Merhabalar, Aracın lastiği şu anda yaklaşık 50 bin kilometredir üzerinde. Araç A/T lastikli pek fazla karlı havada deneyemedik. 50 bin km sonunda ömrünü doldurduğunu düşünüyoruz (4.5 senelik lastik). Sizce A/T lastik karlı havalarda iyi performans verir mi yoksa dört mevsim lastiklerden daha mı kötüdür? Not: 275/70 r16 kış lastiği yok gibi. Orjinal jant sabit tutularak hangi değerle ne kadar oynanabilirdi onu da bilgisini verirseniz sevinirim
A/T lastigin uzerinde kar tanesi isareti varsa iyidir kisin. 4 mevsim lastik uzerinde kar tanesi isareti varsa o daha iyidir.
Yani kisaca hangisinde kar tanesi isareti varsa o iyidir. Eger ikisinde de kar tanesi isareti varsa buyuk ihtimal A/T daha iyi olacaktir dis derinligi sayesinde Eger ikisinde de kar tanesi yoksa 4 mevsim daha iyi olacaktir.
Tabi bu sadece bir genelleme marka model cok degistirecektir. Ozellikle 4 mevsim lastiklerde markalarin kis performansi cok degisken.
A/T lastik hangi marka Bf Goodrich ise tartışmaya bile gerek yok.
Sağolun hocam. BF goodrich T/A KO2 modelini tercih edeceğiz gibi duruyor. Kuru zeminde veya asfaltta performansı nasıldır bilginiz var mı? Önceki T/A lastik yanılmıyorsam bir japon markası ama adını unuttum onun diş derinliği falan bariz olarak BF den az ve bu diş derinliğinin fazla olması asfalt sesi haricinde yol tutuşunu veya fren mesafesını etkiler mi?
Daha yeni ehliyet alacağım için pek bilemiyorum bunları
1u2i3o41
kullanıcısına yanıt
Hocam testlerde kar performansi cok iyi bir lastik. Ayrica kar tanesi sembolu de var. Yani kis lastigi performansi gosteriyor. Arac ne bilmiyorum ama duzgun 4 ceker bir aracsa yol bile kurersiniz:)
Birebir bu lastigi kullanmadim ama benzer bir lastik kullandim. Ses olarak cok sorun degilde yakit tuketimi farkedilir sekilde artar bu lastikle. SUV de zaten yol tutusu birinci oncelik degil ama tabiiki normal bir lastige gore biraz azalacaktir yol tutus. Fren mesafesi asfaltta biraz artacaktir.
Ama araci off road a cikartiyorsaniz ve karda cok kullaniyorsaniz bu lastik cok uygun.
Yeni lastikler çok iyi oldu. Hem tutuş olsun hem fren mesafesi olsun baya iyileşti performansı. Ayrıca çukurlarda daha az sallıyor. Uzun lafın kısası lastikler nasıl olsa gidiyor diye düşünmemek lazımmış yenilemek önemliymiş lastiği hem konfor hem de güvenlik açısından.