Şimdi Ara

PATH OF EXILE - II Erken erişim 6 Aralık - [ANA KONU] (286. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.027
Cevap
130
Favori
372.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 284285286287288
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar beb crude bow ike birlikte crosbow kullanmak istiyorum mercenary de yapabilirmiyim yoksa illa rangermi almak zorundayim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Coming Soon yazan skiller sanırım ileri de eklenecek değil mi?

• Daisuke D kullanıcısına yanıt

bana 1 kırmızı düştü, o da oynamadığım sınıfa PATH OF EXILE - II  Erken erişim 6 Aralık - [ANA KONU] 

• Merhaba, İlk defa POE deneyimliyorum, Diablo 4'den sonra haliyle biraz karışık geldi. PATH OF EXILE - II  Erken erişim 6 Aralık - [ANA KONU] 

Pasif skillere puan verdiğimizde, onu geri alamıyor muyuz?

Mercenary olarak oyuna başladım, ama mesela quertarstaff da düşüyor, wand da düşüyor bazen. Scroll of wisdom diye bir parşömen ile bunları kullanılabilir kılıyoruz, bu scroll of wisdom'ın mantığı nedir?

Silahlara pasif skill ekleyebildiğimiz bazı gem'ler var sanırım, lighting hasarı poison hasarı gibi, ama o sekmede nerdeyse bütün itemler için ayrı ayrı puanlama sistemi var, hangisinin neye göre en iyisi olduğunu bilebileceğimiz bir mantık var mı?

Olayın mantığını anlama aşamasındayım henüz, fast travel var mı, portal dan ışınlanma heryere oluyor mu vs diablo'dan alıştığımız düzenden farklı olduğu için mantığını anlamam uzun sürebilir.PATH OF EXILE - II  Erken erişim 6 Aralık - [ANA KONU] 

• cheRnogod kullanıcısına yanıt

1- İade ediliyor.İlerledikçe açiliyorml.

2- Karakterin STR-DEX gidiyor silahlari ve skilleri ona göre alabiliyorsun. Saydigin itemler İNT istiyor. Sicroll of wisdom bulduğun esyanin özelliklerini göstermene yariyor. Bazi nesneler kimliksiz GA AFX özellikleri görünmüyor gizli onu gorunur yapiyosun.

3- Uncut support gem silahlara gore takikiyor verirkdn sekmeler arasinda dolasarak hangi skillin hangi support skilleri destekledigini gorebilirsin. İstedigin support skilli istedigin skille takabilirsin fakat hangi skilleri destekledigi uzerinde geldiginde gozukuyor.

4- Fast travel hemen hemen D4 gibi sayilir tek farkla waypointler var onlarin uzerine geldiginde açinca teleport olarak isinlanabiliyorsun fakat waypoint noktasina gelerek isinlanabiliyosun rasgele biyerde dururken harita acip isinlanma yok.

• Cevap için teşekkürler.

Çok fazla deneyimleyemedim ama oynadığım kadarıyla bunlar aklıma takılmıştı.

Bir şehire ulaştım ama mesela elimde kullanışsız olan şeyleri salvage etmeyi göremedim, sadece buy/sell seçeneği var ben de envanter de kırmızı olan herşeyi satıp geçiyorum.

Anlamam biraz zaman alacak.

Bu flaskların small-medium gibi seçenekleri var sanırım, bazıları da pasif skill ekliyor gördüğüm kadarıyla, pasif skill'i olan small mı makbüldür yoksa medium her zaman daha mı iyidir?

Bir de bazı gem'ler var, normal item'i magic hale getiriyor, magic item'e ekstra özellik katıyor falan, ama kim nedir nasıldır hala çözme aşamasındayım. Ana yetenekleri seçip yükselttiğimiz bir skill tree yok galiba, gem gibi birşey düşüyor onlar yeni yetenek açıyoruz. sadece pasifler için skill tree'ler var.

Early Access ile 300 puan da geldi, bunları nası kullanmalıyım? sanırım stash için kullanılıyor genel olarak.

