Şimdi Ara

Peygamberimiz (S.A.V) Şöyle buyurmuştur

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
5.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Peygamberimiz (S.A.V) Şöyle buyurmuştur; Akşam üzeri ortalık karalıp da el ayak çekildiği zaman dışarı fazla çıkmayın. Zira Allah'ın bir takım yaratıkları vardır. Allah onları o zaman salı verir. Kim köpeğin ulumasını yahut eşeğin anırmasını işittiği vakit Euzü besmele çeksin. Zira hayvanlar sizin görmediklerinizi görür..

Beyler internette rast geldiğim bir yazı.Bu durumla ve bu konuyla ilgili paylaşım yapalım istiyorum...Buyrun....

Eski zamanlarda bu tarz şeylere çok daha fazla önem veriliyormuş...Bu tarz durumlardan insanların çekindiği gerçeğini biliyoruz....Çok eskiler zamanında ahır vs yerler de hayvan besleyen şahıslar,Hayvanları besmele çekmeden Bağlamıyorlarmışşş..Bunu yaşlı birisine sorduğumda beni onayladı ve onlar eskiden besmele çekilmeden bağlanılan atların,Cinlerin düğünlerinde kullanıldığını ve hayvanların yorgun düştüğünü söyledi...

Bu konu hakkında daha farklı bilgilere sahip olan arkadaşlar paylaşımda bulunabilirler..Konu ciddidir.Dalga konusu yapmayalım lütfen.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi INVEST -- 28 Mayıs 2011; 22:07:45 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Akşam Ezanından Sonra Dışarı Çıkmak: Hadislerin Işığında

Peygamber Efendimiz (S.A.V.), hadislerinde akşam ezanından sonra dışarı çıkmanın sakıncaları hakkında uyarılarda bulunmuştur. Bu uyarılar, hem fiziksel hem de manevi yönlerden dışarıda kalmanın olumsuz sonuçlarına işaret etmektedir.

• Akşam Ezanından Sonra Dışarı Çıkmanın Zararları

Akşam ezanından sonra dışarı çıkmanın en önemli nedenlerinden biri, gece karanlığında cinlerin aktif olmasıdır. Hz. Peygamber (S.A.V.), "Akşam ezanından sonra dışarı çıkmayın. Çünkü o saatte cinler dağılır." (Tirmizi) hadisiyle bu tehlikeye dikkat çekmiştir.

Karanlıkta dolaşmak, kaybolma riski oluşturmasının yanı sıra kötü niyetli kişiler tarafından saldırıya uğrama olasılığını da arttırmaktadır.

• Karabasan ile İlişkisi

Peygamberimiz (S.A.V.), akşam ezanından sonra dışarıda kalmanın "karabasan" adı verilen bir rahatsızlığa yol açabileceğini söylemiştir. Karabasan, uyku sırasında kişiyi rahatsız eden ve boğan bir varlık olarak tanımlanır.

• Şeytanın Vesveselerine Açık Olmak

Akşam saatleri, şeytanın vesveselerine daha açık olduğumuz bir zamandır. Dışarıda kalmak, bizi bu vesveselere daha fazla maruz bırakır ve günaha düşme ihtimalimizi arttırır.

• Öneriler

Bu uyarılar doğrultusunda, akşam ezanından sonra dışarı çıkmaktan mümkün olduğunca kaçınmanız önerilir. Gerekli bir durum varsa, mutlaka tedbirli davranmalı ve kalabalık, aydınlık yerleri tercih etmelisiniz.

Yukarıdaki hadisleri dikkate alarak, gece dışarı çıkma ile ilgili dikkatli bir yaklaşım benimsemelisiniz. Bu sayede hem fiziksel hem de manevi zararlardan korunabilir, huzurlu ve güvenli bir yaşam sürebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • şu üç harfli olayını bir ara çok kafamı yormuştum, karanlığa giremez oldum hatta gece yatamıyordum, neyse sonra boylama filan yaptırdılar bana 8 senedir takıyorum onun sayesinde yattığımı düşünüyorum. bence sende bunlara çok fazla kafanı yormasan iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: plusC

şu üç harfli olayını bir ara çok kafamı yormuştum, karanlığa giremez oldum hatta gece yatamıyordum, neyse sonra boylama filan yaptırdılar bana 8 senedir takıyorum onun sayesinde yattığımı düşünüyorum. bence sende bunlara çok fazla kafanı yormasan iyi olur.

