Şimdi Ara

Partition (Bölüm) Birleştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir kaç yıl önce almış olduğum bilgisayarımda iki bölüme ayrılmış 250 GB Seagate bir sabit disk var.Artık kapasitesi yetmemeye başladı.Ben de Samsung 1 TB bir sabit disk daha aldım.Eski sabit diski C: ve D: ikiye bölmüştüm.D: bulunan verileri yeni sabit diske aktaracağım ve eski sabit diskteki de bölümleri birleştirmeyi planlıyorum.Kullandığım işletim sistemi de XP, değiştiremiyorum.Bu bölümleri birleştirme işlemini hızlı ve kolay bir şekilde nasıl yapabilirim.

Cevabınız için teşekkürler...

• Verileri aktardıktan sonra Bilgisayarım/Yönet/Disk Yönetimi'nden birleştirmek istediğin bölümleri silerek yeniden istediğin boyutta bölüm oluşturabilirsin. Bölümün üstünde sağ tıklarsan seçenekleri görebilirsin.
    Not: Xp'de varlığından emin olamadığım için disk genişletme yönteminden hiç bahsetmedim. Nasılsa iki yollada aynı kapıya çıkılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: 7Mhz

Verileri aktardıktan sonra Bilgisayarım/Yönet/Disk Yönetimi'nden birleştirmek istediğin bölümleri silerek yeniden istediğin boyutta bölüm oluşturabilirsin. Bölümün üstünde sağ tıklarsan seçenekleri görebilirsin.
    Not: Xp'de varlığından emin olamadığım için disk genişletme yönteminden hiç bahsetmedim. Nasılsa iki yollada aynı kapıya çıkılıyor.

cevabın için teşekkürler, yukarıda bahsettiğim gibi sadece D: silip C: ile birleştireceğim ve C: bölümünde sistem kurulu yani uzatmayayım bölümlerden biri dolu (C:) biri boş (D:) şu durumda ne yapmam gerekiyor?

• C'ye hiç dokunmayacaksan, D'yi sildikten sonra C'ye sağ tıklayıp "bölümü genişlet" seçeneğini seçmelisin. Otomatik olarak genişletebileceğin en yüksek boyut geliyor olmalı.
  • XP'de umarım bölümü genişletme seçeneği vardır, yarın hafta sonu uğraşacağım...cevabın için tekrar teşekkürler...
  • Yoksa da Partition Magic tarzı bir program ile aynı işlemi yapabilirsin. Rica ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7Mhz -- 15 Şubat 2013; 13:55:14 >
  • quote:

Yoksa da Partition Magic tarzı bir program ile aynı işlemi yapabilirsin. Rica ederim.

evet partition magic birleştirme işlemini yavaş yapıyormuş diye öğrendim, bende çok sayıda PC var hızlı ve etkili çözüm arıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Birleştirme yavaş olabilir ama D silinirse genişletme işleminin bu kadar süreceğini sanmıyorum.
  • quote:

Birleştirme yavaş olabilir ama D silinirse genişletme işleminin bu kadar süreceğini sanmıyorum.

tekrar teşekkürler...
  • biraz gecikmeli oldu ama sorunu çözdüm, bu sorunum için MiniTool Partition Wizard programını kullandım işi saniyeler için sorunsuz halletti, öneririm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.