Şimdi Ara

PASSAT 1,6 MPI 102 BG KULLANICILARI (167. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.744
Cevap
5
Favori
313.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 165166167168169
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncelikle ADF arkadaşımıza tekrar hayırlı olsun diliyorum... Bize LPG için yaptığın masraftan biraz bahsedersen seviniriz... Ayrıca LPG'nin resmi işlemlerini yaptırdın mı ve nasıl yaptırdın...

Bende dün itibariyle 20000 KM'ye girdim... Bu ağustos ayında araç 2 yaşını bitirmiş olacak... (2010 model 2009 Ağustos trafiğe çıkışlı) ... Pazartesi günü aracı autoking'e bırakacağım iki küçük çiziğim ve bir kuş pisliğinin boyaya zarar verdiği bir bölge lokal boya ile halledilecek... Opak renk olması büyük avantaj teşkil ediyor... Aracı haftaya Cuma'da boya koruma pasta cila- iç temizlik vs autospeed isimli (4.Levent Pejo içinde) yerde çok hesaplı hallolucak, kılcal çiziklerin ortadan kaldırılmasını ve güzel bir sonuç bekliyoruz... Araç umarım ilk günkü parlaklığına ve temizliğine kavuşur...

Bende yakında araçla Eskişehir ve oradan Antalya yapacağım... Uzun yolculuklarda gerçekten Passat'ın keyfi tavan yapıyor... Ben uzun yolda aracı kullanırken adeta bir yolcu gibi etrafı da seyretme şansı yakalıyorum... Hız limitlerine uyduğum için geri kalan stressiz anlarda çevreye göz atıyorum...Tabi ki duble yol konusunda yapılan başarılı çalışmalarda yolculuktan daha fazla keyif almamıza yol açıyor.... Şehiriçinde yoğun trafik kullanımımda (son 5000 km) net olarak yakıt tüketimi (2. bölümde) 7.5 olmuştur... Bildiğiniz E 5 trafiği... Gerçekten çok güzel bir rakam... Bende gözümle görmesem inanamıyacağım... Geçtiğimiz hafta bir tekirdağ yaptım.... 6.4 ortalama ile gittim geldim.... Kullandıkça arabanın yakıt tüketimi azalıyor mu? Enteresan 10 000 den sonra fark etmişti gerçekten... şimdi 20 000 oldu biraz daha farketti sanki...ilginç.... PASSAŞK...

• sayın Burak® geçmiş olsun.

teşekkür ederim sayın aytunca

LPG için işlem olarak öncelikle bir marka kararı vermeniz gerekiyor. benim taktırdığım yerde mevcut markaların çoğunun bayiiliği vardı. yerde tanıdık olunca tavsiyesi brc oldu. araştırmalarımda o yöndeydi bende brc seçimi yaptım. 4-5 saat falan zaman aldı. sizler lpg taktıracaksanız 47 litrelik en ideali bence. bazıları 60lık takıyor ama o bagajda çok yer kaplıyor. 47lt olan ince ve uzun az yer kaplıyor. 47litrenin hepsi dolmuyor zaten. 100lira gibi doluyor ve onunla 410km gidiyor. klima falan açık, dikkatsiz kullanım :)
    serviste lpg taktırdığınızda servis size projesini ve dosyalarını teslim ediyor. sizde anlaştığınız ücreti takdim ediyorsunuz. ben 1550tl 10 taksit olarak ödedim. vedalaşıp ayrıldıktan sonra makina mühendisleri odasına gidip 25 tl ödüyorsunuz onlarda size sızdırmazlık raporu veriyorlar. onuda aldıktan sonra şöförler cemiyeti odasına gidip dosya hazırlatıyorsunuz orayada 10tl bırakıyor kolay gelsin diyorsunuz. ardından ver elini TUVTÜRK. orada da aracın muayene işlemlerini yaptırtıyorsunuz. muayene yaptırırken auto hold devre dışı bırakın yoksa oradaki görevli kafayı yiyor :) araba silindirlerde tekeri döndürmüyor :)
    tabi tuv istasyonunda biraz fazla zamanınız gidiyor ve 130tl gibi bi ücret ödüyorsunuz. oradanda muayene belgesini alıyorsunuz elinize.
    son aşama yani final olarak trafik tescil şubesinin yolunu tutuyorsunuz. orada da yeni ruhsatınıza kavuşuyorsunuz. ben plaka da değiştiğim için 120tl de oraya verdim. normali nekadardır bilmem :)

bizim karaşimşek passata şimdi bi boya koruma falan düşünüyorum. sizce hangisi iyi arkadaşlar?
    bi sürü seçenek var autoking - ziebart - sonax vs.

