Herkes kapılarına şunlardan taksa hiç sorun kalmaz.
çarpılana değil çarpana yarar bu. çarpan adam zaten dikkatsiz olduğu içinde bir işe yaramaz.
çarpılanın çizilmesini ve çökmesini önleyebilir bence. tabi çarpan ayı değilse
çarpan adam bunu kapısının köşesine takıyor yani onu koruyor. adam benim kapıma göbekten giriyor kapısını açınca ben taktığım zaman bana bir faydası yok bunun.
Geçen gün gördüğüm bir olayı anlatayım. Öğle yemeği için itü teknokentten çıkıp istinye parka gitmiştim öğlen dönüşte istinye parka gidenler bilir orta açık bir alan var. Süper lüks mağazaların olduğu alan. Ordan geçerken önümde bir taksi durdu. İçinden bir bayan inerken hızlıca kapıyı açtı taksinin yanında park halinde duran aston martin'e kapıyı vurdu. İkiside çaktırmadan kaçıp gittiler. Aston Martinin kapısı içeri göçtü sarı bir boyayla içim parçalandı valla
quote:
Orijinalden alıntı: bachree
çarpan adam bunu kapısının köşesine takıyor yani onu koruyor. adam benim kapıma göbekten giriyor kapısını açınca ben taktığım zaman bana bir faydası yok bunun.
Hocam işte çarpan adamda bu olursa senin arabana hasar gelmez demek istiyorum. Aynı şekilde sen takınca sende milletin arabasına bilmeden çarparsan zarar vermemiş oluyorsun. Karşılıklı olarak yani.
quote:
Orijinalden alıntı: bachree
çoluk çocukta olsa dikkat etmeyenleri fark edince çok rahatsız oluyorum. bazen insan sesinide çıkartamıyor karşıdakini başka insanların yanında rencide etmemek için ama ben 7 yaşımdayken bile babam beni her seferinde istisnasız uyarırdı kapını çarptırma diye kapısını çarptıran insanlar böyle şeyleri umursamayan insanlar benim arkadaşlarımda benim gibi bu konuya dikkat eden insanlar yanımda dikkat etmeyen birisi varsada hoş bir şekilde park etmeden önce arabadan indiriyorum park edince dar yerden zor inersin istersen in şimdi diyorum bütün mesele çözülüyor.
aynen babamın uyarmalarından gına gelirdi artık... hala uyarır hatta alışkanlık değişmiyor
quote:
Orijinalden alıntı: VW_Passat
quote:
Orijinalden alıntı: gcagrici
İnsana saygı var mı ki araçlara olsun; orası ayrı mevzu. Biz elimizden geleni yapalım da gerisi kader.
Bugün yan koruma siparişi verdik. Aracın rengine boyanıp Cmt yerleştirilecek. Az "ayı" olanlara karşı önlem
Insana Saygi yok ve Araclarada olmaz cok haklisin . Almanya´da bile bu tür varliklar olabiliyor ama Türkiye kadar cok bir sekilde degil !
Aracimi genellikle;
1. Yeni Araclarin arasina Park ederim, böylelikle Yeni Arac sahibi olan biri aracin kapisini yaninda Bayanda olsa malina zarar vermeyecek bir sekilde acarlar (bu tür insanlar ne mutluku cogunluk oluyor).
2. Sirf eski arac var ise aracin Tipinden ve görünüsünden belli oluyor o zaman var ise 2 Arabalik yere Park ediyorum ortalama yok ise gidip uzak yere Park ediyorum hem biraz Yürüyüsün bir zarari yok
3. Genelde hep Alisveris Merkezinin kapisindan uzakta Park ediyorum araci, cünkü hic kimse Yürümek istemiyor ve uzak yerlerde Park yerleri bombos oluyor .
NOT: Almanya´da bu isi yapanlar yine Medeniyet görmemis Yabancilardir, bu Yöntemleri hep yapiyorum, Uzak yere Park etmekte Fayda var. Birde Almanya´da cok sükür Otoparklar cok genis yani adam Kapisini var gücüyle acsa bile bazi yerlerde Kapi kendi aracina degmiyor
Saygilar
Bu iki sözünüze hiç anlam veremedim, birincisi sık sık iki arabalık yerleri işgal edenleri ağır bir biçimde eleştiriyoruz forumca hatta kulaklarını çınlatıyoruz, ikincisi Almanların hepsinin medeni olduğunu öğrenmiş olduk sayenizde; ama bence medeniyet parayla veya insanın altındaki arabanın kalitesiyle ölçülmez.
