Şimdi Ara

PASSAT,BAKIM ÜRÜNLERİ VE UYGULAMALAR BÖLÜMÜ! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
638
Cevap
4
Favori
46.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cakado67

quote:

Orijinalden alıntı: Cn39

Abi hangi wax'ı kullandın?
    Kaçırdım sanırım ama Almanyadaki abimizdin sanırım?

Sonuç çok iyi değil ancak fenada değil.

Waxın markasını söylersen birkaç şey söyleyebilirim

Can ewet ben almanyadayim,
    Sonaxìn Premium Class ürünü, bak sana youtube den göstereyim,

http://www.youtube.com/watch?v=ZwE3qIErjqY

Ama ben biraz acele ettim Can, ilk defa yaptim Vax sürdükten sonra fazla beklemedim hemen MF bezle sildim, olsun bu ilk denemeydi, ama bundan sonra daha iyi sonuc alirim artik,gerci araba cok parliyor harika ama damlaciklar öyle SIK ve DIK degil,

Saygilar Ercüment

Ercüment Abi ellerine sağlık Araçta wax olduğu belli oluyor hatta kullandığın Waxı ben burda buldum 300 TL dediler yuh dedim Wax sürdükten sonra gereken süreyi vermediğini düşünüyorum bende de aynısı oldu boncuklar var ama dik ve sıkı değildi daha sonra tekrar uyguladım bu sefer 20 dk bekledim ve Passat ihtiyacı olan waxı emdi geri kalanını da MF bez ile silerek parlattım tekrar boncuk testi yaptığımda Yasin'in gibi boncuklar olmuştu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srcn09 -- 26 Mart 2010; 17:55:30 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: VW_Passat

quote:

Yasin,

TEk kelime mükemmel olmus, damlaciklar harika yusyuvarlak, iste bende öyle istiyorum. gönderdigin siteden bende o meguiars siparis edicem, tabi birde vax sürdükten sonra biraz beklemem lazim heralde, neyse yeni ürünlerimi aliyim, bik iki hafta sonra tekrar yaparim, tekrar vax sürmenin bir zarari olmaz dimi...

Saygilar Ercüment

Ercüment abim,

begendigine sevindim. Aslinda söyle ikimiz bulusup bir Temizlik bulusmasi yapsak sana Meguiars ürünlerinide tanitirim hatta aracin bir yerine benim Waxi sürüp diger yanina Sonax Waxi sürüp Test yapardik . Abi keske yakin olsaydik birbirimize, inanki ben senin Passat Varianti benim Variant gibi yumusak bir sekilde temizlerdim . Bizim burada Waschbox´lar var, ben orada yikiyorum ama bulusursak mutlaka Pazar günü olmasi lazim yoksa herkezin gözü üstümüzde olur, millet "bu salaklar ne yapiyor" diyecek diye cekiniyorum .

Abi eskiden SONAX kullaniyordum bende, Sercan ne yapacan felan dediginde Sonax´tan sasmam diyordum (Bunlar benim sözlerim) simdi ise Meguiars´tan sasmam diyorum . Gercekten cok Güzel oldu sanirim, Sercana danismak istiyorum simdi, onun OK vermeden iyimi olmus bilmem

Saygilar Yasin

Yasin kardesim,
    google maps dan baktim, cok öyle aman aman bir km yok aramizda, 250 300 civari, bana tam adresini versene hem googleden yazarim hemde benim naviye yazayim bakiyim kac km cikacak, ben birtek pazartesileri frei `m... Eger sende frei olursan önümüzdeki ay istedigin bir pazartesi gelirim oraya, hem tanisiriz hemde arabalari inceleriz, bol bol resim cekeriz...

Saygilar Ercüment

Ercüment abim, bende Hafta ici Non-Stop calisiyorum . Bir tek Oster Montag evdeyim insallah (Feiertag ). Abi senin iste sakatmis yaw sirf Pazartesi Frei olurmu !!! Abi Hafta sonu bir Frei´in yokmu senin ? Patrona rica etsek ikimiz birseyler yapmazmi ? Abi Hafta sonu gelirsen bizim özel Bahcede Grill yapardik Passat Variantini yikadiktan sonra .

Tam adresimi PM olarak atiyorum sana

Abi birseyler ayarliyalim mutlaka !!!! Hafta icleri calisiyorum hep (scheiße....)

Saygilar Yasin

• quote:

evet bugün Ercüment abimde degindiyi gibi Hanau´a da Firtinali bir Sekilde Yagmur yagdi . Otobanda 130km/h ile gidiyorken Yagmur damlaciklarinin bana dogru kayisini izlemek harika birsey .

