Şimdi Ara

patinaja düştüğünde gelen tak tak sesi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
19.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rst78

quote:

Orijinalden alıntı: sonofisiris

antipatinaj sistemidir...

Normalde antipatinaj böyle bir ses ya da sarsıntı yapmıyor. Sadece kesik kesik patinaj sesi duyarsınız, küt küt bir vurma sesi ya da sarsıntı söz konusu olmaz.

Zaten konu sahibi arkadaşın aracında antipatinaj sistemi yokmuş.

Benim arabamda antipatinaj var, fakat başlarda böyle bir ses yoktu, sonradan yapmaya başladı.

Aracında ASR olan olmayan bir çok kişi de farklı araçlar için benzer şeyler yazmış, demek ki antipatinaj ile bir ilgisi olmadığı sonucunu çıkarıyorum ben buradan.

Arabaların ön düzeninde ya da aktarmasında zamanla bozulan ya da gevşeyen bir şeyler olmalı ama ne, henüz net bir sonuca ulaşamadık.

2006 model cekiş kontrol vs olmayan focus ta vardı. Patinaj sırasında küt küt vuruyordu ama daha ilk alındığı zamanlar böyleydi son 6-7 senedir hiç olmadı

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sonofisiris

antipatinaj sistemidir...

Normalde antipatinaj böyle bir ses ya da sarsıntı yapmıyor. Sadece kesik kesik patinaj sesi duyarsınız, küt küt bir vurma sesi ya da sarsıntı söz konusu olmaz.

Zaten konu sahibi arkadaşın aracında antipatinaj sistemi yokmuş.

Benim arabamda antipatinaj var, fakat başlarda böyle bir ses yoktu, sonradan yapmaya başladı.

Aracında ASR olan olmayan bir çok kişi de farklı araçlar için benzer şeyler yazmış, demek ki antipatinaj ile bir ilgisi olmadığı sonucunu çıkarıyorum ben buradan.

Arabaların ön düzeninde ya da aktarmasında zamanla bozulan ya da gevşeyen bir şeyler olmalı ama ne, henüz net bir sonuca ulaşamadık.

benim aractada antipatinaj var ve bazen farketmeden patinaja düşürüyorum bu sırada küt küt vurma bendede geliyor. ön düzeni 10 gün önce kontrol ettirdim temizdi. servislede bir kez bu sesi test etmiştik aracı ilk aldıgımda bana antipatinajdan demişlerdi...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hypnotica

Bana da oldu gecen. Asr var aracta sanki on taraf tumsekten inip cikiyomus gibi oldu tak tak ses geldi. Asr dendir dedim takmadim.

Hocam emin olun ASR ile ilgili değil problem.

Benim araçta da ASR mevcut, araç sıfırken başlarda böyle bir şey olmuyordu kesinlikle.

Kesik kesik patinaj sesi gelir ve araba sarsmadan, silkelemeden, vurma sesi falan gelmeden hızlanırdı, sonradan aynen sizin yazdığınız gibi bir durum peydah oldu.

Acaba neden oluyor, zamanla bir şeyler gevşiyor, bozuluyor olmalı

Youtube da hizlanma videolari izlemeyi severim. Benim aracin aynisinin videosunu izledim onda da benzer durum vardi. Videoyu bulursam atarim. Asr acikti aracta.

Benim basima gelen durum soyle tam olarak. Hani otoyolda kavsaga veya tehlikeli bir viraja girerken tirtikli beyaz serit cekerler yola. Onlarin ustunden gecermis gibi tepki verdi arac.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

Biri de çıkıp dememiş ki ülkedeki kıytırık asfalt yüzünden bir tutup bir tutmayan lastik sebebiyle süspansiyonlar vuruyor.

• Anti patinajdaki vurma sesi sayılmaz. Çoğu çoğu homurdanmadır. Gaz pedalında ESP'nin devreye girdiğini ve tıpkı ABS'de fren pedalında titreşimi hissetmeniz gibi, bunda da gaz pedalında hissettirir. Vurma değildir. Bir hımırtı ve titreşimden ibarettir.

Tak tak tak tak vurma sesi ise patinaj çeken arabanın sesidir. Sürekli patinajda vurma olmaz. Araç sürekli pati çekmektedir, tutunma yoktur. Ancak lastik tam arada kalır yolu bir kavrar, bir tutunur ise bu tak tak tak vurma sesi olur. Sert suspansiyonlu araçlarda daha çok olur. Kavrama kabiliyeti yüksek lastiklerin limitlerine ulaşıldığında da olur. Memleketim asfaltında olması daha da muhtemeldir. Aksa bye bye diyenlere: Ben Saab'a bindiğim süre boyunca Saab pati çektiğinde vurma yapardı. Arabaya binmeye başladığımda 230.000km'de idi. Arabayı gönderdiğimde 300.000km'de idi. Pati çekmekle aksa bir şey olsa BMW'ciler sanayiden çıkamazdı.

Pati çekerken vurma yapma olayının yokuşta gerçekleşme ihtimali daha muhtemeldir. Kopma anında aracın burnu yukarı doğru bir kuvvete maruz kalır. Ancak yer çekimi gereği araç geri oturur. Oturduğunda lastiğe olan basınç artar, lastik de yere daa çok basar. Tutar gibi olur. Gene kayar aracın burnunu gene yukarı doğru ivmelendirir. Gene yerçekimi... Yokuşta bu etki daha net gözükür. Fizik kanunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 12 Mart 2014; 13:00:26 >

• baski balataniz bitmek uzere olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demek ki eskiden yoldaki asfalt daha güzelmiş, eskiden sadece cik cik cik kesik kesik lastik ötme sesi vardı, şimdi maaşallah patır kütür vuruyor silkeliyor
  • quote:

quote:

Bana da oldu gecen. Asr var aracta sanki on taraf tumsekten inip cikiyomus gibi oldu tak tak ses geldi. Asr dendir dedim takmadim.

Benim araçta da ASR mevcut, araç sıfırken başlarda böyle bir şey olmuyordu kesinlikle.

Kesik kesik patinaj sesi gelir ve araba sarsmadan, silkelemeden, vurma sesi falan gelmeden hızlanırdı, sonradan aynen sizin yazdığınız gibi bir durum peydah oldu.

Bakın hocam bu videoda 2. kalkışta benim dediğim olay meydana geliyor. İlk izlediğim videoyu bulamadım benzer bunu bulabildim. 20. saniyeden sonra izleyin. 28. saniyede falan bana olanın aynısı oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hypnotica -- 12 Mart 2014; 13:42:02 >

• quote:

quote:

quote:

Bakın hocam bu videoda 2. kalkışta benim dediğim olay meydana geliyor. İlk izlediğim videoyu bulamadım benzer bunu bulabildim. 20. saniyeden sonra izleyin. 28. saniyede falan bana olanın aynısı oluyor.

aynı bu şekilde oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: kilitlimaşa

quote:

Orijinalden alıntı: echomaniac

bu durum normaldir araç yüklü
    birde klima neden açık

5 kişi olunca dışarıda da yağmur var içerisi çok buğu oldu .aynı zamanda ayna ısıtıcınıda aktif etmek ve gelen havayı cama üfletmek için marealardaki hava konum düğmesini en alta getirmek gerekiyor ve klimayı otomatik açıyor ve en fullde açıyor kapatamıyorsunuz. anca hava konum kontrol düğmesini başka yöne ayarladığınızda kapanıyor.

lastiklerde bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.ön lastikler zıpladığı için asklar ve amortisörlerden geldi sanırsam

araçlarda klima ısıtmaya değil soğutmaya yarıyor bildiğim kadarıyla..
    birde buğu ve nemi alır kışında çalıştırılır evet şöyle bir sistemi yağlamak amacıyla ve zevke kalmış..
    klima dijitalse doğrudur dediğiniz

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kilitlimaşa

quote:

bu durum normaldir araç yüklü
    birde klima neden açık

5 kişi olunca dışarıda da yağmur var içerisi çok buğu oldu .aynı zamanda ayna ısıtıcınıda aktif etmek ve gelen havayı cama üfletmek için marealardaki hava konum düğmesini en alta getirmek gerekiyor ve klimayı otomatik açıyor ve en fullde açıyor kapatamıyorsunuz. anca hava konum kontrol düğmesini başka yöne ayarladığınızda kapanıyor.

lastiklerde bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.ön lastikler zıpladığı için asklar ve amortisörlerden geldi sanırsam

araçlarda klima ısıtmaya değil soğutmaya yarıyor bildiğim kadarıyla..
    birde buğu ve nemi alır kışında çalıştırılır evet şöyle bir sistemi yağlamak amacıyla ve zevke kalmış..
    klima dijitalse doğrudur dediğiniz

digital değil automatik manuellerden ve istediğiniz dereceyi ayarlıyabiliyorsunuz 22-24 gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kilitlimaşa -- 12 Mart 2014; 14:06:24 >

• işaretlediğim şekilde konum ayarına max def e getirdiğinizde,arka cam ısıtıcı,ayna ısıtıcıları,klima ve araç dış havadan max hava çekerek içerideki buguyu en kısa sürede çözmeye çalışıyor ve max defte olduğu sürece klima kapanmıyor auto 1-2-3-4 gibi konumlar iptal oluyor taki max deften başka konuma çekene kadar,marealarda sistem böyle,bu arada ayna ısıtıcı süper birşey sağanak yağmurda tek damla yok aynalardaçogu marea sahibi ayna ısıtıcı olduğunu bilmez bile,ben geçen sene öğrendim 14 yıllık aracımızda
     patinaja düştüğünde gelen tak tak sesi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kilitlimaşa -- 12 Mart 2014; 14:20:37 >

• geçen gün bende patinaj çekeyim dedim gaza gelip aynı bu videodaki gibi ses geldi, çok korktum ilk defa böle bir şey ile karşılaştım, araç mitsubishi colt anti patinaj varmı yok mu bilmiyorum,
  • quote:

quote:

quote:

Normal işte bu. Sert karakterli, performansı yüksek araçlarda sıklıkla yaşanır. Yumuşak karakterli, performansı düşük araçlarda daha az yaşanır. Bir tehlikesi, sakıncası yoktur. Sürekli böyle kullanılırsa ön takımda çeşitli hasarlara elbette ki yol açar. Pati çekiyorsunuz neticede. Anormal bir durum yoktur. Özledim bu muhabbeti hatta. Benim gibi bir çok manyak vites küçültmeden bu vurmayı yapabilecek araba için fazladan 10 kağıt vermeye razıdır. Ama dikkat: "Vites küçültmeden"

Anti patinajın olduğu araçlarda bu olay oluyor gibi olur. Anında ışığınız yanar. Araba gaz keser, patiyi engeller...

