Şimdi Ara

Pardusta birkaç sorunum var !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar pardus u ikinci sistem olarak kurdum ancak düzgün çalışmayan birkaç kısım var öncelikle ekranın altındaki bildirim çubuğunda simgeler (internet,ses vs. )sağ köşedeydi ve artık sola geldi değiştiremiyorum bu şekilde açtığım bir programı küçülttüğümde program kapanıyor tekrar açmak gerekiyor ama sol köşedeyken programları küçülttüğümde sorun olmuyordu ...diğer sorunum ise pardusu açıp kullanırken bazen birden herşeyi kapatıyor ve beni şifre girdiğim giriş ekranına gönderiyor ve bu internette dolaşırken olunca da çok sinir bozucu oluyor...ayrıca benim windowsun kurulu olduğu c diskindeki dosyaları pardusta görebilme gibi bir imkanım yok değil mi ? son olarak bir süredir java öğreniyorum ve eclipse+pardus ikilisinin çok iyi olduğunu duydum ve eclipse kurdum ama dizüstü bilgisayarım windows ve ben çalışmalarıma gittiğim yerde devam etmek istersem pardus eclipse te ki projeleri windows a iletebilir miyim? Çok soru sordum ama yeni olduğum için bilemiyorum yardımcı olursanız sevinirim....

• Kimse bilmiyor mu şimdi bunların çözümünü ?
  • Panel için cevap vereyim. KDE'de panelle biraz oynayınca çok karmaşık bir hal alabiliyor. İlk kurulduğu andaki panel görünümüne dönmek için /home/kullanıcıadın/.kde4/share/config dosyasını silmen gerekir. Gizli dosyaları görmek için Görünüm-Gizli Dosyaları göster diyeceksin.
  • arkadaş ilk soruna yanıt vermiş diğerlerine bir pardus kullanıcısı olarak ben yanıt vereyim .

Bilgisayarın bir anda giriş ekranına dönme nedeni, güç seçenekleri ile alakalı olabilir. Yani belirli bir süre bilgisayarda etkinlik yoksa oturumu kilitliyordur. Tahmin edebildiğim kadarıyla sinir bozucu tarafı video izlerken bir anda oturumun kilitlenmesi. Video izlerken bilgisayara fare ya da klavyeden bir hareket gelmediği için etkinlik yok gibi görünüyor olabilir. Onu birkaç kez ben de yaşadım. (Not: tamamen kişisel gözlemdir.) Sorununa çözüm olabilirse bu dediklerimi ayarlar->sistem ayarları menüsünde güç seçenekleri ikonuna tıklayarak halledebilirsin.

Gelelim windows diskini görebilme soruna. Pardus ext4 üzerine windows ntfs üzerine kuruludur. benim bildiğim linux sistemlerin tanımadığı bir dosya sistemi yoktur. windows'un ise tanıdığını bildiğim bir tek ntfs ve fat dosya sistemleri var. windows diskine erişmek için /media dizinine bak. muhtemelen disk etiketinde hiçbir değişiklik olmadan karşına çıkacaktır. etiketi olduğu gibi değilse bile /media dizininde bulursun windowsu. Ancak az önce de bahsettiğim gibi Pardus ext3/4 dosya sistemi kullandığından ve windows bunları görmediğinden yardımcı bir program kullanmadan windows açık iken pardusun kurulu olduğu diski göremezsin.

şimdi son olarak eclipse'e gelelim. eclipse genel olarak tüm linux platformlarında (benim deneyimlerime göre fedora, debian, ubuntu ve pardus) favori ide'dir. pardusta geliştirdiğin bir projeyi windows'a aktarabilirsin. yapacağın iş, önce eclipse projeni workspace denen çalışma alanından windowsta herhangi bir dizine kopyalamak olur. windowsa geçip eclipse indirir, kurar, sonrasında açılış ekranında workspace olarak bu kopyaladığın projenin yer aldığı proje dizinini seçersin. açıldıktan sonra dosyalar zaten project files kısmında görünür. görünmüyorsa da open project deyip aynı dizindeki proje dosyasını seçer projeyi açıp yoluna devam edersin.