Evet Sercan Yagmur Boncuk Testi insallah beyeneceksindir, begenmezsen Haftaya yine Wax aticam vallahi ...
     PASSAT,BAKIM ÜRÜNLERİ VE UYGULAMALAR BÖLÜMÜ!

Arkadaslar Waxin kivamini tuturmusmuyum ?

Ercüment abim, Resimlerdeki Farklar cok belli oluyor. Waxli aracin Sulari bambaska, güzel yapmisin gercekten, ellerin dert görmesin

Saygilar Yasin

Yasin ne yaptın sen yaaa Harika olmuş boncuklar çok güzel işte budur diyebilirim MAxımum koruma budur Şu resim harika çıkmış boncukları çok güzel gösteriyor Meguiar'S NXT'den bu kadar performans beklemezdim Katı wax ile aynı gerçekten Yanlız sıvı wax olduğu için tek eksiği Katı waxlara göre ömrü biraz daha kısa ama bizler yerimizde duramayacağımız için 2 ayda bir KAtı -Sıvı farketmez 2 ayda bir Wax atmamız lazım

Çok fazla arka arkaya wax atmanın bir zararı yok ama boya bir süre sonra doyar ve değişik değişik şekiller çıkar aracın boyasında sarılaşır yani eğer 1 kere de çok güzel ürünü sürmüş bekleyip sildiysen bence ikinciye gerek he atabilirsin bir zararı olmaz ikincinin ama ben şahsen çok dikkatli wax sürüyorum siliyorum bir daha 2 ay sonra wax atıyorum

Ellerine Sağlık Frover Passat

• quote:

Sercan,

Damlacik resimi gönderiyorum sana ama istedigim gibi olmadi, bugün yagmur yagdi bende hemen resim cekeyim dedim, sende bir bak, önce yanimda duran arabanin resmini cektim, kiyaslamak icin.

Saygilar Ercüment

Ercüment abim,

Sercanin dedigi gibi biraz beklemen lazim Wax´i sürdükten sonra. Aracin heryerini Waxladiktan sonra 10 dakika daha bekleyip basladigim yerden temizlemeye basladim böylelikle yaklasik basladigim yerde 20 dakika bir süre gecmis oluyor .

Abi beraber yapsaydik keske, Variant´lari yan yana iki degisik Renkte Kardes gibi harika olurdu, Millet bize bakardi bunlar ne yapiyor diye . Wax ve Kil yaptim cok ilgi cekti Hanau´da ilk yapan benim herhalde bu tür isleri

Saygilar

• Yasin cuma cumartesi pazar günleri büfe oldugu icin cok kalabalik oluyor tek koch da benim, ama pazar gününe birseyler ayarliyabilirim insallah ama simdi degil tabiki nisanda, maps dan baktim 211 km A3 otobandan 2 saat 1 dakida ordayim, tabi bu google hesabi, ben bir bucuk ssatte ordayim

Saygilar Ercüment
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arguss

Geçenlerde buralardada yağmur yağdı demiyimde çiğseledi yani yerler bile ıslanmadı çok çok ince atıştırdı o arada bir resim çektim bende fena değildi demekki yağmur yağsa doğru düzgün güzel olacaktı...

Boncuklar araçta Wax olduğunu belli ediyor çiselediği için dik çıkmamışlar ama sıkı olduğu için waxın doğru bir şekilde ve maxımum performansını verdiği gözlenebiliyor yağmurlu bir günde o boncıukların diklikliğini fark ediceksindir

Eline sağlık Emre Abim çok güzel gerçekten Sıfır araca wax atmanın çok faydası var eğer wax atmazsan 1-2 ayda kılcal çizikler olşur wax attığın için bu süreyi 1 yıla kadar çıkarabilirsin....( Bizim Kaplan da 9.ayda çok hafif kıcallar oluştu tam 1 yaşına girdiğinde ise artık kılcal çizik oluşmuştu şu anda da kılcallar var 23 Nisan Gümüş Kaplana Detay bakım yapıcam )

• quote:

Yasin cuma cumartesi pazar günleri büfe oldugu icin cok kalabalik oluyor tek koch da benim, ama pazar gününe birseyler ayarliyabilirim insallah ama simdi degil tabiki nisanda, maps dan baktim 211 km A3 otobandan 2 saat 1 dakida ordayim, tabi bu google hesabi, ben bir bucuk ssatte ordayim

Saygilar Ercüment

Abi gelmeden 1 Hafta önce ayarlamaya bak ve bana mutlaka Haber et, Pazar günümü sirf senin icin ayarlayacam ve sirf sana özel olacak insallah Havada sana özel olur . Pazar günü Waschbox´lar sakin oluyor, senin araci oraya ceker bir güzel bakimini yapariz beraber. Sonra yan yana Variant´larin bir kac Fotosunu cekip koyalim . (Forum DH Almanya 1. Bulusmasi olucak bu !!!)

