Şimdi Ara

PARK HALİNDEKİ ARACIMA BİRİSİ ÇARPTI ARACIMIN DEĞER KAYBINI NASIL TAHSİL EDERİM. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
2
Favori
9.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: jony___

Bas davayı birisi arabama Çarpıcsk bende değer kaybı davası açmıyacam yok öyle bişey
    Aracınızı park ettiğiniz yer bir otopark değilde yol kenarı ise dikkat edin bir kontra yemeyin. Birgün kapınız çalınıp "Aracınızı tehlikeli yere/otopark olmayan bir yere park ettiğiniz için kazaya sebebiyet verip karşı tarafın canına kastettiniz. Karşı taraf sizden davacı" gibi bir belge alabilirsiniz elinize.

Veya tazminat davası açıp yanlış yere park etmekten siz tazminat ödemeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hokka -- 23 Ekim 2013; 17:05:05 >
  • sigortayla anlaşma yoluna gidin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün siz bunu yaparsanız, yarın başkası da yapar. Etik değil yasal olsa bile.
  • Yorumlara baktimda , etik degil vs diyenlere cok guldum. Arkadaslar bu devirde para kolay kazanilmiyor herkesin mali kendine kiymetli. Benim duran arabama carpacaklar hem degeri dusecek hem de orjinalligi bozulup icime sinmeyecek, belki haftalarca serviste bekleyecek, 2.elde satmakta zorlanacagim vs.. ve ben etik degil diye dava acmayacagim oyle mi ? Yok oyle bir dunya ... Arkadas arabasina carpildigi icin birde karsi tarafi tebrik edip plaket verseydi isterseniz. ??

Tamam kaza bu , Allah esirgesin hepimizin basina gelebilir ancak bu sucsuz, gunahsiz magdur duruma dusmus insanlari gormezden gelmemizi gerektirmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • araç alıp trafiğe çıkıyorsak arabayı yatak odamıza almayıp kapının önüne koyuyorsak olabilecek durumlara razı gelmemiz gerekiyor kasko bu günler için var

sonuçta arabanız ilk günkü haline dönecek ben bunu hatasız satacaktım diyorsunuz

kaza bu olmaz demeyin Allah göstermesin siz gidip bi s serisine çarpsanız adam dese ben bu arabayı 150 bin € ya aldım sıkıştım yarın satacaktım 20 bin zarar ettim öde dese ne düşünürsünüz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Puzzles

Yorumlara baktimda , etik degil vs diyenlere cok guldum. Arkadaslar bu devirde para kolay kazanilmiyor herkesin mali kendine kiymetli. Benim duran arabama carpacaklar hem degeri dusecek hem de orjinalligi bozulup icime sinmeyecek, belki haftalarca serviste bekleyecek, 2.elde satmakta zorlanacagim vs.. ve ben etik degil diye dava acmayacagim oyle mi ? Yok oyle bir dunya ... Arkadas arabasina carpildigi icin birde karsi tarafi tebrik edip plaket verseydi isterseniz. ??

Tamam kaza bu , Allah esirgesin hepimizin basina gelebilir ancak bu sucsuz, gunahsiz magdur duruma dusmus insanlari gormezden gelmemizi gerektirmez.

olayın etiklikle ilgisi yok gerçekten, hak meselesi. ama yolda giderken bir kedi fırlar bişey olur, kısca kaza olur ve yol kenarında park etmiş bir yeni kasa 600 bin tl lik s600 mercedesi yandan göçertebilirsiniz. o zaman diyeceksinizki trafiğe çıkmayalım.

tespit yanlış değil ama bence eksik. zarar her şekilde ödensin ama zarar kişiden değil kasko veya trafik sigortasından alınsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkaf

quote:

Orijinalden alıntı: Puzzles

Yorumlara baktimda , etik degil vs diyenlere cok guldum. Arkadaslar bu devirde para kolay kazanilmiyor herkesin mali kendine kiymetli. Benim duran arabama carpacaklar hem degeri dusecek hem de orjinalligi bozulup icime sinmeyecek, belki haftalarca serviste bekleyecek, 2.elde satmakta zorlanacagim vs.. ve ben etik degil diye dava acmayacagim oyle mi ? Yok oyle bir dunya ... Arkadas arabasina carpildigi icin birde karsi tarafi tebrik edip plaket verseydi isterseniz. ??

olayın etiklikle ilgisi yok gerçekten, hak meselesi. ama yolda giderken bir kedi fırlar bişey olur, kısca kaza olur ve yol kenarında park etmiş bir yeni kasa 600 bin tl lik s600 mercedesi yandan göçertebilirsiniz. o zaman diyeceksinizki trafiğe çıkmayalım.

tespit yanlış değil ama bence eksik. zarar her şekilde ödensin ama zarar kişiden değil kasko veya trafik sigortasından alınsın.

Ben biraz empati yaparak düşündüm haklısınız. Aracımı otoparka koyuyorum ve her ay belli bir meblağ ödüyorum. Kendi açımdan düşündüğüm için tespitimde noksanlık olabilir , hak veriyorum.

• Çok komik.. Arabada 2000-3000 liralık hasar var, değer kaybından bahsediliyor.

