Şimdi Ara

Park halinde arkadan gelip çarptılar!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
4.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Geçen hafta aracım park halindeyken arkadan bayan bir sürücü fren yerine gaza basarak aracıma arkadan çarpmış. Benim araçta önünde park halinde bulunan araca çarpıyor ve hem önden hem arkadan büyük hasar alıyor. Benim araçta ve öndeki araçta kimse yok. Yaralanma olunca polis filan geldi tutanak kaza raporu derken karşı taraf tamamen kusurlu bulundu. Servise aracı götürdüm ama kaskom olmadığı için servis biz aracın parasını sizden alıyoruz trafik sigortası sonra size yatırıyor fakat eksik ödeme yapıyor dedi. Tanıdık da vardı. Sizden para çıkmasın en mantıklısı anlaşmalı bir ustaya götürmek dedi. Bende sanayide bir usta buldum ve ona götürdüm. Exper dün gelmiş. %90 aracı perte çıkarırız demiş. Ustaya sen kaba bi fiyat çıkar masraflar için bana söyle demiş. Aracım 2007 model 1.4 TDI comfort dizel. Öğretmen bir arkadaştan aldım. Tek eldi ve bende ikinci el oldu tamamiyle orjinal. Sadece arka sağ far çatlamış ve serviste değişmiş. Arabamın yazında triger seti dahil tün bakımlarını yaptırdım. Geçen ayda muayenede yapıldı sorunsuz geçti. Trafik sigortasıda bugün son günüydü geçen haftadan kazadan bir gün önce yeniletmiştim. Artık sorunsuz binerim derken bu olay meydana geldi. Şimdi sormak istediğim bundan sonraki süreç nasıl işleyecek? Usta aracını ihaleye çıkarırlar satılan fiyattan sana teklif ederler yok kabul etmem dersen satış fiyatı üstüne tamir masrafını ekleyip perte çıkarırız şukadar veririz derler filan dedi. 1 hafta 10 güne arayacaklarını söyledi. Arabamın aynı modelini Türkiye geneli girdiğimde sahibindende en hasarlısı 33.000 en temizi 45.000 arasında fiyat çıkıyor. Tutup bana 25.000 pert için fiyat verirlerse kabul etmezsem ne olacak. İlk defa böyle bir şey başıma geliyor. Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

• Biraz önce aracımı satın alan firma aradı. Cesar group diye bir firma. Bana maille bazı evraklar gönderdiler onları doldurup gerekli şeyleride göndermemi istediler. Satış vekaletini noterden onaylatıp gönderecem birde ruhsatın asıllarını ve plakaları söküp gönderin dediler. Vekalette aracımla ilgili tüm işlemleri yapabilecekleri olumca tereddüt ettim ama internetten araştırdım sonrada sigorta firmasını aradım işleyiş bu şekildeymiş. Artık evrakları ayarlayıp plaka ve ruhsatla göndereceğim. Süreçle ilgili yine bilgilendirmeler yaparım.
  • hocam bu araç nasıl perte çıkıyor anlamadım, çok detaylı görünmüyor ama buradan gördüğüm kadarıyla bu şekilde bile araç yürüyecek durumda gibi görünüyor
  • Geçmiş olsun, ama nasıl pert oluyor bu araç anlamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Park halinde arkadan gelip çarptılar!

O açıdan pek belli olmuyor ama bu açıdan daha nettir. Aynı şekilde önde de hasar büyük. Kadın arkadan kornaya basmışlar paniklemiş, sağa çekeyim yanımdan geçsinler demiş, sağa yanışırken de fren yerine gaza basmış daha da hızlanıp vurmuş. Mahvettiler güzelim aracı ya. Perte çıkması taraftarı bende değilim. Perte çıkarsa değer kaybı içinde başvuramıyormuşuz. Tutup 28-30.000 bile verse bana ben buna eşdeğer bir aracı hayatta bulamam o kesin. Süreç nasıl işleyecek onu merak ediyorum.

