Şimdi Ara

Pardus'u kaldıramıyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir süre önce bi arkadaşımın bilgisayarına pardus 2008 kurdum. bunu kurmadan önce de var olan windows xpyi sildim. şimdi tekrar pardusu kaldırıp winxp ye dönmek istiyoruz. fakat bootloader denen meret yüzünden xp cdsi ile ön yükleme yaparak kura başlayamıyorum. daha dosyalar kopyalanırken hata verip kuru sonlandırıyor. o yüzden komut istemine de ulaşamıyorum. nasıl kurtulabilirim bu pardustan. yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim...

• Merhaba,
    HDD'yi başka bir bilgisayara bağlayıp HDD'deki bölümleri silin ve tekrar bölüm oluşturun. Bu şekilde önceden yüklü işletim sistemleri vs. hepsi silinmiş olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ramazanyalcin

Merhaba,
    HDD'yi başka bir bilgisayara bağlayıp HDD'deki bölümleri silin ve tekrar bölüm oluşturun. Bu şekilde önceden yüklü işletim sistemleri vs. hepsi silinmiş olur.

hocam cevap için teşekkür ederim öncelikle. benim sorunum zaten bilgisayarın laptop olması. yoksa dediğiniz benim de aklıma geldi ama bundan hdd yi söküp başka laptopa bağlamayı falan beceremem. daha doğrusu hiç denemedim. bilgisayar da arkadaşımın olduğu için risk almak istemiyorum. başka bi çözümü olamaz mı? bilgisayarcıya götürüp durduk yere 50-60lira da vermek istemiyoruz :)
  • Eğer biraz tecrübeli iseniz bu konularda bir yerlerden hiren's boot cd edinmenizi öneririm.Bu sayede harddiskinizi tamamen sıfırlayabilir en baştan kurulum yapabilirsiniz.

Kolay gelsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: darknm

Eğer biraz tecrübeli iseniz bu konularda bir yerlerden hiren's boot cd edinmenizi öneririm.Bu sayede harddiskinizi tamamen sıfırlayabilir en baştan kurulum yapabilirsiniz.

Kolay gelsin.

teşekkür ederim. biraz araştırayım bunu. bu arada başka önerileri olan arkadaşlar da yazarsa yine ben araştırırken çok hayra geçer :)
  • Gerekenler
    Bir adet boş usb bellek yada cd
    Rip Linux ->http://www.tux.org/pub/people/kent-robotti/looplinux/rip/RIPLinuX-8.6.grub.iso

İlk olarak iso olarak indirilen Rip linux boş bir Cd/Dvd/CDrw/DvdRw ye yazılır yada Usb belleğe kurulur(nasıl kurulacağı isonun içinde yazar)
    Daha sonra sistem bu cd yada usb bellekten başlatılır.Grafik mod ile açılmışsa bir konsol açılır.Metin modunda açılmışsa kullanıcı adına root yazılır sisteme girilir.
    fdisk -l (küçük L) komutu ile mevcut diskler ve bölümleri görüntülenir.
    Sistemde takılı ilk diskin adı tespit edilerek
    dd if=/dev/zero of=/dev/sda bs=64k count=1 satırı çalıştırılır. (/dev/sda örnek olarak verilmiştir.fdisk -l komutu ile bağlı disklerin yanında usb belleğin bölümleride görüntülenecektir.Zaten sistemde tek disk olduğu için boyuttan ayırt etmek zor olmaz.)
    Bu komut diskin ilk 64KB lık kısmını 0 lar ile doldurur.
    Artık Xp yada başka bir işletim sistemini problem olmadan kurabilirsiniz.
    Hatta dd komutu ile bilgisayarınızı satmanız gerekirse bütün diski bu şekilde sıfırlarlada doldurabilirsiz.Kişisel bilgileriniz sattığınız kişinin eline geçmesinede mani olmuş olursunuz.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Dd_(Unix)

İşiniz bitince bu usb belleği formatlamamanızı öneririm birçok derdinizin çözümü olacak bir linux dağıtımıdır.Rip linux ın dosyalarını silmediğiniz sürece usb belleğin içine başka dosyaları yazıp silmeniz bir problem olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sse -- 20 Mayıs 2009; 12:56:03 >

• quote:

Orjinalden alıntı: sse

Gerekenler
    Bir adet boş usb bellek yada cd
    Rip Linux ->http://www.tux.org/pub/people/kent-robotti/looplinux/rip/RIPLinuX-8.6.grub.iso

İlk olarak iso olarak indirilen Rip linux boş bir Cd/Dvd/CDrw/DvdRw ye yazılır yada Usb belleğe kurulur(nasıl kurulacağı isonun içinde yazar)
    Daha sonra sistem bu cd yada usb bellekten başlatılır.Grafik mod ile açılmışsa bir konsol açılır.Metin modunda açılmışsa kullanıcı adına root yazılır sisteme girilir.
    fdisk -l (küçük L) komutu ile mevcut diskler ve bölümleri görüntülenir.
    Sistemde takılı ilk diskin adı tespit edilerek
    dd if=/dev/zero of=/dev/sda bs=64k count=1 satırı çalıştırılır. (/dev/sda örnek olarak verilmiştir.fdisk -l komutu ile bağlı disklerin yanında usb belleğin bölümleride görüntülenecektir.Zaten sistemde tek disk olduğu için boyuttan ayırt etmek zor olmaz.)
    Bu komut diskin ilk 64KB lık kısmını 0 lar ile doldurur.
    Artık Xp yada başka bir işletim sistemini problem olmadan kurabilirsiniz.
    Hatta dd komutu ile bilgisayarınızı satmanız gerekirse bütün diski bu şekilde sıfırlarlada doldurabilirsiz.Kişisel bilgileriniz sattığınız kişinin eline geçmesinede mani olmuş olursunuz.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Dd_(Unix)

İşiniz bitince bu usb belleği formatlamamanızı öneririm birçok derdinizin çözümü olacak bir linux dağıtımıdır.Rip linux ın dosyalarını silmediğiniz sürece usb belleğin içine başka dosyaları yazıp silmeniz bir problem olmaz.

hocam çok teşekkür ederim ellerine sağlık. günlerdir araştırıyorum bu konuyu, doğru düzgün hiçbir şey bulamadım. hemen uyguluyorum

@darknm sen de çok sağol senin söylediğin cdyi de indiriyorum. bayağı faydalı bir şeye benziyor. çok işime yarar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rica Ederim.Önemli olan sorun çözülsün dimi

Önerdiğim Cd her derde deva cinsten pekçok uygulama barındırıyor içinde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.