Bu forumda hiçbir şey yazma bence. ( kötü anlamda demiyorum değmez. dalganı geç yazacaksan da iki cümle maytap geç git. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 17 Aralık 2023; 1:14:35 > |
Patlamış bir yıldızın daha önce görülmemiş bir görüntüsü yakalandı (2. sayfa)
-
-
ooo norvecli bilim adaminin yanina isvicrelisi de geldi ovvvvvvv en ateist sensin kankssss hepimiz yildiz tozuyuz kankssss bence tanri yok babaa yaaaa
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Haklı olabilirsin. Tavsiyeni dikkate alacağım. Ortada az biraz fazladan içerik, anlamlı yorum olsun diye yazıyorum. Genelde anlamsız cevap verenlere cevap bile vermiyorum. Ama bazen gerçekten değersiz birileri adeta takım çalışması yapıyorlar. Bakıyorum, aynı konuda birden fazla aynı tavra sahip kimseler tarafından alıntılanmışım. Aslında bilimi ciddiye aldığım için yazıyorum, başka sebepten dolayı değil. Hani meydan boş kalmasın diye. Yoksa binlerce emoji atabilirler.
-
Sanırım anlatamadım, sözünü ettiğim konu senin bahsettiğin ''herkes tarafından bilinmesi gereken'' diyerek her türlü muziplik anlayışınu kaybetmiş bir uzay varlığı gibi anlatmaya çalıştığın konunun kendisi değil; bu konuya olan yaklaşımın. Doğrudur değildir, kesinlikle umurumda değil. Varsın yıldızlar benim anam babam olsun Kabulüm . (Yine edit: aslında düşününce de mantıklı zaten bir çok felsefi mantıkla yaklaşınca oluru var gibi, veya doğru olmasını isterim, tıpkı maya piramitlerini uzaylıların yapmış olmasına inanmak istediğim gibi)
Yazdığım şey sadece, kesinlikle takıntılı gibi göründüğün konu hakkındaki tutumun ve yaklaşımın. Buna bilim de veya deme, gerçekten somut bilim veya soyut bilim olsun bu 'bilim' etiketine kabaca yaklaşan her insan günün sonunda kendi bildiklerini hayatın olmazsa olmazı sanarak bilimin kisvesiyle diğer bilmeyenlere 'vah yazık, ulan yazık bittik öldük' gibi hallere giriyor. Komik.
Gönül ister ki hala Tolstoy gibi bilimle gerçeği öğrenmek isteyen zavallı ve yüce insanlar olsun. Ama yok kardeşim, bilen kişi genelde üstündür, engin bilgisiyle hicivli konuşmakta hakkıdır, ve bunlar nedense hep bir alıngan, hep bir kompleksliler. Deliliğe övgü demiş Erasmus, ne güzel demiş. Bildiği şeyler eminim hayatına da büyük katkı sağlayıp iletişimini geliştirmiştir o insanların
Ben erdemli biri değilim, erdemli olmak zayıfların tesellidir filan diye bakacağım neredeyse. Ne erdemli olmak isterim nede bir şeyleri bilmek. İşe yarar şeyler öğrenmek en iyisi. Ha bilimin 'her türlüsüne' saygım sonsuzdur. Dalgaya bile vuramam hatta, bilmediğimi merak ederim. Bu arada neden benim gibi ''ciddiye alınmaması gereken komik'' biri için bunca yazı yazdın ve video yapıştırdın? İyi ki ciddiye almıyorsun yani. Neyse açıkçası uzun yazını okumadım ve videoyu izlemedim. Sosyal medya kullanmayan ve yutub - veya herhangi bir şey izlemeyen bir tipim. Günümüz insanları izlesin, ne güzel sadece bir şeylere izleyerek fikir sahibi olup yararlı birey oluyor herkes.
