Şimdi Ara

Pardusda rpm çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pardus 2007 kurdum. rpm uzantılı programları kuramıyorum. Consolda rpm -uvh program adı yapıyorum bana rpm: command not found mesajı veriyor. çözümü var mı ?

• Günaydın.

RPM: Red Hat Package Management.

RPM, Red Hat ve türevlerine ait bir paketleme sistemidir. Kurmak istediğiniz programın ya tarball halini (.tar.gz ya da .tar.bz2 uzantılı) bulmalısınız, ya da PISI paket deposuna bakarak varsa Pardus paketini indirmelisiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: optimarax
    PİSİ deposunda rpm2targz adında bir program var.Ben bir-iki rpm paketini tar.gz haline getirdim.Ancak programları kurmayı başaramadım.

Demek ki elinizdeki program bir dağıtıma özel paketlenmiş. Pardus deposunda aynı program var mı diye baktınız mı?
  • pisi 'den rpm2targz yi indirin sonra konsoldan
    rpm2targz yazın yanınada dosyanın konumunu yazın ev dizininde bi tane tar.gz paketi gelir. Ters tıkla>>aç>>Buraya aç de sonra içine girin klasörün ve f4'e basın çıkan konsolda ./configure yazın sonra make sonrada sudo make install yazın yönetici şifrenizi girin(güvenlik nedeniyle şifre gözükmez) daha sonra program kurulmuş olucaktır. Her program kısayol atmaz o yüzden komut çalıştır diyip programın adını yazın program çalışır. Yalnız her program aynı yöntem ile yüklenmez.
  • her rpm dosyasını çalıştıramama olasılığı var bende denedim bazıları olmuyor...
  • onun yerine hangi programı istiyorsanız sitesine gidin ve src kodunu indirip öyle kurmaya kalkarsanız sorun genellikle çıkmayacaktır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.