Şimdi Ara

Parmak okuyucu devre şeması arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Parmak okuyucu bir sistem yapmak istiyorum öncelikle personel giriş ve çıkışlarının takibi için lazım. İnternet 'ten bayagı bir arattım ama ya ingilizcem yetmedi ya da bu konuda bilgi yok yardımcı olursanız sevinirim.

Parmak okuyucu devre şeması ve bilgi arıyorum

• yok mu kimsenin bilgisi dostlar :(
  • Selam
    aradıgın devreyi bulman cok zor gibi dostum.
    Ben uzun bir süre görüntü işleme üzerine calıstım.Aradıgın konu ile ilgili de bi kac calısma yaptım.
    PC destekli oldu.Olması reken de bu zaten.Direkt devre yapamazsın,parmak izini alıp bir yerlerde incelemen/işlemen lazım.en adamakıllı sayılabilecek elektronik devre PIC bile işini görmez.Bilgisayar şart.PC destekli.
    Ben soyle yaptım(bir arkadasın projesiydi).
    Parmak basıldıktan sonra ekrana,ekran pulse yolluyor bilgisayara,seri porttan.işte burda devre!
    ama sonrası PC.herhangi bir paket programla(ben MATLAB kullandım ki bu işlerde bir numara,biras yavas C++'a göre)ya da C/C++ gibi bi dil kullanacan.
    önce tüm calısanlara parmak bastıttım.veri tabanı olusturdum.
    sonra iş giriş cıkıslarında adam parmak basıyo.veri tabanındaki ile bu goruntu karsılastırılıyo(görüntü işleme).cok da zor olmadı.yazılım biliyosan sen de yapabilirsin.
    gelen goruntuyu gurultuden temizliyorsun.bir kac paramere uzerinden karsılastırma yapıyosun.
    adamın kimligi filan cıkıyo.oyle bi sey işte.
    dedigim gibi dostum bence sadece devre ile olmaz bu iş.PC lazım.
    gerekirse daha fazla yardımcı olabilirim.
    eywllah

• merhaba er
    öncelikle şunu söliyim eğer parmak izi devreşemasından kastin ne anlamadım ...ama eğer sadece sensör alıpta onu pc yada m.işlemci ile kontrol etmeyi düşünüyorsan o biraz zor be hocam...tabi yapay zeka biliyorsan bişi diyemem ..eğer bilmiyorsan uğraşma bence...

kolay gelsin..
    not:bitirme olarak almıştım ama beni aştığı için değiştirdim..
  • Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim

Amaç Personel giriş çıkış kontrolu;

Devre şeması isterken acaba böyle bir devre var mıdır diye düşündüm, pc ye mutlaka ihtiyac olacaktı dediğiniz gibi hem datayı işlemek hemde görüntelemek için.

Peki şimdi nereden başlim ne yapim. Elle tutulur ne yapabilirim ??? Gidip şu microsoft 'un parmak okuyuculu klavyelerinden parmak okuyucu mu sökeyeyim yoksa ayrı satılıyor mu? Nasıl yapsam nerden başlasam bir yol gösterirseniz çok sevinirim.

Çok çok teşekkürler bilgiler içinde
  • www.fingergear.com a bir bak istersen. ayrı modül olarak satıyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.