• Sn ADF

Çok güzel anlatmışsın... Çok sağol... Fakat okurken yoruldum... Yahu ne kapsamlı bir işmiş dönüşüm....

En iyisi muayene zamanı geldiğinde dönüşüm yapmak... böylelikle iki işi bir arada yapmış oluruz... :)
  • Muayene zamani gitmekte fayda var tabi ama isin icine bir girdinizmi anlamiyorsunuz ardi ardina geliyor hersey. Takma niyetiniz varsa gec kalmayin bence cunku hergecen gun cebinizden gidiyor. Ozellikle benim gibi ayda en az 1500 km yapiyorsaniz
  • Arkadaşlar merhaba!
    Uzun zamandır foruma giremiyordum. Aklıma takılan bir konuyu sormak ve bu vesileyle sizlere merhaba demek istedim.
    Benim Passat yokuş çıkarken yağ sıcaklığı 107 dereceye kadar yükseliyor. Bu tehlikeli bir durum mudur, yoksa normal midir?
    Cevap yazacaklara şimdiden teşekkürler.
  • arkadaşlar çok sağolun pazartesi boyanacak

birde şimdi sol arka tampon köşesine sürtüp kaçmışlar pasta+rütuş ile hallolur ancak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sdrive -- 22 Mayıs 2011; 1:56:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaganhak
    Arkadaşlar merhaba!
    Uzun zamandır foruma giremiyordum. Aklıma takılan bir konuyu sormak ve bu vesileyle sizlere merhaba demek istedim.
    Benim Passat yokuş çıkarken yağ sıcaklığı 107 dereceye kadar yükseliyor. Bu tehlikeli bir durum mudur, yoksa normal midir?
    Cevap yazacaklara şimdiden teşekkürler.

bende 2gün önce uzun yol yaptım aracım lpg li 105 dereceyi gördüm diğer arkadaşlarda durum ne bilmiyorum ama değerler normal sanırım...
  • MERHABA ARKADAŞLAR.OCAK AYINDA İKİNCİ EL OLARAK ALDIĞIM 2011 MODEL PASSATIMA HEMEN BRC MY 10 TAKTIRDIM.İKİ GÜN ÖNCESİNE KADAR KEYİFLE BİNDİM ANCAK ARAÇLA 2. VİTESTE SEYİR HALİNDE İKEN ARAÇTA BİR TEKLEME OLDU.O ANDA FARKETMEDİM AMA 5-10 DAKİKA SONRA MOTOR ARIZA LAMBASININ YANDIĞINI GÖRDÜM.ŞİMDİ DEVAMLI YANIYOR.BU DURUM BİRAZ CANIMI SIKTI.BU DURUM BAŞINA GELEN ARKADAŞ VARSA YARDIMCI OLURLARSA ÇOK SEVİNİRİM.TEŞEKKÜRLER.
  • Merhaba arkadaşlar,

Mart 2010 çıkışlı LPG'li PASSAT sahibiyim. Benim sorunum baskı balata ile ilgili. 4-5 ay kadar önce hill holder ile yokuş aşağı geri geri park etmeye çalışırken arabadan kesif bir balata kokusu geldi ve uzun sürede bu koku aracımdan gelmeye devam etti. Zaman zaman yine özellikle yokuş aşağı geri park durumlarında bazen de normal kalkışlarda balata kokusunun eksik olmadığı durumlar oldu. Bu bahsettiğim olay gerçekleştğinde aracım 16.000 km civarındaydı. Bugün ise 19.000.
    Durumu bir arkadaşıma söyledim. Onun aracı kullanarak yaptığı gözleminde baskının çok yukardan kavradığını ve bitmek üzere olduğunu belirtti. Bu durumu da aracın ağırlığından dolayı kalkışlarda yaşanan sıkıntıya bağladı.
    Çoğunu uzun yolda yaptığım bu kilometrede bir aracın baskı balatayı tüketmesi bana biraz tuhaf gelmekle birlikte baskı balata garantiyeden değişir mi ya da yetkili/yetkisiz servis değişimleri ne kadar tutar? Bu tür sıkıntı yaşayan arkadaşlar veya bilgi sahibi olan arkadaşlar tecrübelerini aktararak çözüm önerilerinde bulunurlarsa sevinirim. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MKİBAR -- 25 Mayıs 2011; 11:09:00 >