• Arkada farların ikiside kırılmış, arka tampon ön tampon gitmiş değişecekmiş, arka bagaj kapağı değişecekmiş, arka sol çamurluk davlumbaz değişecekmiş. stepne havuzu resmen kağıt gibi içe büzüşmüş. Stepne iyice sıkışmış o olmasa daha da içeri girermiş belki. Masrafı pahalı olur diye böyle durumlarda sigorta perte çıkarıyormuş aracı. Ben yapacakları teklif nedir bilmiyorum tabi. TSB den aracımın değerine baktım 35.100 tl çıkıyor. Orayı baz alabiliyorlarmış ama tavan fiyat olarak alıyorlarmış. Durduk yere bu iş geldi başımıza. Araştırdıkça öğreniyorum bende. Konu açarsam bilen arkadaşlar süreç hakkında daha detaylı bilgi verebilir diye düşündüm.
  • Bu konuyu inceleyebilirsiniz hocam

https://forum.donanimhaber.com/pert-arac-rayic-bedel-uyusmazligi-sigorta-tahkim--121652777

• geçmiş olsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • geçmiş olsun pert olur muhtemelen. geçen bir arkadaşım clio symbol'üne yandan tır sürüklemişti iki kapı gidik bir de aks kırık diye pert'e çıkmıştı. bu da çıkar muhtemelen eski bir araç..
  • Teşekkür ederim arkadaşlar. Experde %90 pert demiş ama ustaya kaba bi fiyat ver bana demiş. Yani çıkma parçayla filan bunu yaptırsak kaça mal olur diye. Şimdi merak ettiğim pert için çok düşük bir fiyat verirlerse ben kabul etmezsem süreç nasıl işler konusu. Ben en azından arabamın evveliyatını bildiğim için vereceği parayada bu ayarda bir araç bulamayacağım için aracımın yapılması taraftarıyım aslında. Ben perte çıksın istemiyorum tamir masrafında anlaşalım ben kendim yaptırrım diyebilir miyim acaba? Bana da ne teklif edilir onuda merak ediyorum. 1 hafta 10 güne ararlar dedi usta. Ben bekleyimmi 1 hafta yoksa bikaç gün sonra arayıp sorayım mı ne oldu diye sigortaya?

• quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

Bu konuyu inceleyebilirsiniz hocam

https://forum.donanimhaber.com/pert-arac-rayic-bedel-uyusmazligi-sigorta-tahkim--121652777
    Bu konuyu baştan sona okudum. Biraz yıl olarak eski olduğu için birazda çalıntı araçtan dolayı işlem olduğu için bende bir konu açayım dedim. Bu konu sayesinde en azından biraz fikir sahibi oldum. Zaten kazadan sonra okadar çok yazı makale okudum ki.. İnsanın başına gelmeyince bilmiyormuş bunları. Bunuda öğrenecekmişiz. Tek tesellimiz ailemle araç içinde olmamak.

• Geçmiş olsun, eksper piyasa fiyatını belirliyor ve ona göre bir teklif sunuyor. Yani aracınız 35.000 lira ederken, 25.000 lira teklif vermeleri ihtimali pek yok. (Siz belki aracınız çok temiz olduğu için 37-38.000 lira edeceğini düşünebilirsiniz fakat eksper bunu çok fazla dikkate almayacaktır.) Fiyat düşük gelirse itiraz etme hakkınız var.

Benim aracım pert olduğunda önerilen fiyat piyasa değerine yakındı; ben itirazla uğraşmadım direk olarak kabul ettim. Sizde kasko olmadığı için, karşı tarafın sigortası size daha düşük değer önermek gibi bir hinlik yapar mı bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 12 Ekim 2018; 14:12:35 >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AC85C2B5A -- 4 Mart 2020; 3:15:30 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolfien

Geçmiş olsun, eksper piyasa fiyatını belirliyor ve ona göre bir teklif sunuyor. Yani aracınız 35.000 lira ederken, 25.000 lira teklif vermeleri ihtimali pek yok. (Siz belki aracınız çok temiz olduğu için 37-38.000 lira edeceğini düşünebilirsiniz fakat eksper bunu çok fazla dikkate almayacaktır.) Fiyat düşük gelirse itiraz etme hakkınız var.

Benim aracım pert olduğunda önerilen fiyat piyasa değerine yakındı; ben itirazla uğraşmadım direk olarak kabul ettim. Sizde kasko olmadığı için, karşı tarafın sigortası size daha düşük değer önermek gibi bir hinlik yapar mı bilemiyorum.
    İşte benimde en büyük korkum o. Aracımın modeli düşük olduğu için kasko yaptırmadım. Ama park halinde de bi arabaya bukadar zarar verileceği aklımdan geçmezdi. Kasko olsa belki biraz daha yüksek fiyat sunardı ama karşı tarafın sigortası karşılayacağı için ne koparsam kar mantığıyla bakacağını düşünüyorum. Tsb de fiyatı 35.100 çıkıyor aracımın. Sahibindende ise benim model aracım en ağır hasarlısından en temizine 33.000 ile 45.000 arasında çıkıyor. Umarım iyi bir teklif olurda en az maddi kayıpla atlatabilirim. Maddi kayıpsız demiyorum çünkü maddi kaybım her halukarda olacak onu geçtim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eneten -- 12 Ekim 2018; 14:36:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AC85C2B5A

