Şimdi Ara

Passat'a kış lastiği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Araba kullanan çoğu kişi gibi bende kış lastiği alma girişimlerine başladım fakat araştırdıkça kafam çorba oldu. Aracım 2006 Passat 2.0 TDI. Orijinal ebatları 215/55/R16 ama yol tutuşu daha iyi olur diye bazı forumlarda 205/55/R16 tavsiye ediyorlar. Ayrıca fiyatı da daha uygun oluyor tabiki.

Goodyear Ultragrip 8 Performans almayı düşünüyorum ama emin de değilim. UG 8 Performans yerine kanalları daha derim ve desen farkından dolayı lastikçiler UG Performans tavsiye ediyor. Fiyatları aynı ama hangisinden daha iyi performans alırım bilemiyorum.

Ankara'da yokuşu bol Cevizlidere'de oturuyorum. Tavsiyelerinize ve tecrübelerinize açığım.

İyi akşamlar...

• Merhaba

Ben bugün Ultragrip 8 performans aldım
    Çok iyiymiş tavsiye ederim.
    Takar takmaz biraz kullandım.
    Kaliteli bir lastik. Bende testleri falan çok okudum. Bir kere ultragrip 8 almayın. Su kanalı yok. Küçük çaplarda az kullanılacak araçlar veya erzurum gibi çok soğuk yerler için öneriliyor.
    Zaten bu yılın modeli UG 8 performans. Diğerleri önceki yıldan kalma diyorlar.

Ben orijinal boyu taktırdım.
    Kar lastiğinde biraz ince olursa Birim alana düşen ağırlık artacağından kar içinde hareketi daha kolay olur tabi. Ama o kadar yoğun karda uzun süre kullanmayacağım.
  • Bu arada ben de bir soru sorayım

Kış lastiği takınca menüden kış lastiğini seçtim
    100 km hızı geçince uyarı vermeye başlıyor. Pek hız yapmam ama aldığım lastikte öyle 100 km ye mahkumedecek bir lastik değil.
    Bu menü deki kış lastiği seçeneği 100 km de uyarı verme dışında bir işe yarıyor mu. Kapatsam mı?
    Bir de +%10 gibi birşey var uyarıyı 110 a mı getirecek demek

Cevaplar için şimdiden teşekkürler
  • Hayırlı olsun hocam. Bende UG 8 Performans aldım ve taktırdım şimdilik güzel duruyor ama kar yağdığında belli olacak asıl :)

Menüdeki kış lastiği seçeneği sadece uyarı için var, başka bir amacı yok. +10 dersen uyarıyı 110km/s yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fifd2005

Bu arada ben de bir soru sorayım

Kış lastiği takınca menüden kış lastiğini seçtim
    100 km hızı geçince uyarı vermeye başlıyor. Pek hız yapmam ama aldığım lastikte öyle 100 km ye mahkumedecek bir lastik değil.
    Bu menü deki kış lastiği seçeneği 100 km de uyarı verme dışında bir işe yarıyor mu. Kapatsam mı?
    Bir de +%10 gibi birşey var uyarıyı 110 a mı getirecek demek

Cevaplar için şimdiden teşekkürler

Menüdeki ayarı lastiğin hız koduna göre ayarlamak gerekir. T ise 190 -+%10 gibi. H ise 210 gibi.
  • Bence T üzeri alıdıysanız kapalı kalabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eengfd

Bence T üzeri alıdıysanız kapalı kalabilir.

Bence de.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.