• Arkadaşlar merhaba..
    28-04-2010 da aracımı teslim aldım fakat aracım daha 5100 km'de.. 15000 km olmadı ama yıllık bakımını yaptırmak istiyorum.. fiyat aldım biraz yüksek gibi geldi.. acaba ne kadar yıllık bakım fiyatı öğrenebilir miyim bilen varsa? bu arada istanbul'da yaşıyorum..
  • MERHABA ARKADAŞLAR

ÖNCELİKLE MUSTH ARKADAŞIMA TAMAŞ (ZEYTİNBURNU) SERVİSİ TAVSİYE EDERİM... İLK BAKIM YAKLAŞIK 350 -380 TL ARASINDA TUTUYOR... AMA 5100 KM GERÇEKTEN ÇOK ERKEN BAKIM İÇİN... BENCE YAZIN GÜZELCE ARABANI KULLAN EYLÜL'DE 10 000 OLUNCA ARACINI GÖTÜRÜRSÜN... BİR YIL DOLUYOR DİYE BU KADAR ERKENDEN GÖTÜRMEN GEREKSİZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM...

İKİNCİSİ ARACIMDAN İLK DEFA HOŞUMA GİTMEYEN BİR SES GELMEYE BAŞLADI O DA DİREKSİYONDAN DİREKSİYONU ÇEVİRİRKEN TIKIR TIKIR ÇOK HAFİF BİR SES GELMEYE BAŞALADI... BAZEN YAPIYOR... ÖZELLİKLE İLK HAREKET ANINDA .. ACABA BU KONUDA DAHA ÖNCE BİR TECRÜBE YAŞAMIŞ BİR ARKADAŞIMIZ VAR MI? BİLGİLENDİRİSENİZ SEVİNİRİM... TEŞEKKÜRLER...
  • Merhaba Aytunca arkadaşım
    Direksiyondan gelen sese çok can sıkmaya gerek yok, başka birşey için servise gittiğimde elektrik bölümündeki teknisyen kendisi farketti 15 dakikada halletti.Bu arada bende aracımın 1 yılı dolduğu için 2 hafta önce bakımını Konya Gökmen'de yaptırdım 365 tl ödedim.
    Bence özel servislere yaptırmaya gitsen en fazla 100 lira daha az verirsin, peki 100 lira için aracın garantisini kaldırmaya veya ehil olmayan insanların eline değerli passatımızı bırakmaya değermi? Tabiki hayır...

İyi günler
  • MERHABA ARKADAŞLAR.OCAK AYINDA İKİNCİ EL OLARAK ALDIĞIM 2011 MODEL PASSATIMA HEMEN BRC MY 10 TAKTIRDIM.İKİ GÜN ÖNCESİNE KADAR KEYİFLE BİNDİM ANCAK ARAÇLA 2. VİTESTE SEYİR HALİNDE İKEN ARAÇTA BİR TEKLEME OLDU.O ANDA FARKETMEDİM AMA 5-10 DAKİKA SONRA MOTOR ARIZA LAMBASININ YANDIĞINI GÖRDÜM.ŞİMDİ DEVAMLI YANIYOR.BU DURUM BİRAZ CANIMI SIKTI.BU DURUM BAŞINA GELEN ARKADAŞ VARSA YARDIMCI OLURLARSA ÇOK SEVİNİRİM.TEŞEKKÜRLER.
  • Arkadaşlar aracı aldığımızdan beri yağ koymadık 3000 km geçti. Castrol yağı alıp koyucaz ama hangisinden alıp ne kadar koymalıyız bilgilendirebilirmisiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: harıkan

MERHABA ARKADAŞLAR.OCAK AYINDA İKİNCİ EL OLARAK ALDIĞIM 2011 MODEL PASSATIMA HEMEN BRC MY 10 TAKTIRDIM.İKİ GÜN ÖNCESİNE KADAR KEYİFLE BİNDİM ANCAK ARAÇLA 2. VİTESTE SEYİR HALİNDE İKEN ARAÇTA BİR TEKLEME OLDU.O ANDA FARKETMEDİM AMA 5-10 DAKİKA SONRA MOTOR ARIZA LAMBASININ YANDIĞINI GÖRDÜM.ŞİMDİ DEVAMLI YANIYOR.BU DURUM BİRAZ CANIMI SIKTI.BU DURUM BAŞINA GELEN ARKADAŞ VARSA YARDIMCI OLURLARSA ÇOK SEVİNİRİM.TEŞEKKÜRLER.

