Şimdi Ara

PASSAT 1,6 MPI 102 BG KULLANICILARI (169. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
3.744
Cevap
5
Favori
313.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 167168169170171
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ön cam hariç diğer camlara çekildi, ama markasını sormadım..

Jetta ve Passatların cam filmi işçiliklerinin zor olduğunu söylediler, 1.5 - 2 saat sürdü..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sssipek -- 18 Temmuz 2011; 22:58:56 >
  • aracımdan çok memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @KlavYE@ -- 27 Temmuz 2011; 1:27:54 >
  • Lpg sistemi ile ilgili bir şeyler karalayım, tecrübelerimi paylaşayım dedim.

Aracım 2010 Passat 1.6 Mpi 102 hp (hitler tipi :).

Kit Mtm sistemini aracım 2,800 km'de iken ankara şaşmaz oto sanayi birlik otogazda taktırdım. (2009 Eylülde, 55 lt. simit tankla 1700 TL / 12 taksitti.) 3 gün önce lpg filtresinin değişimi yapıldı (15.000'de bir 50 TL'ye değişir, OBD ile bilgisayara bağlanıp lpg ecu'su kontrol edilir) aynı yerde, ancak sordum taktırdığım yerin Kit Mtm ile anlaşmaları bitmiş haberiniz ola.

Şu an aracım 51,500 km'de ve çok şükür tek bir problem yaşamadım. Tek korkum lastikler. Simit tank dolayısı ile tam boy stepneyi taşıyamıyorum bagajda. Stepnesiz geçen 50,000 km ve onda da sorun çıkmadı allahtan, resmen rus ruleti farkındayım ancak araçtaki lastik basınç sensörüne ve 20 tl'lik lastik onarım köpüğüne güvendim. Yarılsa, yolda bişey kesse kaldın yani.

Yakıt şehir içi 9.5-10.5 lt civarı, şehir dışı da 6.5-7.5 lt. Bu da Ankara'daki 1.97'ci lpglerden aldığım için (milangaz) 20-22 kuruş şehir içi 14-16 kuruş şehir dışı yapıyor ki araç 1,520 kilo.

Aracın çekişinde, ilk yaptığım 2800 km'ye göre bir fark yok benim kullanımıma göre (düşük vites, yüksek devir). Araçla biri İstanbul biri Ankarada iki kış geçirdim araç bir kere olsun soğuklarda titreme, stop etme gibi bir sorun çıkarmadı. Depo maksimum 47 litre aldı (90-95 liraya doluyor, şehir içi 450 km gidiyor.)

Selanik, Kavala, Trabzon, Elazığ, Antalya, Fethiye, Efes, Amasra dahil görmediği yer kalmadı. Aracın farklı hava, yol, farklı yerden alınan gaz durumlarında da bi problemi olmadı. (En kötü yerden de gaz aldım ucuz diye Keihin enjektör (prins kit enjektörü) hassastır, kalitelidir dediler hiç bir problem yaşatmadı sağolsun).

LPG düşünen arkadaşlara kendi tecrübelerimden yola çıkarak tavsiye ederim, ancak işçilik burda kitin markasından daha önemli. 4 saat adam gibi işçilikle bir çok italyan kit veya prins/teleflex kitler araçta bir problem çıkarmaz.

Ruhsata hemen işlettim 2009 Eylülde ve 2012 Ağustos'ta olması gereken ilk muayene bozuldu, bu eylülde muayenesi geldi. bu sene ve bundan sonra iki yılda bir 135 TL muayene + 25 TL sızdırmazlık raporu + 25 TL egzoz emisyon ölçüm bedeli.

Huzurlu, rahat, düşük yakıtlı, sevdiklerinizle kazasız belasız iyi yolculuklar. Adı üstünde her neye binersek binelim bindiğimiz şey bizi işimize, sevdiklerimize, evimize götüren bir "araç".

