Şimdi Ara

Park halinde arkadan gelip çarptılar! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
4.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar exper bugün aradı ve aracımı perte çıkarmışlar. 35.000 değer biçmişler. Aracım 17.566 tl ye bir firmaya satılmış. Yani sovtaj bedeli 17.566 tl imiş, 17.434 de sigorta firması veriyormuş. Toplam 35.000. İsterseniz 17.434ü verelim aracı siz alın yaptırın dediler. İsterseniz 35.000 i kabul edin dediler. Benim kafamda düşündüğüm fiyata yakın bir fiyat verdiler. Ben bu aracı şimdi yaptıracak olsam ustayla da görüştüm; çıkma parça bulsak, küçük yerleri filan tamir etsek dedi minimum yine 12-13.000 tutar dedi. Tabi şunuda söyledi; bunun için kesin fiyatta veremeyiz, yarın arabayı yapmaya başlarız ufak tefek başka sıkıntılar olur yine masraf çıkabilir dedi. Yani ben 17.434 ü kabul etsem aracı maksimum 14-15.000 e yaptıracam elimde 2000 ya kalacak ya kalmayacak. Aracıma sonra satacak olsam pert kayıtlı olacak ve edeceği değer taş çatlasa 28-29.000 olacak. elimde kalanla yine 35.000 etmeyecek. Fakat ben experle konuştuğumda tamam perte çıkaralım ama bu parayı az buldum itiraz etmek istiyorum dedim. O da bir dilekçe yazın bize gönderin dedi. Bizde sigorta firmasına bildirelim dedi. 1 günde de cevap yazabilirler 1 haftada da dedi. Forumdan da okuduklarım kadarıyla pert değerine itiraz edin fiyatı arttırabiliyorlar denmişti. Sizce nasıl bir yol izleyeyim? İtirazda bulunup sonucu bekleyip verecekleri teklifi kabul etmeyi düşünüyorum? Başka türlü izleyebileceğim bir yol var mı? Bir de pert parasını kabul edersem hepsini sigorta vermiyormuş galiba. 17.434 ü sigorta verecek, sovtaj bedelini de alan firma verecek diye anladım. Bu böyle mi? Ne kadarlık süreçte parayı yatırırlar ve bu yatacak olan belirlenen 35.000 bedelden kesinti oluyor mu?

• bana kalırsa sen iki ay daha araba almayı filan unut, çünkü sigorta şirketi ile anlaşmanın 1 ay yolu var paranın yatması ve senin araba bulup alman bir ay daha sürer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün itibariyle pert mutabakatını doldurdum ve expere gönderdim. Aracım için kafamdaki fiyata yakın fiyat verince süreci uzatmak yerine bir an önce paramı alıp araç bakarım diye düşündüm. İtiraz etmekten vazgeçtim ve pert mutabakatını gönderdim. Bundan sonrası için eksper biz dosyayı kapatacağız artık işiniz sigorta firması ile olacak parayı o yatıracak hesaba dedi. Peki çekme belgesi filan diye birşeyler okumuştum. Şimdi sigorta benden ne yapmamı isteyecek süreç nasıl devam edecek arkadaşlar?

• Biraz önce aracımı satın alan firma aradı. Cesar group diye bir firma. Bana maille bazı evraklar gönderdiler onları doldurup gerekli şeyleride göndermemi istediler. Satış vekaletini noterden onaylatıp gönderecem birde ruhsatın asıllarını ve plakaları söküp gönderin dediler. Vekalette aracımla ilgili tüm işlemleri yapabilecekleri olumca tereddüt ettim ama internetten araştırdım sonrada sigorta firmasını aradım işleyiş bu şekildeymiş. Artık evrakları ayarlayıp plaka ve ruhsatla göndereceğim. Süreçle ilgili yine bilgilendirmeler yaparım.

• Bugün firmaya araç plakalarını, noterden vekaletnameyi, yedek anahtarı ve gerekli bazı diğer evrakları kargo ile gönderdim. Sağolsunlar vekalete 116 tl. Kargoya da 30 tl aldılar!! Kargo pazartesiye varmış olur anca. Bakalım paramız ne zaman yatacak. Süreç ile ilgili bilgikendirmeye devam ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Throvision

Perte çıkartılcak bir hasar yok ki araçta
    Aks bitik gibi geldi

• Bugün benim aracı götürdüğüm kaportacıyı aramışlar. Çekici ile gelip aracı götürecez diye. Aracı ankaradan bi firma almış. Akşam kaportacıya götürdüm aracı verdim. Araç perte çıktı ama kaportacıyada para verilirmiş. Bukadar liste filan çıkarmış. Uğraşmışş. Karşı dükkan geçen hafta 1200 tl yazdı filan dedi. Usta ne diyon sen dedim ya. Böyle bişey duymadım görmedim dedim. 400-500 ver yeter dedi. Yanımda 170 lira vardı onu verdim. Arkadaş bu ustalara Allah düşürmesin ne deyim. Bununla ilgili internete baktım verilir filan diyorda bana beleşten aldı gibi geldi.

Neyse aracı bıraktım çekici bi saate gelir dedi. Ondanda mı para alacaklar işkillendim açıkçası aslında ama artık verdik. Paramız en kısa sürede yatar umarım.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.