Genelde sürücüler bu konuda daha dikkatli oluyor, arabanın kapısını dikkatsiz açarak zarar verenler genelde yolcu koltuğunda oturanlar oluyor, ondan dolayı parelel park ederken mümkün olduğunca yanımdaki arabanın sağ tarafında daha fazla mesafe bırakırım.
araba üreticileri bu şikayetleri değerlendirip tasarımlarında gerekli ve verimli değişiklikleri uygulasa bu sorun da ortadan kalkar gibime geliyor...
quote:
Orijinalden alıntı: extraordinariuss
araba üreticileri bu şikayetleri değerlendirip tasarımlarında gerekli ve verimli değişiklikleri uygulasa bu sorun da ortadan kalkar gibime geliyor...
Araba üreticileri bu işlerle ilgilenmez bence çünkü bu tip olaylar nüfusun kontrolsüz olduğu ve saygısız insanların çoğunlukta bulunduğu yerlerde olur. Avrupa ülkelerinde zaten otopark alan sıkıntısı yok, geniş geniş park yerleri var. Ayrıca onlarda ceza mekanizmaları da çok iyi işlediği için saygısız da olsan haddini bildirmeleri an meselesi olsa gerek
Kirli araba fikri gerçekten işe yarıyor.. hem araca çok yanaşmıyorlar hemde yıkamadan yıkamaya çizikleri görüyor ve moraliniz bozuluyor. Her türlü kardasınız
Hiç unutmam 2000 yılında üniversiteyi bitirip işe başladım ve 2001 yılında borç da alarak ikinci el 28.000'de çok temiz sıfır gibi 2000 model Focus Ghia HB aldım. İlk arabam ve o kadar heyecanlı ve mutluyum ki anlatamam. Arabayı alalı 2 ya da 3 hafta oldu, ayının teki kapıyı öyle bir çapmış ki, sadece boya zarar görse iyi, benim arka kapıyı hafifçe içine çökertmiş . O kadar üzüldüm ki anlatamam. 2-3 hafta daha geçmedi kapı çıtasının altına birisi bir şekilde çarpmış ve orayı çökertmiş. Arabayı alalı 1.5 ay oldu daha, kabus gibi. Sonra "Allah dünya malına bu kadar önem vereni böyle imtihan eder" diye düşünmeye başladım ve arabanın başına gelenleri umursamamaya karar verdim. O zamandan beri de arabanın başına uzun süre buna benzer bir şey gelmedi. Focus'u da o kadar sevdimki 158.000 km'ye geldi ve hala satamıyorum, duygusal bağ oluştu .
quote:
quote:
Araba üreticileri bu işlerle ilgilenmez bence çünkü bu tip olaylar nüfusun kontrolsüz olduğu ve saygısız insanların çoğunlukta bulunduğu yerlerde olur. Avrupa ülkelerinde zaten otopark alan sıkıntısı yok, geniş geniş park yerleri var. Ayrıca onlarda ceza mekanizmaları da çok iyi işlediği için saygısız da olsan haddini bildirmeleri an meselesi olsa gerek
en azından ülkemiz pazarında, opsiyon olarak sunabilecekleri bir paket seçeneği daha olur; "Bu kapı koruma paketlerimiz sadece Türkiye pazarına uygun olarak imal edilmiştir." veya "Sadece Türkiye pazarı için üretilen bir opsiyon paketidir" şeklinde ibareleri kataloglarına koyabilirler
quote:
Orijinalden alıntı: TIMERIDER
bende aynı olaydan konu açmıştım çok önceden.Bununla ilgili ufak tefek savaş teknikleri geliştirdim.
1-solundaki araca uzak yanaş,çünkü solundaki aracın sağ kapısını açan kapayan bayandır o da dikkatsizdir dan dun kapı açar,sağındaki aracın sahibide dolayısıyle şöför olacaktır kapısını açarken senin arabana çarpıp kendi aracınıda zedelememek ve iyimser olmak gerekirse bizler gibi sorumlu düşünceli bir insan olma ihtimali var.Heleki sağındaki araç yeniyse emin ol dikkatli açar fakat eşi yada sevgilisi donk diye kapıyı açar. 2-Birkaç metre daha fazla yürümekten bir zarar gelmeyeceğini düşünerek ve bizim milletin tembel olup kapıya en yakın yere park ettiğini düşünerek kapıya uzak olan noktaya gönül rahatlığıyla park et. 3-Arabanın dışı pis çamurlu tozlu olsunki yayalar gelip geçerken saat,yüzük,çanta düğmesi vs cisimleri sürterek geçemesinler.Araba pis olunca çevresinde bir enerji kalkanı varmış gibi korunur
3 numaralı taktiği çok düzenli olarak uygularım . Yine de çarpan olursa arkasından iyi niyetlerimi savurur, yaşantıma devam ederim. Bir araba için canımı sıkmam hiçbir zaman .
