Şimdi Ara

Park halinde arkadan gelip çarptılar! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
4.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Uza -00-

Belki biraz taktik yaparsınız tam usulunu araştırın. Üstün körü anlatıyorum. Araç perte çıkar. Size ısrarlarınız sonucu 37-38 verirler atıyorum. Malesef bu paralara temiz araç bulmak zor sizde kendi aracınızı biliyorsunuz motor - mekanik sorunsuz sadece kaporta hasarı var.

Sigorta aracı satışa çıkardığında kendi aracınızı teklif verip satın alın(Usul nasıl onu bi araştırın onu net bilmiyorum.) Daha sonra kaportasını yaptırıp keyiflice kullanın.

Bunu yapan arkadaşlarım oldu detayını akşam öğrenip mesajı editleyebilirim.
    Bunu bende okumuştum aslında. Ben zaten keşke aracım yapılsa binsem taraftarıyım bile. Çünkü motorunda yürüründe hiç sorun yok. Şu an piyasada bana 35 bile verseler alacağım temiz araba yok. Bu dediğinizi yapmayı düşünürüm de ama bama dendiki şimdi exper gelmiş %90 da pert dedi ya benim aracımı ilan koyuyorlarmış. 1 hafta 10 gün sonra bana teklif verecekleri zaman. Mesela senin aracın 15e satılıyor sana 14 e verelim diyorlarmış. Üstünede 10.000 tamir parası mesela. Tam anlayamadım orayı ama bana pert parasını verdiklerinde araç ozamana satılmış oluyormuş. Yanlışmı anladım acaba.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dün ustayı aradım. Sigortadan haber var mı diye. O da ben listeyi gönderdim artık onlar önce beni arar kaça yaparsın bu arabayı derler dedi. Benden fiyat alırlar sonra seni ararlar teklifte bulunurlar dedi. Bana aracımın kasko değeri 35.000 i bile verseler giriyorum internete o fiyata kendi arabam kadar temiz araba bulamıyorum. Yazın aracımın trigerini değiştirdim. Tüm bakımları yapıldı. Geçen ay muayeneye girdim geçtim. Trafik sigortasınıda yeni yenilemiştim. Motoru experde %82 çıkmıştı. Yazın 3000 km yaptım kliması çok iyi. Perte ayırmadan arabamı yaptırıp binmek bana daha mantıklı geliyor. Benim aracın en ağır hasarlısına bile 33.000 yazmışlar. Hasarlı araçlara girip bakıyorum orda bile kaporta hasarlılara 25-26.000 demişler. Hem perte ayırmayıp yaptırıp binsem değer kaybı içinde başvurabilirim. Artık sigortanın teklifini bekleyeceğim. Süreci burdan yazmaya devam edeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eneten -- 16 Ekim 2018; 10:20:44 >
  • Değer kaybı 3 yaş veya 100 bin km olması gerekiyor diye biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: OrQuN

Değer kaybı 3 yaş veya 100 bin km olması gerekiyor diye biliyorum.
    Yaş sınırı yok ama km sınırı var diye biliyorum. Değer kaybını tabiki aracın yaşı ve km etkiler ama 3 yap sınırı da çok mantıklı değil. Biraz internettende araştırdığım kadarıyla yaş sınırı yok km sınırıda 160-165.000 civarıymış. Aracım 146.000 de benimde bu arada. Bilgi sahibi olan arkadaşlar daha da aydınlatır belki.

• Benzer bir kaza başıma geldi. Önde hasar yoktu arkadan aynı yerden kaza oldu. 5750lira sigorta ödeme yaptı perte çıkmadı.

Sol arka kapı rahatça açılıp kapanıyormu ?

Eğer tamir olacaksa usta ile anlaş o sadece kaporta ve boya işçiliği alsın.pazaarlık yap. Sende yedek parçaları kendin piyasadan ucuza araştır alıp ustaya ver. Böylece 1000-1500 lira civarı para sana ekstra kalır.

