Şimdi Ara

PASAPORT KAYIT hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, elimde yurda 40 gün önce giriş yapılmış bir pasaport var. (Akrabam. ). İphone 5 kayıt yaptırmak istiyorum. 3 sorum olacak;

1- bu pasaportun kayıt hakkı var mı ? ( yani en son bildiğim 2 ay sürem olduğu )
    2- vergi daiersine pasaport sahibinin de gelmesi şart mı?
    3- e- devletten pasaport sahibinden başka biri kayıt yapabilir mi ?

• 1. sorunun cevabı evet, 2. de gelmesine gerek yok tc si yeterli bir de imei numarası 3. pasaport sahibini e-devlet hesabından başkası yapabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lionel1 -- 27 Aralık 2014; 16:05:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lionel1

1. sorunun cevabı evet, 2. de gelmesine gerek yok tc si yeterli bir de imei numarası 3. pasaport sahibini e-devlet hesabından başkası yapabilir.

Hocam çok teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zazian_12

quote:

1. sorunun cevabı evet, 2. de gelmesine gerek yok tc si yeterli bir de imei numarası 3. pasaport sahibini e-devlet hesabından başkası yapabilir.

hayırlı olsun
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zazian_12

quote:

hayırlı olsun

Eyv. hocam. Tekrardan çok teşekkür ederim.

• zazian_12 kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    1. pasaport sahibi iki yıl içinde telefon kaydettirmemişse kayıt hakkı var. Tam emin olmak için btk'nın numarasını arayın veya pasaport sahibinin e-devlet şifresi ile turkiye.gov.tr adresınden sorgulayabilirsiniz. yurda giriş tarihinden itibaren 60 gunluk süre var kayıt için.
    2. vergi dairesine gitmenize gerek. bankaların (garanti finansbank vs) internet subesinden baskasının adına da olsa vergiyi yatırabilirsiinz (pasaport sahibinin tc no gerekli)
    3. e-devlet şifresi ve tc no biliyorsanız baskası da kayıt yaptırabilir ancak pasaportun veya bilgilerinin elinizde olması lazım (pasaport no ve giriş tarihini bilmeniz gerekli)

Sizin sorularınızın cevapları bunlar.

Ben de diğer arkadaslara sormak istiyorum:
    Pasaport sahibi tekrar yurtdışına çıkarsa yine de pasaport kaydı yaptırılablir mi yoksa yurda dönüşü beklenmeli mi?
    Örneğin Kıbrıstan gelen biri Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra bu giriş kaydı ile, kişi tekrar Kıbrıs'a veya yurt dışına çıksa bile, kişinin yurt dışşında oldugu süre içerisinde pasaport kaydı yapılabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: smilyben

Merhaba
    1. pasaport sahibi iki yıl içinde telefon kaydettirmemişse kayıt hakkı var. Tam emin olmak için btk'nın numarasını arayın veya pasaport sahibinin e-devlet şifresi ile turkiye.gov.tr adresınden sorgulayabilirsiniz. yurda giriş tarihinden itibaren 60 gunluk süre var kayıt için.
    2. vergi dairesine gitmenize gerek. bankaların (garanti finansbank vs) internet subesinden baskasının adına da olsa vergiyi yatırabilirsiinz (pasaport sahibinin tc no gerekli)
    3. e-devlet şifresi ve tc no biliyorsanız baskası da kayıt yaptırabilir ancak pasaportun veya bilgilerinin elinizde olması lazım (pasaport no ve giriş tarihini bilmeniz gerekli)

Sizin sorularınızın cevapları bunlar.

Ben de diğer arkadaslara sormak istiyorum:
    Pasaport sahibi tekrar yurtdışına çıkarsa yine de pasaport kaydı yaptırılablir mi yoksa yurda dönüşü beklenmeli mi?
    Örneğin Kıbrıstan gelen biri Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra bu giriş kaydı ile, kişi tekrar Kıbrıs'a veya yurt dışına çıksa bile, kişinin yurt dışşında oldugu süre içerisinde pasaport kaydı yapılabilir mi?

Çok tesekkur ederim hocam. İnş sizin de sorulariniz kisa surede cevaplanir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pasaport yenileme hakkında
    10 yıl önce açıldı
    Pasaport hakkında bilgi
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.