Şimdi Ara

Passat 1.8T, laguna RXT 2.0 140lık SEÇİM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
3.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: alpaybıyıklı

Yıllardır köyde görev yapan biri olarak symbol benim için en iyi arabaydı.Köyden kurtuldum şükür artık 2.0 D segmenti 18-20bin tl civarı bi araç düşünüyorum.Ama maaşımın yarısını bi parçaya vermekte istemiyorum.Bu modellerin içinde en sorunsuz binebileceğim araç hangisi sizce?

sen o sümbülle benim corsayı geçeceğini iddia ediyordun yanlış hatırlamadıysam
  • passat çok daha kaliteli bir üretim....

laguna sorun çıkartır... elektronik v.s. uğraştırır...

ayrıca içeriye çok ses alır... koltukları güzel olmasına rağmen kaya gibi sert karın kaslarından daha sert süspansiyonları yüzünden çakıl taşlarını hissedersiniz... heee derseniz ki böbrek taşı düşürüyorum o zaman laguna tavsiyemdir...
  • Passat daha masraflı bir araç. Araba alım satımı yapan, ayrıca çok iyi bir otomobil ustası olan bir tanıdığım bir passat almıştı. El emeğim hariç 8000 TL harcadım aldığım fiyata da sattım diyordu. Opel'in gözünü seveyim diyordu. Temiz kullanılmışsa passat çok sorun çıkaracağını sanmıorum ama bir de ters denk gelirse geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MAT1988

quote:

Orijinalden alıntı: alpaybıyıklı

Yıllardır köyde görev yapan biri olarak symbol benim için en iyi arabaydı.Köyden kurtuldum şükür artık 2.0 D segmenti 18-20bin tl civarı bi araç düşünüyorum.Ama maaşımın yarısını bi parçaya vermekte istemiyorum.Bu modellerin içinde en sorunsuz binebileceğim araç hangisi sizce?

sen o sümbülle benim corsayı geçeceğini iddia ediyordun yanlış hatırlamadıysam

Yok senin corsayı geçeceğimi iddia etmedim.Arkadaşın corsasını geçtiğimi hemde duman ettiğimi söyledim.

• Lagunanın tipini çok sevsem de passat daha iyi olacaktır.
  • 8000 tl yi 1 yıldamı harcadı yoksa kullanımı boyuncamı kardeş 1 yılda harcadıysa lanet olsun yani
  • 2001 olmasada 2000 vvt-i olmayan avensis al. sorunsuz ve lpg ye full uyumlu. başına bela alma oranı en düşük d segmentilerinden biridir :DDD özellikle beyaz olanı :DDD
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-2-0-sol-ekstra-boylesi-yok-57300106/detay/
  • Bahsi geçen Laguna, Renault'un en sorunsuz en kaliteli modellerindendir... Laguna I Faz II

Para miktarı aynıysa, aynı paraya bulunacak Laguna, aynı paraya bulunacak Passat'tan daha diri, daha az km yapmış, daha donanımlı, daha genç, daha temiz olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

passat çok daha kaliteli bir üretim....

ayrıca içeriye çok ses alır... koltukları güzel olmasına rağmen kaya gibi sert karın kaslarından daha sert süspansiyonları yüzünden çakıl taşlarını hissedersiniz... heee derseniz ki böbrek taşı düşürüyorum o zaman laguna tavsiyemdir...

Ses harici yazdıklarınız laguna II için geçerli kısmen, muhtemelen karıştırıyorsunuz.

4 yıl laguna I faz II kullandım ve kullandığım sürece ve satarken de arabadan çok memnundum. Süspansiyonları rahattır, yakıt ortalamam şehir içi 2.0 140'lıkta 9-9,5 arası seyrederdi (sınıf ve motora göre gayet makul), elektronikten hiç sorun yaşamadım. Bu elektronik sorunları ise özellikle laguna II'nin ilk döneminde vardı ve sonradan giderilmesine rağmen laguna II satışlarını bariz şekilde azaltmıştı.

Alacak arkadaş için de passat 1.8t ile kıyaslarsak arada çok fark olmadığını söyleyebilirim. Ancak yine de 10 yaş üzeri bir araç alıyorsunuz. Her ikisinin de bakım ve yedek parça fiyatları daha genç ancak C segment arabalara göre daha masraflıdır.

En güzeli her ikisine de bakıp marka-modelden ziyade, en temizi neyse o aracı almak olmalı. Çünkü 10 yaş üzeri, bu nedenle arıza çıkartma potansiyeline nisbeten daha yüksek yaşa gelmiş D segmenti bir araba istiyorsunuz. Bunun yanında aradaki bariz konfor ve motor farkı nedeniyle ben de 6-7 yaşında jetta ya da megane yerine 10 yaşında passat veya laguna tercih ederdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: bugaddi

8000 tl yi 1 yıldamı harcadı yoksa kullanımı boyuncamı kardeş 1 yılda harcadıysa lanet olsun yani

6 ayda filan ama dediğim gibi araba sorunlu çıktı. Bunu kendisi usta olan biri bile anlayamadan aldı. Masraf çıkardı mı passat sağlam masraf çıkarıyor.
  • o laguna o passatı iki kere yer.. L.A.G.U.N.A
  • quote:

Orijinalden alıntı: mdcezir

quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

passat çok daha kaliteli bir üretim....

