 değil. Hedefi tahammül edeceğin minimum nete koy. O netin aşağısına düşmediği sürece sorun olmaz. Ben 40 neti yemeğin üstüne gelen tatlı gibi düşünüyorum. Olsa iyi olur ama olmasa da olur.

İngilizcen varsa YDS sınavına bir göz atabilirsin. YDS sorularını Türkçeye çevir aynı TYT sorusu ,paragraf olanlar, gibi. Ama bu ekstra tabii ki olmasa da olur. YDS'yi de ÖSYM hazırlıyor sadece bunun için söyledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6C3299DA3 -- 9 Ağustos 2021; 13:21:47 >

• quote:

ÖSYM sınavlarının hepsini incele. Rüştü Hoca'nın mantığına ters. Rüştü Hoca paragrafın tamamını okumayın diyor. Ama paragrafın tamamını okumadığı zaman insan rahat etmiyor ve paragrafta gizlenmiş bir şeyler varsa göremiyorsun. Ben soruları çözerken aklıma Rüştü Hoca'nın mantığı geliyordu ve bu mantığı kullanma, kendi aklını kullan diyerek kendimi zorladım. 1 ay falan sürdü tamamen etkisinden çıkmam. Çünkü ben kendimi şartlamıştım tüm soruları böyle yapacağım diye.

Bence 40'ta 40 yapmayı hedefleme. Ben bir denemede 40 net gördüm ama hedefim asla 40 değil. Hedefi tahammül edeceğin minimum nete koy. O netin aşağısına düşmediği sürece sorun olmaz. Ben 40 neti yemeğin üstüne gelen tatlı gibi düşünüyorum. Olsa iyi olur ama olmasa da olur.

İngilizcen varsa YDS sınavına bir göz atabilirsin. YDS sorularını Türkçeye çevir aynı TYT sorusu ,paragraf olanlar, gibi. Ama bu ekstra tabii ki olmasa da olur. YDS'yi de ÖSYM hazırlıyor sadece bunun için söyledim.

Ya işte ben şu netleri yaparsam deneme çözmeye devam edeyim diyemiyorum Bi türlü. Netlerim düşük bile gelse deneme çözmeye devam mı edeyim yoksa bikaç gün ara verip o kısma mı yöneleyim onu kestiremiyorum tam olarak. Netler düşük gelince ne önerirsiniz hocam? Yds olayında Malesef ben yokum, İngilizcem neredeyse hiç yok :) keşke olsaydı, denerdim dediğiniz durumu. Kendi mantığımla paragrafı yavaş çözüyorum ve gereksiz ayrıntılara takılıyorum. Rüştü hocayla bu iş hem hızlı hem de ayrıntılara takılmadan geçiyordu. Paragraf çözmeyi ezberlemiş gibi bişey oluyordum. Hatta yanlısıma kendim dönüp baştan sonra tüm parçayı okuyunca ha tamam bundan dolayı diyebildim. Ama işte her soruda tüm parçayı okumak da ciddi süre kaybettirir. Onu nasıl ayarlamak gerek bilmiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Geometri kaynak önerisi
    4 yıl önce açıldı
    Fizik kaynak önerisi
    6 yıl önce açıldı
    Türkçe Kaynak Tavsiyesi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Kanka ben Fen Lisesi çıkışlıyım ve BOUN Tarih hedefliyorum. Bunları söylememin sebebi; Sosyal ve TYT düzeyinde fen derslerim iyi. Bu yüzden Türkçeyi maksimum 45 dk. olacak şekilde ayarlıyorum. Matematiğe 55-60 dk. kalacak şekilde düşünüyorum. Sosyali ve feni nispeten daha hızlı yaptığım için.

Eğer senin için 45 dakika fazlaysa süre konusunda öneri yapamam.

YDS olayına üzülme. Çok da önemli değil zaten. Ekstra bir iş.

Bir de bence paragraf çözerken kendine güvenmelisin. Yanlış çıktığı zaman umutsuzluğa kapılma çünkü bu ülkede 2020 yılında TYT Türkçeye giren öğrenci sayısı 2.424.718 , 40/40 yapabilen kişi sayısı sadece 34 kişi.

Yanlışsa doğrusunu öğrenmeye çalış ve geç. Çok takılma bu süreç süre istiyor. Zaman geçtikçe iyi yapıyor insan. Ama insan hep doğrusal bir ilerleme bekliyor ama öyle olmuyor işte.

İnsanların beklediği: 28-29-30-31-32-33....

Aslında olan: 28-28-29-32-25-27-28-33-24-26-33-31-29-23-26-28-34-31-30-35-29-27-31-36-30-33-32-37-33-35...