• İş yerinde bu mesajı okurken zihnimden aynı düşünceler geçiyordu hocam PATH OF EXILE - II  Erken erişim 6 Aralık - [ANA KONU] . Eve gidelim de, önce bi hanımın gönlünü hoş edip oyuna gömülelim. PoE 2'den önce geçmem gereken daha güçlü bir "boss" var PATH OF EXILE - II  Erken erişim 6 Aralık - [ANA KONU] .

• Teşekkürler hocam, ilk fırsatta tekrar bi karıştırayım bakalım elbet çözeceğiz.PATH OF EXILE - II  Erken erişim 6 Aralık - [ANA KONU] 

• Kreus kullanıcısına yanıt

PATH OF EXILE - II  Erken erişim 6 Aralık - [ANA KONU] PATH OF EXILE - II  Erken erişim 6 Aralık - [ANA KONU] 

• O vendor sadece Act 3'de değil mi? Oraya ulaşılmamıştır henüz. :)

• Ben dikkat etmemişim tüh. :)

• Minion buildi yapan arkadaşlara sorum var, minion buildinde kötü olan ne var? Global medyada herkes ağlıyor hiçbir şekilde oynanmıyor diye. Build hazırlayan adamlar bile oynanmıyor diye not giriyor. Nedir sorun acaba? Alt karakter olarak denemek istiyordum ileride, o yüzden merak ettim tam olarak sorun ne diye.

• Faydalı bir bilgi paylaşımı yapayım.

Oyunda işinize yaramayan eşyaları 3 şekilde değerlendirebilirsiniz.

1- Satmak

2- Disenchant

3- Salvage

1- Satmak

Gold ihtiyacınız varsa eşyalarınızı şehirlerdeki NPC'lere satabilirsiniz.

Peki bu gold ne işimize yarayacak? Karakterinizi geliştirmek için yine NPC'lerden eşya satın alabilirsiniz. PoE 2'de gerçekten zor eşya düştüğü için şehirlerde satılan eşyaları sık sık kontrol edin. Her seviye atladığınızda satılan eşyalar da sıfırlanıp değişecektir. Ara ara gidip işinize yarayan eşya var mı diye kontrol etmeyi unutmayın.

Yine şehirdeki NPC'lerle konuştuğunuzda bir NPC'nin buy/sell kısmında "Gamble" yazdığını göreceksiniz. Burası resmen kumarhane arkadaşlar. Oradaki eşyaları gold ile satın alarak normal/magic/rare/unique eşya elde edebilirsiniz. Tamamen şansa kalmış bir şey. Ben arada sırada deniyorum açıkçası. Elimdeki mace oradan gelmişti örneğin. Yine de çok kumara düşmeyin siz PATH OF EXILE - II  Erken erişim 6 Aralık - [ANA KONU] .

Ayrıca pasif yetenek ağacınızda değişiklik yapmak isterseniz de golda ihtiyacınız olacak. Bu nedenle eşyaları satmak ve disenchant/salvage etmek arasında bir denge tutturmak önemli.

2- Disenchant

Portal kullanıp şehir merkezine gittiğinizde oradaki NPC'lerle konuşun. Bir NPC'de "Disenchant" seçeneğini göreceksiniz. Oradan eşyalarınızı "Disenchant" yapabilirsiniz.

Peki ne işe yarıyor bu işlem? Oyunda eşyalarımızı geliştirmemize yarayan taşlar var (Orb adı verilen). Bu taşlar doğrudan yaratıklardan da düşebildiği gibi siz eşyaları "Disenchant" ederek de ulaşabiliyorsunuz. Örneğin mavi(magic) bir eşyayı disenchant yaptığınızda size "Transmutation Shard" verecek. Bu eşyadan 10 tane yaptığınızda ise otomatik olarak "Orb of Transmutation"a dönüşmüş olacak. Orb of Transmutation, normal bir eşyayı magic eşyaya dönüştürerek 1 tane özellik ekliyor. Oyunda farklı işlevleri olan çeşitli Orb'lar var. Belki sonra hepsine değindiğim bir yazı yazarım. Şimdilik disenchant'a örnek vermek amacıyla kısa tutmuş olayım.

