Şimdi Ara

Parmak Ekleme Giden Kırık ( bükülmüyor ve kalıcı hareketsizlik olabilirmiş)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 23 temmuzda (9 gün önce) denizden iskeleye tırmanırken yüzük parmağım halat demirine sıkıştı çektiğimde parmak yamuk çıktı hemen hastaneye gittim özel hastane doktoru ameliyat gerekiyor ekleme giden kırık olduğu için yoksa kalıcı hareket sorunu olur dedi fakat ameliyat için 10000 tl dedi. Birkaç gün sonra başka doktora göründüm o da ameliyat gerekiyor üniversite hastanelerine el cerrahisi bölümüne git dedi. Tatili bırakıp döndüm tıp fakültesi hastanesine acilden giriş yapmadılar doğruyu söyledim 1 hafta oldu ama ameliyatlık durum deniyor dedim yine de almadı yeni kırmamışsın şimdiye kadar durduysan durursun acilden almam için yeni olması gerekiyor dedi sanki önemli olan acısı sadece neyse ordan da 2 hafta sonraya randevu alınıyor ortopedi doktoru görmesi için. Ben de devlet hastanesine gittim acildeki doktor röntgeni fotoğraf çekip ortopediste yolladı ameliyatlık durum olsa söylerdi salı günü kontrole gel ameliyat demiyor falan filan dedi. 2 doktor ameliyat demişken fotoğraf ile görüp yok demesi tuhaf geldi. Şimdi salı günü 11. Gün olacak o saatten sonra ameliyat olsa bile tam faydası olacağını düşünmüyorum. Bu konuda tecrübesi olan var mı parmağım bükülmüyor denedim birkaç kez. Ekleme giden kırığı olup da ameliyat olmadan kendi kendine kaynadıktan sonra iyileşen var mı paylaşırsanız sevinirim 

00

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GunsFloyd -- 1 Ağustos 2021; 23:20:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şu durumda başına gelenlerin yaşadıkları nasıl çözdükleri veya çözümü olup olmadığı önemli benim için. Salı günü gideceğim doktor ameliyat gerekmiyor da diyebilir diğer 2 doktor gerekiyor dedi ama biri burda olmaz dedi öteki 10000 lira para istedi Acıbadem ticarethane mi hastane mi belirsiz zaten. Bu son gideceğim ortopedist de röntgen fotosunu telefondan görüp kontrole gelsin ameliyat olsa derdim kalırdı hastanede dediğini söyledi acildeki doktor. Hayırlısı bakalım bu süreçte kemik kaynayacak tamamen kullanışsız olacak parmağım gibime geliyor. Ameliyatsız böyle bir durumu atlatan var mı ben gibi atel kullanarak veya ameliyat olmak 15/20 gün sonra falan etkili olabiliyor mu yaşayanlar paylaşırsa sevinirim

• çok geçmiş olsun kardesım benımde senın yasında basıma gelmıstı o konudan geliyorum. yaşadıklarımız cok benzer, ben uzun arastırmalar sonucu el cerrahi prof dr oguz polatkana muayene olmustum o donemde. banada hemen ameliyat diyen doktorlar oldu ilk tercihim olmadı. Yani sıcagı sıcagına soylenseydı olurdum ama aradan zaman geçti sonra soylendı dedim bir çaresi olmalı arastırmaya basladım saglık sektorununde içindeyim bu doktoru buldum. Direk ameliyat demedi doktor hemen fizik tedaviye baslanılması gerektiğini söyledi ayrıca benımde stress topu alarak parmagımı hareket ettirmem gerektigini zorlamamı istedi. 2 ay sonra kontrol istedi. fizige gittim,stress topunu sık kullanmasamda kullandım parmak biraz hareket kazandı. kontrole gittigimde eski haline gelsin istiyorsan ameliyat etmem gerek ama parmagın %80 ihtimalle zarar görebilir dedi. Böyle durumlarda sadece parmak degil kol uzuv olarak zarar görüyor istemedim, o da ısrar etmedi ve önermedi zaten. böyle yaşamaya alısmalısın parmak kaynadıgında tekrar kırılıp düzeltilebilir onda problem olmaz istersen gelirsin dedi ama hiç gerek duymadım suan cok sukur açıp kapatabiliyorum.

yani demem o ki doktor işin parasında olmadıgını saglıgı düşündüğünü bana hissettirmişti bu hissi özel polikliniklerde yasamak biraz zordur. zaten bu adamdan daha iyisi yok. sende vakit geçirmeden bir muayene ol derim yeri fatih vatanda. çok geçmiş olsun allah şifa versin, gelişmelerde konuuyu güncellersin

doktortakvimi
    Prof. Dr. Oğuz Polatkan - Görüşleri incele ve randevu al
    https://www.doktortakvimi.com/oguz-polatkan/el-cerrahisi/istanbul

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.