Şimdi Ara

Patlamış bir yıldızın daha önce görülmemiş bir görüntüsü yakalandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
2
Favori
2.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Patlamış bir yıldızın daha önce görülmemiş bir görüntüsü yakalandı
    NASA'nın James Webb Uzay Teleskobu (JWST), Dünya'dan yaklaşık 11.000 ışık yılı uzaklıkta bulunan ünlü süpernova kalıntısıyla ilgili mükemmel ayrıntılar yakaladı. Samanyolu galaksisinin en genç süpernova kalıntılarından biri olan Cassiopeia A (Cas A), yaklaşık 340 yıl önce devasa bir yıldızın patlamasıyla oluşmuştu. Büyük bir yıldızın ölümü dramatik bir olay olsa da, kalıntısı yeni nesil yıldızların oluşumuna yol açarak kilit bir rol oynuyor.

Cassiopeia A net şekilde görüntülendi

Dünya'ya yakınlığı nedeniyle Cas A, NASA'nın Chandra X-ışını Gözlemevi ve Hubble Uzay Teleskobu da dahil olmak üzere hem yer hem de uzay tabanlı çok sayıda gözlemevi tarafından kapsamlı bir şekilde günümüze kadar incelenmişti. Ancak mevcut teleskoplardan çok daha gelişmiş olan JWST’nin son gözlemleri bu göksel olayın şimdiye kadarki en detaylı görüntüsünü gözler önüne seriyor.

Ayrıca Bkz.Efsanevi uzay gözlemevi Hubble tekrardan devreye girdi

JWST’nin Yakın Kızılötesi Kamera (NIRCam) aygıtıyla Cas A'nın ayrıntılı görüntüsü yakalanarak yıldızın patlamadan önce püskürttüğü gaz ile materyalin çarpışmasına dair bilgiler sağladı. Yüksek çözünürlüklü görüntüler, bilim insanlarının özellikle süpernova kalıntısı içinde gerçekleşen dinamik süreçlere odaklanarak, bu canlı renklerin içinde gizlenen bilimsel bilgi zenginliğini ortaya çıkarmalarını sağlayacak. Cas A'nın NIRCam'in farklı filtrelerini temsil edecek şekilde renklendirilmiş son görüntüsü, nesne içindeki farklı faaliyetleri de ortaya koyuyor.

Yeni yıldız ve gezegenleri oluşturacak

Araştırma ekibine liderlik eden Purdue Üniversitesi'nden Danny Milisavljevic açıklamada şunları söyledi: "NIRCam'in çözünürlüğüyle, ölmekte olan yıldızın patladığında nasıl paramparça olduğunu ve arkasında küçük cam parçalarına benzer filamentler bıraktığını artık görebiliyoruz." Görüntüdeki canlı renkler, özellikle de parlak turuncu ve açık pembe tonlar, süpernova kalıntısının iç kabuğunu oluşturan kümelere işaret ediyor. NASA'ya göre bu gaz kümeleri yıldızdan arta kalan sülfür, oksijen, argon ve neondan oluşuyor. Bu gaz, sonunda yeni yıldızların ve gezegenlerin gelişimine katkıda bulunacak bir toz ve molekül karışımı içeriyor.

Bu yeni görüntü, Yeşil Canavar olarak bilinen bir alandaki "dairesel delikler" gibi süpernovanın diğer ilgi çekici özelliklerinden bazılarını da gösteriyor. Bu delikler beyaz ve mor ışıma ile belli belirsiz tanımlanıyor. Açıklamada, “Cas A'nın orta kızılötesinde parlayan ve araştırma ekibi tarafından Yeşil Canavar olarak adlandırılan merkez boşluğundaki yeşil ışık halkası yakın kızılötesi görüntüde görülmüyor” denildi.