Saygilar Yasin

• quote:

Orijinalden alıntı: srcn09

quote:

evet bugün Ercüment abimde degindiyi gibi Hanau´a da Firtinali bir Sekilde Yagmur yagdi . Otobanda 130km/h ile gidiyorken Yagmur damlaciklarinin bana dogru kayisini izlemek harika birsey .

Evet Sercan Yagmur Boncuk Testi insallah beyeneceksindir, begenmezsen Haftaya yine Wax aticam vallahi ...

Arkadaslar Waxin kivamini tuturmusmuyum ?

Ercüment abim, Resimlerdeki Farklar cok belli oluyor. Waxli aracin Sulari bambaska, güzel yapmisin gercekten, ellerin dert görmesin

Saygilar Yasin

Yasin ne yaptın sen yaaa Harika olmuş boncuklar çok güzel işte budur diyebilirim MAxımum koruma budur Şu resim harika çıkmış boncukları çok güzel gösteriyor Meguiar'S NXT'den bu kadar performans beklemezdim Katı wax ile aynı gerçekten Yanlız sıvı wax olduğu için tek eksiği Katı waxlara göre ömrü biraz daha kısa ama bizler yerimizde duramayacağımız için 2 ayda bir KAtı -Sıvı farketmez 2 ayda bir Wax atmamız lazım

Çok fazla arka arkaya wax atmanın bir zararı yok ama boya bir süre sonra doyar ve değişik değişik şekiller çıkar aracın boyasında sarılaşır yani eğer 1 kere de çok güzel ürünü sürmüş bekleyip sildiysen bence ikinciye gerek he atabilirsin bir zararı olmaz ikincinin ama ben şahsen çok dikkatli wax sürüyorum siliyorum bir daha 2 ay sonra wax atıyorum

Ellerine Sağlık Frover Passat

Sercan tamamdir ok verdiysen bundan sonra aynisini daha iyi bir sekilde yapacam artik . Dedigim gibi ben aracin heryerini Waxladiktan sonra 10 dakika daha bekledim (her yerini 10 dakikada anca Waxliyoruz !!!) ve 10 dakika sonra basladigim yerden silmeye basladim MF Bez ile , böylelikle 20 Dakika olmus oluyor.

Saygilar Yasin

• quote:

Sercan tamamdir ok verdiysen bundan sonra aynisini daha iyi bir sekilde yapacam artik . Dedigim gibi ben aracin heryerini Waxladiktan sonra 10 dakika daha bekledim (her yerini 10 dakikada anca Waxliyoruz !!!) ve 10 dakika sonra basladigim yerden silmeye basladim MF Bez ile , böylelikle 20 Dakika olmus oluyor.

Saygilar Yasin

Yasin gerçekten çok güzel olmuş ben bu kadar beklemiyordum hep sıvı wax diye ön yargılı yaklaşıyordum ama görüldüğü gibi harika iş çıkarmış....Sıvı Wax olarak tercihim NXT 2.0 Boya Koruma ürünü , Katı wax olarak Coll veya FinishKare

Wax zamanı geldi mi? Test edin...

eki wax zamanı geldi mi, nasıl anlarız? Yağmurda damlacıkların büyüklüğünden, şeklinden anlamak mümkün ama ayrıca...

%100 pamuklu bir havlu kumaşı temiz araba kaputuna şekildeki gibi koyun...

4 köşesinden avucunuzla böyle kavrayın...

Hafifçe bastırarak ileri geri ve dairesel hareketler yapın...

Gıcırtı sesi yoksa boyada yeterince wax vardır...

Ama gıcırtı geliyorsa, hani gıcır-gıcır temiz denir, o zaman yüzeyde wax kalmamıştır, verniği ve boyayı korumak için wax uygulaması önerilir...

Kaynak: Mike Philips - Autogeek

İyi marka bir wax, temiz yüzeyde, diri bocuklarla kendini belli eder...

Wax'ın kurumasını beklemek....

Bakım ürünleri içinde, panele uyguladıktan sonra kuruması beklene ürün waxtır.

