Şimdi Ara

Park etmeyi nasıl öğrenebilirim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
7.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arabam büyük bir araba değil ,fiesta 2005 model. arabayı nereye parketsem yamuk oluyor, otoparka gidiyorum, iki arabanın arasına dümdüz giriyorum, arabadan inip bir bakıyorum, arabanın arkası sağ veya sola bakıyor, düzeltmek istiyorum olmuyor, arkayı düzeltiyorum ön bozuluyor. daha iki arabanın arasına girme dertlerini saymıyorum.

bi de, öndeki arabayla aramdaki mesafenin güvenli olup olmadığını anlamak için bir formul var mı. mesela öndekinin tekerini görüyorsan güvendesin, tamponunu görüyosan güvendesin gibi bir formül var mı.

• 1. Geri geri park alanına girin. Burada arabanız muhtemelen düz girmeyecektir yamuk olacakdır.
    2. Aracı yamuk park ettik.
    3. Düzeltmek için ileri doğru gidiyoruz ve arabanın düz durmasını sağlıyoruz. Bunun doğruluğunu sağlamak için yan aynalara bakın. Park çizgilerine veya yanınızda bulunan arabalara bakın. Baktığınız zaman her iki taraftada eşit bir boşluk varsa araba düz duruyor demektir.
    4. Direksiyonu düz tutup geri geri gelin ve parkınızı tamamlayın. Bu şekilde aracınızı düz parketmiş olursunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Brian O Conner

1. Geri geri park alanına girin. Burada arabanız muhtemelen düz girmeyecektir yamuk olacakdır.
    3. Düzeltmek için ileri doğru gidiyoruz ve arabanın düz durmasını sağlıyoruz. Bunun doğruluğunu sağlamak için yan aynalara bakın. Park çizgilerine veya yanınızda bulunan arabalara bakın. Baktığınız zaman her iki taraftada eşit bir boşluk varsa araba düz duruyor demektir.
    4. Direksiyonu düz tutup geri geri gelin ve parkınızı tamamlayın. Bu şekilde aracınızı düz parketmiş olursunuz.

Ayrıca fiestanın cam cizgileri yere paralel değil, oradan bir göz aldanması yaşıyor olabilirsiniz, bu arabaya yeni geçtiyseniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Brian O Conner

1. Geri geri park alanına girin. Burada arabanız muhtemelen düz girmeyecektir yamuk olacakdır.

Arkadaş gayet iyi açıklamış durumu

• Eger yol kenarina kaldırima paralel şekilde park ederken mutlaka geri geri park etmeye çalışın daha iyi görüş açısı sağlarsınız.
    Normal park yerlerine düz de geri de park edilebilir bunlar cok zor seyler degil zaten arabada hatchbackmis.
  • quote:

Orijinalden alıntı: obmann

Eger yol kenarina kaldırima paralel şekilde park ederken mutlaka geri geri park etmeye çalışın daha iyi görüş açısı sağlarsınız.
    Normal park yerlerine düz de geri de park edilebilir bunlar cok zor seyler degil zaten arabada hatchbackmis.
    AVM otoparkında çok zor oluyor, iki park çizgisinin arasını tutturamıyorum, etrafımda lüks arabalar oluyor iyice tedirgin oluyorum, karizma çiziliyo, geçen gün yanıma bi tane kırmızı wv pola yanaştı, iki hamlede park etti, ben iki saat o karanlık karanlık otoparkta debelendim durdum, üstelik polodan çıkan da bir bayandı, bunca yıl besleyip büyüttüğüm karizma yerle bir oldu.
  • Yıllarca cadde yollarında iki aracın ortasına araba park etmekte- park edilmiş aracı çıkarmakta büyük sorunlar ve kendi yarattığım sıkıntılar yaşamıştım evvela günümüzde durum değişti araçlar park sensorleri ve kameralar ile tamamen işin yükünü bizden aldı siz bu dolulukta araçlar seçmeye bakacaksınız ,bunun dışında evinizin oralarda fazla trafik olmayan yerlerde size zor gelen park yerlerine biraz uğraşarak (sizin yanınızda yönlendiren bir kişi olursa süper olur)park etmeye calisarak tecrubeleneceksiniz,kimse doğuştan oggrenmiyor bu işleri asa pes etme kolaya kaçma girişimlerinde bulunmayin devamı gelecektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende geri görüş kamerası var ama park sensörü yok, geri görüş kamerası hiç ötmüyor, arabanın önüne de sensör konabiliyor mu, hatta dört bir yanına koysam sensör olur mu :(
  • aliriza81 kullanıcısına yanıt
    Olur hocam bir servise uğrayın derim,bu öten sensörler çok iyi iş görüyor ve sizi rahatlatacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-41D8E7635

Olur hocam bir servise uğrayın derim,bu öten sensörler çok iyi iş görüyor ve sizi rahatlatacaktır.
    Anladığım kadarıyla yeni başladın araba kullanmaya. Şimdi bazı üyeler bu yorumuma kızacak veya eksileyecek. Çok dert değil.
    20 yıl önce ehliyet alıp araba kullanmaya başladığımda park sensörü, kamera vs. yoktu. İlk zamanlar park ederken bende sorun yaşardım ama zamanla geçti bu sorun ve çok da sürmedi zaten. Etrafında ki park edenleri gözleyeceksin. Ben hep babamı izler onun hareketlerini hafızama yerleştirirdim. Ama ilk zamanlar uygularken bunu zorlanırdım. Ama dediğim gibi zamanla geçti ve rayına oturdu.
    İş tamamen sana bağlı. Olay sende bitiyor. Bu iş biraz mantık işidir. Senin hakimiyetine bağlıdır. AVM tarzı yerlerde arabalara paralel park şeklini bir arkadaş yukarı da şekiller ile çok güzel anlatmış.

