Al bi tane daha. blok |
Patlamış bir yıldızın daha önce görülmemiş bir görüntüsü yakalandı (3. sayfa)
-
-
Galip Tekin'in böyle bir karikatür dizisi vardı. Karikatür hikayeye göre bir insan nezle olup hapşuruyor. Hapşuruk taneciklerinin birinde muazzam bir reaksiyon dizisi ile evrim başlıyor ve zeki canlılar ürüyor. Bu zeki canlılar sailseler içinde teknolojik devrimler yapıyor ve en sonunda içinde bulundukları gezegen tabir ettikleri tükürük parçacığının zemine çarpacağı zamanı tespit ediyorlar. Hemen tükürük parçacıkları arası seyahat edebilecekleri uzay gemileri yapıp daha yukardaki tükürük parçalarına yerleşiyorlardı... Tüm bunlar insanlar için 2-3 saniye iken o canlılar için binlerce yıl olarak geçiyordu...
Muazzam dinsel olsun felsefe üretilebilir bu hikaye çocukluk yıllarımda 80'li yıllardan aklımda kalmış.
-
şunu çözebildin mi? Biri 11.000 ışık yılı önceki ışık. Yani 11.000 yıl öncesine ait o sistemi görüntüsünü veren ışık. diğeri ise 340 yıl öncesine ait görüntüyü veren ışık.
Sen gitsen teleskop ile baksan senin görebileceğin tek bir ışık var. Bunların kimi milyonlarca ışık yılı uzaklıkta ışık, kimi de 1 saniye önceki gezgenin görünür ışığı..
Olay ışığın tayfları. Einstein'e göre E=mc2'deki C yani ışık hızı sabit. Oysa ışığın elli çeşidi var ve her frekanstaki farklı ışığın da hızı da farklı. Tek bir merkezdeki ışıma olayında farklı hızdaki ışıkların frekanslarına oranla bize ulaştığı zaman farkı hesap eidlerek gezegenin yada sistemin ne kadar uzakta olduğu tespit ediliyor.
Yani 11.000 ışık yılı uzak denen gezegenin aslında 11.000 yıl önceki halinin dünyaya ulaşan ışığı ile görüntüsünü çizebiliyoruz.. Belki orada bir gezegen bugün yok. Belki de bin yıldır yok. Bu tasavvurla adamlar 340 yıl öncesine ait ışığın verdiği görüntüyü tespit edip buna 11 bin yıl önceki sistemi malzeme ediyorlar.
Bunlar çok karşık işler.
Başlangıçta hiçlik vardı. Hiçlik ikiye bölündü. Madde evreni ve anti madde evreni oluştu. Bugün anti madde denen pozitronlar var. Bunlar elektronla tepkimeye girdiğinde (termodinamiğin birinci yasasını yok sayar ve) hiçbir enerji dönüşümü olmadan HİÇLİK(yok olur) oluşur. Yani anti madde vardır. O halde anti evren de muhtemeldir.
Biz madde evrenindeyiz. Hiçlik ise Mevlana için dayanılmaz istektir.
Felsefe güzeldir. Kafayı yarmadan.
-
H20 saplantısı sadece onunla beslenen aerobik canlılar için bir saplantıdır sayın Prf dekan müsteşar başbakan reis felan kardeşim. (cevap verilemeyen adama cevabımdır)
-
kanka iyi guzel yazmissin on numara da bilgiler ancak bana neden bunlari anlattin, ben senin yazdiklarinla alakali en ufak bir fikir beyan etmedim ki?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
aynen biz cahiliz sen ve diger iki tane yildizlarla alakali baris ozcandan bilgi ogrenen superzekalar einsteinsiniz kanka bak sunu anla bi kere, senin burda show yaptigin tum bilgileri siradan bi insanin ogrenmek isterse eger ogrenmesi maximum 1 ayini alir. ben sadece bu bilgilere gerek duymuyorum. finans ogrenmek, yazilim ogrenmek, para kazanmayi ogrenmek benim daha cok isime geliyor ve bu konularda senden de bu konudaki diger sovmenlerden de cok daha iyiyim. senin hangi elementin hangi maddelerden olustugunu bilmen seni superzeka yapmiyor. buyuk ihtimal gunluk hayatinda da bunun eksilerini cok yaşıyorsun. mesela "yiiiiaaa ben o kadar bilim ogreniyorum uzay ogreniyorum ama bu salak benden daha zengin yiaaaa o cok guzel kizlarla takiliyor ben superzeka olmama ragmen evde tek oturuyorum yiiiiaaa " diye agliyorsundur. ama sunu bil ki o salak dedigin senden daha zeki, cunku isine yarayacak seyleri ogrenmis. buyuk ihtimal "cok zekiyim yiiiiaaaa bu da zekilerin laneti yalnizlik yiiiiaaa " diye de kendini avutuyorsundur ama oyle degil malesef :( bak iyi analiz ettim dimi seni , psikoloji konusunda da senden cok daha iyiyim. bu gereksiz bilgileri bilince zeki olmuyorsun guzel kardesim. ha o elementlerin yildizlardan geldigini sen kesfetmissindir, isik hizini sen bulmuşsundur, karanlik maddeyi sen cozmussundur, o zaman sana zeki diyebilirim. ama baris ozcandan ogrendigin iki tane bilgiyle gelip burda show yaparak zeki olmuyorsun malesef. en fazla ezberinin hafizanin iyi oldugunu anlayabilirim. zeka cok farkli bisey. biseyler uretmektir zeka. sen ne urettin? yoksa o kafasina elma dusunce yercekimin kesfeden kral sen misin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X