evet o ürün benim üründür ama bende onun bir kücügü var . O sanirim 1 Litrelik olani benimki ise 750ml olani, 1 Litrelik alsaydim 1 sene yeterdi sanirim .
fizikchi benim ceyizimin yarisi bunlar diyebilirim, diger yarisi arabada, resimde ilk yerde gördügün Sampuan, Sampuan gercekten cok Köpük yapiyor. Sercan senin Sampuan o kadar köpük yapmiyor (Resmini göstermistin !)
Saygilar Yasin
Yasin ÇEyiz harika Şampuan da köpük önemli değildir ben bilerek köpük yapmıyorum çünkü eldivene sadece köpğük alırsak şampuanlı suyu alamazsak kılcal çizik oluştururuz o yüzden önce su kouyuyorum sonra şampuan koyuyorum ki köpürmesini engelliyorum Eğer ilk şampuan sonra su koyarsam 5-6 cm köpük oluşuyor....Bizim için Şampuanlı su önemli
Sercan,
bende ilk suyu koydum arkasindan Sampuani döker dökmez karistirdim ve köpüklesti su !
Saygilar Yasin
Fazla köpürtme diyim o zaman Dediğim gibi köpük değil Şampuanlu su önemli İlk ben aracı yıkarken annem yukardan bağrıyordu nerde bunun köpüğü dedim yok köpük gir içeri :D Bende köpük çok isterim ama araştırdım eldivene sadece köpük aldığımız zaman kirler yüzeyi çizebilir o yüzden bol bol sulu şekilde almak gerek
Ben zaten araca önce yıkama makinesi ile aracı köpüğe baoğuyorum o sırada detay fırçası ile detay yerlere giriyorum benzin kapağı için motor kapıtınun iç kısmında ki boya yerler fitiller marşbiyeller vs sonra basınçlı suyu bir tutuyorum kirler akıyor ama beni tatmin etmediği için birde eldiven ile yaıkıyorum çok daha güzel oluyor
quote:
Orijinalden alıntı: srcn09
quote:
Orijinalden alıntı: VW_Passat
quote:
quote:
fizikchi,
evet o ürün benim üründür ama bende onun bir kücügü var . O sanirim 1 Litrelik olani benimki ise 750ml olani, 1 Litrelik alsaydim 1 sene yeterdi sanirim .
fizikchi benim ceyizimin yarisi bunlar diyebilirim, diger yarisi arabada, resimde ilk yerde gördügün Sampuan, Sampuan gercekten cok Köpük yapiyor. Sercan senin Sampuan o kadar köpük yapmiyor (Resmini göstermistin !)
Saygilar Yasin
Yasin ÇEyiz harika Şampuan da köpük önemli değildir ben bilerek köpük yapmıyorum çünkü eldivene sadece köpğük alırsak şampuanlı suyu alamazsak kılcal çizik oluştururuz o yüzden önce su kouyuyorum sonra şampuan koyuyorum ki köpürmesini engelliyorum Eğer ilk şampuan sonra su koyarsam 5-6 cm köpük oluşuyor....Bizim için Şampuanlı su önemli
Sercan,
bende ilk suyu koydum arkasindan Sampuani döker dökmez karistirdim ve köpüklesti su !
Saygilar Yasin
Fazla köpürtme diyim o zaman Dediğim gibi köpük değil Şampuanlu su önemli İlk ben aracı yıkarken annem yukardan bağrıyordu nerde bunun köpüğü dedim yok köpük gir içeri :D Bende köpük çok isterim ama araştırdım eldivene sadece köpük aldığımız zaman kirler yüzeyi çizebilir o yüzden bol bol sulu şekilde almak gerek
Ben zaten araca önce yıkama makinesi ile aracı köpüğe baoğuyorum o sırada detay fırçası ile detay yerlere giriyorum benzin kapağı için motor kapıtınun iç kısmında ki boya yerler fitiller marşbiyeller vs sonra basınçlı suyu bir tutuyorum kirler akıyor ama beni tatmin etmediği için birde eldiven ile yaıkıyorum çok daha güzel oluyor
Sercan,
bende Bol Sampuanli su ile yikadim benim demek istediyim sadece Sampuanin cok köpürmesiydi. Eldiveni Kovanin icine batirip cikarip arac´ta uyguladim . Sabunlu Sabunlu ne güzel oluyor . Fircam yok ama onuda siparis edecem hemde Meguiars´in, Detayli yerlerin en ince yerlerine girmek istiyorum
Saygilar
Wax alıcam ama FK1000P arıyorum, yaza kadar bulamazsam colli 945 alıcam.
quote:
Orijinalden alıntı: fizikchi
+1
vallahi bir Araba bakim Temizlik dükkani acsak müsteri Rekoru kirariz . Nederseniz Istanbul´da bir Oto Yikama yeri acalim, ben Almanya´dan Otomatik Yikama Sokagindaki Fircalarida Türkiye´ye yollarim istegen Yikama Sokagina girer (Avrupa Standarti) isteyen elle yikatir bizlere
NOT: Sirf Passat´cilara özel olacak
Wax konusu tabiki önemli ancak illaki Fk olacak diye bir kural yok. Collinite 915 de Fk dan aşağı kalmayan bir wax. Collinite 476 s te öyle...