quote:
quote:
quote:
en azından ülkemiz pazarında, opsiyon olarak sunabilecekleri bir paket seçeneği daha olur; "Bu kapı koruma paketlerimiz sadece Türkiye pazarına uygun olarak imal edilmiştir." veya "Sadece Türkiye pazarı için üretilen bir opsiyon paketidir" şeklinde ibareleri kataloglarına koyabilirler
Ya da "ayılara karşı güvenlik" opsiyonu=AKG Böylece ABS ve ESP'ye ek olarak AKG çıksın
arabanın kirli olması hiç bir işe yaramıyor malesef.çamurlu arabayı yıkamacıya götürdüm geçen hafta,aracı iyi yıkamışlarmı diye etrafında bir tur atayım dedim gözüme takılan bir nokta var mı diye...gördüğüm manzara karşısında başımdan aşağı kaynar sular döküldü resmen!hemde tüm olanlar 1 haftada olmuşsürücünun olduğu tarafın kapısına beyaz araçlı bir .... kapıyı çarpmış,beyaz boyası 2-3 cm benim aracımın kapısına geçmiş.sol arka kapıyı biri anhtar gibi birşeyle çizmiş 4-5 cm.solda bulunan yan sinyalin altında ufak bir göçük(tahminimce market arabasıyla girmiş biri)aynı göçükten sağ arka kapıda da var!boyadaki çizikleri yada daha önceden başına gelenleri yazmadım aracın.o yüzden 4 aylık bir araç gibi hiç durmuyor arabam.tüm bu çiziklerin eziklerin oluşmasında katkısı olanlara en içten saygılarımı(!) sunuyorum
quote:
Orijinalden alıntı: barisozyurt
Hiç unutmam 2000 yılında üniversiteyi bitirip işe başladım ve 2001 yılında borç da alarak ikinci el 28.000'de çok temiz sıfır gibi 2000 model Focus Ghia HB aldım. İlk arabam ve o kadar heyecanlı ve mutluyum ki anlatamam. Arabayı alalı 2 ya da 3 hafta oldu, ayının teki kapıyı öyle bir çapmış ki, sadece boya zarar görse iyi, benim arka kapıyı hafifçe içine çökertmiş . O kadar üzüldüm ki anlatamam. 2-3 hafta daha geçmedi kapı çıtasının altına birisi bir şekilde çarpmış ve orayı çökertmiş. Arabayı alalı 1.5 ay oldu daha, kabus gibi. Sonra "Allah dünya malına bu kadar önem vereni böyle imtihan eder" diye düşünmeye başladım ve arabanın başına gelenleri umursamamaya karar verdim. O zamandan beri de arabanın başına uzun süre buna benzer bir şey gelmedi. Focus'u da o kadar sevdimki 158.000 km'ye geldi ve hala satamıyorum, duygusal bağ oluştu .
+1 katılıyorum... Sakınan göze illaki çöp batıyor... onun için rahat olalım olayları akışına bırakalım...
birde bu konuda olay gittikçe kötüye gidiyor...şöyleki; artık tasarım nedeniyle araçların büyük çoğunda yan çıtalar kullanılmıyor. ister 15.000 liralık olsun ister 100 bin euroluk olsun tasarımlarda kapılardaki çıtalar kalktı. aracımda çıtalar mevcut ve kaç defa iyiki var direk kurtarıyo demişimdir... hatta çıtaları gövde rengine ben boyadım bazı yerlerde kapı çarpmaları yüzünden yaptığım boya zedelendi.. eğer çıta olmasa direk olarak kapı sacı karşılayacak bu darbeleri...
tasarım olarak evet daha modern görünüyor gibi çıtasız araçlar ancak kullanılabilirlik açısından çıtalı araçlar daha mantıklı..... çıtasız olduğunda hakkaten çok rahatsız olurum şimdi biliyorumki plastiğe vuruyor....
(genede çıtasız çok daha güzel duruyor )
başlığı okuyordum cevabı bugün yazıyorum.arka kapıdan inen RÜKÜŞ kadınlara ne ad verilir bilmiyorum.kapıyı açtı iniş yolunu genişletmek için kapıyı ayağıyla iyice açmak istedi.benim böğrüme dayandı kapı.şans eseri onon lastik çıta başlığı benim çıtaya denk geldi.hanzoların hanzosu sürücüde inip kendi kapısına baktı.hasar varmı yokmu diye. bence ÖNLEM:çıtalar çıkarılıp çirkinliğine bakmadan 8-10 cm.kalınlığında ÇELİK çıtalarla boydan boya döşemek.varsın lüksümüzden gitsin.
amcamın elinde külüstür boyası atmış araba varsa ne dünya umrunda ne kapı. sen arkadan saydırmakla kalıyosun güzelce bi aile büyüklerinden başlayarak. neyse o araba zaten ona ceza benimki gibi bi arabayla çarpışırsa hatırısayılır bi kuvvette kendisi o arabadan nası çıkar. insanın öylede arabası olunca sallamıyo hele birde "AYI" ise ki bizde bunlardan çok var hiç umrunda olmuyor. şu bi gerçek ki arabayı sakınmamak lazım bu ayılar sakınılan arabalarıda iyi tesbit ediyor