Cinlerden korkmanıza gerek yok.siz dualarınızı okuyun yada yazdırıp üstünüzde taşıyın ALLAHIN izniyle bişey olmaz
  • Mantiken Allah(C.C) İnsanların göremediği ve insanlara fiziksel veya zıhınsel zararda bulunacak canlıları hava kararınca niye salsın diye düşünesi geliyor insanın.Cin demeye bile korkar olmusuz sonucta kelime,Şeytan demekten korkuyor muyuz hayır bu da bana pek mantıklı gelmiyor ayrıca internette dolasırken öyle hadislere denk geliyorum ki inanılması cok güc.Hadisler yalandır demiyorum bir kaçı carpıtılmış hatta uydurulmuştur diyorum.Peygamber efendimiz vefat ettikten 200 sene sonra kitaplastırılmış olan cümlelerde bence mantık arayın mantığımız yetmez biz kimiz ki fln diye düşünmeyin Kur-an ı Kerim bize herseyi acıklıyor onda en doğrusunu bulacağınıza inanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ashreff

Mantiken Allah(C.C) İnsanların göremediği ve insanlara fiziksel veya zıhınsel zararda bulunacak canlıları hava kararınca niye salsın diye düşünesi geliyor insanın.Cin demeye bile korkar olmusuz sonucta kelime,Şeytan demekten korkuyor muyuz hayır bu da bana pek mantıklı gelmiyor ayrıca internette dolasırken öyle hadislere denk geliyorum ki inanılması cok güc.Hadisler yalandır demiyorum bir kaçı carpıtılmış hatta uydurulmuştur diyorum.Peygamber efendimiz vefat ettikten 200 sene sonra kitaplastırılmış olan cümlelerde bence mantık arayın mantığımız yetmez biz kimiz ki fln diye düşünmeyin Kur-an ı Kerim bize herseyi acıklıyor onda en doğrusunu bulacağınıza inanıyorum.

hadis ilminde isnadın ne olduğunu bilmiyorsun herhalde

• quote:

Orijinalden alıntı: Cairne

Müslüman olsaydım Kurandan başka hiçbir şeye zerre kadar inanmazdım. Peygamber böyle demiştir şöyle demiştir ile olacak şey değil bu.

Bu fikirle zaten olamazsın boşa yorma kafanı.
  • Peki şöyle bir sorum olacak binlerce yıldır insanlar geceleri sokağa çıkıyorlar ne oldu ?
  • (S.A.V.) olmayacak mı ( S.A.S) nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: f(x)

(S.A.V.) olmayacak mı ( S.A.S) nedir ?

kopyala yapıştır yapmıştım....Hemen düzeltiyorum ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheRummer

Peki şöyle bir sorum olacak binlerce yıldır insanlar geceleri sokağa çıkıyorlar ne oldu ?

Bilip bilmediğimiz şeyler var.İlla bir şey olur denmiyor.
    Şöylede bir söz vardır:Sabahın şerri,gecenin hayrından iyidir.
  • Gece 3ten sonrası sakat
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Rsan-

Gece 3ten sonrası sakat

Zaten o saatten sonra hâlâ dışarda olan insanın niyeti veya yaptığı şey bellidir gelirse başına onun gelir.
  • eskiden besmele çekilmeden bağlanılan atların,Cinlerin düğünlerinde kullanıldığını ve hayvanların yorgun düştüğünü söyledi.
    bu kısmın aynısını rahmetli dedemde bana anlatmıştı. ve olayı görenlerin olduğu rivayet ediliyor...
  • Nelerin görüldüğü rivayet edilmiyorki türkiye"de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cairne
    Müslüman olsaydım Kurandan başka hiçbir şeye zerre kadar inanmazdım. Peygamber böyle demiştir şöyle demiştir ile olacak şey değil bu.

Kafana gore namaz uydurup kılardin degil mi
  • Cahillik korkuyu getirir. Korku da böyle hikayeler ortaya çıkartır. Yok olmuşta muş muş. Biraz ufkunuzu genişletin
  • Konuyu doğru ya da yanlış boyutuna çekmeyelim arkadaşlar...Böyle bir rivayet var ve eskilerin söyledikleri şeyler ne kadar doğrudur bilmiyorum.Sadece merak edip sorduğum da aldığım yanıtlardı bunlar....Hatta biraz da ansiklopedik bilgi edindim....

