Şimdi Ara

Passat Variant vs Mercedes B180 vs BMW 216 Active Tourer (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Bugunlerde ben de arabami degistirmeyi planliyorum. Sizinkiyle benzer sekilde variant ve active tourer arasinda kaldik. Benim gonlum d sinifi olmasi ve kullanisli ozellikleriyle variant'dan yana. Hanimi'da hemen hemen ikna ettim. Bir tek uzunlugu gozunu korkutuyor. Bmw ise su an kullandigimiz scenic gibi daha kompakt. Esimin akli onda kaldi. Passat'in sedan olanini forumlarda yazan sikayetler nedeniyle bir gun kiralayip test ettim. Arabaya bosuna talep yok. Verdigi guven hissi ,kalitesi,motor sanziman uyumu ile beni fazlasiyla tatmin etti. Ama sikintilarda var. Bahsedilen ruzgar sesi 100 km'den sonra basliyor. Su anki arabam daha gurultulu oldugu icin beni pek rahatsiz etmedi ama d sinifina referans olan bir otomobile yakismamis. Cam tavan da acip kapatilirken garc gurc ediyordu. Daha 5 aylik ve 13 bin km'de oldugu halde insanda ilerisi icin suphe uyandiriyor. Biraz da plastik/trim sesi vardi sagdan soldan gelen. Onun harici uzun seneler binilecek bir araba gibi. 2 active tourer'i ise showroom'da ve test sirasinda inceleme sansim oldu. Bilmiyorum sebelerdir mpv arac kullandigim icin Bmw'nin bu ilk denemesinde eksik cok seyler oldugunu gozlemledim. Esime'de soyledim.Her seyiyle bizim ihtiyaclarimizi goren scenic'i verip sirf Bmw amblemi tasiyan mpv diye bu araca dunyanin parasini vermek pek mantikli gelmiyor. Araba o sinif icin beni tatmin etmedi dogrusu. Tek guzel ozelligi 6 ileri tam otomatik sanzimaninin olmasi. Hangisine karar verirsek ozel siparis olacak. Keyfe keder bazi opsiyonlarla birlikte 3 ay sonra ancak gelebilir. Sunu da soylemem lazim. Vw showroom'lari icin hep kotu seyler soylenir. Ya kendilerini duzelttiler ya da soylenenler epey abartiymis.Istanbul'da Dogus center dahil 3/4 farkli yere gittim muabbetleri gayet guzeldi.
    Bence siz Vw memnuniyetinizide goz onunde bulundurarak variant uzerinde yogunlasin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sierre34 -- 29 Eylül 2016; 9:48:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• passat variant genişlik olarak çok daha mutlu edecektir. bizim ülkenin aksine passat avrupa'da variant olarak daha fazla satar.

b180 ve bmw kullanışlı araçlar olsa da bu araçların dizel modelleri motor güçleri ve karakterleri ile marka imajını bence bozuyor.

bmw active tourer yerine fransız mpv modelleri almak bence daha doğru olur. kalite olarak belki bmw algısı daha iyidir. ancak sırf amblem için gereksiz yere bu kadar fazla para verilmesi ne kadar ekonomik bir karar olur?
  • Passat Variant çok uzun gereksiz park sorunu ve trafikde gereksiz boyuta neden oluyor.Bence Bmw yada Mercedes olabilir yada x1.
  • Bastada belirttigim gibi dogusla ugrasmamak adina insignia alinabilir.hem güçlü motor hem sorunsuz sanziman var ustune iyi indirim de alirsiniz.
    deger kaybi sözkonusuysa mutlak bmw veya mersoya yonelin.eger sedan isinizi gorurse yine s80 iyi tercihtir.

• Mercedes C ve diğerleri

• İnsignia Country Tourer 1.6 CDTİ 136 HP A/T Cosmo 132.000₺ etiketi var ama opel bayiileri baya indirim yapıyor deniliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Passat her anlamda üstün bir araç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sierre34

