< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 6 Kasım 2024; 0:28:58 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Passat Variant vs Peugeot 408 vs Honda Accord (2. sayfa)
-
-
Ikinci eli zayif diye arabalardan, elalem ne der diye bizi mutlu edecek seylerden uzak kaliyoruz. Begendiyseniz alin, keyfini surun. Satacaginiz zaman fiyati biraz uygun yazarsaniz her arac satilir. Onceki araclarimdan birine gozum gibi bakiyordum, biri geldi kazaya sebep oldu, araci perte cikardik, ondan sonra esyalara cok onem vermemeye basladim. Hayat kisa.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bu kısa hayatta parayı kolay kazanmadığımız için 2. eli önemsemek zorundayız. yoksa aldığımız aracın son sahibi oluruz. uygun yazınca her araç satılır tabii. ama mesele en az kayıpla atlatmak. dün doğuş oto'da 2. el araçlara da baktım. 2. el 2018 sedan b8 kasa passat 1.450'ye satılırken sıfır b9 kasa 1.900'e satılıyordu. bu aracı satarken çok zarar edeceğin buradan bile belli oluyor. satamıyor doğuş elindeki sw passat'ları bu fiyata bile.
-
İçlerinden accord derdim ama ilk olarak aklıma gelen Suberb sanırım
Araç alma arifesindeyim bende aynı seçenekleri düşünüyorum tucson comfort için bayi bugun yarın diyerek 1 hafta oyaladı araç şimdi hiç bir yerde yok. 408 ve yeni 5008 görünüş olarak cezbetti1.2 motor sorun olur psa ya bulaşılmaz deniyor. B9 passat impression hoşuma gitti ama 2. Eli düşündürüyor. 2-2.5 civarına işte bu dedirtecek bir araç bulunamıyor galiba
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
B8.5 Passat Elegance (cam tavanlı) kullanıcısı olarak bu 3 araç arasında ilk sıraya yazarım. Business paket temel ihtiyaçlara cevap verse de D segmenti için Elegance daha iyi olacaktır. Ayrıca bu araçlarda cam tavan opsiyonlu satıldı ve asıl tadı onunla çıkmaktadır.
408 de güzel araç. Motor 3 silindirli ve tüm koşullarda Passat'dan fazla tüketmekte. Malzeme kalitesi onun kadar iyi değil ancak özellikle de Gt paket ile çok daha oyuncaklı ve gösterişli olduğu bir gerçek. Yalıtım ve süspansiyon konforu da gayet yeterlidir segmentinde. Evet torsiyon geliyor ama bu güç ve segmentteki bir araçta çok da önemli olmuyor günlük kullanımda.
Accord oldukça iri, iç mekanı ferah tam bir Amerikan Japon arabasıdır. Malzeme lüks hissi, multimedya, bagaj kaplamaları gibi bazı detaylarda Avrupa markalarından geridedir. 190 ps ancak Cvt ile günlük kullanımda Passat'tan bir fark hissedilmiyor ve en az 1lt daha fazla tüketiyor. Hakkı tam otm Zf idi bu aracın.
Gelelim Sw kasa olayına. Öncelikle b8/8.5 ebadı sedan kasadan çok az da olsa uzunlukta kısadır. İnsanlar ön yargılı bakıyor, halbuki 10 sn. sürmez bunu öğrenmek. Superb 10cm civarı daha uzundur mesela. Sedanı sevip Sw kasayı beğenmemek kişisel tercihtir, olabilir ama bizim gibi kendi aile zevkini, şartlarını ve keyfini önemseyen kişilerin ilk tercihi 2.el piyasası değildir. Sıfır almakta evet kısa vadede biraz zararı olabilir. Ayrıca sedanda malesef bir takım kullanıcı kesiminin kalitesi gerçekten çok kötüdür, genelde sonradan görme tiplerdir bunlar, trafikteki tarzları ile belli ederler kendşlerini. Tavsiyem Sw araçları 2.el almaktır. Sedan Passat'ın fiyatı şişirme ve abartıdır, aynı Golf gibi. Sw ise kullanıcısı hariç daha az bilindiğinden esasında saklı kalmış hazine gibidir ve parasının hakkını verir. B9 ile daha da irileşti ve temelde Superb Combi'nin Vw görünümlüsü desek yanlış olmaz.
Eksikleri yok mu elbette var, mesela Mondeo Sw süspansiyon ve yalıtımda daha önde ama genel artılara bakınca Variant daha fazlasına sahip olabiliyor. Uzun yoldaki keyfini yaşayan bilir.