Aslında melekler ve Şeytanlarda birer Cin sınıfında yeralıyorlarmış...Bunların iyisine Melek,Kötü amellerde bulunanlara da Şeytan tabiri veriliyormuş....

Kafileler şeklinde yaşıyorlarmış ve her kabilenin Allah katında yeryüzüne iniş için belirli zamanları varmış..

Ben eskilerden beridir bu hikayeleri okur ve dinlerdim.Bu işlerle uğraşan birisi de değilim ama merak etmiyorda değilim...Kıyamet alametlerinde biriside görünmeyen varlıkların gökten salınması ve yeryüzünde insanlara ilişmeleri şeklindeydi.

Bu halk arasında karabasan denilen şey bana son 1 hafta da 3 kere oluştu.Özellikle sırtüstü yatmaktan çekinir oldum.Evde yalnız yaşayan birisiyim.Bu kişisel tercihim.Geceleri de genelde bu konularda araştırmalar yaparım.Konuyu buraya taşıma sebebim ise en az benim kadar bu konularda meraklı kişilerin yorumlarını ve duyumlarını almak istememdir....

• ilim sahibi kime sorsan bu tür şeyleri doğrulayacaktır. rivayet denilen şeylerin çoğu doğrudur.

cin denilen varlıkları, özelliklerini vb.. araştırıncada bunların doğru olabileceğini görürsünüz.

onlarda yiyor, içiyor, evleniyor. onlarında iyisi kötüsü müslümanı var. yalan söylemeyi severler, çoğu yalancıdır. insanları kandırırlar, bundan dolayı eğlenirler. iradesi zayıf insanları kandırmakla uğraşırlar. şekil değiştirebilir ki ilk mesajdakine ek olarak genelde yılan, siyah kedi ve köpek şekillerinde görünebilir bu yüzdende gece bu tür varlıklara dikkat edilmesi söylenir.

ayrıca

Cinler, insanların üstünlüğünü tanımadıkları gibi, onları güç durumda bırakır ve kendilerine muhtaç olmaları için ellerinden geleni yaparlar. Cinlerin mahiyetini ve yapılarını bilmeyenler, cinlerden medet umarlar. Cinci ve üfürükçüler, bu safdilleri ve bilgisizliği iyi değerlendirirler.

Cinlerin mahiyetini, yapılarını ve bünyelerini bilmeyen kişiler, bazen onları gözlerinde çok büyütürler. Yani cinleri her şeyi bilen, her şeye gücü yeten, üstün kabiliyetli, insanların fevkinde görürler veya gösterirler. Bu tamamen bir hezeyandır.

Sorularla İslamiyet

• Ben hadislerin coguna guvenmıyorum arkadasım.Sonucta Kur-an ı Kerim de Kur-an ın tek yol gösterici olduğu belirtilmiş.

‎'Tanrı elçisi ile bir abaya bürünerek yatıyorduk. Derken adetimi gördüm. hayza mahsus elbisemi giydim.-Adetinmi geldi dediler?Evet dedim. Muhammed beni çağırdı ve saçaklı kadifenin altında kendileriyle yattım''Sahih-i Buhari cilt I 221, hadis no:206.

Buhariden bir hadis hani hadisler Peygamber efendimizin sözüydü ?.Suanda paylasılan,bılınen cogu hadıs buharinın kıtaplastırdıgı hadıslerdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ashreff

Ben hadislerin coguna guvenmıyorum arkadasım.Sonucta Kur-an ı Kerim de Kur-an ın tek yol gösterici olduğu belirtilmiş.

‎'Tanrı elçisi ile bir abaya bürünerek yatıyorduk. Derken adetimi gördüm. hayza mahsus elbisemi giydim.-Adetinmi geldi dediler?Evet dedim. Muhammed beni çağırdı ve saçaklı kadifenin altında kendileriyle yattım''Sahih-i Buhari cilt I 221, hadis no:206.

Buhariden bir hadis hani hadisler Peygamber efendimizin sözüydü ?.Suanda paylasılan,bılınen cogu hadıs buharinın kıtaplastırdıgı hadıslerdır.

Hiçbirşey anlamadım bu hadisden desem yeridir...Bu konuda bende araştırıyorum....Bu hadisler kimler tarafından ve ne zaman yazıya aktarılıp günümüze geldi.Kuran'da ne kadarına yer verilmiş bunların ya da bunlar kuran dışında alimler tarafından belirlenip mi yazılmış....

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.