• Araçta elektronik sistem olmasa bile, yağmurlu havada patinaj esnasında bu zıplama olması normal.. Ancak kuru ve toz toprak yolsa sarsıntı olmadan patinaj çeker.. Sebebi lastik ile asvaltın iyi tutunmasından..
  • Amma sallayan olmuş yaaa.. Çok az kişi doğru cevap vermiş veya yaklaşmış, onları kutluyorum.
    Bir de kimisi %100 emin şekilde yazmış ya, iyi güldüm.

Hocam hiçbir sorun yok.
    Lastiklerinizde de sorun yok.

Islak zeminde iseniz, lastiklerin yeri tuttuğunu söyleyebilirim.
    Çünkü genelde bunu ıslak zeminde, lastikler yere tutunabildiğinde yapar. Lastik tutunmaya çalışır ama beceremez, sekiyormuşçasına o darbe, aracın yürüyen aksamında doğrudan hissedilir. Lastikler tutunamıyorsa, hiç ses çıkarmadan, sarsılmadan cıjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjt diye patinaj çeker aracınız

Bunu kuru zeminde yaptıysa, o zaman endişelenmek gerekebilir. Ancak kuru zeminde de patinajda genelde böyle sesler çıkmaz. Direkt tutunmayı kaybeder, caaaaaart diye patinaj çeker.

Anlatılanı okuduğum anda ıslak zeminde patinaj gözümde canlandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 12 Mart 2014; 16:26:34 >

• Benim araçta kuru zeminde yaptı bunu, bu durumda siz neden şüphelenirsiniz ya da neyi kontrol etmek lazım?

En son ön takım kontrolünde salıncakların gövdeye bağlantı noktalarında işlem yapıldı (salıncak fişeklerini değiştirdik dedi usta), acaba oradaki bir boşluk neden olabilir mi böyle bir sese?

İşin ilginci başlarda böyle bir vuruntu falan yoktu, yukarıda da yazdım, ASR devreye girdiğinde cik cik cik kesintili şekilde patinaj sesi gelirdi, bu vurma ve silkeleme olayını sonradan yapmaya başlamıştı.

Neyse ben bu akşam bir deneme yapayım, ASR kapalı ve açık şekilde, bakalım yine tak tak vuruntu ve silkeleme olacak mı. Son yakıt zamlarından sonra böyle heyecanlı kalkışlar yapmayalı uzun yıllar oldu, tin tin sürmeye devam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 12 Mart 2014; 17:20:33 >
  • benim aracımdada var aynısı araca ne kadar yüklenirsem yükleneyim araç sürekli patinajı engellemeye çalışarak takır takır ses yapıyor ama bu lastiklerden geldiğini biliyorum. bizzat arkadaşımla testini yaptık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ormanci

Amma sallayan olmuş yaaa.. Çok az kişi doğru cevap vermiş veya yaklaşmış, onları kutluyorum.
    Bir de kimisi %100 emin şekilde yazmış ya, iyi güldüm.

Hocam hiçbir sorun yok.
    Lastiklerinizde de sorun yok.

Islak zeminde iseniz, lastiklerin yeri tuttuğunu söyleyebilirim.
    Çünkü genelde bunu ıslak zeminde, lastikler yere tutunabildiğinde yapar. Lastik tutunmaya çalışır ama beceremez, sekiyormuşçasına o darbe, aracın yürüyen aksamında doğrudan hissedilir. Lastikler tutunamıyorsa, hiç ses çıkarmadan, sarsılmadan cıjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjt diye patinaj çeker aracınız

Bunu kuru zeminde yaptıysa, o zaman endişelenmek gerekebilir. Ancak kuru zeminde de patinajda genelde böyle sesler çıkmaz. Direkt tutunmayı kaybeder, caaaaaart diye patinaj çeker.

Anlatılanı okuduğum anda ıslak zeminde patinaj gözümde canlandı.

saolun ıslak zeminde oldu .zaten lastiklerden aşırı memnunum (energy saver)ayrıca kötü asvalttı mahalle arası bir yerdi

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Hocam mesajınızı görene kadar bu işte bi problem var diyordum izlediğim videodan sonra kafama yattı yenice teşekkür ederim :)

3. viteste bile yapıyor imzamdaki araç rampada olsun yağmurluysa 4te bile yapar keşke yapmasa bi türlü alışamadım aşırı derecede rahatsız edici bir sesi var 5000 d/d da sabitlenip aracın ivmelenemediği oluyor :)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.