Edit: Arkadaş şu mesajlarınızı 10 kere editlemeyin ayar oluyorum o bildirimlere. Bir yazın tek atın canım, şu forumun kasıntı tipleri de hep aynı. Ohooo.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi innorvous -- 17 Aralık 2023; 8:38:27 >
-
bilimi tanri olarak gormeyi birakip onun da senin benim gibi insanlar tarafinda uretilen fikirler oldugunu farkettigin gun aydinlanacaksin ve bu kasmayi birakacaksin dostum. git hayatini yasa biraz , sen yildizlardan da olussan sudan da olussan atesten de olussan, bi tanri tarafindan yaratilmis da olsan sonuc asla degismeyecek ve topragin altina gireceksin. o yuzden bu bilgin tavirlarini birak, bilime tapmayi birak. bilim dedigin bugun hala sivilcenin bile tedavisini bulamamis bir olusum. bilim bi ise yarayacaksa sivilcenin tedavisini bulsun , yaslanmanin tedavisini bulsun depresyonun anksiyetenin sizofreninin tedavisini bulsun. anca o zaman saygi gormeyi hakeder. benim de cok da ... yildizdan mi olusmusuz gazdan mi olusmusuz. bunlar isimize yaramayan belli bir kesimin sadece "inandigi" fikirlerdir. pratikte hic bir degeri yoktur. ortada para getiren bir durum oldugunda bilim gercekten isini guzel yapiyor. mesela yapay zeka harika bir olay ancak insanlarin isine mi yariyor yoksa zararli birsey mi diye dusunmuyorlar sadece para getirir mi diye dusunuyorlar. openai sirketinin 3 5 sene icinde dunyanin en buyuk sirketleri arasina girmesini sagladi. bilim de tamamen paradir. o yuzden tapmayi birak ve gir bi hava al oksijen iyi gelir, bu kadar kasarak yasamak manasiz cunku yolun sonunda vucudun bocekler tarafindan yenilecek ve kemiklerin dahi kalmayacak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Önem vediğiniz şey aslında bilim değil de insanların kompleksli, takıntılı, alıngan, kasıntı vs olup olmaması. Aslında bu anlamda bir erdem önyargınız var. Bu kadar uzun kuruntuları aşmışlık iddiasında bir erdem önyargısı sergileyen bir mesaj yazıp niye uzun mesaj yazmışsınız veya erdemlilikle ilgilenmiyorum diyerek aslında kendinizle farkına varmadan çelişmeniz başka türlü açıklanamaz. Konu Erasmus değil; Tolystoy değil. Daha da kötüsü, sırf gözünüzdeki aşkın kompeksiz niteliklere uyduğu için insanlara "İsviçreli bilim insanları ooo yıldız tozu ateizmdir baba" diyen, en temel bilgilerden yoksun birisine mesaj yazma ihtiyacı duymayıp bana mesaj yazma ihtiyacı duymanız. Ona veya sana o kadar uzun ve çok düzenlenmiş bir mesaj yazıyorum; tek bir nedenden dolayı: Gerçekten kompleksli ve alıngan olmadığım için. Kendimi bunu yaparken asla ama asla küçük hissetmediğim için. Tüm derdim - benimle dalga geçmeye kalkarken bilinçli veya bilinçsiz - bilimle dalga geçilen bir ortamda bilimin müdafaası. Bu arada elbette bilimi kuruntu yapacağız. Tabii bu sefer kabul ediyorum; kişisel yazdım çünkü bilim muhabbetini bırakıp alıngan, kompleks, takıntı, inanç muhabbetleri yaparak gereksiz kişiselleşiyorsunuz. Takıntıysa benim takıntım. Sizi ilgilendirmez. Sizi ilgilendiren mesajların aslında başlığa dönük içeriğidir. "Yıldızlardan gelmenin felsefi oluru var gibi" ile alakası yok bu konunun. Bayağı yerleşik, hep anlatılagelen bilimsel bir gerçek. Suyun dünya atmosferinde 100 santigrat derecede kaynaması gibi. Attığım video da elektromanyetik spektrumun ya da tayfın gök cisimlerinin hangi malzemeleri barındırdığının bulunmasında kullanılmasına ve uzay araştırmalarındaki uygulamasına dair bir örnekten ibaret. Konuya ve ilk mesajıma dönersek elektromanyetik tayf benzerliğinden dolayı organizma gözleri ve yıldız kalıntıları benzer renklerde. Çünkü aynı ışık imzasına sahip aynı maddelerden meydana geliyorlar. Ama birisi geliyor cahilce gülüyor şu mesaja:
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157557081
Konu felsefe değil; edebiyat değil. Bilim. Sanki benim çok hoşuma gidiyor bilimden tamamen habersiz bilimle dalga geçen insanlara oturup anlatmak, en azından Google'dan aratması için ilgili referans kelimeleri vermek, bilimden habersiz adamlardan bir kişiliğin nasıl - kompleksiz veya gayri alıngan veya kuruntusuz ya da takıntısız - olması gerektiğine dair anlamsız ve yersiz imalı kişisel gelişim dersleri almak. Tamamdır meraklıysanız en chill'i olabilirsiniz. Bias'ınız bu olabilir. Ben en bilimseli olacağım. Antipatik bir ses veriyorsam kusura bakmayın; sevimli olmak zorunda değilim.