Genelde ustanın morali bozulacaktır paranın tamamını alamadığı için ama iş kaçmasın diye kabul eder. Kriz var. Ustaya herhangi bir vekalet verme para çekme için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-92A2F8722 -- 16 Ekim 2018; 15:49:24 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence Perte cikartin, Ama sigortanin ilk teklifini degil rayic bedelini isteyin.

053364 FORD FUSION 1.4 TDCi COMFORT 5 KAPI 2010 42.728,00 ₺

Uzerine az birsey katip ayni yaslarda 407 c5 c4 grandpicasso c-max falan alirsiniz.
    Sigortanin teklifini ve eksperi duymadan bir hareket etmeyin derim.

Muhtemelen arada kalmasindan dolayi Sase de burulma fazla, akslar kaymis, sol ve sag arka camurluk tavan ve D Sutunu carpilmis olabilir,

Kapilar iki taraftan da oynamis belli, Bagaj kapagi da acilmiyordur, bagaj kapaginin ust birlesim kismindan burulmayi gorebilirsiniz.

Cok caninizi sikmayin piyasa cok kotu. Gecmis olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 16 Ekim 2018; 16:15:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-92A2F8722

Benzer bir kaza başıma geldi. Önde hasar yoktu arkadan aynı yerden kaza oldu. 5750lira sigorta ödeme yaptı perte çıkmadı.

Sol arka kapı rahatça açılıp kapanıyormu ?

Eğer tamir olacaksa usta ile anlaş o sadece kaporta ve boya işçiliği alsın.pazaarlık yap. Sende yedek parçaları kendin piyasadan ucuza araştır alıp ustaya ver. Böylece 1000-1500 lira civarı para sana ekstra kalır.

Genelde ustanın morali bozulacaktır paranın tamamını alamadığı için ama iş kaçmasın diye kabul eder. Kriz var. Ustaya herhangi bir vekalet verme para çekme için.
    Sol arka kapı kasılma olduğu için rahat açılıp kapanmıyor. Açınca direk açılıyor ama kapatırken elle bastırmak gerekiyor. Benimde kafamda bu düşünce var. Verecekleri teklifi bir duyayım ona göre yol izleyim diyorum artık. Usta vereceğimiz herhangi bir hesaba para yatar demişti kendi hesabınıda verebilir mi diye merak etmiştim aslında. Benimde amacım bana tamir parası neyse yatsın ben sonra ustayla anlaşıp daha uyguna mal etmeye çalışayım. Banada kalır üstünden belki para. Bakalım teklifin gelmesini bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: KingOfAnarchy

Bence Perte cikartin, Ama sigortanin ilk teklifini degil rayic bedelini isteyin.

053364 FORD FUSION 1.4 TDCi COMFORT 5 KAPI 2010 42.728,00 ₺

https://www.tsb.org.tr/kasko-deger-listesi.aspx?pageID=631

Uzerine az birsey katip ayni yaslarda 407 c5 c4 grandpicasso c-max falan alirsiniz.
    Sigortanin teklifini ve eksperi duymadan bir hareket etmeyin derim.

Muhtemelen arada kalmasindan dolayi Sase de burulma fazla, akslar kaymis, sol ve sag arka camurluk tavan ve D Sutunu carpilmis olabilir,

Kapilar iki taraftan da oynamis belli, Bagaj kapagi da acilmiyordur, bagaj kapaginin ust birlesim kismindan burulmayi gorebilirsiniz.

Cok caninizi sikmayin piyasa cok kotu. Gecmis olsun.
    Benim aracım 2007 model. Onunda tsb deki değeri 35.100. Okadar verirlermi onu da bilmiyorum bekleyip teklifi görecem. Şaselere çok gelmemiş ama arka bagaj kapağı hiç açılmıyor. Arka sol kapıda açılıyor ama kapatırken üstüne bastırmak gerekiyor. Sigorta teklif de bulunmadan ne desem yalan oluyor. Değerini verirlerse perte çıkarayım uğraşmayım diyorum. Değerini vermezlerse yaptırmaya gideyim değer kaybı için başvurayım diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: eneten

