Şimdi Ara

PASSAT 1.8T Mİ AUDİ A4 ? MÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
7.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 18-22 bin bütçeyle 98-2002 arası passat 1.8t ve aynı yıllar arası audi a4 almayı düşünüyorum.
    her iki araçtada tecrübem yok kullanıcılarından tavsiyeler bekliyorum
    alırken nelere-neresine dikkat edilmeli
    artıları
    eksileri
    kronik sorunları
    keyif alınan yönleri
    bezdiren yönleri vs vs...
    düşünceleriniz benim için belirleyici olacak teşekkürler..

• a4 ün motor hacmi kaç olacak hocam?
  • bide passat alırsan üstüne 2-3 daha koy yeni kasa al derim
  • İkisi de aynı araç sayılır zaten.Turbo'larına özellikle dikkat et alırken.
  • ben olsam passat alırdım.audinin 98-99 modeli ble 20 flan passatın 2002-2003 ü 23-24 civarı.karar senin tabiki.bide passat daha yakışıklı
  • galiba passat 1.8t biraz daha ağır basıyor
    dizel düşünmüyorum şimdilik lpg li yeter fazla yol yapmıyorum günlük dizel motor ısınmadan ben varacağım yere varırım bu da dizeli daha çabuk yıpratır diye biliyorum
  • kesinlikle AUDI hele hele quattroysa passatın gıkı bile cıkmaz
  • Konu fake dolmuş
  • Daha önce 1998 Passat 1.8 kullandım. Şu anda da 2001 A4 1.6 kullanıcısıyım. Tam adamına denk geldiniz yani

Öncelikle tabi ki iki aracı da yakından inceleyin, imkan bulursanız test sürüşü yapın. Her iki araç da performans ve konfor yönünden oldukça iyidir.

Kendi fikrimi söyleyecek olursam, tercihinizi A4 yönünde kullanın. Konfor ve kalite olarak daha üstün bir araç.
    Basit bir örnek vereyim, Passatı aldığımda araç henüz 4 senelikti ama farları kararmaya başlamıştı. İlanlara baktığınızda da farkedebilirsiniz birçok passatta bu sorun vardır. Fakat şu anda kullandığım araç 10 senelik olmasına rağmen farları hala pırıl pırıl duruyor. Özellikle diğer A4 lere de bakıyorum gerçekten kaliteli malzeme kullanmışlar farlarda. Yalnızca bu değil, birçok detayda aynı şekilde kalite farkını hissedebiliyorsunuz.

Konfor yönünden karşılaştırırsak şu anki aracımı kullanmak daha çok hoşuma gidiyor. Kesin konuşmak yanlış olur ancak hem rüzgar/yol sesi bakımından hem sarsıntı bakımından A4 daha üstün geliyor bana.

Eğer her iki aracın da 1.8T motorlusunu düşünüyorsunuz performans yönünden karşılaştırmaya gerek yok zira aynı motoru kullanıyorlar ve ağırlıkları da birbirine yakın.

Sorun çıkarma konusuna gelelim. Öncelikle kullandığım her iki araç da bakımları dışında pek servise uğramadı. Ancak internetten araştırdığım kadarıyla A4 lerde şu problemlerden şikayet ediliyor,
    Göstergelerde kronik bir arıza var sanırım. O yüzden araca bakarken göstergedeki bütün fonksiyonların çalışıp çalışmadığını iyice kontrol edin. Zira tamiri oldukça masraflı olabilir.
    Arka tavan döşemelerinin sarktığını birçok kullanıcıdan duydum.
    Immobilizer algılamada sorunlar olabiliyor. (Bunu birkaç defa ben de yaşadım)
    Bunlar dışında pek problem duymadım.

Son olarak A4 alacaksanız kesinlikle 2000 veya 2001 model almanızı öneririm. Bu yıllarda üretilenler makyajlı kasadır ve birçok parçada özellikle de iç kısımda ciddi değişimler vardır.

Kısaca söyleyebileceğim şeyler bunlar. Araç sorunsuz olduktan sonra hangisini alırsanız alın sizi mutlu edecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seckin01 -- 4 Nisan 2011; 0:42:48 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.