Şimdi Ara

Park cezamız hayırlı olsun.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
1.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Genelde bu tarz konularda polise sataşma,devlete laf aşırma tarzı şeyler okursunuz.
    Ancak benim konuda bunlardan pek yok,bu amaçla gelen arkadaşlar direkt ayrılsınlar:)
    Evvelgün eve posta geldi,plakaya 77lira cezayı itelemişler.(indirimli hali oluyor bu herhalde)
    Bir baktım istiklal caddesi aydınlar ticaret önü yazıyor.(Antakya)
    Düşündüm,memleketin en rezalet yeri,çarşı,trafik arapsaçı orada,hani bırak araba park etmeyi arabayla mecbur kalmadıkça geçmeyeceğim bir yer.
    Sonra bilen bilir bizim Antakya'da bütün otobüsler geçer oradan(ana durak orada).Bizim eve de yürüme mesafesiyle 15 dakika falan.
    Bizim peder aldı cezayı,dedi ben dörtlü yaktım falan(dörtlü yakınca yol babamızın malı oluyor bu zihniyette kendisi).
    Şimdi tabi iş bununla kalmadı,akşam eve geldi.Ben de dersten çıktım geldim.
    Diyaloğu aynen veriyorum:
    -Evlat sen yemişin bu cezayı(hayatımda tek trafik cezam var o da 7 8 sene önce beni kavşakta kavga ede ede son sürat kırmızı ışıkta geçirtti 100 lira kilitlediler)
    -Baba ben oraya araba koymam,girmem.
    -Şeytanlar yedi o zaman!
    Neyse derken valide girdi devreye,
    -Hangi gün yazmışlar bunu?
    -Geçen pazartesi.
    -İyi de babandaydı o gün araba?
    -Derin bir sessizlik
    Sonra babama döndüm,aynen şöyle dedim.
    -Sana bugüne kadar kaç kere çarşıya arabayla girme dedim?
    Cevap: garez için yazmışlardır.(polis işi gücü bıraktı bizim plakayı takip ediyor,nerede yakalasam da kitlesem cezayı diye.)
    Senede 7000km yapıp 53 bin liraya(krediyle 60) dizel corolla siparişi veren,sonradan benim tarafımdan kavga dövüş vazgeçirilip aynı aracın 12 bin lirası cebinde kalarak 1.33 benzinli modelini alan birisi için çok normal bir cevap tabi.
    Şimdi o polis arkadaşa buradan sesleniyorum,eline koluna sağlık arkadaşım,inşallah bir dahaki sefere 200 lira kilitlersin de aklı başına gelir bizim pederin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 28 Şubat 2013; 13:35:01 >

• Ne zaman adam oluruz?
    Olaylara böyle objektif bakabildiğimiz zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Senede 7000km yapıp 53 bin liraya(krediyle 60) dizel corolla siparişi veren,sonradan benim tarafımdan kavga dövüş vazgeçirilip aynı aracın 12 bin lirası cebinde kalarak 1.33 benzinli modelini alan birisi için çok normal bir cevap tabi.

Forumdaki kardeşlere de şu yaptığım alıntıyı tekrar tekrar okumalarını öneririm.
    Birşey dikkatinizi çektimi son zamanlarda?
    araç alıcaz,kafada şu modeller var ama babam kabul etmüyü
    Ben 30 yaşında 12 senelik şoför adamım,kavga dövüş vazgeçirdim pederi,eleman 17 yaşında ehliyetsiz,gelmiş bana şu şu lazım ama babam kabul etmiyor diyor.
    Biz de velin gelsin diyince vay efendim ağırına gitti ergenin niye böyle yapıyosun
    Forumla dalga geçmek serbest,dalga geçildiğini söylemek suç.
    Hiç nezlelenmeyin arkadaşım,emek veriyoruz burada,emeğimiz paylaşımımız dalga geçmek için değil insanlara yardım etmek için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 28 Şubat 2013; 13:32:38 >

• Babayı beğendim. Baba dediğin azıcık nato mermer nato kafa olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı evlatmışsın şadov
  • Ah bu babalar yok mu. Bazen diyorum acaba ilerde bizdemi çocuğumuza böyle olacağız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hayırlı olsun
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • guzel konu. Benzer diyaloglari bende yasiyorum. Bizde baba olunca birseyleri bildigimizi sanip cocugumuzu kucumseyecegiz eminim. Emekli adamin isi gucu olmayinca ne yapsin iste :)