Sol arka kapı kasılma olduğu için rahat açılıp kapanmıyor. Açınca direk açılıyor ama kapatırken elle bastırmak gerekiyor. Benimde kafamda bu düşünce var. Verecekleri teklifi bir duyayım ona göre yol izleyim diyorum artık. Usta vereceğimiz herhangi bir hesaba para yatar demişti kendi hesabınıda verebilir mi diye merak etmiştim aslında. Benimde amacım bana tamir parası neyse yatsın ben sonra ustayla anlaşıp daha uyguna mal etmeye çalışayım. Banada kalır üstünden belki para. Bakalım teklifin gelmesini bekliyorum.

perte çıkmaz , sol arka çamurluk geri çekilecek kaprta düzeltilir. Sonrada değer kaybı istersin ama fazla vermeyebilirlermiş bende bugun başvuracağım değer kaybına. Ben parça ve işçilik boya vs heosini 4500 liraya maal ettim banka hesabıma 5750 yattı. Banka hesap nonu exper alacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-92A2F8722

quote:

perte çıkmaz , sol arka çamurluk geri çekilecek kaprta düzeltilir. Sonrada değer kaybı istersin ama fazla vermeyebilirlermiş bende bugun başvuracağım değer kaybına. Ben parça ve işçilik boya vs heosini 4500 liraya maal ettim banka hesabıma 5750 yattı. Banka hesap nonu exper alacak.

Alıntıları Göster
    Usta bana dediki beni arıcaklar fiyat isticekler sonra seni ararlar dedi. Peki diyelim usta 10.000 istedi. Banada 10.000 yatırrız sana arabayı sende bırakırız dediler. Ben başka ustaya aracı götürüp 8.000 e filan yaptırsam olur mu? Yoksa mecbur o ustaya yaptırıp onlamı daha uyguna anlaşmaya çalışmam lazım.
    Bir de mesela sen 5750 aldın sigortadan. Değer kaybı olarak tahmini ne kadar verirler başvursan? Yarı yarıya bi değer kaybı alma ihtimali var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eneten -- 16 Ekim 2018; 16:57:55 >

• quote:

Usta bana dediki beni arıcaklar fiyat isticekler sonra seni ararlar dedi. Peki diyelim usta 10.000 istedi. Banada 10.000 yatırrız sana arabayı sende bırakırız dediler. Ben başka ustaya aracı götürüp 8.000 e filan yaptırsam olur mu? Yoksa mecbur o ustaya yaptırıp onlamı daha uyguna anlaşmaya çalışmam lazım.
    Bir de mesela sen 5750 aldın sigortadan. Değer kaybı olarak tahmini ne kadar verirler başvursan? Yarı yarıya bi değer kaybı alma ihtimali var mı?

Ne kadar verirler bilmiyorum 3000 tl verseler bana yeter. Exper gelip aracı inceledikten sonra başka yerede götürebilirsin ama ustaya 200-300 lira filan expertiz ücreti ateşlemen gerekir racon hesabı.

Para senin hesabına yattıktan sonra ister yaptır ister öyle hasarlı sat sana kalmış. Ama değer kaybı için aracın onarım esnasındaki fotoğraflarını isteyebilirler. Bana sigorta şirketi 1 ay sonra ödeme yaptı. Aracın 1 ay yatmassın diyorsan ilk önce kendi cebinden yaptır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-92A2F8722 -- 16 Ekim 2018; 17:36:28 >

• Fatura olmadan odeme yapmazlar, sigorta dolandiriciligi suctur. Isterseniz deger kaybi icin basvurabilirsiniz.

• Çok geçmiş olsun, sizi çok iyi anladım bu piyasada o paralara araç bulamazsınız ama pert en iyi seçenek bence şuan. Fotoğrafları inceledim, bu araba zor toplanır. En iyi şekilde toplansa bile mesela rot tutmaz, kapılar yağmur suyu alır. En önemlisi de tekrar aynı taraftan darbe yediğinde bu sefer şimdi koruduğu gibi yaşam alanını koruyamayacak.