İlle de suv denilirse C ve Dsuv'ların hemen hepsini tecrübe etmiş biri olarak Tiguan daima biraz daha önde olmuştur normal markalarda. Hatta X1, Q3 gibi araçlardan yalıtım ve süspansiyon olarak eksiği yoktur. Tavsiye ederim onu da.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayerli -- 10 Kasım 2024; 5:42:51 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
408in orada olması diğerlerine hakaret olur
Ds9 alınacaksa aynı sekilde üst segment olduğu için o alınır
Geriye kalanlardan Passat tipsiz şekilsiz bir araba olmuş ben beğenmedim sw sartsa düşünülebilir
Superb yeni kasa olması nedeniyle avantajlı içi ve bagajı da çok geniş
Accord en iyi araç bu klasmanda
Güç deseniz var prestij deseniz ikisinden de üstün garanti süresi uzun altyapı sorunsuz kendini kanıtlamış milyonlarca satılmış Bestseller bir model
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 11 Kasım 2024; 12:18:13 >
4.91 lik uzunluğuyla B9 a 10cm bile yaklaşabilen bir kasa hatırlayamadım. Araç fiyat performans olarak beni cezbediyor. Baz donanımın yeterli olacağını düşünüyorum.B9 kasa baz pakette sıfır ile sarı site arasında 30bin tl fark oluyor o yüzden tercihimi sıfıra yönelttim.Dsg şansıman alma diye uyarıda bulunanlarda az değil. Ne alacağımızı şaşırdık
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asilcerkes -- 10 Kasım 2024; 14:52:12 >
quote:
Orijinalden alıntı: asilcerkes
4.91 lik uzunluğuyla B9 a 10cm bile yaklaşabilen bir kasa hatırlayamadım. Araç fiyat performans olarak beni cezbediyor. Baz donanımın yeterli olacağını düşünüyorum.B9 kasa baz pakette sıfır ile sarı site arasında 30bin tl fark oluyor o yüzden tercihimi sıfıra yönelttim.Dsg şansıman alma diye uyarıda bulunanlarda az değil. Ne alacağımızı şaşırdıkPeugeotlarda yeni gelen 1.2 motor zincirli o sorunu çözdüler
DSG garanti süresi ve sonrasında servise giderseniz garantide patlarsa beleş
Garanti sonrası Da 50k ya halledersiniz
Kafanıza yatan arabayı alın özetle
B9 bana çok pahalı geliyor. B8.5 ile arasında ne fark gördünüz hocam?
-
Aradaki farkı inanın bilmiyorum B8,5 için fiyat araştırmadım gördüklerim bu farka değer mi siz karar verirsiniz.Konsol tasarımının yenilenmesi benim için ayıran faktör oldu yenilenmiş ekran tasarımları ile güncel bir arabaya bindiğinizi anlıyorsunuz.Kumaş kaplamalar, dikiş detayları da ayrı bir hava katmış.Detayına girecek olursak baz pakette bile hayalet ekran, car play,acil fren,şerit takip, kör nokta, anahtarsız çalıştırma, vitesin direksiyon arkasına alınmasıyla önde saklama alanlarının artması vs hoş detaylar.Araç 14cm uzamış aks mesafesi 5 cm artmış arka diz mesafesini direk etkilemiş bunlar benim gördüklerim.ST arkadaşın dediklerine göre bu uzama ve adaptif çift valfin yol tutuşunu arttırdığı hibrit motorun yakıt tasarufu sağladığıydı ki bu çok önemli değil 100km 0.4 lt dedi.Hava sürtünmesinin azaldığını da söylemişti aklımda kalanlar bunlar. Araç hoşuma gitti İkinci el de sorun yaratacağı için ben 408 i düşünmeye başladım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
408'de triger kayışlı motor var, yenisini daha getirmediler
Getirseler bile şanzıman tam otomatikten psa üretimi çift kavramaya dönüyor. Yine dezavantajı var. Benim oyum passattan yana
Bende Passat b8 2.0 240 hp highline var ayrıca Accord 2021 modele de sahibim. Bence Accord test et. Aracın konforu sessizliği ve içinde sürerken hissettirdiği (cüsse vs) bana passattan daha iyi geliyor. Passat sert (aracımda 19" verona jant var fabrikasyon) şehir içinde viteside konforsuz Accord'a göre. 1.5 TSI elegance bilemiyorum belki benimkine nazaran daha vitesi rahattır.
-
Haklısınız da Passatta sabıkalı DSG var,zaten kıyaslanacak araçlar değiller biri D öbürü C
408 tercih edilecekse allure almak lazım 1600 civarına, 300bin tl fark oluyor passatla. Gt ye çıkınca passat daha mantıklı oluyor şahsi düşüncem.
Hocam listeye accord ds9 Passat yazan kişinin neye ne vereceğini hesapladığı kanaatindeyim ben:)
Zaten cevap da vermiyor zorlamayalim
Allure çok boş geliyor.
Hocam herkese cevap vermiyorum ama bütün yazılanları okuyorum. DS9 beğendiğim araçlar listesindeydi ama bu listede yok aslında. Çünkü fiyat olarak 1600 e kadar olan araçları listeledim. Bütçem o kadar.
-
Hocam passat da ikinci elde 1500-1600 arası fiyatı. Business paket alacam çünkü
-
Accordu test ettim bi 10 dk. Biraz daha sürmem lazım sanırım. Aslında çok atik ve kullanımı rahat bir araba gibi geldi ama Hyundai'de yaşadığım fiyaskodan sonra Honda'dan da korkuyorum biraz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X