Paragraf veya TYT Türkçe denemesi çözmeyi alışkanlık hâline getir . Dönüm noktasına illaki geleceksin ama hemen olmuyor, bunu anlamak lazım.

Ama şunu sana garanti ederim: Düzenli çözmeye devam et, beynini bu işle meşgul tut . Ortalama netin yükselecek. Kesin bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6C3299DA3 -- 9 Ağustos 2021; 16:6:0 >

• Ya cidden aynı durumdayım. Senin yaptıklarını yaptım ben de. Limit çözüyorum. 2-3 yanlış çıkıyor durmadan. Deliriyorum. Türkçe netim 29-33 arasında değişiyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Kanka ben Fen Lisesi çıkışlıyım ve BOUN Tarih hedefliyorum. Bunları söylememin sebebi; Sosyal ve TYT düzeyinde fen derslerim iyi. Bu yüzden Türkçeyi maksimum 45 dk. olacak şekilde ayarlıyorum. Matematiğe 55-60 dk. kalacak şekilde düşünüyorum. Sosyali ve feni nispeten daha hızlı yaptığım için.

Eğer senin için 45 dakika fazlaysa süre konusunda öneri yapamam.

YDS olayına üzülme. Çok da önemli değil zaten. Ekstra bir iş.

Bir de bence paragraf çözerken kendine güvenmelisin. Yanlış çıktığı zaman umutsuzluğa kapılma çünkü bu ülkede 2020 yılında TYT Türkçeye giren öğrenci sayısı 2.424.718 , 40/40 yapabilen kişi sayısı sadece 34 kişi.

Yanlışsa doğrusunu öğrenmeye çalış ve geç. Çok takılma bu süreç süre istiyor. Zaman geçtikçe iyi yapıyor insan. Ama insan hep doğrusal bir ilerleme bekliyor ama öyle olmuyor işte.

İnsanların beklediği: 28-29-30-31-32-33....

Aslında olan: 28-28-29-32-25-27-28-33-24-26-33-31-29-23-26-28-34-31-30-35-29-27-31-36-30-33-32-37-33-35...

Paragraf veya TYT Türkçe denemesi çözmeyi alışkanlık hâline getir . Dönüm noktasına illaki geleceksin ama hemen olmuyor, bunu anlamak lazım.

Ama şunu sana garanti ederim: Düzenli çözmeye devam et, beynini bu işle meşgul tut . Ortalama netin yükselecek. Kesin bu.

Kanka inşallah hedefine ulaşırsın ya, iyi yerlerde olmanı çok isterim :) benim tyt mat sıkıntılı. Çok fazla vaktimi yiyor. En az 65 dakika gidiyor. Üstüne Bi de Türkçeden vakit kaybetsem napabilirim ki :( sosyal 15 dk diyelim fen de 15 dk. Toplam 25 dakika fazlalığım oluyor. Tümü mat a gitse bile zar zor yeterken Türkçeden vakit kaybetmeyi göze alamıyorum. Sınavda Türkçe de mat da çok sıkıntılı geliyor. Bazen bu çalışmalarımın boşa gideceğini de düşünmüyor değilim. Mat yeni nesile Bi türlü adapte olamıyorum. Çözsem de geç çözüyorum. Konu eksiğim de yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: gilthonos

Ya cidden aynı durumdayım. Senin yaptıklarını yaptım ben de. Limit çözüyorum. 2-3 yanlış çıkıyor durmadan. Deliriyorum. Türkçe netim 29-33 arasında değişiyor.

Hocam bugün cidden sinirden elim ayağım titredi. Öyle zoruma gitti ki, sizi gayet iyi anlayabiliyorum. Hele bir de fulleten paragraf kitabını çözün, limite şükredeceksiniz. Bugün 13 yanlış 7 doğruyu bu kitaptan yaptım ben :)) ne kötü bir gündü. Zaten sonrasında toparlayamadım günü öyle kapattım. Boş geçti. Bu iki kaynağı Bi kenara atıp farklı kitaplar çözücem. Size de aynı şekilde tavsiye ederim.

Umarım toparlarsın ya. Limiti bitireceğim ben. Son kısımdayım zaten hırs yaptım. Sonra paragraf denemelerine geçmeyi planlıyorum. Kitaplardan bir hayır gelmedi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Boun tarih okuyup ne yapacaksın?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • LeviEfendi kullanıcısına yanıt

Doktor olacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: gilthonos

Umarım toparlarsın ya. Limiti bitireceğim ben. Son kısımdayım zaten hırs yaptım. Sonra paragraf denemelerine geçmeyi planlıyorum. Kitaplardan bir hayır gelmedi.

İyi bakalım, kolay gelsin kardeşim :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.