Şimdi Ara

Passat 1.6 TDI görüşleriniz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
2
Favori
2.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Acik söylemek gerekirse 70 küsür bin param olsaydi gider alirdim bi passat binerdim. Simdi millet diyecekki ne passati o fiyata sifir corolla var focus var ama hicbiri passatin yerini tutmaz. Sifir arac piyasasinda suanda bana göre passat almak çok saçma çünkü önce devletin sonra doğuşun elinden geciyosonuz ancak 2.el icin en mantikli arac bana göre.
    Dsg konusuna gelirsek. Dsg performans açısından gördüğüm en etkili sanzumandir. Cok seri vites geçişleri var bu da cok iyi hizlanmayi sagliyo. Forumda sorun yaşayanlar da var ancak birazcik daha özenle kullanırsanız bence bi sorun. Dsg sanzumanin en özelliği sert kullanim istemedir yumuşak kullanimda hem fazla yakar hem de sanzumani ele alirsiniz. Forundaki vw forumuna danışarak daha iyi bilgi alabilirsiniz. Bu benim kendi gorusumdu.
    Saygilar.. iyi forumlar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • obmann O kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim

• zotacing kullanıcısına yanıt
    Forumdaki diğer arkadaşlar 8 litre yaktığını söyleyince biraz olsun 2.0tdi a doğru yeltenmistim ama beni rahatlattiniz

• zotacing kullanıcısına yanıt
    Motor u kaç beygir 105 PSİ mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volkswagen&Audi bilgini -- 26 Ekim 2014; 22:09:09 >
  • Passat öyle ikide birde dediğiniz gibi lüks filan değil, konforu bir Golf ile aynı, yürüyen aksamı asla D sınıfı için yeterli değil özetle D sınıfında oldukça vasat bir araba.

1sene B7 Dsg + 1.6 Tdi kullanmış biri olarak söylüyorum.

objektif bir inceleme izlemek istiyorsanız otopark.com un passat incelemesini izleyin, gerçeklerle yüzleşin :)

• He ayrıca yakıt İstanbul içi 8.5 Lt kesinlikle benim ölçümüm, çevre yolu+ şehir içi karışık.

• 2 sene b7 kullandım. Yakıtı şehir içi 8-9 Lt arası. Sehir dışı normal kullanımla 6-7 lt.

Konforu ortalama. Golften konfor farkı sadece genişliği.

1.6 tdi 105 hp bu kasa için sadece yeterli denilebilecek performans sunuyor. Kesinlikle üzmedi ancak güldürmedi.

Bozuk yollarda ön panelden gelen zırıltılardan başka en ufak sorun yaşamadım.

Sonuç olarak yeterli bir araç. Ancak dizelin Topuzu bu sefer fazla kaçmış. Fiyat performans aracı yine 1.4 125 hp trendine.

• quote:

Orijinalden alıntı: Volkswagen&Audi bilgini

dsg olması sorun olur mu dsg hakkında kotu yorumlar da var ıyı yorumlarda ne dersınız

otomatik alacaksaniz babaniza selam edin şimdiden dsg işinden vazgeçin kardeş.şanziman patlarsa perişan olursunuz
  • Basit bir hesapla ;

Yyllyk 10000km için;

1.4tsi = 7.7 LT/100 km (4,72TL kur?unsuz 95) => 3634 TL

1.6tdi = 5.2 LT/100km (4,22TL dizel) => 2194 TL

Senelik 10000km yapan birisi için yakyt farky 1440 TL'dir.

1.4 benzinli ve 1.6 dizel passatyn ayny donanym seçene?iyle fiyat farky 10000TL civarynda oldu?una göre bana sorarsan sizin için benzinli olmasy daha makul görünüyor. Dizelin bakymy daha pahaly konusuna hiç girmeyece?im. Ayyrca DSG ?anzymanda dizel araçlar benzinliden daha fazla sorun çykaryr. Yani dizelde 7 seneden fazla binerseniz kara geçmi? oluyorsunuz!

