Şimdi Ara

parayla saadet olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

demiş; özdemir asaf

• Parasız olması güç.

ama paraylada olabilir.

Bence burda para olumlu bir etken.

Tabi sahibi kendini bilen biriyse.
  • Para temel neden değildir. Ama yokluğunun çoğu kez mutsuzluğa yol açtığı kesin.
    Hatta bir hadis-i şerifte "Allahım beni fakirlik ve küfürden koru der." Hadisin tam metni böyle olmayabilir ancak mana budur.
  • para mutluluğa giden yolda bir araçtır bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: kara_eylül

para mutluluğa giden yolda bir araçtır bence

Peki mutlu olmak için illede o araca mı ihtiyaç vardır?
  • Parayla mutluluk - sadet bir yere kadardır bir yere kadar gelir stop eder kalırsınız .
  • Senin için mutluluğun ne olduğuna bağlı bu birazda, çocuğu, eşi, kendisi yada bir yakını hastalanan kişinin mutlu olabilmesi onların iyileşmesine bağlıdır, gerekli tedaviyi olmak içinse paraya ihtiyaç vardır, para burda benim için bir araçtır,
    tabi herkesin kendine göre bir mutluluk anlayışı vardır, senin mutluluk anlayışın ne bilmiyorum, belki bizimle paylaşırsın

quote:

Orjinalden alıntı: HuZuN_CiCeGi

quote:

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Paralar Para Eder mi ?
    11 yıl önce açıldı
    Bu kılıçlar para eder mi?
    2 yıl önce açıldı
    Ne olur
    6 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şundan eminim Parayla saadet olmasa bile , Parasız saadet olmaz
  • quote:

Senin için mutluluğun ne olduğuna bağlı bu birazda, çocuğu, eşi, kendisi yada bir yakını hastalanan kişinin mutlu olabilmesi onların iyileşmesine bağlıdır, gerekli tedaviyi olmak içinse paraya ihtiyaç vardır, para burda benim için bir araçtır,
    tabi herkesin kendine göre bir mutluluk anlayışı vardır, senin mutluluk anlayışın ne bilmiyorum, belki bizimle paylaşırsın

quote:

quote:

Kesinlikle haklısınız ya o hasta olanları parası olmasına rağmen kaybediyorsa?

Sizinde dediğiniz gibi para bir araçtır.Bizi istediğimiz yere götürür,isteklerimizin karşılanması için bize aracılık
    eder ama isteğimizin yerine geçemez.
    Para ne istediğini bilmeyen insana mutluluk, zekası olmayan insana bilgi, korkak olana diğer insanların hayranlığını
    ve ne aradığını bilmeyene bir hedef satın alamaz.

Belli bir gelir seviyesine ulaştıktan sonraki paranın hiç bir marjinal katkısı olmadığını düşünüyorum.

• quote:

quote:

Senin için mutluluğun ne olduğuna bağlı bu birazda, çocuğu, eşi, kendisi yada bir yakını hastalanan kişinin mutlu olabilmesi onların iyileşmesine bağlıdır, gerekli tedaviyi olmak içinse paraya ihtiyaç vardır, para burda benim için bir araçtır,

quote:

quote:

Kesinlikle haklısınız ya o hasta olanları parası olmasına rağmen kaybediyorsa?

Sizinde dediğiniz gibi para bir araçtır.Bizi istediğimiz yere götürür,isteklerimizin karşılanması için bize aracılık
    eder ama isteğimizin yerine geçemez.
    Para ne istediğini bilmeyen insana mutluluk, zekası olmayan insana bilgi, korkak olana diğer insanların hayranlığını
    ve ne aradığını bilmeyene bir hedef satın alamaz.

Belli bir gelir seviyesine ulaştıktan sonraki paranın hiç bir marjinal katkısı olmadığını düşünüyorum.

evet belli bi seviyeden sonra bir katkısı olmaz, ama birde şu var, adam çok zengindir milyon doları vardır, ama çocuğu sakattır yada kendisi, ne bileyim başka bir sorunda olabilir parayla çözümü olmayacak bir sorun, diğer taraftan fabrikalarında çalışan işçisinin hiç bir sağlık problemi yoktur gayet sağlıklı bir çocuğu vardır, o zangin adamın işçisi kadar mutluluğu yoktur.

• parasızda olabilirdi.ama bu düzende zor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kargaşa -- 26 Mayıs 2006; 12:55:56 >
  • Para en büyük etken ama sadece para mutluluk vermediği ünlü sanatçılarda görüyoruz.
    Hatta dünyaca ünlü bi sanatçı vardı aklıma gelmedi şimdi şöyle demişti çok param var ama mutsuzum.
  • parasız saadet olmaz sevgi saygı hoş görü yeme içme bir insan hayatında ne kadar önemliyse parada o derece önemli
  • para mutluluk getirmez ama sinirleri yatıştırır.
    Fransız Atasözü
  • Hayat şartlarını parayla mutlu olabileceğinize kendinize adepte ederseniz bunun sonu yok.Kazandıkca değişik problemleriniz'de artacak çok paranız olsada zaten duramazsınız nereye yatırıyım ne iş kurayım veya mevcut işiniz varsa batacakmıyım çıkacakmıyım.şu işe girsemmi bankayamı yatırsam vs. vs. yani mutlu olamıyacağız (bir anlamda)bence kararınca gelişen süreçte bu fikre fazla yoğunlaşmadan hayatı idame etmektir.Kimine göre 1000 ytl çoktur kimine göre çerez parası yani kıstas çok fazla, en iyisi fazla kafayı zorlamamak gerekir.
  • sadece paraya bağlı bişey değil bu saadet denen olay olsa olsa birazcık bağlantısı vardır
    tek başına para yeterli olmadığı gibi ,tek başına diğer etkenlerde yeterli değildir
  • olurçok güzel olur,,pek güzel olur....
  • parasız mutlak saadet yüzde 1 dir paralı olup mutlak saadeti yakalayanlar yüzde 1 dir
  • parasız saadet olurmu asıl soru bu..
  • sinirleri yatıştırması bile yeterli aslında.. :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.