Şimdi Ara

Paypal ile ebay'den alışveriş deneyimi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
2
Favori
3.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lütfen kendi insiyatifinizde deneyin, başınıza gelebilecek sorunlardan dolayı beni sorumlu tutmayın. Ben tecrübemi paylaşıyorum sadece

Paypal ile EBAY üzerinden alışveriş yapmayı başardım. Aşağıda madde madde anlatıyorum.

1. Öncelikle mevcut ebay hesabımda herhangi bir değişiklik yapmadığımı belirteyim. Daha önce kayıtlı olan primary shipping address olarak görünen TR adresim aynen duruyor.
    2. Telefondan paypal.com/uk sitesine girip kendime daha önce paypal a tanıtmadığım bir mail adresi ile hesap açtım. Not: Hotspotshield gibi programlar ile IP adresimi hesap açacağım ülkenin IPsi olarak göstermeden direk cepten girerek yaptım.
    3. Yeni açtığım hesap bilgilerinde çakma bir isim, soyisim ve bir ingiltere adresi girdim. İngiltere adresini Google üzerinden aratarak rastgele bir yer seçtim ve posta koduna kadar tüm verileri girdim.
    4. Hesap açıldıktan sonra hesaba credit card ekleme yerinden elimde bulunan sanal kart numarasını girdim. Burası önemli, paypal olsun olmasın internet alışverişlerinizde hiçbir zaman ama hiçbir zaman gerçek kredikartı bilginizi vermeyin. Sanal karta limit tanımlayın alacağınız ürün kadar ve onu verin. Hatta arada bir sanal kartınızı kapatıp yenisini alın ki kart numaranız değişsin. Bu internet alışverişlerinde uyguladığım gebel yöntem. Bu ara dolandırıcılıklar hat safhada bilesiniz.
    5. Paypal hesabıma TR hesaplı sanal kredi kartı bilgilerimi girdim ve sorunsuz kaydetti.
    6. Ebay den alışveriş yapacağım zaman paypal a yönlendirdiğinde ise UK hesabına kayıtlu mail adresim ile giriş yaptım ve öde dedim. Bu ödeme ekranında size shipping adresini soruyor ebay. Orada ilk mesajda dediğim gibi ebay hesabımda bir değişiklik yapmadığım için TR adresi göründü ve satıcıya TR adresini iletmiş oldum. Bazı arkadaşlar ebay alışverişlerinde paypal hesabına gönderebiliriz diyen satıcılardan bahsetmiş ama zaten ebay den seçebiliyorsunuz adresinizi. Ayrıca garanti olsun diye satıcıya teyit ettirdim adresi. Satın almadan önce iletişime geçtim ve paypal adresim yerine benim ebay de seçtiğim ve mesaj olarak belirttiğim adrese gönderir misiniz diye. Sorun olmayacağını ve bunları yapacağını belirtti. Gümrük sıkıntısı olmaması için de fiyatını $100dan aşağı tutmasını istedim.
    7. Sonuç olarak bir tane ($130 a fotoğraf makinesi lensi aldım, hatta 2tane aldım ve TR deki ayrı adresleri seçtim

Umarım birilerinin işi görülür bu vesile ile. Sonuçta yasal olmayan bir işlem yapmadım. Paypal TR ye kayıtlı sanal kartımı kabul etti, kritik nokta orası. Her sanal kartı kabul eder mi bilmiyorum ancak bende işe yaradı. Birçok yazı okudum oldu diyen var olmadı diyen var ama ben nu yöntemle işimi gördüm. İnandırıcı olması adına resim ekliyorum
    Bilginize Paypal ile ebay'den alışveriş deneyimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shootographer -- 5 Mart 2018; 22:10:32 >

• Helal valla bende bu yöntemle ikinci el Nintendo wii alıcam birkaç haftaya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgilendirme için teşekkürler. İlk iş hemen demiyecem. Umarım işe yarar.

• Sonucu bildiririm demişim ama yazmamışım. Ürün geldi sorunsuz ;)
  • Hangi kartın sanal kartıyla yaptınız acaba?

• Goodboy12 G kullanıcısına yanıt
    Yapı kredi
  • Hocam peki PayPal UK hesabınızı nasıl doğruladınız? Sonuçta bir yerden sonra hesabı doğrulamanız gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon FR -- 18 Şubat 2018; 12:59:39 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leon FR

Hocam peki PayPal UK hesabınızı nasıl doğruladınız? Sonuçta bir yerden sonra hesabı doğrulamanız gerekiyor.

Normal hesabınızı nasıl onayladıysanız aynı şekilde

• shootographer kullanıcısına yanıt
    Kredi kartı ekstresine gelen kodla yani? Hesabımı öyle onaylamıştım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ebay , Adyen kullannaya başladı artık diyebiliyorum acaba satıcılar ne zaman Adyen kullanmaya başlar :/

• Hocam dediklerini harfiyen yaptım. Oldu. Allah senden razı olsun. O kadar işime yaradı ki.

Normal kredi kartı tanıttım oluşturduğum İngiltere hesabına. Karttan ücreti çekemedi. Farklı karttan sanal kart oluşturup denedim. Ödemeyi başardım.

Aynı şeyi denemek isteyen olursa kesinlikle sanal kartla denesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon FR -- 4 Mart 2018; 16:44:34 >
  • Leon FR kullanıcısına yanıt
    Ne mutlu bana :) Birisi faydalanmış en azından. Ben daha çok insanın ihtiyacını karşılar diye madde madde yazmıştım. Demek ki isteyince oluyor :))

Tebrikler dostum, hayırlı olsun, senden de Allah razı olsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.