Şimdi Ara

Partner Adventure 2.0 HDI Bakım Tecrübelerimi Yazıyorum Belki Faidesi Olur.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
1
Favori
3.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Debriyaj: Orjinal veya ona yakın parça kullanılmalı Valeo veya Alman malı olabilir. Değişim için yetkili servis ücreti fazla gelirde sanayide yaptırırsanız kasapların eline İnşaallah düşmezsiniz, iyi bilinen sanatkar bir ustaya gitmeniz tavsiye edilir. Eğer sizin aracınızın kaç lt motor yağı aldığını bilmiyorlarsa durum vahim. Devam edelim: Dışarıda debriyaj yaptıracaksanız özellikle Partner Adventure modeli olanlar (şanzıman yağı da debriyaj değişirken değişiyor) 4x4 lsd yağı bulsunlar, ben yetkili serviste yeniden değiştirmek zorunda kaldım. 2 Lt 50 tl ve 50 tl de işçilik için ödedim. Bu yağ doldurulmaz da 75w-80 standart yağ doldurulursa diferansiyelden sesler gelebilir, hatta gelir.

Fren: Eğer firen balata ve disk değişimi yapacaksanız, Disk için orjinal balata için ya orjinal yada valeo tavsiye ederim.
    Ben Brembo disk taktırmıştım, disk sıcakken su deymiş sanırım ben tam farkında değilim uzun yolda araç yıkama falan yapıyorlar bazı tesislerde, derken titreme meydana geldi, diskin yamulmuş dendi, disk ve kaliper taşlanarak düzeltildi ve şimdi sorun yok.
    Balata bilinen TRW takılmıştı, frenleme güzel yanlız frenli ilerlemede fren ıslığı az da olsa var. Artık disktenmi balatadan mı bilemiyorum.

Cam Kaldırma Motoru: Aracınız benimki gibi 8 yıllık ise kapı döşemelerini söktürüp cam rayını gres yağı ve cam kaldırma makenizmasının makaralarını yağlamanızı tavisye ederim. Kapı içini açmışken altta yağmur suyu tahliye için 2 delik bıulunur 1,5 cm kadar onlar çamurdan tılanmışsa onlarıda temizlemenizi tavsiye ederrim.

Yakıt: Bu kanuda konu açmıştım odadan istifade edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erkan8791 -- 30 Ekim 2013; 18:35:38 >

• Teşekkürler hocam
  • Rica ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.