hayır ama bir kere bir kamyon çarpıp kaçmıştabi etraftakilerde tanımadığı için bulamadık.
2003 yılında benim sol arka kapıya biri gece çarpıp kaçmış sabah karakola gittik şikayet yazdık polis tutanak tuttu kasko karşıladı ankara genoto da kapı değişip boyandı kasko şart
daha biraz önce arabayı parkederken çok yanaşmışım komşunun aracına dokundurdum ama hasar masar yok ufacık dokundu. Kaçmadım da öylece dokunmuş vaziyette koydum geldim. Komşuz inşallah sövmez.
yav arkadaşalr benim yan aynalar çok uzak gösteriyor sanki daha var gibi ama dokunmuş oluyorsun. Acaba diğer arabalarda da böylemi benimkinde mi sorun var?
quote:
Orjinalden alıntı: karaaagac
daha biraz önce arabayı parkederken çok yanaşmışım komşunun aracına dokundurdum ama hasar masar yok ufacık dokundu. Kaçmadım da öylece dokunmuş vaziyette koydum geldim. Komşuz inşallah sövmez.
yav arkadaşalr benim yan aynalar çok uzak gösteriyor sanki daha var gibi ama dokunmuş oluyorsun. Acaba diğer arabalarda da böylemi benimkinde mi sorun var?
aynanın açısını değiştir tam görebileceğin şekilde ayarla.
gecenlerde kız minik bir dokundurma yasadik.beyaz bi sahine. bekledik sahibini cunku o araç da cikacak gibi park edilmişt.zaten oda geliomus.naapalim ne edelim dedik.trafiimi arayalım falan.bizde bişii yok. sahin in kapı biras goctu iiçine bide bizim siyah boya sicramis tabii boyanacak kapısı. sağolsun cok anlayılsı bir insan cikti.dedi şimdi ceza yiicez,sizin hasarsizliginiz gidecek kaskodan falan.pahalıya gelecek bu iş. sanayide arkadaşlarım var,çekiçler onlar.zaten araba sahin.bu iş için kullandıımız araç falan dedi.100 lira bi boya parasi verdik kapısı için.anlaştik. hiç de sanayiinde iş yaptırmasdım bi beyaz kapı kaca boyanr bilmem ,çekiçlik iş nekdardır onu da bilmem aama bana uygun geldi. en azindan kaskoya yaptrısaydık cok daha zararlı cıkacaktır,hasarsizlik primimiz dusecekti.
Kesinlikle kaçmam. Beklerim vaktim varsa. Yoksa da numaramı bırakırım aracın üstüne. Dünyanın küfürünü yemektense adam gibi gerekeni yapmayı yeğlerim.
"Aynadaki cisimler göründüklerinden daha yakındır." diye bir ifadeyi duymuşsunuzdur. Ya da daha çok yazıldığı şekli ile "Objects in mirror are closer than they appear."
valla arkadaşlar park ettigim zaman gelip çıkacağım zaaman benim çıkmamı engelleyecek olarak yanı boş sagı boş v.s olarak park etmiş araçlara dokunduruyorum aynaları tamponu ne olursa olsun bakmam ne olmus durumda ne oldu filan gibi ben ordan belki acil bi şekilde çıkacam sagı solu bos olan yere gelip benim çıkmamı engelleyecek şekilde park ederlerse tampon ayna veya yanımda biri varsa araç döndügüm zaman benim yanımdaysa ben çizerim arabayı öteki tarafta kalırsa yanımdaki kişi çizer gider bakmam bişey olmusmu diye ama BEN AYNI HAREKETİ YAPARSAM BAŞKASINA MİLLETTE BENİM ARACIMA YAPSIN
Beddua yemek istemeyen adam bekler. Bu güne kadar park halindeki hiçbir araca çarpmadım ama eski arabama böyle çarpan olmuştu 2-3 kez Bulamadık tabi ve kaskoyu kullanmak zorunda kalmıştık.
