Şimdi Ara

Pardus'a Geçmek İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler. Öncelikle k.bakmayın bu tarz çok konu var fakat ben aradığımı bulamadığm için açma gereği duydum. Ben Win7 kullanıyorum fakat Yerli Malı yurdun malı diyerek destek olmak için Pardus'a geçmek istiyorum fakat bir sorun yaratır mı sizin fikirlerinizi almak istedim. Öncelikle oyun oynama video izleme müzik dinleme ve internette gezinme önceliklerim. Bunlarda herhangi bir sorun çıkar mı ? Bir de pardus için gerekli olan programları nereden indirebilriim. Şimdiden teşekkür ederim.

• Ben sadece pardus kullanmak istiyordum. Zaten win 7 lisanslı en iyisi win7'de kalmak bence. Tabii macbook air almadığım sürece Yorum içinde teşekkür ederim.
  • kardeş doğru düşünüyo yakında bende microsoftun kölesi olmakdan çıkıcam kullandıkca kalkıo adamlarım bi yerleri hiç değilse kendı ülkemize yönelik çalışmalarda bulunalım arkdaş doğru düşünmüş
  • Pardus'un en son durumu hakkında bilgi alın, pardus projesi iptal edildi veya askıya alındı gibi bir şey, kurduktan sonra destek / güncelleme alamayabilirsiniz, o yüzden güncel ve uzun süre destek verecek sürümleri gözden geçirin: ilk alternatif ubuntu, mint, veya arkasında büyük şirket desteği olan dağıtımlar: FEdora, opensuse. ama büyük şirketler de mesela novell, microsoft ile anlaşmalar imzalıyor son günlerde, yani microsoft kölesi olmayacağım anarşist olacağım, açık kaynak linux kuıllanacağım deyip gizliden gizliye microsoft kölesi olabilirsiniz, o yüzden şirket değil topluluk destekli bir dağıtıma göz atabilirsiniz (Mageia mesela, mandriva tabalı, daha yeni sayılmasına rağmen distrowatch.com'da hızla 4. sıraya yükseldi ve çok çok olumlu eleştiriler alıyor)

amaaaa bir işletim sisteminin en temel bileşenlerinden java'yı bile kuramayıp "bu ne böyle yaaaaa" deyip temiz bir windows kurduktan sonra youtube'da linux videolarının altına "linux sucks" yazmak yok anlaştık mı?

• Pardus’un Yarını Çalıştayı Sonuç Metni

Posted

Pardus’un Yarını Çalıştayı, Türkiye’deki özgür yazılım topluluğundan davet edilen 36 kişinin katılımıyla tamamlandı.

Pardus Projesi’nin Türkiye özgür yazılım hareketinin vazgeçilmez bir parçası olduğu bir kez daha vurgulandı. Pardus’un gelişiminin gerek bireysel gerek kurumsal sürüm olarak TÜBİTAK öncülüğünde, topluluğun katılımıyla sürdürüleceği TÜBİTAK tarafından belirtildi. Pardus’un geleceğine yön verecek, gerekli kararları alacak bir kurul oluşturuldu. Kurul, aşağıdaki temsilcilerden oluşacaktır:

* TÜBİTAK yönetim temsilcisi
    * STK temsilcisi
    * Kullanıcı topluluğu temsilcisi
    * Geliştirici temsilcileri (biri topluluktan olmak üzere 2 kişi)
    * Pardus çözüm ortaklarından bir temsilci
    * Üniversite (akademik) temsilci
    * Kamu kurumlarından temsilci

Kurul şeffaf olacak, yapılan çalışmaların hem Türkçe hem İngilizce olarak topluma duyurulması sağlanacaktır. Kurul üyeleri kendi temsil ettikleri topluluklardan seçim yoluyla belirlenecektir.

