Şimdi Ara

PAYPAL Türkiye'den Çekiliyor (24. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.490
Cevap
48
Favori
37.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ilkadım52

sanal kartla amazon ebay gibi sitelerden alışveriş yapabilirsiniz, kasmayın o kadar..

ebay.com da kredi kartı yok. ayrıca sizin herhangi bir işiniz olmayabilir ama işi gücü olan insanlarda var.
  • PayPal bile Türkiye'de duramadı vay be

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gamewon

şu şansa bak daha 3 gün önce üye oldum paypala gearbestten sanal gerçeklik gözlüğü sipaş ettim. Benim gibi yakın zamanda alışveriş yapanların durumu ne olacak. Yani ürün gelmezse paypal paramı iade edebilecekmi bilgisi olan varmı. Arkadaşlar

Cevaplayacak arkadaş yokmu

• Ülke adına pek de iyi değil ülkeden çekilmesi farklı yorumlar var belki ama birilerinin ekmeğine yağ sürülüyor gibi.
  • Evet iade talebi açılabilir sanırım. Paypal sitesinde aşağıdaki maddeleri okuyun.

• Geçen sene PTT’nin ödeme sistemi üzerine çalışırken BDDK’nın elektronik ödeme sistemleri mevzuatını detaylıca inceleme şansım oldu.

Mevzuatta sunucuların Türkiye’de barındırılması, hukuki uyuşmazlıklarda Türk mahkemelerinin görevlendirilmesi gibi maddeler var. PayPal’ın bunları yapabilmesi için Türkiye’de lokalizasyondan öte bir yapılanma kurmaya ihtiyacı vardı. Bu lisansı almanın getirecekleri / götüreceklerini masaya yatırıp piyasadan çekilme kararı almış olsalar gerek. Demek ki Türkiye, PayPal için vazgeçebileceği kadar küçük bir pazarmış bunu anlamış olduk.

Bu konuya üzülenler BDDK’nın lisans vermeyişine değil, PayPal’ın onları mağdur edişine kızmalı. Sonuçta devletin ülkesinde iş yapan bir şirketten kayıt altına girmesi ve vergi ödemesini istemesi kadar doğal bir şey yok. Bugün Avrupa Google ve Facebook’a milyar euroluk cezalar kesmekle uğraşıyor, bu olay sadece bizde değil tüm Dünya’da olan birşey.

Türkiye’yi medeniyetten uzaklaşmakla suçluyorsunuz, halbuki bu lisanslar kanunlar vs.medenileşme yolunda atılan adımlar aslında. Devlet artık elektronik ödeme sektörünü de denetliyor, ne olduğu belli olmayan firmalar paranızı alıp kaçmasın diye lisans dağıtıyorlar. Lisans alamamak devletin değil PayPal’ın ayıbı…

• Dünyanın en ağır vergilerinin olduğu bir ülkede kim vergi vermek ister?
    Sen önce adil vergi al ondan sonra vergi vermeyeni suçla!

Amerikadaki asgari ücretli 1 maaşı ile son model 2 tane iphone alabiliyorken benim ülkemdeki asgari ücretli kaç tane alabiliyor?
    Benim ülkemdeki asgari ücretli vatandaşım Amerikadakinden daha mı az çalışıyor? Kesinlikle hayır! Hatta daha fazla çalışıyor.
    Ama vergiler o kadar ağır ki kazandığının yarısını, hatta daha fazlasını devlet elinden alıyor.

Dolaylı vergi sistemi yüzünden vatandaş nasıl soyulduğunun bile farkında değil.
  • Akpliler ne kadar da at gözlüklünyahu?Onlara göre herkes zengin herkes refah herkes huzurlu.Ulan başımizdakiler seni beni somuruyor resmen.Üniversiteye gecip bitirelim ilk isim ingilizce öğrenip ingiltereye gitmek olacak.Yeter artik canimdan bezdim artik

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gitti 10 yıllık üyelik şaka gibi.

