Şimdi Ara

Pasaport Kayıtlı Cihazı 3 sene kullanmak zorunlu mu? Satamıyor muyum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar pasaport kayıtlı cihazı pasaport sahibi ve ailesi dışında kimse kullanamıyor mu? Cihazı 3 sene satamayacak mıyım? bir yolu yok mudur?

• Aile dışında değil TC kimlik numarası dışında kimse kullanamaz. Bir yolu yok.

• Cihaz sizin adınıza kayıtlı olduğundan sadece sizin adınıza kayıtlı hatlar ile eşleştirilerek kullanılabilir. Ancak cihazı satmanıza bir manisi yok. Cihazı alan kişi de kendi adına kayıt yaptırarak cihazı kullanabilir.

• wolkan33 kullanıcısına yanıt

Cihazı alan kişi pasaport kayıtlı cihaza nasıl tekrar kayıt yaptıracak? Ben siilebiliyor muyum?

• eediz kullanıcısına yanıt
    Evet siliniyormuş
    Googlr dan aratabilirsiniz
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt

Evet arastirdim cidden yapiliyormus. Tesekkurler

Merhaba hocam,

2017'de arkadaşımın üzerinde pasaport kayıtlı cihaz aldım hala kullanıyorum. Yakın zaman da satacağım için farklı hat kullanılması mı gerekiyor ?

Ben kendi üzerime kayıtlı hat kullanmama rağmen sorun yok cihazda, sizin yazmış olduğunuzu tam anlamı ile çok farklı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vergisiz telefon alan var mı ?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sadecedogan kullanıcısına yanıt

Kayıt sisteminde yönetmelik 2019 Haziran itibariyle değişti. Öncesinde cihazı kim kaydetmiş, kim kullanıyor önemli değildi. Yurtdışından gelen herhangi biri, herhangi bir telefonu kaydedebilirdi. Hatta yurtdışından gelen insanlar eğer telefon kaydetmeyecekse, kayıt haklarını ücreti dahilinde satardı. Devlet bunun önüne geçmek için 3 takvim yılı boyunca kaydeden kişiye ait hatlarla çalışması için madde çıkardı. 3 takvim yılından sonra herhangi bir hatla sorunsuz çalışır.

Sizin cihazınız öncesinde olduğu gibi tüm hatlarla sorunsuz çalışır, pasaport kaydı iptal edilmediği sürece.

Çok teşekkür ederim hocam cevabınız için 👍🏽
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.