BRC nin bir seri enjeksiyonlarında böyle sorunlar var.benim önceki mesajlarımı okursanız bulabilirseniz..garantisi devam ediyorsa üzerinde MTM made in italy yazılı turuncu tombul enjeksion değişimi yaptırın
  • Değerli arkadaşlar

İki yıla çok az bir zaman kaldı... 1,6 (2010) MPI motorumla 2. yılıma yaklaşırken... 21 500 KM'yi gördüm... Yakında İstanbul Eskişehir ve Eskişehir Antalya yolculuklarım var.. Heyecanla bekliyoruz... Geçtiğimiz hafta sonu İstanbul Eskişehir ve Eskişehir İstanbul yaptım.... Giderken biraz tempoyla 7 litre ortalama yaktım... Dönüşte tasarruflu bir kullanım ve yolun inişli olmasının da katkısıyla 6 litre ortalama değerini elde ettim... İstanbul Eskişehir 332 km... Duble yol gerçekten kaymak gibi... Merter'den yola çıkıyorsunuz Eskişehir'e girene kadar karşınızdan hiç araba gelmiyor gerçekten çok güzel... Bu arada son 6000 km yoğun şehiriçi kullanımı yapıyorum... 6000 km'de sabah akşam e 5 trafiği dahil... (Merter - Etiler + gün içinde olan işler için kullanım) ortalama yakıt tüketimim 7.5 litre... 7.5 litreyi de 4.10 kuruştan çarparsak... 100 km'de (km başına) 30 kuruşa tekamül ediyor... Şehir dışında da 6.5 ortalamamız var... o da 26 kuruşa denk geliyor... Yanlız gittikçe yakıt tüketimi aracın azaldı... Bende bazen bu rakamlara inanamıyorum... Şu bir gerçek ki manuel vites profesyonel dikkatli kullanımda, otomatik vitese göre gerçekten çok güzel yakıt tasarrufu sağlıyor.... Bu arada iki sene sonra pasta cila yaptırdım... Araba kendine geldi... Siyah arabada kesin iki sene de bir el atmak şart diyorum....

• Selamlar arkadaşlar,

Ben bu aracı yaklaşık olarak 1 yıldır kullanıyorum.
    Çok şükür memnunum.

Sizlere bir sorum olacak.

Lastik hava basıncı ne kadar olmalı.
    Benzin kapağında yazan 29 PSI.
    Acaba diğer versiyonlarda da mı aynısı yazıyor.
    Araç dolu iken önler 32 arkalar 37 gibi bir bilgi var.

Bu konuya bir son noktayı koymam gerekiyor.
    Değerli fikirlerinizi bekliyorum.
  • Ben ön ve arka lastikleri 34-34 yapıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rallyman61

Arkadaşlar aracı aldığımızdan beri yağ koymadık 3000 km geçti. Castrol yağı alıp koyucaz ama hangisinden alıp ne kadar koymalıyız bilgilendirebilirmisiniz ?

Castrol 5-30 edge koymalısınız, bulamazsanız ve yağ çok azaldıysa castrol 10-40 ile de tamamlayabilirisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hak78

quote:

Orijinalden alıntı: Rallyman61

Arkadaşlar aracı aldığımızdan beri yağ koymadık 3000 km geçti. Castrol yağı alıp koyucaz ama hangisinden alıp ne kadar koymalıyız bilgilendirebilirmisiniz ?

Castrol 5-30 edge koymalısınız, bulamazsanız ve yağ çok azaldıysa castrol 10-40 ile de tamamlayabilirisiniz.

Peki ne kadar koymalıyım nasıl anlıcam bunu.
  • 
Sayfa: önceki 165166167168169
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.