Şimdi Ara

Pasaport Kaydı Yapıldıktan Kaç Gün Sonra Telefon Kullanıma Açılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
5
Favori
180.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Mayıs ayının başında amerikada ki bir arkadaşıma nokia n900 aldırttım. Telefonu 3 hafta kullandım. Dün yani pazartesi günü bir mesaj geldi telefonunuz bir hafta içinde kullanıma kapanacaktır diye. Bugün uyandığımda telefonda "sim kaydı başarısız" uyarısını gördüm. Telefonun imei kaydı olmadığı için kapandığını düşündüm sabah.

Arkadaşın pasaportuna kaydı yaptırdık bugün, galiba kaydı biraz geç yaptı saat 16:00 - 17:00 civarı. Mcks' de kayıtlı gözüküyor ama telefonda hala "sim kaydı başarısız" yazıyor. Pasaport kaydı yapılıp mcks sisteminde göründüğü anda telefon açılmıyor mu? Açılmıyorsa kaç gün beklemem lazım açılması için? Bazı sitelerde bir hafta gibi bir süre verilmiş bu doğru mudur?

Hepinize cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Pasaport Kaydı Yapılan Telefon Ne Zaman Kullanıma Açılır?

Yurtdışından satın aldığınız bir telefonu Türkiye'de kullanabilmek için pasaport kaydı yaptırmanız gerekir. Pasaport kaydı, telefonun IMEI numarasının sistemde kaydedilmesi işlemidir.

Pasaport kaydı yapıldıktan sonra telefonun kullanıma açılması belirli bir süre alır. Bu süre genellikle 24-48 saat arasındadır. Ancak bazı durumlarda kayıt işleminin tamamlanması 3 iş gününe kadar uzayabilir.

Telefon kaydı yaptıktan sonra açılmadıysa aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Telefonu kapatıp tekrar açmayı dene.
    • SIM kartını çıkarıp tekrar tak.
    • Farklı bir SIM kartı dene.
    • Telefonu fabrika ayarlarına sıfırla.

Bu adımları uyguladıktan sonra telefonun hala açılmıyorsa servis sağlayıcınla iletişime geçmen gerekebilir.

Önemli Not:

• Pasaport kaydı yapılan telefonlar sadece Türkiye'de kullanılabilir.
    • Telefonunu pasaport kaydı yaptırmadan kullanırsan, yüksek cezalara tabi olabilirsin.
    • Pasaport kaydı işlemi için geçerli bir pasaport ve telefonun IMEI numarası gereklidir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yok mudur bir yorumu, bilgisi olan?
  • 1 hafta ile 1 ay arasında açıyorlar diye biliyorum ben,sistemlerin farketmesi uzun zaman alabiliyor
  • Arkadaşımın ki tam 2 hafta da açılmıştı
  • genelde 2 haftada acılıyor...
  • Hepinize teşekkür ederim. Kimileri ertesi gün diyordu :D

Bu kadar uzun sürecekse telefona hard format falan atmaya, telefona kabahat bulmaya kasmayayım o zaman
  • arkadaşım öncelikle telefonun hayırlı olsun iyi gunlerde kullan. pasaport kayıtlı telefonlar kayıt yaptırılan aynı gunde açılıyor en fazla 1 veya 2 gün bende pasaport kayıtlı telefon
    kullanıyorum sabah kayıt yaptırdım aksamına acıldı emi kaydına baktıgımda kayıtlı görunuyordu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hepinizin ilgisine teşekkür ederim. Sorun işletim sistemindenmiş. Telefon amazondan alınma olduğu için US olan imageleri yükleyince düzeldi telefon. Telefon zaten açıkmış...

Ben güncellemeyi nokia software updater kullanarak yapmıştım ama güncellemeyi hard format atarak yapmak gerekiyor n900' lerde. Neyse rahatladım
  • Şimdiye kadar yaptığım kayıtlardan kapanmış olanlar en geç 3 gün içinde açıldı. genelde kaydın ertesi günü açılıyor.
  • bestahmet B kullanıcısına yanıt
    quote:

Orijinalden alıntı:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 3 Ağustos 2024; 19:38:14 >
  • bir pasaportla kaç telefon getirilebiliyor arkadaslar?
  • uayyildiz35 kullanıcısına yanıt
    quote:

Orijinalden alıntı:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 3 Ağustos 2024; 19:39:16 >
  • tek telefon ama ömrü boyunca degildir heralde vardır belli bi standartı yani senede tek mi 2 senede tek mi iyi bilen bi arakdas varsa ??
  • uayyildiz35 kullanıcısına yanıt
    quote:

Orijinalden alıntı:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 3 Ağustos 2024; 19:39:19 >
  • tamamdır üstad teşekkür edierm :) arkadas iphone 4 getirecek bana londradan o yüzden merak ettim :)
  • finansmen1 kullanıcısına yanıt
    quote:

Orijinalden alıntı:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 3 Ağustos 2024; 19:37:50 >
  • Herkese selam.
    Pasaporta kayıt yaptırdıktan sonra, bütün risk bitiyor mu?
    Yoksa pasaport sahibi yaptığı kaydı iptal edebiliyor mu, böyle birşey var mı?
    Eğer pasaport sahibi istediği zaman iptal edebiliyorsa illaki tanıdık birinin pasaportunu kullanmak gerekir, değilse piyasada 100 TL'ye pasaport kaydı satıyor millet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: antisilence

Herkese selam.
    Pasaporta kayıt yaptırdıktan sonra, bütün risk bitiyor mu?
    Yoksa pasaport sahibi yaptığı kaydı iptal edebiliyor mu, böyle birşey var mı?
    Eğer pasaport sahibi istediği zaman iptal edebiliyorsa illaki tanıdık birinin pasaportunu kullanmak gerekir, değilse piyasada 100 TL'ye pasaport kaydı satıyor millet.

Bildiğim kadarıyla..

Kayıt yaparken eksik yada yanlış belge verip, evrakların geri dönmesi olabiliyormuş
    pasaport sahibi telefonum çalındı vb diyip kaydı düşürebiliyormuş ama kaydı düşürse bile 2 yıl telefon kaydettirememe durumu devam ediyormuş, yane yaptırdım iptal ettirdim bi daha 100 lira al gibi bişey yok.
  • yani başkasının pasaportu yüzde yüz garanti değil
    ama şahsın da bir karı yok tabi
  • selamlar.. TK'nın sayfasını okudum kafam karıştı..

şimdi ben ABD'den iphone aldım.. kayıt yaptırmadan kullandım.. misal 18 gün sonra farkedildi ve kapandı.. tamam, eyvalah..
    yine misal 2 ay sonra bir pasaport buldum ve kaydettirdim.. açılacak değil mi? yukarıdaki olay aynen böyle sanırım..

TK'de diyor ki: 1 içinde kyaıt yaptırmazsan hiçbir zaman yaptıramazsın.. ! yok di mi böyle bir şey?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.