Bizima raç Beya zolduğundna benim parlaklığa çok ihtiyacım yok. O yüzdne 476S seçtim.
Kendinizi Fk1000P diye odaklamayın. Colli 915 de iyidir
Yasin abi;
Türkiyede bu potansiyel var aslında ama uygulamaya geçilemiyordu. Skodaturkey.com saolsun bu işe öncülük etti.
Böyle ufak gözüken şeyler zmanla büyeyerek benc eTürkiyede güzel bir pazar oluşturacak. Herkes arabasını sever ama yıkamacılara mahkum gibi görür kendini.
Örneğin beim evin etrafında bakım yapabileceğim hiçbiryer yok.
İşyerimizin önü var,yayla gibi. Kartcher makinede var
Babama söyledim,bundan sonra aracı yıkamacıya götürmüyoruz diye. Her hafta sonu(yazın) gerekli malzemeleri yanıma alıp kendim yapıcam yıkamasını.
Babamda o ara işyerindeki ufak tefek işlerini halleder.
Bazılarıda bırakın yıkamacılar ekmek yesin diyor ama bence çok yanlış bir düşünce. Türkiyedeki yıkamacıların çoğu kara düzen malesef.
Hala fırçayla yıkama yapan yerler var. Arabaya köpük diye sıktıkları ürünün içinde kimbilir ne kadar asit varsa,ere dökülünce duman çıkartıyor.
Daha neler neler
quote:
Orijinalden alıntı: NexX
quote:
Orijinalden alıntı: fizikchi
+1
Szilere tavsiyem Collinite 915 Hem FK1000p 'ye göre çok daha uygun ve kolay bulunabilen ürün Arguss (EMre) Bana boncuk resimlerini gönderdi baka kaldım diyebilirim
CLeanyourcar sitesinden iki tane sipariş verin yani ortak alın Kargo parası çok daha uygun olur ve ikiye bölersiniz yani 60 TL'ye geleceğine 50 TL'ye gelir adam başı mesela tam bilmiyorum fiyatları ama ikiniz ortak alım yapın bence
Sercan
malesef gördüm canım.evet hemen toparlıyorsun malzemeleri geliyorsun.
:))
quote:
Gösterge panelindeki çizikler
polikarbonat plastiklerdeki çiziklere 10 dk ayırarak Menzerna PO85RD ile uygulama yapılmış , zira far camında iş görmüş
Bende takip ediyorum skodaforumu ama güzel ürünler çıkınca yada tavsiye ettiğiniz ürünleri buradan paylaşalım, gözümden kaçabiliyor bazen.
o kişiden bunları al derim bende o fiyatlara aldım normal
water magnet 30 TL.
Supreme shine mikrofiber bez 15 TL.
wash mitt 25 TL.
Ultimate Quik Detailer 40 TL.
meguiars kil 50 gr. 20 TL.
Yerim ve zamanım yok bu işlerle uğraşacak :( ama sonuçlar da harika bu arkadaşa nasıl ulaşırız biyerden başlayalım en azından malzeme hazır olsun
Sercan,
Damlacik resimi gönderiyorum sana ama istedigim gibi olmadi, bugün yagmur yagdi bende hemen resim cekeyim dedim, sende bir bak, önce yanimda duran arabanin resmini cektim, kiyaslamak icin.
Bu yanimdaki araba
buda benim arac
Saygilar Ercüment
Abi hangi wax'ı kullandın? Kaçırdım sanırım ama Almanyadaki abimizdin sanırım?
Sonuç çok iyi değil ancak fenada değil.
Waxın markasını söylersen birkaç şey söyleyebilirim
evet bugün Ercüment abimde degindiyi gibi Hanau´a da Firtinali bir Sekilde Yagmur yagdi . Otobanda 130km/h ile gidiyorken Yagmur damlaciklarinin bana dogru kayisini izlemek harika birsey .
