Şimdi Ara

passat 1.6 tdi dsg uzun yol tuketim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
11.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ağırlığına göre az yakabiliyor passat gerçekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi willyyyyy -- 1 Şubat 2019; 21:17:29 >
  • turkeril kullanıcısına yanıt
    Dönüşü 5lt/100km

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 120de 2 bin devir yapıyor çekmemesi mümkün değil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Matematik herşeydir..
    Şimdi arkadaşımız 1150 km yol yapmış ve 5 saat uyumuş anlattığı sürüş sitilinden ortalama hızının (uyumadığı zamanlar için konuşuyorum) 90 km/saat olacağını tecrübelerimle varsayarsam
    toplam yolda geçen zamanı 1150/90=12,8 saat yapar 5 saatte uyudum dediğine göre aşağı yukarı araç 18 saat çalışmış.
    Toplam mesafeyi, toplam aracın çalıştığı saate bölersek 1150/18= 64 yani ortalama hız verisi arkadaşın paylaştığı görsel ile bire bir tutarlı.
    Gelelim yakıt hesabına arkadaşımız yolculuğa başladığında deposu fulmüş yanlış bilmiyorsam passatın deposu 59 litre yakıt alıyor.
    ve arkadaşımız 140 km daha menzil görünüyordu demiş demekki 1300 km yol gidecekti.
    şimdi gelelim reel tüketime
    59/13=4.5 litre
    yani görünen reel tüketim 4.5 litre.
    benim açtığım konuları takip edenler bilirler bilgisayar verisi ile reel ölçüm arasındaki farklardan hep bahsederim.
    bazı marka ve modellerde bu sapmalar bu şekilde açılabiliyor.
    sanırım konudaki muallaklık gitmiştir.
    Konu sahibi arkadaşım depoyu doldurduğunda alınan yakıtı paylaşırsa hep beraber sağlamayı yapmış oluruz.

• 3,6 ütopik ama 4,6 uzun yol sakın kullanımda ideal bir rakam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hem yakıt kasıp hem 5 saat çalışır vaziyette beklemek neden?
  • Uzun yolda ciddi az yakıyor 55 litreyle sık sık 160 lara çıkmamıza rağmen 1150 km yaptık Rize yolculuğunda

• Uzun yolda bu ortalama hız ve sakinlikle değerler iyi. Fakat bazı açıklamalar yanlış olmuş.
    Aracın bahsettiğiniz gibi yedinci viteste altıya göre çok yakmasının nedeni devir. Çok düşük devirde gitmek sanılanın aksine az bir tüketim sunmaz, önemli olan tork-hp grafiğinde optimum değer aralığında olan devirlerde gitmek. Bu genelde turbo araçlar için 1500-2000 devir aralığına karşılık geliyor. Eğer yedinci viteste hızını biraz daha artırsaydınız aynı tüketimi daha yüksek bir hızda elde edebilecektiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efective -- 31 Ocak 2019; 14:25:37 >
  • turkeril kullanıcısına yanıt
    yani? yalan mi soyluyorum? veya arac bilgisayari mi yanlis gosteriyor? aldigim mazot fisi cebimde , 52,06 lt 1152 km icin. yol bilgisayari ile ayni deger yani.
    buyrun fisin resmini ekledim.
    passat 1.6 tdi dsg uzun yol tuketim

• quote:

Orijinalden alıntı: bericdondarrion

hem yakıt kasıp hem 5 saat çalışır vaziyette beklemek neden?
    yakit kasmadim. eskisehir sonrasi cok yorgun oldugum icin aheste aheste 90 100 110 gittim. o esnada da 6 ile gittim ve tesadufen tuketim degerini farkettim.

• commandx C kullanıcısına yanıt
    hocam nerde kullandığınız çok önemli. ben 12 aydır şehirden çıkmadım. ortalama hızım 34 .

haliyle şehir içi tüketim de az oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