Oyundaki bu eşya geliştiren taşların(orb) önemi büyük. O yüzden bol bol disenchant yaparak deponuzda biriktirmeniz size fayda sağlar. Karakterinizin eşyalarını geliştirmek için de bu taşları kullanıp hem eşyanın seviyesini artırabilir hem de özellik ekleyebilirsiniz.

3- Salvage

Salvage işlemini yapabilmek için Act I'deki "Finding the Forge" görevini tamamlamış olmanız gerekiyor. Tamamladıktan sonra Clearfell Encampment'a giderseniz "Salvage Bench"i göreceksiniz zaten.

Salvage Bench ne işe yarıyor? Disenchant ile eşyaların içinden orb'a dönüşecek olan parçalar alıyorduk. Salvage ile yine eşyaları kırarak bazı parçalar alıyoruz ama bunların işlevi daha farklı.

Öncelikle eşyaları burada kırabilmeniz için eşyada ya "quality" olmalı ya da "rune" soketi olmalı. Rune soketi dediğim şey eşyaların ortasındaki delik arkadaşlar. Çantanızdaki eşyada bahsettiğim gibi rune soketi ya da quality varsa o eşyaya salvage işlemi yapabilirsiniz.

Rune soketi olan eşyaya salvage yaptıktan sonra size yine bir shard(Artificer's Shard) verecek. Bu shard'tan 10 tane yaptığınızda ise istediğiniz eşyaya rune soketi açabileceğiniz bir taşa(Artificer's Orb) dönüşecek. Bu taş sayesinde deliksiz eşyalarınıza delik açabileceksiniz PATH OF EXILE - II  Erken erişim 6 Aralık - [ANA KONU] .

Quality özelliği olan eşyalarınızı salvage yaptığınızda da yine shard denen taş parçaları geçecek elinize. Bu parçaları da 10 tane yaptığınızda eşyalarınıza "quality" basabileceğiniz, yani özelliğini artırabileceğiniz bir taş elde etmiş olacaksınız.

En basit haliyle bu şekilde özetleyebilirim. Hiçbir şey bilmiyorsanız en azından aklınızda bir fikir oluşmasına yardımcı olur umarım. Kendiniz uyguladıkça işin mantığını anlayacaksınız zaten. Herkese bol keyifli oyunlar PATH OF EXILE - II  Erken erişim 6 Aralık - [ANA KONU] .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kreus -- 9 Aralık 2024; 12:48:24 >

• oyun tam çıkınca erken erişimdeki veriler duracak mı yoksa sıfırlanacak mı ?

• Minion bazli ve allied in your presence bazli pasif skilled yeterli gelmiyor mu ?

• Ben de Minion build oynuyorum act 1 in sonuna yaklaştım ama hafiften yormaya başladı, şimdi burdan başka builde çevirebilir miyim ? Skill leri nasıl değiştirebilirim ? Tekrardan skill gem mi düşürmeye çalışacağım ?

• Sezon geldiğinde oyun ücretsiz mi olacak sanki biri öyle dedi ya da ben yanlış anladım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • saintroyo kullanıcısına yanıt
    W A S D ile olmuyor, deneyin isterseniz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Özgü® kullanıcısına yanıt
    Lighting uzerine gitmistim ama boslardan nerdeyse tek yiyor. Moblar bile can cekistiriyor.

Daha ilk bosta 4 defa oldum😅😅

Simdilik kendisine biraz ara verdim.

Warrior ile abana abana gidiyorum😁

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • :)

PATH OF EXILE - II  Erken erişim 6 Aralık - [ANA KONU]Quin69TVyoutube
    Quin encounters the deadly act 3 money featuring Ben Follow @Ben_PoE : https://twitch.tv/ben_ Join the community: Twitch ► https://twitch.tv/quin69 Twitter ► https://twitter.com/quinrex Discord ► https://discord.com/invite/rats
    https://www.youtube.com/watch?v=lSaWoEOVICo
  • 
Sayfa: önceki 284285286287288
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.