İnce tabaka halinde sünger ped ya da MF bezle sürdüğünüz wax, havanın durumuna göre 5-10 dk içinde kurur.

Yine de silmeden önce tamamen kuruduğundan emin olmak için "parmaklayın"

Fotodaki gibi, ürün kurumuşsa elinize toz halinde gelecektir ve çizgi oluşacaktır. Islak olsaydı wax, sürüntü ya da bulaşık olurdu.

• Skodaforumundan biri Meguiar's ürünlerini çok ugun fiyata satıyor ihtiyacı olanlar kaçırmasın..Özeliikle Yasin'in kullandığı wax Meguiar's bayisinde 77 TL iken arkadaş 55 TL 'ye satıyor...

http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=5410

Ürünler sıfır, ambalajı açılmamıştır.

Meguiar's NXT Tech Wax 2.0 - 55 TL

Meguiar's Mikrofiber Yıkama Eldiveni - 25 TL

Meguiar's Water Magnet kurulama bezi - 35 TL

Meguiar's Glaze #7 - 35 TL

Meguiar's Ultimate Quick Detailer - 35 TL

Uzun zamandır hep bakarım fiyatlara araştırırım diğer ilanlara göre 5 TL daha uygun

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker üsçetin

quote:

Orijinalden alıntı: srcn09

quote:

Orijinalden alıntı: fizikchi

Pardon koymayı unutmuşum.

Satıcı küçükyalı'da diye ilgilendim.

http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=5384

Bekleyeyim o zaman , teşekkürker arkadaşlar.

Bende takip ediyorum skodaforumu ama güzel ürünler çıkınca yada tavsiye ettiğiniz ürünleri buradan paylaşalım, gözümden kaçabiliyor bazen.

o kişiden bunları al derim bende o fiyatlara aldım normal

water magnet 30 TL.

Supreme shine mikrofiber bez 15 TL.

wash mitt 25 TL.

Ultimate Quik Detailer 40 TL.

meguiars kil 50 gr. 20 TL.

Yerim ve zamanım yok bu işlerle uğraşacak :( ama sonuçlar da harika
    bu arkadaşa nasıl ulaşırız biyerden başlayalım en azından malzeme hazır olsun

İLker Abim Skodaturkey.com forumundan satıyorum-alıyorum bölümünde arkadaşlar satıyor onlardan alabilirsin eğer istersen ben aracı da olabilirim....

Bu linketi ilan biraz daha uygun (5 TL daha uygun )

http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=5410

Sana lazım olucak ürün,

Şampuan , Eldiven , Kil , wax , Meguiar's Ultimate Quik Detailer biraz el alışkanlığı olduktan sonra Polisaj işine de başlarsın zaten kendiliğinden oluşuyor bir süre sonra önemli olan başlamak

• Yasin tamamdir gelmeden bir hafta önce haber veririm, insallah hava da güzel olur, sahane bir gün geciririz variantlarla

Saygilar Ercüment
  • quote:

Yasin tamamdir gelmeden bir hafta önce haber veririm, insallah hava da güzel olur, sahane bir gün geciririz variantlarla

Saygilar Ercüment

Tamamdir abi,

senden Haberleri bekliyorum .

Saygilar Yasin
  • Arkadaşlar,
    Quick detailer ile ultimate quick detailer arasında ne fark var acaba?

Forumdan anladığım Kill için gereken Quick Detailer ama Ultimate Quick Detailer ne için onu anlayamadım.

Bir diğer sorum da yine okuduklarımdan çıkardığım; wax olarak aşağıdaki ürün iyi sanırım. Başka bir marka ya da meguiars'ın başka bir wax'ı mı kullanıyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: munans

Arkadaşlar,
    Quick detailer ile ultimate quick detailer arasında ne fark var acaba?

Forumdan anladığım Kill için gereken Quick Detailer ama Ultimate Quick Detailer ne için onu anlayamadım.

Bir diğer sorum da yine okuduklarımdan çıkardığım; wax olarak aşağıdaki ürün iyi sanırım. Başka bir marka ya da meguiars'ın başka bir wax'ı mı kullanıyorsunuz?

Sayin Munans ustam,

Quick Detailer Kil´i kaydirmak icin Spray ve Ultimate Quick Detailer ise Wax´tan sonraki Diger Yikamalarda Wax taze dursun diye kullandigin Spray (bu konuda Sercan veya baska Üstadlar iyi bilir).

Ben kendim Meguiars´in NXT 2.0 TECH WAX´ini kullaniyorum senin sundugun ürün ise NXT TECH WAX yani degisik, benimki yeni Ürün herhalde 2.0 dedigine göre.