Bugunlerde ben de arabami degistirmeyi planliyorum. Sizinkiyle benzer sekilde variant ve active tourer arasinda kaldik. Benim gonlum d sinifi olmasi ve kullanisli ozellikleriyle variant'dan yana. Hanimi'da hemen hemen ikna ettim. Bir tek uzunlugu gozunu korkutuyor. Bmw ise su an kullandigimiz scenic gibi daha kompakt. Esimin akli onda kaldi. Passat'in sedan olanini forumlarda yazan sikayetler nedeniyle bir gun kiralayip test ettim. Arabaya bosuna talep yok. Verdigi guven hissi ,kalitesi,motor sanziman uyumu ile beni fazlasiyla tatmin etti. Ama sikintilarda var. Bahsedilen ruzgar sesi 100 km'den sonra basliyor. Su anki arabam daha gurultulu oldugu icin beni pek rahatsiz etmedi ama d sinifina referans olan bir otomobile yakismamis. Cam tavan da acip kapatilirken garc gurc ediyordu. Daha 5 aylik ve 13 bin km'de oldugu halde insanda ilerisi icin suphe uyandiriyor. Biraz da plastik/trim sesi vardi sagdan soldan gelen. Onun harici uzun seneler binilecek bir araba gibi. 2 active tourer'i ise showroom'da ve test sirasinda inceleme sansim oldu. Bilmiyorum sebelerdir mpv arac kullandigim icin Bmw'nin bu ilk denemesinde eksik cok seyler oldugunu gozlemledim. Esime'de soyledim.Her seyiyle bizim ihtiyaclarimizi goren scenic'i verip sirf Bmw amblemi tasiyan mpv diye bu araca dunyanin parasini vermek pek mantikli gelmiyor. Araba o sinif icin beni tatmin etmedi dogrusu. Tek guzel ozelligi 6 ileri tam otomatik sanzimaninin olmasi. Hangisine karar verirsek ozel siparis olacak. Keyfe keder bazi opsiyonlarla birlikte 3 ay sonra ancak gelebilir. Sunu da soylemem lazim. Vw showroom'lari icin hep kotu seyler soylenir. Ya kendilerini duzelttiler ya da soylenenler epey abartiymis.Istanbul'da Dogus center dahil 3/4 farkli yere gittim muabbetleri gayet guzeldi.
    Bence siz Vw memnuniyetinizide goz onunde bulundurarak variant uzerinde yogunlasin.

Yorumlar için teşekkürler. İstanbul'da Passat Variant test sürüşü yapma şansınız oldu mu? Ankara'da malesef öyle bir şansımız yok. Bütün test arabaları Passat Sedan. Sizin mesajı okuduktan sonra Variant kiralık araç bulabilir miyim diye araştırdım ama sanırım o da yok.

• reggie R kullanıcısına yanıt
    Ben variant test araci hic aramadim dogrusu. Zaten cok nadir bulunan bir model oldugundan sansimiz oldugunu pek zannetmiyorum. Ben de hangi motor'a karar vermem gerektigini dusunuyorum. Incelemissinizdir Dogus,dizel icin saglam bir fark istiyor. Benzinli alip o farki opsiyonlara harcama niyetim vardi. Ama kiraladigim dizel aracin dusuk tuketimi beni cok etkiledi. O yuzden simdi opsiyonlari biraz kisip dizel icin butce olusturmaya calisiyorum. Sizin icin hayirlisi olsun simdiden.

• Sierre34 kullanıcısına yanıt
    Bizim günlük en az 100 km yolumuz olacak genelde. O yüzden dizel almayı düşünüyoruz. Testiniz sırasında yakıt tüketimi hakkında bilgi verebilir misiniz? Şehir içi yoğun trafikte mi kullandınız? Yoksa daha sakin yollarda mı? Ortalama ne kadar yakıyordu? Tanıdığımız B8 Passat kullanan olmadığından bu yoruma da ihtiyacımız olacak.
    Sizin için de hayırlısı olsun.
  • passat
  • quote:

Orijinalden alıntı: reggie

Bizim günlük en az 100 km yolumuz olacak genelde. O yüzden dizel almayı düşünüyoruz. Testiniz sırasında yakıt tüketimi hakkında bilgi verebilir misiniz? Şehir içi yoğun trafikte mi kullandınız? Yoksa daha sakin yollarda mı? Ortalama ne kadar yakıyordu? Tanıdığımız B8 Passat kullanan olmadığından bu yoruma da ihtiyacımız olacak.
    Sizin için de hayırlısı olsun.

Ben kiralik otomatik passat ile 300km kadar yaptim.24 saat icerisinde her yol sarti denk geldi. Hizli otoyol surusu,dur kalk trafik,ilce icerisinde inisli cikisli klasik trafik vb. Araci verirken ortalama 5,4lt.gosteriyordu. Su an kullandigim otomatik dizel scenic'imden rahat 1lt.az tuketiyor.

• Variant başkası gerçekten yalan

• reggie R kullanıcısına yanıt
    1295 kilo dizel manuel golf ile Ankara-Balıkesir 4 kişi full bagaj 100 sabit 4.2 lt ortalama ile gelmişliğim var, 1430 lt passat variantta kaç kişi bineceğiniz ek yük vs aklınızda belli bir tüketim değeri oluşturabilir.

Genel anlamda söylersem 100-110 sabit normal kullanımla 4.5 lt çok kolay bir değer 1.6 tdi için 100-130 sık frenle 5 lt görmüyorum 150-160 sabit derseniz 6.5 lt görürsünüz. Passat için bu değerlere yerine göre 1 yerine göre 1.5 lt ekleyin. 150-160 bandında daha ekonomik olabilir benim aracım 5 vites manuel passat ise 7 ileri dsg olunca haliyle o yakıt farkı da azalacak, yer yer yarım litreye bile iner farklar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Skoda superb ,bagaji gayet buyuk..

• Subaru Levorg lar da gayet hoş
  • Octavia alırsanız para cebinizde kalır.
    Talisman da farklı bir araç...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.