Passat eski kasa 2. else, sıfır 408 daha mantıklı olabilir < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Passat Variant vs Peugeot 408 vs Honda Accord (3. sayfa)
-
-
Detaylı karşılaştırmanız için teşekkürler hocam.
Business pakette de cam tavanlı satmışlar. O yüzden business paket bakıyorum.
Accord da kafamı kurcalıyor ama biraz muamma benim için. Passatın kalitesinden herkes emin ama.
Tiguan ise maalesef bütçemi çok aşıyor
-
Hocam 408 iç hacim ve bagaj hacmi konularında isteklerimi karşılıyor gibi. Ondan koydum. Allure ikinci el fiyatları da 1500 bandında.
DS9 maalesef bugün için bütçemin üstünde kalıyor.
Superb de aynı şekilde.
Accord vs Passata döndü biraz karşılaştırma. Honda motor ve şanzuman konusunda DSG kadar konforlu mudur onu bilemiyorum sadece
-
Hondanin şanzımanı düşük güçteki modellerde keyifsiz bu doğru fakat Accord 190hp
Şanzımandan ne bekliyorsunuz bilmiyorum ama DSG nin yaşattığı kararsızlık türü şeyler accordda yok
Passat ve Accord arasında kalan kullanıcının tek derdi ikinci el hızlı satış mevzusu olur,ben b6 kullanıcısı olarak b6 Passat sonrası hiçbir Passat modelin Accord kalibresinde olmadığı kanaatindeyim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sıfır allure için 1580 civarı yazıyorlardı en son. 2. eline 1500 vermeyin sakın
Cvt özellikle şehir içinde en konforlu şanzımandır. Konfordan kasıt kararlılık, geçişler vs anlıyorum. Cvt'den daha iyisi tam hibrit ve elektrikli araçlar var
Bundan önceki aracım 1.6 TDI Audi A3 idi ve ondan çok memnundum.
Tucson'da şöyle şeyler yaşadım: gaz tepkimesinde gecikme, gazın birden gelmesi, yokuşlarda aracı istediğim gibi kontrol edememe, virajlarda savrulma. Aslında şanzumandan ziyade motor beklentilerimi karşılamadı belki de.
-
Sahibinden de fiyatlar o civarda ama maalesef
-
A3 dediğiniz araç 120,bu araç 190 HP
Evet ama Tucson da 180 beygir idi. Lakin kullanmayı sevemedim hiç
-
bir suv ile D sedan arasında sürüş kalitesi çok fark eder, yinede test sürüşü yaparak karar verin
Rica ederim. Accord da Passat da güzel araçlar. 2 sene Honda Civic Fk7 makyajlı sport plus 1.5t cvt kullanmış ve Accord'u da incelemiş biri olarak onu da çok beğenirim ancak tercih etmedim çünlü bana göre kıyası şöyle idi.
Accord +'ları;
* Daha güçlü motor.
* Cvt şanzıman dur kalk, sıkışık trafik ve hız sabitlemede daha pürüzsüz yapısından dolayı.
* Süspansiyon daha yumuşak, daha konforlu.
* Arkaya 3 yolcu daha rahat oturabilir.
* Standart donanımı daha yüksek
* Daha uzun süreli garanti
Accord -'leri
* Motoru oldukça güçlü ama Cvt şanzıman ile hep bir soğurma var, bunu ilk kalkış, ara hızlanma vs her daim sizinle ve günlük kullanımda Passat'dan daha seri hissedilmiyor. Ama illaki gücünü üst hızlarda ortaya koyacaktır taki 190km/s'e kadar çünkü limitli. Buna neden sanırım Cvt yine.
* Bagaj kapağı tam açılmıyor, kaplamaların kalitesi vasat. Kapı kapanması, iç tasarım ve döşemelerin daha ucuz hissi var. Arka kol dayama koltuğa dayanıyor ve biraz eğilmek gerekli yolcular için. Kokpit derli toplu ama kalite hissi orada da daha düşük.
* Elektronik aksamda yarı dijital kokpit, multimedya ekrsn kalitesi, menüler daa zayıf. Ses sistemi premium olan dahi yeterli değil. Farlar Led ama merceksiz, aydınlatması yeterli, daha iyisi değil.
* Kaportada boya kalitesi daha zayıf.
