Şimdi Ara

patinaja düştüğünde gelen tak tak sesi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
19.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bi yerden anlamadım bizde de marea vardı sw ama bizimkisinde gerçekten ön konsol zıplıyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: BOŞNAK çocuk

bi yerden anlamadım bizde de marea vardı sw ama bizimkisinde gerçekten ön konsol zıplıyordu

bizimkinde tık yok 2001 model 86binde,yerler ıslaktı ilk defa oldu birde kesicide çıktım bayırı haliyle akslar zıpladı
  • Lastik yola tutunamiyor. Muhtenelen lastiginiz sert hamurlu veya sertleşmiş. Güvenlik sistemleriyle hiçbir ilgisi yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbayram

Lastik yola tutunamiyor. Muhtenelen lastiginiz sert hamurlu veya sertleşmiş. Güvenlik sistemleriyle hiçbir ilgisi yok

michelin energy saver 5 bin km yapmadı 8 aylık lastik,mükemmel derecede memnunum arabada abs olmamasına rahmen kızaklamaya düşmüyor yola yapışıyor adeta
  • Yer hafif ıslak olunca bende de oluyor patinaj durumunda bu ses. Araç patinaja düşsem mi düşmesem mi derken zıplatıyor hafiften kendini.

• quote:

Orijinalden alıntı: kilitlimaşa

quote:

Orijinalden alıntı: ozbayram

Lastik yola tutunamiyor. Muhtenelen lastiginiz sert hamurlu veya sertleşmiş. Güvenlik sistemleriyle hiçbir ilgisi yok

michelin energy saver 5 bin km yapmadı 8 aylık lastik,mükemmel derecede memnunum arabada abs olmamasına rahmen kızaklamaya düşmüyor yola yapışıyor adeta

Bendede ayni sorun vardi. Hatta arkadasimda aynı sorundan sikayetciydi. Ben lastiği degistirdikten sonra sorun kalmadı.

• bu durum normaldir araç yüklü
    birde klima neden açık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi echomaniac -- 11 Mart 2014; 23:39:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: echomaniac

bu durum normaldir araç yüklü
    birde klima neden açık

5 kişi olunca dışarıda da yağmur var içerisi çok buğu oldu .aynı zamanda ayna ısıtıcınıda aktif etmek ve gelen havayı cama üfletmek için marealardaki hava konum düğmesini en alta getirmek gerekiyor ve klimayı otomatik açıyor ve en fullde açıyor kapatamıyorsunuz. anca hava konum kontrol düğmesini başka yöne ayarladığınızda kapanıyor.

lastiklerde bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.ön lastikler zıpladığı için asklar ve amortisörlerden geldi sanırsam
  • quote:

Orijinalden alıntı: kilitlimaşa

quote:

Orijinalden alıntı: echomaniac

bu durum normaldir araç yüklü
    birde klima neden açık

5 kişi olunca dışarıda da yağmur var içerisi çok buğu oldu .aynı zamanda ayna ısıtıcınıda aktif etmek ve gelen havayı cama üfletmek için marealardaki hava konum düğmesini en alta getirmek gerekiyor ve klimayı otomatik açıyor ve en fullde açıyor kapatamıyorsunuz. anca hava konum kontrol düğmesini başka yöne ayarladığınızda kapanıyor.

lastiklerde bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.ön lastikler zıpladığı için asklar ve amortisörlerden geldi sanırsam

Üstüne birde devir kesicide patinaj çektiyse zıplama yapar.

• quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Aynı şey bende de oluyor.. 2010 era'da ilk başıma geldiğinde biraz endişelenmiştim açıkçası..

Renault 12 patinaj çekerken bildiğimiz ıslık gibi lastik ötme sesi geliyor ve araçta hiç bir sarsıntı yok.. Yağ gibi..

Accent era ise patinaj yaparken HATIR HATIR HATIR diye sesler geliyor ve araç fena titriyor.. Sanki çakıllı yoldaymışım gibi..
    Normalde ise gidişi falan yağ gibi.. Ayrıca geçen yıl muayeneye de girdi, ön takımlarda sorun olsaydı illa ki çıkardı meydana.. Sıfır aldığımdan beri böyle..

Açılar artınca eklemler titreme yapıyor. Diferansiyel kovanından çıkış hızı sabit ama açı arttıkça, yani tekerlek düştükçe, titreşim hissedilir olmaya başlıyor. Tekerlek arabaya göre aşaşğı düşünce aksın hem açıya hem de uzamaya cevap vermesi gerekiyor. Kısa aks da titreme yapıyor. Renault 12 ise yan değil düz motor olduğu için yapı tamamen simetrik, Subaru gibi. Bu bakımdan büyük avantajı var.

Bir de "kaliteden" oluyor biraz. Tasarım kalitesi. Şimdilki arabalar R 12 ile mukayese edilirse oyuncak süspansiyaona sahipler. Eskiden Taunus'a asfalt arabası derlerdi, eskileri dinlesek şimdiki arabaları cam yüzeyde kullanmak lazım :)

Meraklısına güzel bir servis eğitim videosu. Geometri de anlaşılıyor biraz. 80'lerdeki arabaların kovan uzunluklarını yenilerle mukayese edin. Çünkü kovan uzunluğu da süspansiyon yüksekliğiyle alakalı. Bazı arabalar aksa sönümleyici koyuyor, bazıları çift rekorlu bilyeler kullanıp açı artsa da yüzeylerin temas açılarını korumaya çalışıyorlar. Tasarım kalitesi önemli.

Burada çalışma geometrisi görülüyor. Üç kafadan tek bir tanesine bakılırsa kovandaki yuvası içinde ileri geri hareket ettiği anlaşılır. Açı arttıkça daha hızlı hareket etmeye başlıyor. Bir açıdan sonra farklı iki düzlemlerin ortak kesişimi doğrusal olmuyor. Yazarak anlatmak pek kolay değil.

• "Sürüş donanımi yok" yazısıni gormeyen arkadaşlar var demekki.

Muhtemeleb asfalt kalitesizliğinden sizin durumunuz.

• İşin ilginci benim arabada da olmuştu bu olay.

Normalde ASR var, arabayı patinaja düşürecek kadar sert kalkış yaptığımda ASR devreye girdiğinde sadece kesik kesik "cik cik cik" şeklinde lastik ötme sesi duyulur, bir sarsıntı, vurma sesi falan olmazdı.

Bir iki kere konu sahibi arkadaşın durumuna benzer "TAK TAK TAK" şeklinde vuruntu ve sarsıntı oldu arabada, o kadar şiddetliydi ki bir şeyler kırılacak sandım.

Başlarda böyle bir şey yoktu, yazdığım gibi ASR devreye girdiğinde sarsıntı vurma falan olmaz, kesik kesik patinaj sesi duyulurdu sadece, şimdi böyle bir durum var. Benim de akslarda bir sıkıntı mı var acaba, daha geçen bakımda ön takımı komple kontrol ettirdim, problem yok dediler oysa ki, ya da aktarmada mı bir sıkıntı var acaba
  • Arkadan itiş olsaydı, şaft takozu derdim.
  • Bana da oldu gecen. Asr var aracta sanki on taraf tumsekten inip cikiyomus gibi oldu tak tak ses geldi. Asr dendir dedim takmadim.

• Aynı şey 2006 Corolla da da var, ayrıca konuya ekleme olarak, tumseklerden hızlı geçtiğimde onden Takk diye ses geliyor

Not: araçta asr yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Odysseus348 -- 12 Mart 2014; 10:45:24 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Genelde bu tarz sert ve sesli titreşimler birşey yapmaz ama, tekrarlayan durumlarda bazen alttaki civataları gevşetebiliyor, ben eğlencesine bi kaç denemeden sonra bu sorunu yaşadım ve gevşeyen koca civata zamanında götürmediğimden salıncak konsolunu bozdu, yeniden diş açıldı vs. uğraştırdı, gidin bi servise aracı lifte aldırıp civataları bi torklatın, onun dışında bişey olmaz ...
  • Arkadas sen bmw 5.30 aldim etrafimdakiler kiskaniyor diye konu acmamis miydin kiskanmasinlar diye marea mi aldin iyice cocuk parkina dondu forum

• antipatinaj sistemidir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonofisiris

antipatinaj sistemidir...

Normalde antipatinaj böyle bir ses ya da sarsıntı yapmıyor. Sadece kesik kesik patinaj sesi duyarsınız, küt küt bir vurma sesi ya da sarsıntı söz konusu olmaz.

Zaten konu sahibi arkadaşın aracında antipatinaj sistemi yokmuş.

Benim arabamda antipatinaj var, fakat başlarda böyle bir ses yoktu, sonradan yapmaya başladı.

Aracında ASR olan olmayan bir çok kişi de farklı araçlar için benzer şeyler yazmış, demek ki antipatinaj ile bir ilgisi olmadığı sonucunu çıkarıyorum ben buradan.

Arabaların ön düzeninde ya da aktarmasında zamanla bozulan ya da gevşeyen bir şeyler olmalı ama ne, henüz net bir sonuca ulaşamadık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 12 Mart 2014; 11:58:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hypnotica

Bana da oldu gecen. Asr var aracta sanki on taraf tumsekten inip cikiyomus gibi oldu tak tak ses geldi. Asr dendir dedim takmadim.

Hocam emin olun ASR ile ilgili değil problem.

Benim araçta da ASR mevcut, araç sıfırken başlarda böyle bir şey olmuyordu kesinlikle.

Kesik kesik patinaj sesi gelir ve araba sarsmadan, silkelemeden, vurma sesi falan gelmeden hızlanırdı, sonradan aynen sizin yazdığınız gibi bir durum peydah oldu.

Acaba neden oluyor, zamanla bir şeyler gevşiyor, bozuluyor olmalı
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.