Benim Kullandigim NXT 2.0 TECH Wax ve Sampuani göreceksin, ambalaji vs. degisik

Saygilar

• Sağol Yasin anladım gibi. Ultimate Quick Detailer, Wax´tan sonraki Diger Yikamalarda Wax taze dursun diye kullandigin Spray demişsin. Yıkadıktan sonra UQD ürününü direk olarak aracın üzerine sıkıyor ve bırakıyor muyuz, yoksa kuruluyor muyuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: munans

Sağol Yasin anladım gibi. Ultimate Quick Detailer, Wax´tan sonraki Diger Yikamalarda Wax taze dursun diye kullandigin Spray demişsin. Yıkadıktan sonra UQD ürününü direk olarak aracın üzerine sıkıyor ve bırakıyor muyuz, yoksa kuruluyor muyuz?

Munans ,

Öncelikle çok özür dilerim bana PM atmışsın telefondan okumuştum telefondan da özel mesaj nedense gönderilmiyor uzun uzun yazmıştım sonra hata verdi daha sonra PC'den girince de forum uyarı vermeyinde doğal olarak gelen kutusuna girmedim şimdi nickini görünce hatırladım en kısa zamanda mesajını yanıt vericem

Quik Detailer Yasin'in dediği gibi Kil kaydırmak için kullanılıyor , Ultimate Quik detailer ise Wax dan sonra yıkamalarda araca ekstra parlaklık ekstra derinlik ve su iticiliği sağlıyor tabi ki boyayı koruyor boyayı bezliyor bunları yaparken de Waxın ömrünü uzatıyor tabi biz yerimizde duramayacağımız için genelde wax tazelemesini 2 ayda bir yaparız özellikle siyah araçlarda Ultimate Quik Detailer acayip ekstra parlaklık ve derinlik sağlıyor bunun ile ilgili YOutube gibi benzeri paylaşım sitelerinde bir çok video var

Wax olarak eğer yurt dışından alma ihtimalin var ise (Yurt dışı siteleri Clean Your Car , i4detailing gibi siteler ) ordan Collinite915 öneririm KAtı Wax tır Sıvı waxlara göre daha güzel parlaklık sağlar DW Forumunda en iyi 2.wax seçilmiştir

Yurt dışı ile uğraşmam dersen bir kaç mesaj önce Meguiar's ürünü satan bir kişinin ilanını vermiştim Yasin'in kullandığı waxı yurt dışından getirtmiş ve çok uygun fiyata satıyordu onu al derim

Meguiar's NXT 2.0 Boya Koruyucu Wax veya Collinite915 , ilanını verdiğim aynı sitede NXT fiyatına Collinite satılıyordu karar sizin

• Jant temizliği ve parlaklığı nasıl sağlanır ?
    Normal yıkamalardan sonra, hızlı cila gibi ürünleri uygularsak yeterli sonuç alırmıyız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cªn -- 27 Mart 2010; 20:14:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cªn

Jant temizliği ve parlaklığı nasıl sağlanır ?
    Normal yıkamalardan sonra, hızlı cila gibi ürünleri uygularsak yeterli sonuç alırmıyız?

Jant temizliği olarak size önerebileceğim Turtle Waxın yanında jant temizle fırçası hediye olan ürünü Jant temizleme ürününü çok yüksek temizleyici olarak almayın ilk görünüşte çok güzel görünür ama zamanla matlaştırır en güzeli önce aracı köpüklerken jantlara bol bol köpük sıkmak daha sonra fırça ile kirleri yumuşatmak üzerine jant temizleyici sıkmak ve son olarak basınçlı suyu tuttunuz mu üzerinde kirden eser kalmaz ve parlak olur....Boyaya kil ve wax atarken jantlarımızı da unutmamak lazım onlarda bakımı hak ediyor Wax sürdünüz mü balata tozu eskisine göre çok daha az tutucaktır , kil ile jantları temizlediğinizde gözlerinize inanamıycaksınız simsiyah kirler çıkıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srcn09 -- 27 Mart 2010; 20:37:33 >

• Sercan, bende jant temizleme fırçası var, normalde aracı yıkarken fırçayla biraz ovuyordum ancak pek bir parlaklık olmuyordu.
    Bu bahsettiğin ürün aynı zamanda parlatıyor mu yoksa sadece yağı ve kiri mi çözüyor?

Birde şu ürün hakkındaki yorumun nedir? Bunlar tek başlarına parlaklık sağlar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cªn -- 27 Mart 2010; 20:59:25 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.