yani? yalan mi soyluyorum? veya arac bilgisayari mi yanlis gosteriyor? aldigim mazot fisi cebimde , 52,06 lt 1152 km icin. yol bilgisayari ile ayni deger yani.
    buyrun fisin resmini ekledim.
    52/11.5=4.5 litre
    Tamda yukarıda hesapladığım gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Matematik herşeydir..
    Şimdi arkadaşımız 1150 km yol yapmış ve 5 saat uyumuş anlattığı sürüş sitilinden ortalama hızının (uyumadığı zamanlar için konuşuyorum) 90 km/saat olacağını tecrübelerimle varsayarsam
    toplam yolda geçen zamanı 1150/90=12,8 saat yapar 5 saatte uyudum dediğine göre aşağı yukarı araç 18 saat çalışmış.
    Toplam mesafeyi, toplam aracın çalıştığı saate bölersek 1150/18= 64 yani ortalama hız verisi arkadaşın paylaştığı görsel ile bire bir tutarlı.
    Gelelim yakıt hesabına arkadaşımız yolculuğa başladığında deposu fulmüş yanlış bilmiyorsam passatın deposu 59 litre yakıt alıyor.
    ve arkadaşımız 140 km daha menzil görünüyordu demiş demekki 1300 km yol gidecekti.
    şimdi gelelim reel tüketime
    59/13=4.5 litre
    yani görünen reel tüketim 4.5 litre.
    benim açtığım konuları takip edenler bilirler bilgisayar verisi ile reel ölçüm arasındaki farklardan hep bahsederim.
    bazı marka ve modellerde bu sapmalar bu şekilde açılabiliyor.
    sanırım konudaki muallaklık gitmiştir.
    Konu sahibi arkadaşım depoyu doldurduğunda alınan yakıtı paylaşırsa hep beraber sağlamayı yapmış oluruz.
    ben 1152 km tuketimi 3.5 demedim hocam , 1152 km tuketimi uykudaki ronalti dahil 4.6 ve resmi az onceki mesajda koydum. yakit fisi de uyumlu. 52 lt almisim 1152 km icin.
    3.6 eskisehir sonrasi idi ve eskisehirden cikarken baslangic degerlerini sifirlamistim. yakit kasmak icin degil yorgunluktan dolayi aheste 90 110 baninda surdum ve 6 ile surdum bu degeri farkedip paylasmak istedim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

52/11.5=4.5 litre
    Tamda yukarıda hesapladığım gibi

Alıntıları Göster
    bu resmi cekmisim ama eklemeyi atlamisim
    passat 1.6 tdi dsg uzun yol tuketim

• 120 değil de 100-110 ile gitmişsiniz anlaşılan, sürüş tarzınız da oldukça sakin, hava da güzelmiş.

Ben 110 sabit 4.5 civarı yakıyorum hava da güzelse, 130-140 arası dalgalı kullanımda 5.3 yakmıştı, B7 Passatlı arkadaşım geçen 140-150 bandında İstanbul'dan Ankara'ya geldi arabada yazılım da var, 5.5 yakmış.

Bu şartlar altında bu tüketimleri ortalamaları optimum şartlarda, hafif bir ayakla yapılabilir, hele 3.6 sabit 100km 0 trafik ile mümkün olabilir ancak.

• Hasan7 kullanıcısına yanıt
    hocam anlatmaya calistigim da bu. evet 4.5 fakat 6. vitese alinca daha az yakti , konuyu acma sebebimde bu.
    6.vites ile hic 7 atmadan 100 110 baninda gittim, devir cogu zmaan 2000 ustunde idi. ama ona ragmen inanilmaz bir tuketim sundu eskisehir istanbul arasi 300 km icin. tamam rakim farki var eyvallah ama 140 kg 250 cc honda crf motorum var o 3.2 lt benzin yakiyor yahu. motor 140 kg
    hemi vallahi hemi billahi 10 lt mazot ile 6. vites 90-110 bandinda eskisehirden istanbula 307 km yol geldim :D

• elcas kullanıcısına yanıt
    Ankarada şu kadar yaktım bu kadar yaktım diyorlar. Haftasonu gittim ankaraya. Uzun yolda 8.0 yaktı. Ankara içinde iki gün gezdim, 7.8e düştü aynı tüketim. Çevreyoluna çık, 70-80 le en baba araba bile ancak 10 yakar.

• 26_bbz_26 2 kullanıcısına yanıt
    Benim anladığım sağ ayağınız çok hafif, bu tüketimler imkansız değil ama sağlam bir sabır istiyor. Tdi sıkıştırmaya hiç gelmiyor tüketim direk 5 üzerine atıyor. Yağmur, kar, rüzgarda 5 altı görmedim ben çok sabırlı olsam dahi.

Bu arada tüketim 10000 de az da olsa düşüyor, siz ondan sonra 4-4.2 yaktırırsınız bu hesapta.

• commandx C kullanıcısına yanıt
    Hız limiti 110 zaten. Türkiye cumhuriyeti nin kurallarını tanımıyorsun sanirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

bu resmi cekmisim ama eklemeyi atlamisim

Alıntıları Göster
    İşte bütün fırtına o fotoğrafı yüklemediğiniz için çıktı,
    O kadar hesap kitap yaptık.
    Neyse sağlamasını yapmış olduk

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.