Gerçek zaten genelde soğuktur. Rahatsız eder. Ama insanlar rahatsız olmuyormuş gibi, sanki rahatmış gibi davranmayı sever. Bazısı da ciddiyetsizdir ve çok basit gerçeklere kafası basmaz veya önem vermez. Onlar benim değer ve öncelik sistemimde en büyük yanlışı yapıyor. Aslında sadece önceliklerimiz farklı. Olay bundan ibaret.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Alıntı
metni:Arkadaş şu mesajlarınızı 10 kere editlemeyin İnanın, bunu yaparken - gerçekten bir kompleksim olmadığı için - hiç rahatsız olmuyorum ama kendimi size cevap vermeye o kadar zorlayarak yazıyorum ki başta çok kötü ve uyduruk yazıp editleyerek düzenlemek zorunda kalıyorum.
Konunun siz veya ben olmadığını, bilim olduğunu anladığınız anda, kendinizden bahsetmeyi ve gaz lambası yapmayı bıraktığınız anda anlaşacağız.
-
Alıntı
metni:senin gibi psikolojik rahatsizligi olan insanlar tedavi olabilir ve normal bir yasam surdurebilir Laflarınıza dikkat edin. Tanımadığınız insanlara karşı saygılı olun. Haddinizi aşmayın. Normalde bu şekilde başkalarına yazan kullanıcılara işlem yapılıyor. @osarkibt
Normal yazacaksanız yazın; problem olmayan kısımları aldım:
Alıntı
metni:ya da senden cok daha zekidir ancak dunyaya sadece bi kere geldiğini ve omrunun cok kisa oldugunun farkina varmistir ve bu hayatini yasamin anlamsizligi, 500 milyon isik yili uzakta ne var , uzaylilar gercek mi , yildizlardan meydana geldik o yuzden hersey anlamsiz gibi sacma sapan dusunceleri takinti yapip heba etmek yerine gezip tozmak eglenmek sevmek sevilmek gibi huzur veren seylerle degerlendirmeyi tercih eder. soyledigim gibi 500 milyon isik yili uzakta ne oldugu benim de senin de inan ki hic bir isimize yaramaz. Bir cevabım yok. Kendi fikrinizdir.
-
Yaradana hamdolsun muhteşem.
-
Yaratıcının kendi kendine var olabileceğine inanıyorsun da evrenin kendi kendine var olabileceğine niye inanmıyorsun Şaka bi yana agnostik bir inanca sahip birisi olarak büyük ihtimalle cevabı hiçbir zaman öğrenemeyeceğiz. Biz evren içinde evren kurallarına göre var olduğumuz için hiçlik, yoktan var olma gibi kavramları asla kavrayamayacağız. Efe aydalın gerçekten çok hoşuma giden bir benzetmesi var, bir solucanın karmaşık bir şeyi örneğin bir bilgisayarı, evreni vb. anlamasına benzetiyor. Biz de evren ve evren ötesi yasalara göre solucan kadar bile kalamıyoruz bence kapasite olarak.
-
evren yasalari cok basit. varolan hersey atom ve atomalti parcaciklardan meydana geliyor. yani karmasik olan birsey yok. bilmedigimiz birsey yok
Patlak yıldızları sevmiyorum.
-
serdar ortaç'ın uygunsuz görüntülerini göreceğim diye tıkladım başlığa.
-
Bilmediğimiz şey şudur ki bu atom altı parçacıklar, sicimler nasıl oluştu? Neden yok değil de varlar?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
e ben ne diyorum ben farkli bisey mi soyluyorum? neden varlar ben de onu soruyorum iste? sen sicim micim atom falan ugrascagina once okuma yazma ogren birader bosver atom sicim islerini falan senlik isler degil bunlar
Ya kardeş, sen sarhoştun heralde yazarken. Bi kere daha bak istersen :D sen demedin mi karmaşık bişe yok, bilmediğimiz bir şey değil diye :D
Şimdi de ben de nerden geldiklerini soruyorum diyorsun :D
180 derece sönüşün sebebi nedir? :D
karmasik bisey yok. atom var, atom alti parcaciklar var, onlari yaratan bir tanri. karmasiklik nerde? ne ictiysen aynisindan istiyorum kanka guzel kafaymis
Hocam saçmaladığın için seni blokluyorum. Bir Adana diyorsun bir Mersin.
Bilim forumunda böylelerini görmekten sıtkım sıyrıldı.
Blok.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X