Saygılarımla,

Fırat

• bir mesajda iki foto ekleyemedim. kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi majezik06 -- 27 Temmuz 2011; 9:39:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erfir

Lpg sistemi ile ilgili bir şeyler karalayım, tecrübelerimi paylaşayım dedim.

azdıklarınıza aynen katılıyorum..stepnesiz gezmek benide tedirgin ediyor aslında ince stepne alayım diyorm..ama oda bagajda ne kadar yer kaplar bilemiyorum..buda benim canava BRc-MY07 kitli

• Küçük araba almamız şart olduğunda bizde 2011 1.6 102hp Trendline Refleks Gümüş 6500 km de olan passatımızı satıyoruz. Herhangi bir boya veya kazası çok şükür yok. 46000 TL istiyorum. Ulaşmak isteyenler pm atarak ulaşabilirler.
  • quote:

Yakıt şehir içi 9.5-10.5 lt civarı, şehir dışı da 6.5-7.5 lt. Bu da Ankara'daki 1.97'ci lpglerden aldığım için (milangaz) 20-22 kuruş şehir içi 14-16 kuruş şehir dışı yapıyor ki araç 1,520 kilo.

Erfir kardeş,
    şehir dışı yazdığın 6,5-7,5 lt Lpg inanılmaz rakam. Benzinlide 5,4-6,3 lt ye gelir. Neredeyse fabrika değerleri ile aynı. Nasıl başarıyorsun bana da anlatsana. Benim exeo da aynı motorlu, uzun yolda klimalı 9 lt LPG nin altına inmiyor
  • range 0 km
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burak®

range 0 km

benzin bu kadar azalana kadar lpg ile aracı kullanmanızı önermem benzin pompasına zarar verirsiniz....

bu arada aracınızı satılığa çıkarmıştınız son durum ne oldu nekadar veriyorlar aracınıza?ve necvox 939 dan memnunmusunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pulpa -- 5 Ağustos 2011; 0:39:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: olorinthewhite

quote:

Erfir kardeş,
    şehir dışı yazdığın 6,5-7,5 lt Lpg inanılmaz rakam. Benzinlide 5,4-6,3 lt ye gelir. Neredeyse fabrika değerleri ile aynı. Nasıl başarıyorsun bana da anlatsana. Benim exeo da aynı motorlu, uzun yolda klimalı 9 lt LPG nin altına inmiyor

sizin tüketim biye böyle,130 km cc açık 120 km yol gittim 7.4 yol bilgisayarı ..90 ile cc açık düz yolda 5.6 civarı oluyor yol bilgisayarı..

sizin tüketim fazla geldi bana..yada çokmu agresif kullanıyorsunuz acaba

• quote:

quote:

Erfir kardeş,

motor aynı olmasına aynı da belki exeo daha ağır bi araç olabilir kasa olarak. ayrıca ankara istanbul otobanında 125'e sabitleyip gidersem 8 litreye yanaşıyo ama 9 değeri biraz fazla geldi bana. agresif kullanmıyorum, şehir içi çok sıkışırsam bi düşük vites. Zaten agresif kullansam ne yazar, piyasadaki tüm dizeller tokatlıyo bizi :)

aklıma geldi, bir de lpg sistemi önemli. benim sistemim KitMtm diye bişey. Brc sisteminin prins'İn kullandığı "Keihin" enjektörlü olanı. Honda ve Subaru'lar benzin enjektörü olarak kullanıomuş kendi araçlarında. O yüzden de birazcık tasarruflu olabilir. 2009 Eylülde 1750 TL /12 taksite taktırmıştım, daha bir tek problem çıkarmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi majezik06 -- 5 Ağustos 2011; 2:29:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pulpa

quote:

Orijinalden alıntı: Burak®

range 0 km

benzin bu kadar azalana kadar lpg ile aracı kullanmanızı önermem benzin pompasına zarar verirsiniz....

bu arada aracınızı satılığa çıkarmıştınız son durum ne oldu nekadar veriyorlar aracınıza?ve necvox 939 dan memnunmusunuz?