• yapacakları işin ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: huseyinadukeeee

Akpliler ne kadar da at gözlüklünyahu?Onlara göre herkes zengin herkes refah herkes huzurlu.Ulan başımizdakiler seni beni somuruyor resmen.Üniversiteye gecip bitirelim ilk isim ingilizce öğrenip ingiltereye gitmek olacak.Yeter artik canimdan bezdim artik

ingilterede ortadoğulu bir türk gelsin ülkemizde yaşasın diye bekliyordu zaten. tek engel ingilizce dimi
  • Haydaaa.10 dolar alacagim var paypala yatacak,ne olcak bu paraya.

• Durum cidden vahim.
    Hala bu durumu haklı bulanlara şaşıyorum.

BKM'yi paypal gibi yapıp oradan kar sağlamak peşindeler bence.
    Hani en alt gelir grubundan aldıkları vergiler yetmiyormuş gibi...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hero4262321

Durum cidden vahim.
    Hala bu durumu haklı bulanlara şaşıyorum.

BKM'yi paypal gibi yapıp oradan kar sağlamak peşindeler bence.
    Hani en alt gelir grubundan aldıkları vergiler yetmiyormuş gibi...

BKM nin paypal olması için en az 5 senesi var. Paypal direk gelmedi buralara. Daha yerli sitelerin çoğunda geçerli değil BKM.
    Elle tutulur hiç bir yanı yok çıkardıkları kanunun da yaptıkları işin de. O kadar çok mağdur olan var ki bu olaydan ötürü.
    En çok Lösev'e yaradı her şer'de bir hayır vardır dememişler boşuna :)
  • Mağara devrine geri dönüş hülooooğğğğ
  • quote:

Orijinalden alıntı: s.uzun

Ben burda bu düzende mutluyum. Ulkenin icine edildigini soyleyen sensin. Beğenmiyorsan git, seni kimse burda zorla tutmuyor.

Boş konuşma aslan parçası, alan var mı ki gitsin adam? Elini kolunu sallayarak alsalar ülkenin yüzde sekseni gider, başta da sen
  • Aynı gün şöyle bir haberde geziyor. Eğer olursa eBay için paypala gerek kalmayacak zaten.

http://www.haberturk.co...bayin-vitrinine-cikacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: righteous@

kimin küçük düştüğü tartışılır ama bak böyle gel işte bana sıkıntı yok o zaman...demek ki aynı taraftaymışız baştan beridir,benim kızdığım şu.. birilerini yola getirmenin yolu fişi kökten çekmek olmamalı her zaman..youtube örneğindeki gibi, youtube bizi dinlemiyor çekerim fişini twitteri da kapatırım,paypal yola gelmiyor engellerim..hatırlarsanız bir arada google il dee papaz olmuşlardı..
    kanun varsa herkes uysun ama herkes uysun yandaşlar da dahil buna..bunda hemfikirsek hepsine okey...

Hocam zaten onu anlatmaya çalıştım ama anlaşmazlık oldu, sıkıntı yok neyse. Dediğiniz gibi Google ile de sıkıntı olmuştu zamanında ve Google mevzuata uymak zorunda kalmıştı her ne kadar hükümet diretmiş olsa da. Bilerek yapılan twitter, youtube engellemesi gibi şeylerin dışında -hükümeti saymıyorum- devletin zarar görmesini kimse istemez.

Ciddi anlamda PayPal ya bizi ufak bir pazar görüyor ki 1 yıldır önlem almamış ya da mevzuata yanaşmak istemiyorlar. Bir haftada insanlar çok mağdur olacak, 5,5-TL bakiyemi Lösev e bağışlıyorum ben de.

• ben psn kardesligi icin hep paypal kullaniyorum yurt disinda oldugum icin anca boyle odeme yapiyordum yada aliyordum benim icin cok kotu oldu valla paypal iyidi
  • 1.95 usd vardı bilmediğim bastım löseve. paypal konusundada hayırlısı belki bir gelişme olur sonraki senelerde
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.