Kaynak:https://interestingengineering.com/science/james-webb-snaps-unprecedented-view-exploded-star
    Kaynak:https://www.nasa.gov/missions/webb/nasas-webb-stuns-with-new-high-definition-look-at-exploded-star/

• Evren ne büyük bir şey ya

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • daha önce hiç görmemiştim. Güzel patlamış

• İsmini duyunca aklıma Casio'nun yıllar önce ürettiği Windows CE işletim sistemli PDA'lar geldi.

• Bu patlamaların veya ölen daha küçük yıldızlardaki katman atımlarının renk skalası, doygunluğu vs olarak memeli bir canlının gözünü bu kadar andırması yıldızlardan arta kalan materyalden meydana geldiğimizin kusursuz bir - elektromanyetizma / radyasyon tabanlı - göstergesi gibi gelir bana. Astrofizikçilerin dediği gibi hepimiz yıldız soyluyuz.

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

Patlamış bir yıldızın daha önce görülmemiş bir görüntüsü yakalandı Patlamış bir yıldızın daha önce görülmemiş bir görüntüsü yakalandı Patlamış bir yıldızın daha önce görülmemiş bir görüntüsü yakalandı 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resmen zaman makinesi gibi , biz de uzaya gideceğiz diye uğraşıyoruz .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hamdolsun

• osarkibt O kullanıcısına yanıt

Bir karadeliğin davranışının insan göz bebeğine benzemesine ne dersin

• Khan Aitmatov kullanıcısına yanıt

guldugum kisim o degil, bu benzerligi insanlarin yildizlardan arta kalan parcalarindan olusunun kusursuz bi kaniti demesi komik

• devasa bir yıldız patlıyor ve saçılan maddelerden yeni yıldız sistemleri ve gezegenler oluşuyor, belki de canlılık oluşacak milyonlarca yıl sonra uygarlık kuracaklar. ölen bir yıldızın artıklarından oluşacak tüm bunlar gerçekten akıl almaz birşey. carl sagan'ın hepimiz yıldız tozuyuz dediği bu.

tamam en ateistimiz sensin Patlamış bir yıldızın daha önce görülmemiş bir görüntüsü yakalandı 

peki bizler hatta bizim galaksimiz başka bir canlının gözünün içi ise sadece ve o canlıda bizim gibi başka bir evrende yaşayan milyarlarca canlıdan biriyse ? Patlamış bir yıldızın daha önce görülmemiş bir görüntüsü yakalandı 

• Yıldız kalıntıları gözle benzer - renklerde - görünüyorlar çünkü periyodik tablonun yaşamı teşekkül eden aynı elementlerinden meydana geliyorlar. Karbon, oksijen, sülfür, nitrojen vs. Burada gülen kullanıcıların her bir elementin kendisine karşılık düşen bir elektromanyetik / ışık tayf imzası olduğunu ve mesela astronomide uzay olgularının hangi maddelerden ne kadar miktarda meydana geldiğininin anlaşılmasında ilgili kaynağın tayfına bakmanın ne kadar önemli bir rol oynadığını bilmeyecek kadar bilgisiz olmaları, kendilerinin aynı elementlerden meydana gelen organizmalar olduklarını bilmemeleri hayret verici. Cehaletleri adına ben utandım. Temel fen lisesi bilgisi bunlar.