• Açıkçası etik bulmuyorum değer kaybı davalarını. Daha 1 ay kadar önce bir alışveriş merkezinin otoparkında duran aracıma başka bir araç son sürat geri geri gelerek çarptı. Hatta sol ön çamurluk ile sürücü kapısı değişmek zorunda kaldı. Aklımda da aracımı yakın tarihte satıp daha yeni bir araç almak vardı.

Aracımın değeri düşmüş olabilir ancak adam hatasını kabul etti, tututanağı tuttuk ve ben aracımı sigortadan yaptırdım.

Birde adamdan gidip değer kaybı parası mı isteyeceğim? bana çok mantıklı gelmiyor. Sonuçta bunun adı kaza, isteyerek yapılan birşey değil.

İleride sizde (Allah göstermesin) yepyeni 2013 model S350 ye çarpsanız ve adam size değer kaybı davası açsa neler hissedersiniz?

Ben etik bulmuyorum. Sonuçta arabadır bu, kaza elbet olur, tamir ettirirsin olur biter.

Biraz insaflı olmakta fayda var

• Baslarda etik bulmasam da, artık deger kaybı davalarını haklı görüyorum. Hiçbir sucum yokken neden durduk yere aracımın degeri azalsın. S350 de olsa bu böyledir. S350'ye çarpınca bedelinin ağır olması durumu değiştirmez. Ama söyle bir durum var ki karsi tarafın durumuna bakarak dava acmayabilirsiniz. Yani kazanın yapılış sekli önemli. Sorumsuzluk mudur, dikkatsizlik mıdır vs.

Bence etiğe ve ahlaka uygun. Cok basit duşunun, bir A4 kağıdınız var birisi kursun kalemle çizik attı, silgiyle silseniz bile izi kalır. Bu da boyle birsey. Kağıt degersiz birsey fakat bir aracın alınması icin aylarca belki de yıllarca emek sarfediliyor..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozanunal kullanıcısına yanıt
    +1
    Kaza: istem dışı ve/veya umulmayan bir olay dolayısıyla; bir kşinin yada aracın zarara uğraması.

Ne malı kıymetli adamlar var ya, konuyu açan arkadaş kafasındakiler; gidin 10 bin liralık arabalar alın...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her zaman diyorum deger kaybını etik bulmuyorum ,Milyonlarca arac var ve Milyonlarca da sürücü var her kazadan sonra deger kaybını talep etmek ne kadar etiktir.
  • Adliyeler bu işin yeri değil malesef yıllar sürebilir davanız....

Bilirkişiler ıvırlar zıvırılar inceleyecek ne kadar değer kaybetmiştir bakacak vs vs....

Size bilirkişiden örnek vereyim şehir merkezine yakın pozisyondaki tarla için metre karesine 2 lira fiyat verildi açtığım miras davasında...

Siz dava açacaksınız bir ton masraf edeceksiniz sıkılacaksınız hukuka güveniniz kalmayacak adaletin temelini mülkte arayacaksınız vs vs vs......

• şimdi daha ben kendim kapıyı göçertip yensiyle değiştirdim sonra biri geldi bana vurdu değer kaybı davası açtım ee zaten kapıyı değiştirmiştim ??:D nasıl oluyor bu iş
  • Geçenlerde benimde aracıma arkadan çarptılar. Fakat açmadım adam zaten çok sıkıntı yaşadı. İnsanlık ölmedi ya. Paranın kölesi olmaya gerek yok.
  • arkadaşlar gidip dava açsanızda hakimin hemen olumlu karar vereceğini mi sanıyorsunuz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deger kaybi

Hazine müsteşarlığı tarafından
    SİGORTA EKSPERLERİ TARAFINDAN YAPILABİLECEK
    İŞLEMLERE İLİŞKİN SEKTÖR DUYURUSU
    (2010 / 30)

Burada değer kaybı raporunun kim tarafından yapılacağı belirtiliyor.
    Sizin deyiminizle hazine bu yetkiyi boşuna veriyor.

Böyle bir yetki yok demedim. Komşunun sineği beni bacağımdan ısırdı, değerim düştü deseniz dahi mahkeme davayı kabul ettikten sonra birini tespit için atayacaktır. Bu doktorda olabilir, mali müşavir de olabilir.

Araçlarda da mahkeme kimi atarsa bilirkişi odur. Bu eksper de olabilir, mali müşavir de olabilir. Duruma göre kaportacı da olabilir, galerici de olabilir.

Mahkeme kendisi bilirkişi tayin eder dedim. Ama mahkemeye başvurup değer kaybı davasını kazanan insan sayısı bir elin parmağını geçmez. Sizi tenzih ederim ama pek çok eksperin/avukatın sanki hakikaten mahkeme kabul edecekmiş ya da kazanacaklarmış gibi insanları kendilerine çekip danışmanlık/değer kaybı rapor bedeli adı altında para tırtıklaması ne derece doğru olur... Bunu da forumdakilerin takdirine bırakıyorum.

Özellikle vurguluyorum; sitenizde satmaya çalıştığınız değer kaybı raporunun mahkemede geçerliliği yok maalesef.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.