* Tüketim özellikle de Ş.çi Cvt ile de beraber daha fazla, Passat'dan ort 1-1.5 lt fazla(30 km/s ort ile). Uzun yolda ise 0.7-1lt kadar.
* Lastik sesi yalıtımı ortalama.
Tavsiyem Yalın Gülmez'in testlerini izleyin derim, oldukça objektif bir şekilde anlatır.
2.el olayına kendi adıma pek takılmıyorum, önceliğiniz o ise bu araların her ikisi de bir Civic Lpg'li kadar hızlı olmaz ama onunla rakip de olamaz hemen her manada.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayerli -- 12 Kasım 2024; 16:24:20 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam yine şahane bir yorum yazmışsınız, çok teşekkürler. Çok güzel detaylar paylaşmışsınız.
Dediğiniz kişinin videolarını izliyorum hemen
-
Sırasıyla hyundai accent admire 1.3 mpi, golf 7, passat B8,5(sedan) ve passat b9 sahibi olarak yeni passattan çok memnunum. özellikle hacim olarak sizi fazlasıyla memnun edecektir. Diğer seçeneklerle ilgili bir tecrübem olmadığından fikir veremeyeceğim. Ama passat için sorunuz olursa cevaplayabilirim. Ben aracı alırken en büyük tereddüdüm 2. el mevzusuydu kaldı ki aldığımdan beri yollarda pek çok farklı coğrafyaya seyahat etmeme rağmen sadece 1 kez gördüm. Fakat önceki araçlarımda hep bu kaygıyla araç aldığım için bu sefer içimdeki SW aşkına yenik düştüm.
Kısaca B9 passatın + ve - lerini yazarsam:
+ yönleri :
+ Malzeme kalitesinde b 8,5 passattan sonra bir tık daha yükselmiş.
+ Yalıtım olarak bana daha başarılı geldi. ( sürtünme katsayısının düşmüş olması etkili olmuş bence)
+ Yakıt tüketimi B 8,5 passattan daha iyi ( yaklaşık 7000 km yol yaptım karma olarak ağırlıklı uzun yol 6,2 lt ortalama yakıt tüketimi)
+ Geniş bagaj hacmi 690 lt ve kullanışlı bir 690 litre
+ Güvenlik donanımları oldukça gelişmiş (sensörler ile ilgili yazılım güncellemesi bekleniyor zaman zaman uyarı veriyorlar)
+ Yol sesi azalmış
+ Sürüşü çok stabil yüksek hızlarda bile
+ Uzun olması (geniş iç hacim)
- yönler ise :
- 2. el ne olur düşüncesi
- Güncelleme bekleyen sensör uyarıları (çok sık olmasa da bazen denk geliyor )
- Uzun olması (360 kamerayla bugüne kadar en rahat park deneyimi yaşadığım aracım yeter ki boş yer bulayım)
- Fiyatı
- Yol sesi (B8,5 passata göre daha iyi diyebilirim üstelik 19 inç jantlarla ama daha iyi olmasını beklerdim)
-
Çoğunluğun da tavsiyesiyle ve kelepir araç bulmam sebebiyle Passat Variant alarak arayışımı sonlandırdım arkadaşlar. 2023 model business paket oldukça temiz kullanılmış. Hayalet ekran da var şaşırtıcı bir şekilde. Ama cam tavan çok iyi asıl.
Yorum yapan herkese teşekkür ederim.
@quinlan @ayerli @bahadr35 @asilcerkes
Vag grubu araçların bir güzel yanı da sonradan eklemeye yapmaya müsaitler.
Kafamda öncelikle kablosuz şarj ve gizli özelliklerini açtırmak var. Bir de ambiyans aydınlatma.
Sonrasında anahtarsız giriş yaptırcam ve hevesim kalırsa elektrikli bagaj yaptırcam ama o paraya değer mi emin olamadım.
Bu tarz şeyler yapan bildiğiniz yer varsa Avrupa yakasında paylaşırsanız sevinirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mow_ -- 12 Aralık 2024; 15:51:18 > -
Hayirli ugurlu olsun. Kazasiz belasiz insallah
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hayırlı olsun, keyifle kullanın. Detaylı yorumları sizin gözünüzden de paylaşırsanız düşünenlere fikir verebilir. Facebook ve Whatsapp gruplarımıza bekleriz. Orada yardımcı oluyoruz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X