Büyük ihtimalle depoda opera mevcuttur. Program ekle kaldır kısmından operayı direk indirip kurabilirsiniz...
Paket yöneticisini açıp opera diye aratırsanız oradan kolayca yükleyebilirsiniz.
Eğer paket yöneticisinde bulamazsanız, Contrib depo ismindeki yazılım deposunu da paket yöneticisine eklemelisiniz.
Contrib depo adresi :http://paketler.pardus.org.tr/contrib-2007/pisi-index.xml.bz2 Yapmanız gerekenler, Paket yöneticisini açtıktan sonra "Ayarlar" 'a basmak ve "Paket yöneticisi programını yapılandır" 'ı seçtikten sonra açılan pencerede "yeni depo ekle" düğmesine basmak ve bu adresi oraya yapıştırmak. (isim yerine contrib yazabilirsiniz.)
Daha sonra normal arama yaparsanız opera'yı bulabilirsiniz.
@MaviAteş
Teşekkürler Opera yı Kurdum
Yalnız şimdi Opera ile flash dosyalarında sorun yaşayacaksınız. Bunun çözümü
forum.pardus-linux.org 'da veya wiki.pardus-linux.org 'da anlatılmıştı oralarda ararsanız bulabilirsiniz. Bu aradawww.ozgurlukicin.com adresini ara ara ziyaret etmeyi de unutmayın.
forum.pardus-linux.org burda söylenleri yaptım ama flash player yüklü gözkümesine rağmen hala sorun çıkartıyor. Örneğin youtube daki videoları izleyemiyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim ?