Şimdi Ara

patinaja düştüğünde gelen tak tak sesi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
61
Cevap
0
Favori
19.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bugün araç bayırda zorlandı 5 yetişkindik klimada açık olunca stop etti sonra tekrar çalıştırıp 5000dd kaldırdım 2-3 metre patinajla gitti tak tak sesi geldi.araçta hiçbir sürüş donanımı yok.

• Önden çekişli ise aksların iç eklemleri gidici olabilir. Sadece bu durumda ortaya çıkıyorsa, kalkış için daha normal devirlerde ses yapmıyorsa, aks körüklerinde yırtık da yoksa sorun etmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kilitlimaşa

bugün araç bayırda zorlandı 5 yetişkindik klimada açık olunca stop etti sonra tekrar çalıştırıp 5000dd kaldırdım 2-3 metre patinajla gitti tak tak sesi geldi.araçta hiçbir sürüş donanımı yok.

Bu ses gelirken aracın önü yukarı asagi sarsıldımı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbayram

quote:

bugün araç bayırda zorlandı 5 yetişkindik klimada açık olunca stop etti sonra tekrar çalıştırıp 5000dd kaldırdım 2-3 metre patinajla gitti tak tak sesi geldi.araçta hiçbir sürüş donanımı yok.

Bu ses gelirken aracın önü yukarı asagi sarsıldımı
    Çok büyük ihtimal aracın patinaj çekmeyle çekmeme arasında kalmış.. Sorun olacağını düşünmüyorum..
  • daha fazla yaparsanız by by akis :)

• quote:

Orijinalden alıntı: VipLife

Çok büyük ihtimal aracın patinaj çekmeyle çekmeme arasında kalmış.. Sorun olacağını düşünmüyorum..

Alıntıları Göster
    Yeni nesil bir araçsa çekiş kontrol sistemi devreye girip patinajı önlemeye çalışmış olabilir. Yerler ıslaksa da patinaj çekme eğilimindeki teker takırtı yapabilir.
  • Aynı şey bende de oluyor.. 2010 era'da ilk başıma geldiğinde biraz endişelenmiştim açıkçası..

Renault 12 patinaj çekerken bildiğimiz ıslık gibi lastik ötme sesi geliyor ve araçta hiç bir sarsıntı yok.. Yağ gibi..

Accent era ise patinaj yaparken HATIR HATIR HATIR diye sesler geliyor ve araç fena titriyor.. Sanki çakıllı yoldaymışım gibi..
    Normalde ise gidişi falan yağ gibi.. Ayrıca geçen yıl muayeneye de girdi, ön takımlarda sorun olsaydı illa ki çıkardı meydana.. Sıfır aldığımdan beri böyle..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Aynı şey bende de oluyor.. 2010 era'da ilk başıma geldiğinde biraz endişelenmiştim açıkçası..

Renault 12 patinaj çekerken bildiğimiz ıslık gibi lastik ötme sesi geliyor ve araçta hiç bir sarsıntı yok.. Yağ gibi..

Accent era ise patinaj yaparken HATIR HATIR HATIR diye sesler geliyor ve araç fena titriyor.. Sanki çakıllı yoldaymışım gibi..
    Normalde ise gidişi falan yağ gibi.. Ayrıca geçen yıl muayeneye de girdi, ön takımlarda sorun olsaydı illa ki çıkardı meydana.. Sıfır aldığımdan beri böyle..
    yeni nesil araçlarda patinaj önleyici sistemden dolayı olur benim aracımda yapıyor sorun yok

• quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Aynı şey bende de oluyor.. 2010 era'da ilk başıma geldiğinde biraz endişelenmiştim açıkçası..

Daha dün yağmurlu havada yokuş yukarı kaldırırken bana da aynısı oldu. Konuyu gördüğüme sevindim. Umarım tatmin edici yanıtlar gelir. Aracım 2011 polo.

• quote:

Orijinalden alıntı: leidenfrost

Daha dün yağmurlu havada yokuş yukarı kaldırırken bana da aynısı oldu. Konuyu gördüğüme sevindim. Umarım tatmin edici yanıtlar gelir. Aracım 2011 polo.

Alıntıları Göster
    Biri de çıkıp dememiş ki ülkedeki kıytırık asfalt yüzünden bir tutup bir tutmayan lastik sebebiyle süspansiyonlar vuruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: leidenfrost

Alıntıları Göster
    çekiş kontrolü trak-trak ses yapar.

olmadığında aksları zorluyorsunuz dönüşlerde ses yapıyorsa
    aks kafası boşluk yapmış demektir. az boşluk önemli değil.
  • Aynisinin daha şiddetlisi başıma geldi dashboard düştü sandım

• Aks kafasi

• quote:

Orijinalden alıntı: Ali Dogukan

Aynisinin daha şiddetlisi başıma geldi dashboard düştü sandım
    ASR(Çekiş Kontrol Sistemi)'den başka bir şey değildir. Aracınızda ASR kapatma seçeneği varsa kapatıp deneyin ne kadar patiyede kalsanız böyle bir müdahale olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bytradm

çekiş kontrolü trak-trak ses yapar.

olmadığında aksları zorluyorsunuz dönüşlerde ses yapıyorsa
    aks kafası boşluk yapmış demektir. az boşluk önemli değil.

Alıntıları Göster
    dostum aracında anti patinaj sistemi olabilir... babamın mercedes te çok sert kalkınca patinaja düşmüyor ama hemen küçük vuruntular abs vuruntusundan fazla tak tak die seri bi ses geliyor serviste bakıttık antipatinaj devreye giriyormuş.. sizinkide böyledir belki...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

Aks kafasi
    Direksiyonu sağa kırıp hızlı bir şekilde etrafında dön, eğer ses gelirse sol aksin, sola kırıp aynısını yap sağ aksi kontrol et. aks körükleri de yırtılmış olabilir. Eğer akslerdese deert etme en fazla körüğü yer. Yok ses gelmiyorsa yarım debriyajda aracı bıtaz zorla, volant da takırdayabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkmenson

Direksiyonu sağa kırıp hızlı bir şekilde etrafında dön, eğer ses gelirse sol aksin, sola kırıp aynısını yap sağ aksi kontrol et. aks körükleri de yırtılmış olabilir. Eğer akslerdese deert etme en fazla körüğü yer. Yok ses gelmiyorsa yarım debriyajda aracı bıtaz zorla, volant da takırdayabilir.

Alıntıları Göster
    Ne kadar apartmışsınız. Arabalar bu şekilde patinaj çeker, her sıralı patlatmada bir itme olur.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: nogretse

Ne kadar apartmışsınız. Arabalar bu şekilde patinaj çeker, her sıralı patlatmada bir itme olur.....

Alıntıları Göster
    konu okumayan hemen post kazanlar var,araçta çekiş kontrol namına hiçbir donanım bulunmamaktadır,sorumun cevabını aldım teşekkürler
  • quote:

konu okumayan hemen post kazanlar var,araçta çekiş kontrol namına hiçbir donanım bulunmamaktadır,sorumun cevabını aldım teşekkürler

Alıntıları Göster
    hocam takmayın kafanıza bizim marea da da oluyordu bize ön konsol zıplıyordu

• quote:

Orijinalden alıntı: BOŞNAK çocuk

hocam takmayın kafanıza bizim marea da da oluyordu bize ön konsol zıplıyordu

marea oldunu nerden anladın ben abartmadım ki sadece merak ettim,isterse akslar kırılsın napalım servis yapar

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.