Ses harici yazdıklarınız laguna II için geçerli kısmen, muhtemelen karıştırıyorsunuz.

4 yıl laguna I faz II kullandım ve kullandığım sürece ve satarken de arabadan çok memnundum. Süspansiyonları rahattır, yakıt ortalamam şehir içi 2.0 140'lıkta 9-9,5 arası seyrederdi (sınıf ve motora göre gayet makul), elektronikten hiç sorun yaşamadım. Bu elektronik sorunları ise özellikle laguna II'nin ilk döneminde vardı ve sonradan giderilmesine rağmen laguna II satışlarını bariz şekilde azaltmıştı.

Alacak arkadaş için de passat 1.8t ile kıyaslarsak arada çok fark olmadığını söyleyebilirim. Ancak yine de 10 yaş üzeri bir araç alıyorsunuz. Her ikisinin de bakım ve yedek parça fiyatları daha genç ancak C segment arabalara göre daha masraflıdır.

En güzeli her ikisine de bakıp marka-modelden ziyade, en temizi neyse o aracı almak olmalı. Çünkü 10 yaş üzeri, bu nedenle arıza çıkartma potansiyeline nisbeten daha yüksek yaşa gelmiş D segmenti bir araba istiyorsunuz. Bunun yanında aradaki bariz konfor ve motor farkı nedeniyle ben de 6-7 yaşında jetta ya da megane yerine 10 yaşında passat veya laguna tercih ederdim.

ben 9 yıl kullandım laguna 1....

115 lik özel seri ingiltereden gelenlerden.....
    sonra 5 sene 2002 rxt 140 bg olanlardan....

arabanın kemiklerine kadar ezberlemiştim artık.... kesinlikle süspansiyon konforu olan bir araç değil...
    sadece laguna forumlarına girip bakın en çok şikayet edilenler ses ve süspansiyon sistemidir....

ayrıca bir çok elektronik sorun çıkartır.... kroniği vardır...

mekanik olarak şanzıman hariç baya iyidir... şanzımanda 4 vites şanzımana ek bölüm açılarak devşirme 5 vites elde edilmesi yüzünden 5. vites kısmı yeteri yağlanmayı sağlayamayarak sorun oluşturabilmektedir..... ayrıca bagalit gibi plastik bir parça var en sonda o kavrulabilmekte.....(ancak bu sorun çok sık rastlanmıyor özellikle çok uzun yol kullananlarda meydana gelebiliyor)

laguna 2 de kullandım yakın arkadaşımın.... evet elektrik sorunları çok daha fazla laguna 2 de ama donanımda çok daha fazla..

laguna 1 140 lık hem makul yakar hemde iyi kaçar ama... araç kullanırken zevk verir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whisper911 -- 26 Ağustos 2011; 10:01:02 >

• Biraz da şans meselesi belki de sizin aracın dert açıp benimkinde olmaması.

Hepsi bir yana laguna nin sesli uyarı sistemini hala özlerim. Devir saati hariç hemen hiç kadranlara bakmama gerek kalmazdı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mdcezir

Biraz da şans meselesi belki de sizin aracın dert açıp benimkinde olmaması.

Hepsi bir yana laguna nin sesli uyarı sistemini hala özlerim. Devir saati hariç hemen hiç kadranlara bakmama gerek kalmazdı.

gayet tabi

güzel araçtır kendini sevdirir kerata sesli uyarı sistemi zamanın araçları için güzel donanım.... ısıtmalı elektrikli koltuklar falan bu fiyata gerçekten çok iyi
  • O fiyata bence iyi ve temiz bir passat bulmazsın.Lagunanın parçası çok pahalı olur.Yedek anahtarını bile 720 lira gibi bir fiyata cıkarabiliyorsun.Lagunanın konforuna birşey diyemem.Gemi gibi bir araba.Volvo motorlusu olanı çok övgü alıyor.Ama dediğim gibi masraf çıkarması muhtemel.Vectra Blere bakabilirsin.2000-2001 model 2.0CD bakabilirsin.Donanım ve konfor olarak çok iyidir.Hem görünüşü de bence Laguna ve Passata göre çok daha şık.
  • bende laguna rxt 2.0 2002 var. yedek parçasının pahalı olduğu doğru ama yüksek hızlarda ve yol tutuşta beni fazlasıyla tatmin ediyo. yakıt tüketimini şehirler arasında 6.5e kadar dusurebılıyorum. rahatlığını ve koltukların hıc soylemeye bile gerek yok. secim senin....
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.