Şimdi kaldırıma paralel ve iki araba arasına park etmeyi de sana kısaca izah edeyim.
    Diyelim ki yolun sağ tarafına park etmiş 2 arabanın arasına park edeceksin. İlk önce önde ki arabayı referans alacaksın kendine. Araban onunla yan yana durur haldeyken geri geri ve yine o önünde ki arabayı referans alarak park etmeye başlayacaksın. Park ederken direksiyonu yarım tur sağ yapıp çapraz yani düz olarak geri geri gelip, önünde ki arabanın sol arka köşesi ile kendi arabanın sağ ön köşesine dikkat edip, senin arabanın sağ ön köşesi önde ki arabanın sol arka köşesini kurtardığı an direksiyonu sola çevirip bu sefer arkada ki arabayı kollayıp ona yaklaştığın an duracaksın. Arabayı böylece yerleştirdin ve duruma göre direksiyonu sağ çevirip ileri hareket edip park etme işlemini bitireceksin. Tabi bu park alanının büyüklüğüne göre, belki tek manevra da, belki iki manevra da belki de arabanın boyu kadar yer olup bir kaç manevra da olabilir. Bunları zamanla park ettikçe alışacaksın. Umarım anlatımımdan bir şey anlamışsındır.

• Baska önerisi olan
  • Takip mesafesi için de ben yazayım. Şerit çizgilerine bakın, öndeki aracın geçtiği bir çizgiyi gözünüze kestirin. Yerler kuruysa 2 saniye, ıslaksa 3 saniye sonra geçmelisiniz siz o çizgiden. Buna göre ayarlayın.

Saniye kavramını iyice oturtmak için bir saat alıp çalışmanızı öneririm. Kafasından 'bir iki' diye sayarak saniye geçtiğini düşünüp yanılan insanlar gördüm. Bir de şerit çizgisini gözünüze kestirdiğiniz zaman o tarafa doğru kaymamaya dikkat edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpk

Takip mesafesi için de ben yazayım. Şerit çizgilerine bakın, öndeki aracın geçtiği bir çizgiyi gözünüze kestirin. Yerler kuruysa 2 saniye, ıslaksa 3 saniye sonra geçmelisiniz siz o çizgiden. Buna göre ayarlayın.

Saniye kavramını iyice oturtmak için bir saat alıp çalışmanızı öneririm. Kafasından 'bir iki' diye sayarak saniye geçtiğini düşünüp yanılan insanlar gördüm. Bir de şerit çizgisini gözünüze kestirdiğiniz zaman o tarafa doğru kaymamaya dikkat edin.
    pratik yaparak.

aslında park etme birazda yetenek olayı, ben 5 yıldır araba kullanıyorum hala çok iyi parkedemiyorum mesela :)
  • Sürekli pratik yapacaksın. Park sensörü ile olacak iş değil bu. Telefonunuza veya tabletinize "araba park etme" oyunlarını indirip oynarsanız çok büyük faydasını görürsünüz.
  • Boş bir alanda 4 tane damacana konup orda park pratiğini yapabilirsiniz. Böyle daha az stresli olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliriza81

Baska önerisi olan

arabanızı park ederken yanınızdaki araçlara değilde köşeyi dönüp düz yola girecekmiş gibi bakarak park edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SecondLieu

quote:

Baska önerisi olan

arabanızı park ederken yanınızdaki araçlara değilde köşeyi dönüp düz yola girecekmiş gibi bakarak park edin.

Alıntıları Göster
    Bol bol pratikten başka şansınız yok maalesef.

• Ama pratigin sakasi yokki. Bi yere carparsak nokcak
  • quote:

Ama pratigin sakasi yokki. Bi yere carparsak nokcak
    Pratik yapmadan da tecrübe elde edilemez. O yüzden, boşa alanlarda bu durumu atlatırsınız.

Ben kardeşlerime ve yeğenlerime direksiyon çalışmalarında; İlk çalıştırma prosedürleri-stop et, debriyaj-fren-kavrama, kalk-dur, sağa dön-sola dön
    dersinden sonra hemen 2. ders olarak -ki bu ders 2-3 ders devam eder- paralel park'a geçerim. Uygun bulduğum alan da (boş kapalı pazar alanı,
    boş futbol sahası -kale direği çok işe yarar-) sürekli geri park, geri geri gitme, geri giderken sağ-sol dönüş kavramı vs.

Bu geri ve park işini çözenin, normal trafiğe çıkması daha kolay oluyor. Diye, bir tespitim var.

*Ama şu da bir gerçek; Kabiliyet yok ise, çabalamak da boşa.

*Olmuyor ise; "olduramıyorsun"...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 31 Ağustos 2014; 15:33:59 >

• quote:

Ama pratigin sakasi yokki. Bi yere carparsak nokcak
    çok çok iyi park ederim diyemem ama dikey park ederken biraz geniş almanız park yerini tam ortalamanıza ve dik durmanıza olanak sağlar. Baktınız olmuyor biraz geri gidip bir daha düzeltin. Paralel parkta ise mutlaka geri geri girmeniz gerekiyor. Öndeki arabanın yanına paralel olarak yanaşın, geri geri yavaş yavaş gelin arabanızın ortasına gelince direksiyonu tam kırıp içeri doğru manevra yapın. Ön tarafı kurtardığınızı anlayınca toplayın direksiyonu girdikten sonra hangi araca fazla yanaşmışsanız hafif öne ya da arkaya atın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.