Şimdi Ara

PASSAT,BAKIM ÜRÜNLERİ VE UYGULAMALAR BÖLÜMÜ! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
638
Cevap
4
Favori
46.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: munans

Yıkadıktan sonra UQD ürününü direk olarak aracın üzerine sıkıyor ve bırakıyor muyuz, yoksa kuruluyor muyuz?

Güzel soru.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cªn

Sercan, bende jant temizleme fırçası var, normalde aracı yıkarken fırçayla biraz ovuyordum ancak pek bir parlaklık olmuyordu.
    Bu bahsettiğin ürün aynı zamanda parlatıyor mu yoksa sadece yağı ve kiri mi çözüyor?

Birde şu ürün hakkındaki yorumun nedir? Bunlar tek başlarına parlaklık sağlar mı?

PASSAT,BAKIM ÜRÜNLERİ VE UYGULAMALAR BÖLÜMÜ!

JAnta ne sürseniz parlaması lazım önemli olan jantın parlaması bence bir Kil + wax uygulayın gözle görülür bir fark olucağını düşünüyorum Daha sonrada herhangibir temizleyici ile temizlediniz mi göze güzel gelicektir...Ben daha önceden Sonax kullandım Meguiar's kullandım TW kullandım şimdi AG kullanıyorum aralarında hiç bir fark yok o yüzden en ucuzu hangisi ise onu kullanıyorum..MEguiar's 30 TL vermiştim bijon kapaklarını bozdu

• quote:

Orijinalden alıntı: fizikchi

quote:

Orijinalden alıntı: munans

Yıkadıktan sonra UQD ürününü direk olarak aracın üzerine sıkıyor ve bırakıyor muyuz, yoksa kuruluyor muyuz?

Güzel soru.

Pardon gözden kaçmış,

UQD 'yi ilk önce beze sıkıyorum 1-2 fıs bez emiceğini emsin diye daha sonra yüzeye 2-3 veya 4 fıs sıkıyorum panel panel uyguluyorum sıkıyorum siliyorum sıkıyorum siliyorum ben her yıkamada 4 fıs kullanıyorum her panale Hazirandan beri şu anda yarısı bitti..UQD sürdükten sonra tekrar bez ile geçmeniz çok zor olucaktır yüzeyde bez durmuyor Ama ben yinede geçiyorum gözden kaçan yer olmasın diye sadece bez ile aracı tekrar siliyorum

• Jant temizleyicilerin aslında hiçbir özelliği yok.
    Sadece ağır balata tozlarını bir enbze olsun yumuşatıyor ve fırçalayınca biraz daha iyi çıakrıyor.
    Ancak fırçalamdığınızda hiçbir işe yaramaz.

Benim size önerim Sercanında dediği gibi jantın üzerine boca köpük atıp(süngerle olabilir)ardından fırça ile kirleri yumuşatmak ve su vurmak olacak.
    Parlaklık için ise aracın waxlama işlemi bittikten sonra,pedde kalan waxı jantlara uygulamanız yeterli olacaktır.

Ayrıca jant temizleyiciler içinde ağır kimyasallar içerdiğinde plastik bijon kapaklarına zarar verir ve beyazlamasına neden olur.Bence lastiklerede zararı var.
    O yüzden kesinlikle jatnalra öyle birşey sürmem
  • Sercan bendeki SRP bir tanıdığa gittiği için Skoda forumdan Yılmaz abiden az kullanılmış SRP alıcam.
    Anı zamanda sarı bol tüylü bez ve bahsi geçen mavi mf bezlerden alıcam.
    Bunların fiyatı yaklaşık 45 tl tutuyor.
    O yüzden biraz geç oalcak ama bende bir UQD alsammı acaba diyortum?
    Beyaz araçta parlaklığıa artırırmı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cn39

Jant temizleyicilerin aslında hiçbir özelliği yok.
    Sadece ağır balata tozlarını bir enbze olsun yumuşatıyor ve fırçalayınca biraz daha iyi çıakrıyor.