Pardus’un en önemli hedefinin en iyi Türkçe desteği veren işletim sistemi haline gelmek olduğu, Türkçe dil desteği ve belgeleme çalışmalarına toplulukla birlikte öncelik verileceği vurgulandı.

• pardus artık hikaye sitesine girdim geçen amele bir duvar kağıdı ile pardus 2012 anka denen saçma neolduğu belirsiz aynı zamanda komik, pardus kullanıcılarını aptal zannettirebilecek bir dağıtım sürülmüş ortaya..

Sayın Nihat karslı sen bu projenin nesisin? Zaten 2012 nin yarısındayız nedir bu mantık.

Gerçekten bir kampanya başlatsa sayın avukat bey ve deseki pardus a herkesi desteğe bekliyoruz ve bu desteği sağlayacak gerekli materyalleri tanıtsa.

Ve profosyonel bir iskelet bırakılsa bugün pardus hayranı ben dahil 300.000 kişi var (Türkiyede) bunun %25 i aktif görev alma potansiyeline sahip ve her türlü fedakarlığı yapmaya hazır insanlar.

Ama Şuan Yürütülen politika çok acemice geliyor bana. 20 kişi oturmuş ve yata yata, aylak aylak bir 2011 sürümü çıkartmış.

Benim Pardus Hakkındaki kişisel görüşüm;

1- Diğer dildestekleri tamamen devre dışı bırakılmalı ve Bunun için ayrı bir grup kurmak değil. Linux hakkında herşeyi türkeye çevirebilicek zamanını ayırabilicek bir takım kurmak.
    2- Sistem iskeletini Sadece Kde ye uyarlamak değil. Diğer bütün masaüstü ve pencere yönetimine uygulamak ( tabiki bu aşama bir miktar gelişildiğinde uygulanacak)
    3- paket derleme hakkında herkesi bilgi sahibi yapacak materyaller hazırlamak ve yaymak ( reklam ) ( Devlet sadece reklam yapsın biz gerisini hallederiz)
    4- Bir site kurmak ve Bu siteye pardus kullanıcılarının katılımını sağlamak için reklam yapmak (devlet)

4a- Bu sitede yer alacak olan anketlerle en sık kullanılan uygulamaları belirlemek ve bunları dağıtımda temel almak, Fazlasına girişmemek ( İsteyen depodan yüklesin).
    4a1- yani hem Clementie hemde Amarok olmaz.

4b- Sitede forum ile birlikte profosyonel destek sağlamak. Acemiler içinde sağlam belgeleme yaparak onlarında üst seviyeye ulaşmalarında yardımcı olmak.( Kendini geliştir bölümü)
    4c- Sitede yer alacak Materyallerde Seçici davranmak ( özgür diye her geleni her amatör çalışmayı koymamak)
    4c1- Amatör çalışmalar için 2.Forum diye bir bölüm oluşturmak yada amatör forum..

4d - Sitede yer alacak tasarımlarda devlet desteği aranmalı ( görselliğe uygun ve ihtiyacı karşılayabilen aynı zamanda karmaşıklığı önleyen)
    4d1- Devlet desteği bulunamıyorsa Topluluktan Bu iş için üye alımı ( herkez çalışmasını koyar ama en güzel olanı bu göreve getirilir, diğerleride özgür diye her luzumsuzu paylaşmaz)

Site ile ilgili düzenlemeler devam edecek şimdilik yarım bırakıyorum

5- Bu toplulukta yer alan her birey bağlı bulunduğu üniversite de bir grup kuracak veya buna ön ayak olacak.
    5a1 - varsa liseli gençler okullarında böyle bir kol kurulmasını sağlayacaklar.