Eğer anlaşılmayan bir nokta varsa tekrar sorabilirsin. Çok uzun olduğundan bazı yerlerde hatalı birşeyler yazmış olabilirim. Malum saat de geç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TradeMark -- 29 Eylül 2011; 3:01:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TradeMark

arkadaş ilk soruna yanıt vermiş diğerlerine bir pardus kullanıcısı olarak ben yanıt vereyim .

Bilgisayarın bir anda giriş ekranına dönme nedeni, güç seçenekleri ile alakalı olabilir. Yani belirli bir süre bilgisayarda etkinlik yoksa oturumu kilitliyordur. Tahmin edebildiğim kadarıyla sinir bozucu tarafı video izlerken bir anda oturumun kilitlenmesi. Video izlerken bilgisayara fare ya da klavyeden bir hareket gelmediği için etkinlik yok gibi görünüyor olabilir. Onu birkaç kez ben de yaşadım. (Not: tamamen kişisel gözlemdir.) Sorununa çözüm olabilirse bu dediklerimi ayarlar->sistem ayarları menüsünde güç seçenekleri ikonuna tıklayarak halledebilirsin.

Gelelim windows diskini görebilme soruna. Pardus ext4 üzerine windows ntfs üzerine kuruludur. benim bildiğim linux sistemlerin tanımadığı bir dosya sistemi yoktur. windows'un ise tanıdığını bildiğim bir tek ntfs ve fat dosya sistemleri var. windows diskine erişmek için /media dizinine bak. muhtemelen disk etiketinde hiçbir değişiklik olmadan karşına çıkacaktır. etiketi olduğu gibi değilse bile /media dizininde bulursun windowsu. Ancak az önce de bahsettiğim gibi Pardus ext3/4 dosya sistemi kullandığından ve windows bunları görmediğinden yardımcı bir program kullanmadan windows açık iken pardusun kurulu olduğu diski göremezsin.

şimdi son olarak eclipse'e gelelim. eclipse genel olarak tüm linux platformlarında (benim deneyimlerime göre fedora, debian, ubuntu ve pardus) favori ide'dir. pardusta geliştirdiğin bir projeyi windows'a aktarabilirsin. yapacağın iş, önce eclipse projeni workspace denen çalışma alanından windowsta herhangi bir dizine kopyalamak olur. windowsa geçip eclipse indirir, kurar, sonrasında açılış ekranında workspace olarak bu kopyaladığın projenin yer aldığı proje dizinini seçersin. açıldıktan sonra dosyalar zaten project files kısmında görünür. görünmüyorsa da open project deyip aynı dizindeki proje dosyasını seçer projeyi açıp yoluna devam edersin.

Eğer anlaşılmayan bir nokta varsa tekrar sorabilirsin. Çok uzun olduğundan bazı yerlerde hatalı birşeyler yazmış olabilirim. Malum saat de geç

teşekkür ederim ilginiz için çok yardımcı oldunuz ancak giriş ekranı meselesi sanıyorum ki sizin dediğinizle alakalı değil çünkü nette yada pc de bir şeyler yaparken yani eylem varken dahi bir anda giriş ekranı ile karşılaşıyorum ve o an açık ne varsa kapanmış oluyor sonra tekrar başlıyorum ama sorun bir kaç kez olduktan sonra yani pardusu ilk açtığım zaman birkaç kez oluyor sonra olmuyor ne yapalım bu şekilde de kullanılabilir ...tekrar teşekkür ederim

• Kullanıcı seçme ekranında "Oturum Tipi"ni tıkla ve oradan "failsafe session ......" seçeneğini seçtikten sonra oturumu aç.

NOT: seçeneği her defasında seçmek zorunda değilsin. Bir kere seçmen yeterli. Tabi seçeneği değiştirmediğin sürece.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.