Ama ben biraz acele ettim Can, ilk defa yaptim Vax sürdükten sonra fazla beklemedim hemen MF bezle sildim, olsun bu ilk denemeydi, ama bundan sonra daha iyi sonuc alirim artik,gerci araba cok parliyor harika ama damlaciklar öyle SIK ve DIK degil,
Saygilar Ercüment
Yasin,
TEk kelime mükemmel olmus, damlaciklar harika yusyuvarlak, iste bende öyle istiyorum. gönderdigin siteden bende o meguiars siparis edicem, tabi birde vax sürdükten sonra biraz beklemem lazim heralde, neyse yeni ürünlerimi aliyim, bik iki hafta sonra tekrar yaparim, tekrar vax sürmenin bir zarari olmaz dimi...
Saygilar Ercüment
quote:
Uzaktan bile Ayna gibi Parliyor her yeri (Resim dün ALDI Park yerinde cekildi)
Arabanın rengi bu resimde çok güzel görünüyor ve parlıyor.. ( maaşallah.. )
Saygılarımla..
quote:
Orijinalden alıntı: cakado67
Yasin,
TEk kelime mükemmel olmus, damlaciklar harika yusyuvarlak, iste bende öyle istiyorum. gönderdigin siteden bende o meguiars siparis edicem, tabi birde vax sürdükten sonra biraz beklemem lazim heralde, neyse yeni ürünlerimi aliyim, bik iki hafta sonra tekrar yaparim, tekrar vax sürmenin bir zarari olmaz dimi...
Saygilar Ercüment
Ercüment abim,
begendigine sevindim. Aslinda söyle ikimiz bulusup bir Temizlik bulusmasi yapsak sana Meguiars ürünlerinide tanitirim hatta aracin bir yerine benim Waxi sürüp diger yanina Sonax Waxi sürüp Test yapardik . Abi keske yakin olsaydik birbirimize, inanki ben senin Passat Varianti benim Variant gibi yumusak bir sekilde temizlerdim . Bizim burada Waschbox´lar var, ben orada yikiyorum ama bulusursak mutlaka Pazar günü olmasi lazim yoksa herkezin gözü üstümüzde olur, millet "bu salaklar ne yapiyor" diyecek diye cekiniyorum .
Abi eskiden SONAX kullaniyordum bende, Sercan ne yapacan felan dediginde Sonax´tan sasmam diyordum (Bunlar benim sözlerim) simdi ise Meguiars´tan sasmam diyorum . Gercekten cok Güzel oldu sanirim, Sercana danismak istiyorum simdi, onun OK vermeden iyimi olmus bilmem
Saygilar Yasin
Ercüment abi,kullandığın ürün çok iyi bir ürün. Dediğin gii biraz aceleye geldiği belli. Bir kez daha sabırlı bir şekild euygulama yaparsan çok daa iyi sonuçlar alabileceğini düşünüyorum.
Yasin abinin aracındada görüldüğü gibi bir boncuk elde edersin en az.
Yasin abi; Senin ilk uygulaman olmasına rağmen çok güzel bir sonuç almışsın. Bir kez daha wax atabilirsin ama bence gerek yok. 1-2 ay dursun bakalım,azalmaya başlarsa tekrar detaylı girişirsin.Yazda geliyor zaten
Geçenlerde buralardada yağmur yağdı demiyimde çiğseledi yani yerler bile ıslanmadı çok çok ince atıştırdı o arada bir resim çektim bende fena değildi demekki yağmur yağsa doğru düzgün güzel olacaktı...
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: cakado67
Yasin,
Saygilar Ercüment
Ercüment abim,
begendigine sevindim. Aslinda söyle ikimiz bulusup bir Temizlik bulusmasi yapsak sana Meguiars ürünlerinide tanitirim hatta aracin bir yerine benim Waxi sürüp diger yanina Sonax Waxi sürüp Test yapardik . Abi keske yakin olsaydik birbirimize, inanki ben senin Passat Varianti benim Variant gibi yumusak bir sekilde temizlerdim . Bizim burada Waschbox´lar var, ben orada yikiyorum ama bulusursak mutlaka Pazar günü olmasi lazim yoksa herkezin gözü üstümüzde olur, millet "bu salaklar ne yapiyor" diyecek diye cekiniyorum .
Abi eskiden SONAX kullaniyordum bende, Sercan ne yapacan felan dediginde Sonax´tan sasmam diyordum (Bunlar benim sözlerim) simdi ise Meguiars´tan sasmam diyorum . Gercekten cok Güzel oldu sanirim, Sercana danismak istiyorum simdi, onun OK vermeden iyimi olmus bilmem
Saygilar Yasin
Yasin kardesim, google maps dan baktim, cok öyle aman aman bir km yok aramizda, 250 300 civari, bana tam adresini versene hem googleden yazarim hemde benim naviye yazayim bakiyim kac km cikacak, ben birtek pazartesileri frei `m... Eger sende frei olursan önümüzdeki ay istedigin bir pazartesi gelirim oraya, hem tanisiriz hemde arabalari inceleriz, bol bol resim cekeriz...