• Babalar boyle cocuklari pek dinlemezler onlar bildiklerini okurlar ve isin en zevkli kismini sucu baskasina yikma olayini da en cok babalar yapar, ama olsun babadir buyuktur boyle bakmak gereklidir. Babadir, seviniz

• Çok detaya girmeden babamı anlatayım nazardan çatlar adam 10 günlük sıfır arabayı duvara vurdum gördü plaka düşmüş dedi bulalım hemen araba alırken sadece bütçe söyler bu deriz gider alır.Paraya verdiği değer bizim çocuklarının yanında sıfır bütün babalar böyle olmalı.
    http://www.haber365.com/Haber/Oglu_Kaza_Yapan_Babadan_Sok_Sozler/

• babaya karşı gelinmez. sen yedin dediyse sen yedin kardeşim. babandan iyimi bileceksin? bidaha olmasın. parketme çarşıya falan. genç adamsın yürü ya.

babam yapsa kesin, bu nazarlık olsun derdi.

• Aralık ayında kota doldurmak için yazılan gereksiz cezaların dışındaki durumlarda sıkıntı olmuyor genelde. 8 senedir faal olarak ankarada araç kullanıyorum. 1 defa ceza yedim o da yüksek hızdan, şehir içi 134 ile radara girdik, acelem vardı filan ama bu bir bahane olmaz tabiki.

2 senedir kameralı hız kontrolü var ankarada, hem aracı yavaş kullanınca aldığım keyif, üstüne de benzin fiyatları eklenince ankarada yavaş akan trafik daha da yavaş akmaya başladı zaten (eskiden 90-100 akardı şimdi 70-80).

Ancak yaşadığım iki olay var ki artniyetli ve işini yapmayan polislerin de var olduğunu kanıtlar nitelikte buyrun;

Bundan 10 yıl önce uzun yolda eniştemin şahiniyle kayseriye gidiyoruz gece polis çevirmede durdurdu ehliyet ruhsat rutin kontrollerin ardından sert bir şekilde inin arabadan arama yapacaz diye bağırdı. biz sakin kalmaya çalışarak bir durum mu var memur bey diyerek durumu anlamaya çalışırken görevimi yapıyorum birde sizinle mi uğraşacağım diye yine bağırdı. Neyse dedik indik arabadan, bütün valizler açıldı, üzerimiz arandı yarım saat oyalandık sabrettik. sonunda demesinmi farınızın birisi yanmıyor ceza yazacağım, bir baktık ki farların ikisi de yanıyor ama birisinin camı daha eski olduğundan daha az yansıyıyor ışığı, eniştem ne kadar yapma etme dediysede dinletemedi ve aldığımız cevap, bu cezayı yazacağım, istersen bunu yazmayım arabanda tebeşir yok onu yazarım demez mi, çattık diyerek aldık cezayı ayrıldık.

İkinci olayım ise geçen sene eski kasa şahin 06 plaka, şehir içinde gece geç saatlerde 8 çizerek ilerliyor, belli ki zil zurna sarhoş aman dedik şuna bulaşmadan basalım biraz kurtulalım ekip görünce de plakayı bildiririz gereğini yaparlar, ki çok geçmeden yaklaşık 5-6 km ilerde çevirme timi kurulmuş durumda /(istanbul yolu carefourun biraz gerisinde), durduk olaydan bahsettik gerekeni yapacağız denildi teşekkür ettik yolumuza devam ettik bir baktık ki şahini durdurmamışlar arkadan bize yetişmiş . üşenmedim 10 km yolumu uzatarak çevirme noktasına tekrar gittim, memur bey neden işlem yapmadınız deyince aldığımız cevapla birlikte beynimizden aşağı kaynar sular boşaldı sanki. cevap şuydu; aracı çevirmeye çalıştık durmadı gece gece sarhoş kovalamakla uğraşamam birde zaten işim başımdan aşkın, kazasız evine giderse sıkıntı yok, yok biryere çarparsa zaten işlem orada yapılır.

Artı olarak şunu da eklersem, 15.000 kişi eşine uyguladığı şiddetten ötürü silah bıraktırma uygulandı kadına şiddete karşı yasanın ardından ve bunun çok büyük bölümü polis memuru. Buradan bakarsak zaten ailesi ile bu durumları yaşayan insanlardan güvenlik hakkı ve adalet beklemek yanlış olur, bu tarz insanlara denk gelmedikçe sıkıntı yok ama görüldüğü gibi herkes sütten çıkmış ak kaşık da değil.

edit: senin konuyla pek alakalı olmadı ama, polisler haklıdır deyince genellememek gerektiğini düşündüğüm için yazdım başımdan geçenleri.