Sadece bu kadarla da kalmıyor; genel anlamda tüm bir uzay bilimleri, kozmoloji, astrofizik elektromanyetik spektrumun incelenmesi üzerine kurulu. James Webb Uzay Teleskobu'nun daha büyük dalga boylu yani daha uzaktan gelen daha az enerjili olan kızılötesini görebilme yetisi olmasaydı - nesneler bizden uzaklaştıkça kızılötesine kayacak biçimde sönükleşiyorlar - en uzak ve en eski evrenin derinliklerinden mevcut evren bilim modellerini sarsacak biçimde görüntüler yakalayamızdık. Güneşimizden önceki kuşak yıldızların füzyon süreçlerinin dünyayı ve yaşamı oluşturan elementlerin başlıca kaynağı olduğu bilgisi de gayet basit ve muhtemelen en yaygın astrofiziğe giriş bilgisi. Yani gerçekten yapmayın etmeyin. Şimdiye kadar beni alıntılayıp ciddiyetsiz biçimde gülenlerin sergilediği cehalet korkunç. Bilimden hiç haberdar olmayarak veya bilim hakkında hiçbir şey bilmeyerek şu çağda sadece kendinizi küçük düşürüyorsunuz.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Patlamış bir yıldızın daha önce görülmemiş bir görüntüsü yakalandı Kime karşı küçük düşüyorlar merak ettim? Sanırım Norveç'in çok elit bir köyünde, tüm dünyada teknolojinin globalleşen rezilliğinden uzakta bilim insanlarıyla beraber yaşıyorsun. Bende istiyorum o erdemli, bilgili masal alemini.

Küçük düştüm şimdi iyi mi Patlamış bir yıldızın daha önce görülmemiş bir görüntüsü yakalandı 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi innorvous -- 16 Aralık 2023; 17:50:45 >
  • Aşağıdaki gayet basit bir youtube videosunun içeriğiyle etkileşime geçebilen herkesin gözünde. İster beğenin, ister beğenmeyin; 1) uzay elektromanyetik spektrumla okunuyor; diğer bir deyişle uzayın en temel lisanların birisi farklı dalga boyları ve renkleriyle ışık 2) buna göre ve göktaşlarından, Ay'dan getirilen, Mars'ta toplanan örnekler gibi başka bulgulara göre uzay materyalindensiniz, uzay materyalinin de spesifik olarak yıldızlardaki nükleer sentezden geldiği ve evreni kimyasal yönden zenginleştirmiş biçimde yıldızlarda biriktiği kabul ediliyor 3) uzaydaki keşifler ve araştırmalar ister aşağıdaki videoda olduğu gibi olası dünya dışı yaşam formları hakkında olsun, ister uzay Çinlileri, ister astroidler, temel başvuru lisanını yani ışığı baz alan incelemelerle oluyor:

Patlamış bir yıldızın daha önce görülmemiş bir görüntüsü yakalandıPBS Space Timeyoutube
    PBS Member Stations rely on viewers like you. To support your local station, go to:http://to.pbs.org/DonateSPACE Sign Up on Patreon to get access to the Space Time Discord! https://www.patreon.com/pbsspacetime The first discovery of extraterrestrial life will almost certainly NOT be when it visits us, nor when we visit it. It won’t be when we see it’s stray TV signals. It’ll be in the excruciatingly faint changes in the color of alien sunsets glimpsed hundreds of light years away. Today we’re going to talk about the first such hint, why it's probably not aliens, and why there’s a tiny chance that it still might not not be aliens. Check out the Space Time Merch Store https://www.pbsspacetime.com/shop Sign up for the mailing list to get episode notifications and hear special announcements! https://mailchi.mp/1a6eb8f2717d/spacetime Search the Entire Space Time Library Here: https://search.pbsspacetime.com/ Hosted by Matt O'Dowd Written by Matt Caplan & Matt O'Dowd Post Production by Leonardo Scholzer, Yago Ballarini & Stephanie Faria Directed by Andrew Kornhaber Associate Producer: Bahar Gholipour Executive Producers: Eric Brown & Andrew Kornhaber Executive in Charge for PBS: Maribel Lopez Director of Programming for PBS: Gabrielle Ewing Assistant Director of Programming for PBS: John Campbell Spacetime is produced by Kornhaber Brown for PBS Digital Studios. This program is produced by Kornhaber Brown, which is solely responsible for its content. © 2023 PBS. All rights reserved. End Credits Music by J.R.S. Schattenberg: https://www.youtube.com/user/MultiDroideka Space Time Was Made Possible In Part By: Big Bang Sponsors Bryce Fort Peter Barrett David Neumann Sean Maddox Alexander Tamas Morgan Hough Juan Benet Vinnie Falco Fabrice Eap Mark Rosenthal Quasar Sponsors Glenn Sugden Alex Kern Ethan Cohen Stephen Wilcox Mark Heising Hypernova Sponsors Stephen Spidle Chris Webb Ivari Tölp Zachary Wilson Kenneth See Gregory Forfa Bradley Voorhees Scott Gorlick Paul Stehr-Green Ben Delo Scott Gray Антон Кочков Robert Ilardi John R. Slavik Donal Botkin Edmund Fokschaner Chuck Zegar Jordan Young Daniel Muzquiz Gamma Ray Burst Billy Holland Leonardo Schulthais Senna Lori Ferris James Sadler Dennis Van Hoof Koen Wilde Nicolas Katsantonis Piotr Sarnicki Massimiliano Pala Thomas Nielson Joe Pavlovic Justin Lloyd Chuck Lukaszewski Cole B Combs Andrea Galvagni Jerry Thomas Nikhil Sharma Ryan Moser John Anderson David Giltinan Scott Hannum Bradley Ulis Craig Falls Kane Holbrook Ross Story teng guo Mason Dillon Matt Langford Harsh Khandhadia Susan Albee Matt Quinn Michael Lev Terje Vold James Trimmier comboy Jeremy Soller Paul Wood Joe Moreira Kent Durham Jim Bartosh Ramon Nogueira John H. Austin, Jr. Diana S Poljar Faraz Khan Almog Cohen Daniel Jennings Russ Creech Jeremy Reed David Johnston Michael Barton Isaac Suttell Oliver Flanagan Bleys Goodson Mark Delagasse Mark Daniel Cohen Shane Calimlim Tybie Fitzhugh Eric Kiebler Craig Stonaha Frederic Simon John Robinson Jim Hudson Alex Gan David Barnholdt John Funai Bradley Jenkins Vlad Shipulin Cody Brumfield Thomas Dougherty King Zeckendorff Dan Warren Joseph Salomone Patrick Sutton Dean Faulk
    https://www.youtube.com/watch?si=44N-sfQL0lDKEFZT&v=5LH1nKHIyjg&feature=youtu.be

Erdemli olmayabilirsiniz, sizi erdemli olmaya zorlayan yok ama şu çağda bilimsel bir konu hakkında konuşup bilimi ciddiye almayan insan gülünçtür ve bilimi bilimin konularında ciddiye almayı öğrenemiyorsa ciddiye alınmamalıdır. Tamamen out of topic veya out of discussion olmak ve bununla böbürlenecek ve dalga geçecek kadar bilgisiz, enayi ve kibirli olmak marifet değil; demek istediğim o. Meraklıysanız olun; ama bu şekilde sadece kendinizi küçük düşürdüğünüzü bilin. Latin temelli alfabelerin ilk üç harfinin A, B, C olduğunu reddetsem bana da gülerler. Haklı olarak gülerler. Ama yıldızlardaki füzyonla oluşmuş karbon temelli eller ve gözlerle mesaj atan birisinin ölen yıldız katmanları ve göz benzerliğine gülmesi - ki bu muhtemelen ilk benim yaptığım bir benzetme de değil - gerçekten su katılmamış bir şuursuzluk. Konu hakkında lise seviyesinde bile bilgin bulunmuyor demektir. Hoş mu bu, değil tabii ki. Beni de bilmeyene bir şeyler öğreteyim veya bilimi savunayım bilime şuursuzca kafa tutmaya kalkana haddini bildireyim diye cevap vermekle uğraştırıyor.