.
    Park etmeye de çalışmıyor. Sağa yanaşacakmış ki arkasındaki araba geçsin gitsin diye. Ya sen niye sağa yanaşıyorsun bırak bassın dursun kornaya. Adam sen kaza yapınca bak durmadı bile. Zaten 50-60 belki daha fazla hızla gidiyordu. Bide yavaşlayım diye frene basacağına gaza köklemiş arabayı bu hale getirmiş. Yani eşim ve çocuğumdan dolayı araba peynir ekmek gibi ihtiyaçtı bize şu an yaşadığımız rezilliğemi yanayım, maddi olarak nekadar zarara uğrıcam onamı yanayım. Ne desem boş. Experin teklifini beklicez başka yapacak bişey yok şimdilik galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eneten -- 12 Ekim 2018; 14:45:44 >
  • eneten kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle geçmiş olsun. Burada atlanilan bir nokta var. Karşı tarafın sadece trafik sigortası varsa bunun yapacağı ödeme poliçede belirtilen limitle sınırlıdır. Şu an kendi policeme baktım 36 bin TL yazıyor araç başına zarar. Yani sigorta şirketi size maksimum bu tutarı öder. Eğer karşı tarafın kaskosu varsa ve aracınızin daha fazla değer taşıdığını düşünüyorsaniz kalan kısım için de oraya basvurursunuz. Kaskosu yoksa bizzat şahıstan alırsınız. Aracınızın 40 bin TL olduğunu varsayalım 36 sigortadan 4 şahıstan karşılanır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lawyer066

Hocam öncelikle geçmiş olsun. Burada atlanilan bir nokta var. Karşı tarafın sadece trafik sigortası varsa bunun yapacağı ödeme poliçede belirtilen limitle sınırlıdır. Şu an kendi policeme baktım 36 bin TL yazıyor araç başına zarar. Yani sigorta şirketi size maksimum bu tutarı öder. Eğer karşı tarafın kaskosu varsa ve aracınızin daha fazla değer taşıdığını düşünüyorsaniz kalan kısım için de oraya basvurursunuz. Kaskosu yoksa bizzat şahıstan alırsınız. Aracınızın 40 bin TL olduğunu varsayalım 36 sigortadan 4 şahıstan karşılanır.
    Teşekkür ederim. Karşı tarafın kaskosuda var ama onun trafik sigortasında da araç başı maddi hasar 33.000 yazıyor. Peki ben karşı tarafın kaskosundan üstünde kalan meblayı almak için dilekçeyle o kasko firmasına başvurumu yapmam lazım yoksa davamı açmalıyım? Acaba bilginiz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eneten -- 12 Ekim 2018; 15:30:13 >

• Perte çıkartılcak bir hasar yok ki araçta

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Kaza tutanağına poliçe vs eklenerek sigorta şirketine başvuru yaptınız anladığım kadarıyla. Aynı evrakları kasko şirketine de gondereceksiniz. Ödemeye yanasmazlarsa veya eksik bir ödeme olursa o zaman dava acarsiniz . Davadan önce sigorta tahkim kuruluna basvurursaniz daha hızlı sonuç alırsınız.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lawyer066

Kaza tutanağına poliçe vs eklenerek sigorta şirketine başvuru yaptınız anladığım kadarıyla. Aynı evrakları kasko şirketine de gondereceksiniz. Ödemeye yanasmazlarsa veya eksik bir ödeme olursa o zaman dava acarsiniz . Davadan önce sigorta tahkim kuruluna basvurursaniz daha hızlı sonuç alırsınız.
    Teşekkür ederim. Sigortadan bir teklif gelsin. Bu konuyuda sonra dikkate alacağım. Baya bi uğraşacağız anlaşılan.

Belki biraz taktik yaparsınız tam usulunu araştırın. Üstün körü anlatıyorum. Araç perte çıkar. Size ısrarlarınız sonucu 37-38 verirler atıyorum. Malesef bu paralara temiz araç bulmak zor sizde kendi aracınızı biliyorsunuz motor - mekanik sorunsuz sadece kaporta hasarı var.

Sigorta aracı satışa çıkardığında kendi aracınızı teklif verip satın alın(Usul nasıl onu bi araştırın onu net bilmiyorum.) Daha sonra kaportasını yaptırıp keyiflice kullanın.

Bunu yapan arkadaşlarım oldu detayını akşam öğrenip mesajı editleyebilirim.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.