Bu arada bütün babalar aynıdır sanıyorum, kendisi yaparsa nazarlık ya da sen yemişsin diye suç üzerine atılır, baba büyüktir ne dediyse doğrudur, yedin diyorsa yedin, gerek yok çok düşünmeye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimiferhat -- 28 Şubat 2013; 14:47:28 >

• Dün babamın ısrarıyla kırmızıda geçtim.
    Hemen köşede trafik polisi varmış, durdurdu bizi.

+Beyfendi iyi günler, kırmızı ışıkta geçtiniz. Işığı görmediniz mi?

Babamın cevabı ;

- Işığı gördükte sizi görmedik. eheheheh.

+UAHDUSAHDA tamam iyi günler.
  • Bizde eve veya büroya ceza gelmesi sıradan, gündelik bir mevzu. Araba bendeyken bulvarda park cezası yedi isem, masraflar şirkete ait. Bulvarda tek sebeple duruyorum. Yüklü para yatırıp çekeceğim zaman. Böyle bir durumda çevredeki otoparklara parketmek sakat. Sonrasında gideceğim bin tane yer olduğu için taksi kullanmak mümkün değil. Şans işi. Polis denk gelirse cezayı yiyorum. Gelmezse yemiyorum.

Onun dışında gelen cezalarda tarih önemli. Araba kimde ise cezayı o öder. Babamın yediği uzun yol hız cezaları kendini belli ediyor. Genelde virajda giriyor radara. Önden bakınca tekerin çamurluktan dışarı çıktığını ve aracın hafif çaprazladığını görüyorsan kullanan babamdır. Düz yolda 140, virajlarda 180 modunda 60 yaşında bir amcamız babam. Cabrio arabanın içinde gezerken arkadaşım görür. Babam kafasında İngiliz kasketi (bizim köylü kasketi işte aga, çok abartmaya lüzum yok) geri geri gitmektedir. Arkadaşım yanaşır: "Vay! Mustafa Amca!" Babamın tepkisi: "Oğlum bu arabadayken bana amca demeyeceksin! Abi diyeceksin! "

Ben şimdiye kadar bir kere ciddi yüksek hızla ceza yedim. Onda da yediğimi önceden anladım. 36 saattir uyumamış iken, Küçük çekmece'de fuar kurulumu yapıyordum. Özel bir bağlantı aparatını bizim hıyar usta eksik almış. Arabaya atlayıp, gece 01.30'da Küçük Çekmece'den Gebze Organize Sanayi'ne gittim geldim. Git-gel toplam 180km... Adrenalin uyku kaçırıyor bilirsiniz. FSM köprüsü çıkışında kameraları gördüğümde frene bastım; ama çok geçti. Gelen cezada 198 yazıyordu. Babam görünce önce şok oldu. Sonra "Sana söylediğim vukuat baba bu" dedim. "Haa tamam. Hiç olmazsa hakkını vermişsin! Bir daha yapma..." dedi. Görecektiniz ama, FSM bu kadar hızlı bitemez. Altınızdan bağlantı noktaları "tırrt tıırrrt tırrrt" hızlı hızlı akıyor...

Kısaca hakkıyla yedi isen cezanı, susacaksın aga. Kabulleneceksin. Ödersin, ödemezsin, iptal ettirmek için uğraşırsın o ayrı. Burası Türkiye, çakallık serbest. Ama cezayı hakettiysen bıdı bıdı konuşmayacaksın.

• Shadow gibi evladim olsun, 40 bin tl borcum olsun. 5 senede amorti eder.

• quote:

Orijinalden alıntı: TüplüveÖfkeli

Dün babamın ısrarıyla kırmızıda geçtim.

Babamın cevabı ;

Bu süperdi

• quote:

Babamın cevabı ;

• quote:

Orijinalden alıntı: lord66

Ne zaman adam oluruz?
    Olaylara böyle objektif bakabildiğimiz zaman.

Bu durumda konuyu açan arkadaş adam olmuş oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

Ah bu babalar yok mu. Bazen diyorum acaba ilerde bizdemi çocuğumuza böyle olacağız

+10000
  • quote:

Babamın cevabı ;

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.