Benim size önerim Sercanında dediği gibi jantın üzerine boca köpük atıp(süngerle olabilir)ardından fırça ile kirleri yumuşatmak ve su vurmak olacak.
    Parlaklık için ise aracın waxlama işlemi bittikten sonra,pedde kalan waxı jantlara uygulamanız yeterli olacaktır.

Ayrıca jant temizleyiciler içinde ağır kimyasallar içerdiğinde plastik bijon kapaklarına zarar verir ve beyazlamasına neden olur.Bence lastiklerede zararı var.

• quote:

Sercan bendeki SRP bir tanıdığa gittiği için Skoda forumdan Yılmaz abiden az kullanılmış SRP alıcam.
    Anı zamanda sarı bol tüylü bez ve bahsi geçen mavi mf bezlerden alıcam.
    Bunların fiyatı yaklaşık 45 tl tutuyor.
    O yüzden biraz geç oalcak ama bende bir UQD alsammı acaba diyortum?
    Beyaz araçta parlaklığıa artırırmı acaba?

Bilmiyorum ama UQD harika bir ürün Wax sonrası yüzey hep kaygan oluyor waxı koruyor besliyor OPAK renk fazla parlamaz zaten ama derinlik açısında bir nebze işe yarayabilir....Hee bu UQD varya UQD aynı zaman da kuş pisliklerini de harika çözüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: srcn09
    Munans ,

Öncelikle çok özür dilerim bana PM atmışsın telefondan okumuştum telefondan da özel mesaj nedense gönderilmiyor uzun uzun yazmıştım sonra hata verdi daha sonra PC'den girince de forum uyarı vermeyinde doğal olarak gelen kutusuna girmedim şimdi nickini görünce hatırladım en kısa zamanda mesajını yanıt vericem

Sevgili Sercan,
    Estağfurullah, özür ne demek.
    Ben de biraz ayrıntılı sormuştum, bu yüzden herhalde vakit ayıramadı diye düşünmüştüm.

quote:

Wax olarak eğer yurt dışından alma ihtimalin var ise (Yurt dışı siteleri Clean Your Car , i4detailing gibi siteler ) ordan Collinite915 öneririm KAtı Wax tır Sıvı waxlara göre daha güzel parlaklık sağlar DW Forumunda en iyi 2.wax seçilmiştir

Yurt dışı ile uğraşmam dersen bir kaç mesaj önce Meguiar's ürünü satan bir kişinin ilanını vermiştim Yasin'in kullandığı waxı yurt dışından getirtmiş ve çok uygun fiyata satıyordu onu al derim

Meguiar's NXT 2.0 Boya Koruyucu Wax veya Collinite915 , ilanını verdiğim aynı sitede NXT fiyatına Collinite satılıyordu karar sizin

Yurtdışından da alabilirim, skoda forumdaki arkadaştan da. Benim için önemli olan doğru ürünü bilmek. İşte o noktada da sana ihtiyacım var.

• quote:

JAnta ne sürseniz parlaması lazım önemli olan jantın parlaması bence bir Kil + wax uygulayın gözle görülür bir fark olucağını düşünüyorum Daha sonrada herhangibir temizleyici ile temizlediniz mi göze güzel gelicektir...Ben daha önceden Sonax kullandım Meguiar's kullandım TW kullandım şimdi AG kullanıyorum aralarında hiç bir fark yok o yüzden en ucuzu hangisi ise onu kullanıyorum..MEguiar's 30 TL vermiştim bijon kapaklarını bozdu

quote:

Açıklamalar için teşekkürler.
    Anlaşılan sadece aşırı kirlenmelerde jant temizleyici kullanmak ve bijon kapaklarına dikka etmek gerekiyor.
    Bu durumda normal yıkamadan sonra jantlara biraz cila uygulamak yeterli olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: cªn

quote:

quote:

Açıklamalar için teşekkürler.
    Anlaşılan sadece aşırı kirlenmelerde jant temizleyici kullanmak ve bijon kapaklarına dikka etmek gerekiyor.
    Bu durumda normal yıkamadan sonra jantlara biraz cila uygulamak yeterli olacaktır.