Yanly? myyym? :)
  • Uzun yolda otobanda 1.3 multijet lineamla peşini bırakmamıştım 1.6 TDI passatın birini geçen sene :) Adam sinir olmuştu bana :)
  • Dizelde kararliyiz fakat paket ve aracın sorunları benim için önemli

• quote:

Orijinalden alıntı: EnginAKB

He ayrıca yakıt İstanbul içi 8.5 Lt kesinlikle benim ölçümüm, çevre yolu+ şehir içi karışık.

Yorumlariniz için tesekkur ederim yeni yorumlarinizi bekliyorum

• Aracin sorunlari hakkinda bilgim yok comfortline paket gayet yeterli arac ic hacim ve bagaj hacmi olarak aileleri fazlasiyla tatmin eder dsgden kesinlikle uzak durun hic bulasmayin hele 2.elde buyuk risk. Yilda yaptiginiz km cok az bu arac zorlanarak trafikte cok yaksa bile sakin kullanimlardaki normal yakit tuketimiyle sizi uzmez. Dizelde kararliyiz demissiniz ama 10bin km icin dizel arac cok gereksiz benzinli 1.4 tsi 122 beygirlik araci dusunun daha iyi performans sunar size. Ama performansa gerek yok diyorsaniz 1.6 tdi yeterli kasayi kaldirir ama 90 95 beygirlik alt segment araclardan tokat yiyebilirsiniz hazir olun 1.6 tdi manuel comfortline sizin ilaciniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Abstraction

Aracin sorunlari hakkinda bilgim yok comfortline paket gayet yeterli arac ic hacim ve bagaj hacmi olarak aileleri fazlasiyla tatmin eder dsgden kesinlikle uzak durun hic bulasmayin hele 2.elde buyuk risk. Yilda yaptiginiz km cok az bu arac zorlanarak trafikte cok yaksa bile sakin kullanimlardaki normal yakit tuketimiyle sizi uzmez. Dizelde kararliyiz demissiniz ama 10bin km icin dizel arac cok gereksiz benzinli 1.4 tsi 122 beygirlik araci dusunun daha iyi performans sunar size. Ama performansa gerek yok diyorsaniz 1.6 tdi yeterli kasayi kaldirir ama 90 95 beygirlik alt segment araclardan tokat yiyebilirsiniz hazir olun 1.6 tdi manuel comfortline sizin ilaciniz.

Ben aslında highline düşünüyorum donanim bakimindan iyi fakat fakat 75 e bulmak zor diye zannediyorum zaten comfortline da donanim bakımından çok farklı değil diye düşünüyorum
    xenon farlar vs vs

• Nick konu uyumsuzlugu dememiş hiç kimse.

• Passata lums diyorsaniz luks alginizi yeniden gozden gecirin derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

Onu bunu geçtim, TDI motorlu alırsanız kapışmayın sakin sakin sürün. Madara olmaya gerek yok. Zaten çok yakıyor. Fabrika verisi veya çok bilmiş 1-2 kişinin 5lt'li rakamlarına kanmayın, bi kaç kişi de yazmış çok yaktığı ortada, yaktığı gibi gitmiyor da... O yüzden kafa tutmayın. Bazen eğlencesine kıçı kırık 1.3 benzinli aracımın kirlenmiş arka camına TDI killer yazıyorum. şu zamana kadar 1.6tdi'la rampada dahi geçen olmadı

Benimki de TDI deneyelim mi rampada :))

• 250 nm tork la bile yarışırim 1800kg araba 1.9 motor yaris nerde

• Mondeonun tek negatif yanı 1,6 da otomatik koymamaları.O da passata yaşama şansı veriyor bir anlaşmaları falan var sanırım.Düşük km de otomatik şart değil derseniz gözünüz kapalı mondeo alın.Titanium dan aşağı almayın yalnız.Donanım en üst seviyededir.Passat 105 bg iken mondeo 115 ve 275 tork biraz fazla yakar ama performansı hakkını verir.Ama piyasada az km de çok yok.Bir ara ben satıp mercedes düşünüyordum arayaa dolar fırladı fiyatlar parladı vazgeçtim.Bundan inersem mercedese binerim.Selamlar.
  • Biri trendline biri comfortline nasıl mukayese anlamadım.Passatın trendine ına bakın utanmasalar 4 lastikde opsiyon yazacaklar.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.