Lpg de yoktu araçta

ama tahminim 6-7 lt yedek depo var

47-48 bin verecek olan çok arabadan memmun olduğumuz için satmak istemiyorum

Necvox'u kesinlikle tavsiye ediyorum alıştıktan sonra güzel cihaz, Özellikle nav. çok işe yarıyor .Tabi rns 510 gibide değil.

milangazdan gaz alırken her zaman pompa 46-47lt basarken, 52 lt bastı(dolandırıldık sandım 56lt depo var). şehir içi 500 km gitti:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sdrive -- 5 Ağustos 2011; 6:11:15 >

• quote:

quote:

Erfir kardeş,

Sizin araç normal değil gibi 2 hafta önce yaklaşık 2500km yol yaptık genelde dip gaz gittik 140-200 arası 9.5 lt lpg tüketti klimada sürekli açıktı

• ben klima açık dip gaz gittiğimde 12-13 litre yakıyor en az sizin nasıl öyle yakıyor :S
    benimde 2010 1.6 mpi trendline + brc takılı.
    geçenlerde 180 km olan iskenderun otoban girişi ile antep-narlı çıkışını ogs verisine göre 1 saat 10 dkda çıkmışım ki bunun içinde durup lpg alıp lavaboya gidip birde sigara içmek var :)) ortalamam 14lerdeydi.
  • birşey sormak istiyorum. lpgli kullanan arkadaşlar depo dolum ağzını nereye taktırdılar mümkünse resim veya tarif edebilirmisiniz?

benim araca montaj yapılırken heran başındaydım bir an dışarı çıkıp geri geldiğimde tamponu delmişti çırak bir sürü laf söyledim ustası kızdı falan ama yapacak birşeyim yoktu. şimdi tampondan alta aldırmak istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cornelius09

quote:

quote:

Erfir kardeş,

sizin tüketim biye böyle,130 km cc açık 120 km yol gittim 7.4 yol bilgisayarı ..90 ile cc açık düz yolda 5.6 civarı oluyor yol bilgisayarı..

sizin tüketim fazla geldi bana..yada çokmu agresif kullanıyorsunuz acaba

Baba benim araçta da yol bilgisayrı 90 km ile giderken 5,5-6 Lt yada hızlandığımda 7-5-8 Litre gösteriyor. Ama ben ölçümü LPGyi doldur-boşalt-doldur olarak yaptığımda 9litre gibi çıkıyor. Tabii bunda gidilen yolda önemli; otoban ile duble yol bile fark yapıyor.
    Neyse, herkese kazasız-huzurlu sürüşler...

• arkadaşlar verdiğiniğz tüketim değerleri yol bilgisayarına göre deilde gidilen yol alınan lpg şeklinde deilmi yol blg s ının lpg tüketini ile birebir uyumu yok malesef buna dikkat edelim ayrıca ölçümlerde 100 km felan gidip lpg yi doldurmak pek sağlıklı sonuç vermiyor pompaların basınç farkından dolayı kimisi biraz fazla kimisi biraz az basıyor buda ölçümü değiştiriyor mümkünse ölçümleri daha uzun kmlerden sonra depoyu doldurarak yapalım

benim lpg tüketimim şu şekilde

lpg yi doldurdum ve bitene kadar uzun yol gittim 550 km sonra lpg bitti () ve litresi 1.95 ten 95 ytl lik lpg aldım

95 ytl---------------550 kilometre (kilometrede 17.2 krş) 100 kmde 8.82 litre lpg

bu arada sanırım yol blgsıda sıfırlanmıştı ve 7-7.5 aralığında bir değeri gösteriyordu ...
  • Sayin pulpa dediginiz sekilde yaptigimda da 95-100 tlye 400 km gidiyorum nekadar dikkat etsemde. Simdi icime kurt dustu acaba fazlami yakiyor benimki. Sistem brc
  • eski rover ı olan arkadaşım 450 km 38 litre ile gidiyormuş.90tl.

passat 400 kmye 100 liraya gitsin. ben henuz denemedim ama kokluyor uzun yolda.
  • 400kmyi100tlye gitmesinden bende şikayetçi değilim ama pulpa 95 tlye 550 km gitmiş buda bayağı fark eder.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 167168169170171
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.