quote:
Orjinalden alıntı: macapapazi
valla arkadaşlar park ettigim zaman gelip çıkacağım zaaman benim çıkmamı engelleyecek olarak yanı boş sagı boş v.s olarak park etmiş araçlara dokunduruyorum aynaları tamponu ne olursa olsun bakmam ne olmus durumda ne oldu filan gibi ben ordan belki acil bi şekilde çıkacam sagı solu bos olan yere gelip benim çıkmamı engelleyecek şekilde park ederlerse tampon ayna veya yanımda biri varsa araç döndügüm zaman benim yanımdaysa ben çizerim arabayı öteki tarafta kalırsa yanımdaki kişi çizer gider bakmam bişey olmusmu diye ama BEN AYNI HAREKETİ YAPARSAM BAŞKASINA MİLLETTE BENİM ARACIMA YAPSIN
iy de arkadaşım adam parederken yer yoktur başka yer de bulamamıştır , seni sıkıştırmıştır. Sen geldiğinde o arabanın arkasındaki araba çıkmış olur. sENİN o arabaya dokundurman mı lazım şimdi. Heralde birbirimize park mesafei bırakmalıyız
bigün tatildeyken arabamız otoparktaydı yanımızda da bi navigator zar zor sığmış yerine kapıyı açarken ufak bi deydirme oldu beyaz navigator un kapısı kızılay bayrağı gibi oldu bn de atladım arabaya vın
bikeresinde çok ama çok hafiften arkadaki arabaya dokunmuştum oda hava kapkaranlıktı ve arabanın rengide vişne çürüğü rengiymiş baktım hasar falan yok gittim
bazen çok dar yerlere park ederken ufak tefek tamponlama olayları oluyor geçenlerde bizim arabayı öyle bir yere soktumki önde 10cm arkada 15cm yer ya var ya yok yarım debriyaj ağır ağır soktum arabayı arkada siyah hb bi corolla vardı onun tampona hafiften dokundum sonra ileri aldım arabayı gece birşey göremedim sabah kalkıp baktım tamponunda bişi yoktu tampon çok kirliydi sadece benim dokunduğum yerin tozunu benim tampon almış orası belliydi hasar fln yoktu tabi ztn komşu eğer bişi olsaydı gider yaptırırdık hasarını geçen yaz bizim arabanın arka tamponun sol tarafına biri vurmuş tamponu çizmekle fln kalmamış resmen kırmış taa ortaya kadar kırıktı tampon tabi vuranı görmedik gören bilirinide bulamadık mecburen kaskodan değiştirdik tamponu
arkadaşlar ufak tefek sürtmeler olduğunda polisle fln uğraşmayın 50-100milyonla kurtulabiliyorsanız uğraşmayın hiç çünkü kazaya karışan iki tarafada polis kafadan ceza yazıyo sonra karşı tarafın hasarı senin trafik sigortana patlıyo senin hasarı senin kasko karşılıyo fln iş uzuyor böyle durumlarda en mantıklısı anlaşarak işi halletmek
ben çarpmış olsam kesin kaçarım ama ertesi gun adamı bulur konusurum vicdanım el vermez
(nasıl bulurum; kesin plaka no'sunu almış olurum)
ben de 2 sefer iki araba arasına park ederken arkadakine dokundurmuştum. inip baktığımda da ikisinde de arkadakine bişey olmamıştı. hasar olsaydı kesinlikle kendi telefon numaramı arkadaşın sileceğine takardım. başkasının hakkını yemek istemem
benim de arka kapıdan tampona kadar sürttürmüşlerdi çekip gtimiş amcam. 2-3 sefer de plakalığı kırdılar.
Bir kere değdirdim ön tarafı azıcık.
İndim baktım birşey varmı, hiçbirşey yok. Tam o sırada sahibi geldi, ya dedim abicim böle böle oldu bide sen bak birşey varsa halledelim dedim.
Olur böyle şeyler boşver kardeş devam et yoluna, zaten o çıtalar oraya neden konuyor? Hafif çarpmalarda onlar korusun diye dimi, dedi.
Ben mest oldum, demekki bölelerinde varmış.
quote:
Orjinalden alıntı: cobra41
bigün tatildeyken arabamız otoparktaydı yanımızda da bi navigator zar zor sığmış yerine kapıyı açarken ufak bi deydirme oldu beyaz navigator un kapısı kızılay bayrağı gibi oldu bn de atladım arabaya vın
demek sendin bizim kapiyi cizen ulan bizde aradik aradik bulamamistik ii oldu bu soyle bakim adresinide konusalim bi senle
quote:
Orjinalden alıntı: karaaagac
yan aynalar olduğundan uzak, dikiz aynası olduğundan yakın gösterir. bu bütün arabalarda böyledir.
ben bir kere park halinde birine çarptım. baktım kimse yok. kartvizitimi bıraktım. ondan sonra şahıs aradı, hasarınızı karşılamak için bıraktım dedim. ama üşendi heralde bir daha aramadı.
parkederken 1 2 kere dokundurmuşlugum oldu ama zararsızdı asıl kötü olan 2 hafta önce kadar başıma geldi allaha şükür daha kazam yok biriyle dalga geçmiştim çok kötü olayda şuydu (2007 model bmw si olan bi cocugun arabasına binmiştik arkadaşımız cocuk geri geri gelirken bi yere sürtçekti dur dur dedim zor durdu sora ben görüyom aynadan dedi neyse dedim biraz ileri gittik park ederken dümdüz giderken duvara sürttü ben farkettim o farketmedi sora indim baktım bmwnın saol ön kçşe gitmiş çizilmiş sürtülmüş dedim bak nolmuş indi bu baktı bu nasıl geçer dedi dedim pasta cila attırcaksın neyse) bu olay böyle kapandı ama düz giden arabayı nasıl vurur derken 2 hafta önce ben işçileri aldım fabrikaya gidiyoruz elimde kutu kola çöpe yanaştım araba gidiyo ayagım frende frene basıyorum hızım 10 km ama durmadım onume bakmıyodum tam sag camdan kutu kolayı çöpe fırlattım bam diye sarsıldık önüme bi baktım şahina arkadan bindirmişim 10 km hızla sora herkes şaşkın ben geriye geldim baktım şahinin arka tampon gitmiş şahinlerin tamponların içi boş ya kırılmış bişi olmuş etrafa baktım kimse yoktu işede geç kalıyoduk bastım gitti bizim arabaya bişey olmamış hafif ticari arabaların önü dolu heralde ondan olsa gerek anladım ki biriyle dalga geçmicekmişsin hayatımda yaptığım salaklıklardan biriydi park halindeki arabaya çarpmak pff hatırladıkca sinirleniyorum kendime