6- Gösterişli kuruluma son verilecek. Sade ve anlaşılır bir yol izlenecek (sonuçta en fazla 30 dk ya kurulum yapıyor bunun için bu konunun çokta önem gösterilmemesi kanaatindeyim.
    7- Parduskullanıcılarıderneği (pdk) yenilenecek ve hada anlaşılır bir hal alarak bağış yardımında bulunmak isteyenler için bir ön ayak olacak.
    8- Hiçbir Siyasi terim siyasi tartışmaya izin verilmeyecek ( zaten şimdide yok ama bir kaç ufak pürüzlerde halledilecek).
    9-Dağıtım devlet bünyesinde değil topluluk tarafından disiplinli bir şekilde yürütülecek. Sayın Nihat Karslı gibi nicceleri var
    10- Liderlik vasfı olanlar ( henüz bölümlendirme yapmadık ama taslak olarak yaptığı işi en iyi yapanlar, bir konuda uzmanlaşmış kişiler), bu projenendirmenin yönetiminden sorumlu olacaklar, topluluk tarafından oluşturulmuş birimlerin başında bulunacaklar.
    11- Kısa süreli değil uzun bir plan yapılacak mesela 5 yıllık.
    12- Çıkacak olan dağıtım kararlı bir yapıya sahip olmadan yayınlanmayacak ( 2011 gibi olmayacak yani)( Alfa beta gama-yeni- serileri olacak)
    13- Latince isimler kullanılmayacak Tamamiyle Türkçe ve Türkiye gelişimini aştıktan sonra -uzun zaman- Latince ibareler, dağıtım yan isimleri kullanılabilecek.

Dahada uzatabilirdim ama yarım haliyle bırakıyorum . Eklemeler olursa sevinirim. Yada bunula ilgili özgürlükiçinde bir konu açmalıyım ama iyice detaylandırdıktan sonra bunu yapabilirim. Şimdilik bunlar taslak..

Saygılarımla..

• Buradaki forumda yazmıştım.Aynısını burada da yazıyorum.
    2009 yılından beri Pardus ve windows kullanırım.Pardusun özellikle virüs bulaşma gibi bir derdi yok.Virüs bulaşsada zarar veremiyor.Bunu herkes bilir.Windowsta maaşallah proğramları "next" "next" tıklayarak kolayca kurduğumuz gibi virüsü de "geç" "geç"diyerek kolayca bulaştırıyoruz.Haberimiz bile olmuyor.Birde bakıyoruz sistem yavaşlıyor.İstemediğimiz web siteleri kendiliğinden açılıyor.Başkalarına bizim mail adresimizden anlık iletiler gidiyor.Gerçi antivirüs proğramları üreticilerine ekmek kapısı açılıyor.Pek çok bilgisayara Pardus yüklemişimdir.Ekran kartı ,ses sürücüsü yükleme derdim olmadı.Kendiliğinden ayarlanmış oluyor.İnternet bankacılığı gibi güvenliğin önemli olduğu web sitelerine girmek için Pardusu kullanırım.
    Libree Office ile Microsoft Office'nin vba kodlamaları farklı.Eğer Microsoft Officenin vba kodlarıyla aynı olan ofis proğramı çıksın ve Linux işletim sisteminde çalışsın windowsu dama atacağım.
    Devlet desteği olmasa da gönüllüler tarafından Pardus ANKA hazırlanıyor.En azından gönünüllülerin inanıp uğraş verdiği bu tür çalışmalara saygımız olsun.Adamlar azimle çaba sarfediyor.
    Arkadaşlar! gönüllüler tarafından Pardus devam ettirilmeye çalışılıyor.Destek için Pardusu bilgisayarınıza indirip kurun.Beğenmezseniz kaldırırsınız olur biter.
    Destek almak için,http://www.ozgurlukicin.org/ web sitesini ziyaret ediniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi make up -- 6 Temmuz 2012; 23:12:49 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir arkadaş oyun oynayamazsınız demiş. PlayOnLinux'u kurarak age of empires sism call of duty gibi bilinen oyunları oynayabilirsiniz.
  • Bence baslangic icin Ubuntu veya Linux Mint sec.Bunlar daha stabil ve kullanimi kolay sistemlerdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.