Aynen dediğiniz gibi dikkat etmek gerek resmini göndermiş olduğunuz ürünü kullanabilirsiniz ben ilk başta onu kullandım güzel köpürük güzel temizliyor ancak parlaklık olarak woow gibi birşey beklemeyin parlaklık aynı boya gibidir boya ne kadar temiz ne kadar pürüzsüz olursa o boyaya ne sürersen sür parlar janta önce Kil - sonra temizlik en sonra wax sürdünüz mü bence eskisine nazaran daha güzel olucağını düşnüyorum

• Arkadaşlar sizlerin aracınızda yapmış olduğunuz uygulamaları da bekliyoruz

Wax dan önce

Wax dan Sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srcn09 -- 28 Mart 2010; 21:07:23 >

• Yasin Picasa 'dan E-mail geldi VW-Passat adlı kişi yeni resimler yükledi diye hemen baktım valla resimler harika hasta oldum diyebilrim

• quote:

Yasin Picasa 'dan E-mail geldi VW-Passat adlı kişi yeni resimler yükledi diye hemen baktım valla resimler harika hasta oldum diyebilrim

evet Sercan, dün cekildi bu Resimler araci gördüyün gibi 3 gün gecmesine ramen hala Sular boncuk boncuk . Sercan bu ne illet yahu, araci böyle görünce icim hos oluyor

Aynisi Ercüment abimede uygulayacam

Saygilar Yasin

• Sercan dünkü Boncuklamalardan bir kac Foto daha

Saygilar
  • quote:

Orijinalden alıntı: VW_Passat

Sercan dünkü Boncuklamalardan bir kac Foto daha

Saygilar

Yasinim resimler harika ellerine saglik, bende istiyorum .

Saygilar Ercüment

• Sercan@
    Can@

arabanin dekorlarinda, navinin hemen yaninda bazi cizikler var, bunlar icin birsey yapabilirmiyiz, resimi ekliyorum,

yorumlarinizi bekliyorum,

Saygilar Ercüment
  • quote:

Orijinalden alıntı: cakado67

quote:

Orijinalden alıntı: VW_Passat

Sercan dünkü Boncuklamalardan bir kac Foto daha

[simage][/simage]

Saygilar

Yasinim resimler harika ellerine saglik, bende istiyorum .

Saygilar Ercüment

Abi senin kullandığın wax da bunun 10 katı daha güzel olması gerek Senin kullandığın wax harika bir şey TR'de kaç yüz TL woow yani Wax sürmenin 2 tane püf noktası var ne kadr ince o kadar güzel kinci olarak sürdükten sonra 10-20 dk arası beklemek şart ki boya waxı yesin sonra MF bez ile sildinmi araba harika olur

• quote:

Sercan@
    Can@

arabanin dekorlarinda, navinin hemen yaninda bazi cizikler var, bunlar icin birsey yapabilirmiyiz, resimi ekliyorum,

Saygilar Ercüment

Abi o tarz çizik Sedat Abim'in aracında da vardı yakından inceledim ne yazık ki hiç birşey yapılamaz dekorlara biraz sakat iş

• quote:

Sercan@
    Can@

Saygilar Ercüment

Ercüment abim,

o Dekorun Fiyati pahali birsey degil, yaklasik 50 €uro (Dekor Aluminium Gebürstet). Degistirmekte Fayda var baska bir seyle cikmaz Sercanin dedigi gibi

Saygilar Yasin

• Yasin senin aractaki dekorlar fircalanmis dekor dimi, yani yeni modellerde fircalanmis yok galiba, yani emin degilim, bu dekorlari degistirsem yine böyle fircalanmis bulabilirmiyim, ahh simdi Türkiye`de olmak vardi Yasin neler yaptiritdik Ender Elektonikte, fiyatlara bakiyorumda o paralara burda hicbirsey yaptiramazsin....

Sercan,
    Wax isi benim hatamdi, ilk defa yaptigim icin birde seni can kulagiyla dinlemedigim icin Wax sürer sürmez hemen MF bezle sildim, yani kurumasini beklemedim, ama insallaf Nisan ayinda Hanau`a Yasinin yanina gidiyorum, hem güzel bik bakim yapicaz, hemde güzel resimler cekicez insallah

Saygilar Ercüment
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.