• Tır tarafından yandan sürüklenen ve perte çıkan Symbol sürücüsü olarak özet geçeyim.
    3 teklif reddetme hakkınız var, son teklifi de kabul etmezseniz sigorta tahkime gider konu.
    Bedel sozlesmenize göre belirlenir, bende Tsb,Dod ve benzeri ilanlar üzerinden belirlendi ortalama fiyat aldım servis bakımlı kazasız aracıma.
    Sizde de büyük ihtimal öyle olur, eski araç parçası bulunmuyor ve kurlar yüksek getirtmek pahalı oluyor diye perte çıkarıyorlar

edit; ekleme

tekliflerden birini ve mahkeme sonucunu kabul ettikten sonra;
    -mutabakatname imzalayacaksınız (şu değer karşılığı aracımı perte çıkarıyorum v.s.)
    -kimlik fotokopilerinizi alacaklar
    -Plakaları sökeceksiniz
    -ticari sicilimiz yoktur diye kısacık bir belge imzalayacaksınız (varsa var diye)
    -noter tasdikli vekalet vereceksiniz (şirketin çalışanlarına, araçtan tamamen vazgeçerek)
    bunları kargolayıp bekleyeceksiniz.
    -aracınızı ENKA servisten alacak, ihaleye koyacak satıldığında mutabakatnamedeki hesaba parayı yatıracaklar.

Geçmiş Olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-12B15DEEB -- 16 Ekim 2018; 22:27:36 >

• para hesaba yattıysa araç satılmış demektir.
    tekrar yeni sahibini bulup almanız lazım. (alacaksanız)
  • Araç sahibine onarım için ne kadar ödeneceğini exper belirliyor.Ortada dolandırıcılık gibi durum yok. Experde minimum bedeli tespit eder. Ama sen gidip çıkma parça bulursan artan para araç sahibine kalır. Ustan ile aranızdaki anlaşmaya bağlı.

. Aracı yaptırıp yaptırmamak sahibinin tercihidir. Sigorta onarım bedelini hesaba yatırır gerisine karışmaz. Trafik sigortasında işler böyle yürüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-92A2F8722 -- 16 Ekim 2018; 23:39:30 >
  • Önce eksper raporu belirlenir, proforma fatura kesilir otorizasyona

düşer, onay alındıktan sonra işlem yapilir ve sonra faturalandirilir. siz odedigi tutar fatura tutaridir.

Siz ustanizla anlaşıp yüksek fatura kestiriyorsaniz bu suistimaldir.

Sigorta dolandırıcılığınin bir türü de tam olarak bu oluyor.

Siz bana usta ismini firma bilgisini verin, ben sigorta birliğine yazayım incelesinler isterseniz yasal mı değil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 17 Ekim 2018; 0:30:16 >
  • Ustanın bu konuda ne dediğinin pek önemi yok. Sigorta şirketi ve exper minimum tutarı veriyor zaten. Exper fiyat vermeden önce en ucuz parça ve işçiliği 1 haftaya yakın araştırıp trameri kendisi belirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-92A2F8722 -- 17 Ekim 2018; 0:30:49 >
  • Bu gibi durumlarla çok karşılaşılıyor, balyoz ile elindeki parcayi kullanmak icin ezeninden parayi alip hasari yaptirmayip 3 ay sonra tekrar hasar beyan edene kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: NextMove

Bu gibi durumlarla çok karşılaşılıyor, balyoz ile elindeki parcayi kullanmak icin ezeninden parayi alip hasari yaptirmayip 3 ay sonra tekrar hasar beyan edene kadar.

Doğrudur binbir türlü çakallık var. Ben burada arkadaş suçsuzken aracı zarar gördü diye işlemleri anlattım.

Benim aracımada çarptılar.orjinal parçalarım zarar görmesine rağmen Sigorta ve exper yan sanayi parça fiyatıyla iş yaptı. Bagaj kapağı değişmesi gerekirken macunlandı. Yani burada ben dolandırıldım. Vatandaşı dolandırmak serbest.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.