Anlamadığınız mesele ne sizin, ne de benim bilimsel bilginin kendini anlatan hakikati karşısında bir önemimizin bulunmadığı. Yeni somut veriler elde etmeden bilimin mevcut gerçekliğine paşa keyfince veya cahilce kafa tutmak kimsenin haddine değildir. Ne sizin haddinizedir, ne de benim. Bilim - profesyonel, medyatik veya popüler aslında çok fark etmeksizin - gayet ciddi iştir. Bilimin bulgularının ve ulaştığı sonuçların başka bulgular aramaya yönelik bir çaba ve araştırma sergilenmediği ve yeni verilerle gelinmediği sürece şakası yoktur. Son olarak bilime sergilenen yaklaşım veya tutum kişinin karakterini de gösterir.

Yoksa tek mesajda istediğiniz kadar emoji atın. Burada mesele ben değilim. Siz de değilsiniz. Burada mesele bilim. Aslında benle dalga geçtiğini düşünenin o an söylediğim literatürdeki herkesçe tanınan gayet temel bilimsel bilgilerle dalga geçmesi esas problem olan. O zaman söyleyin bakalım: Gözünüze renk veren melaninlerden fotoreseptörlere diğer hücrelere kadar vücudunuzdaki oluşumları meydana getiren elementler - görüldüğü kadarıyla bilimdeki hakim yaklaşımın önerdiğinin aksine, yani nükleer sentez yapan yıldızlardan değil de - nereden geliyor? Bu konudaki veriniz nedir? Norveçli, erdemli, Koreli, köylü, kentli, Eskimo, ateist ve benzeri olmanızdan bağımsız olarak? Bilime kafa tutmaya bu kadar istekliyseniz o zaman gelin, bir mezurayla bu konuda boyunuzun ölçüsünü bir alalım. @osarkibt @noir06

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

peki nukleer sentez yapan yildizlar nerden geliyor sayin norvecli irlandali bilim adamlariyla yatip kalkip donanimhaberde takilan ust duzey bilim insanimiz? yildizlari gezegenleri havayi karayo olusturan elementlerden insanda da bulunmasi nasil insanin yildizlarda arta kalan tozlardan olustugu anlamina geliyor? senin gittigin yoldan gidersek yildizlara elementlere falan girmene hic gerek yok, butun maddeler atomdan olusuyor taslar da atomdan olusuyor toprak da atomdan olusuyor ates de atomdan olusuyor, o zaman ben de cikip hepimiz atesten olustuk dersek ve ya hepimiz tastan topraktan olustuk dersem senin yildiz sacmaliginla ayni anlama geliyor. neyse kanka en ateist sensin tamam

• Jquair kullanıcısına yanıt

bunlarin hic bi anlami yok gozumde. ister coklu evren de ister paralel evren de. hepsi tek bir noktaya cikiyor. en basta ne vardi ve nasil olustu? bu sorunun cevabini asla bulamayacagiz. hiclikten varlik olusamaz bu fizik yasalarina ters. ancak fizik ustu bir varlik tarafinda olusturulduguna inaniyorum ben ve olene kadar da bu inancim degismeyecek

Ad hominem nedir, duymuş muydunuz? Bu bilgi düzeyi ile duyacağınızı sanmam. Bana ateist diyorsunuz ama inancım sizi ilgilendirmez. İnancım hakkında konuşmak esasında haddiniz değildir.

Yıldızlar klasik anlamda uzaydaki gaz ve toz bulutlarının kendi kütleçekimsel yoğunlaşmaları altında yüksek basınç ve ısı ile sıkışıp yakıtları bitene kadar zincirleme füzyon reaksiyonu tetiklemeleriyle meydana geliyorlar. Bunlar benim veya ateistlerin söylediği şeyler değil. Belki farkında değilsiniz ama modern astrofiziğin, bu konudaki ilgili akademik literatürün, astrofizikçilerin söylediği şeyler.

o zaman yildizlardan olusmuyoruz? uzaydaki gaz ve toz bulutlarindan olusuyoruz??? yildizlardan olusuyoruz demen icin yilzdizin tek basina hicbirseyden olusmayan elektron gibi birsey olmasi gerekiyor?? dogru mu dostum

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.