Şimdi Ara

PAYPAL Türkiye'den Çekiliyor (52. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.490
Cevap
48
Favori
37.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hakkatmı simdi aliexpresse kaldık desene hic degilse paypal ürün gelmedimi parayı geri veriyordu alide bekle dur babam gelsin diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kultablasi

quote:

Orijinalden alıntı: zengier

PayPal dan para kazaniyorduk, magdur olduk diyen arkadaslar icin bir sorum var. Bu kazandiginiz paralari beyan edip vergisini veriyorsunuz degil mi?

Evet arkadaşım. Bak masamın üzerinde duran makbuzların fotoğrafını ekliyorum. Şimdi bunu bize burada soruyorsun güzel, keşke bunu "kocabaşlara" da sorabilsen.

Kazancımı beyan edip vergimi de ödüyordum ama ödemeyenler de vardı diye bir şey toptan kaldırılamaz. Senin çalıştığın iş yerinde birisi yasak bir şey yaptı diye sen de işinden kovulmak ister miydin?

Ha bundan sonra vergi verir miyim? Nah veririm! Hem benim ekmeğimle oyna hem de vergi vereyim. İstersen gel canımı al ama vergi vermem! Hacize gelsinler isterlerse, bütün malımı satar, bütün paramı harcar ya da birilerine dağıtır ama bu devlete vergi vermem. O kadar!

Ayrıca sunu da söyleyeyim, Paypal ile yurt dışından para kazanıp vergisini ödemeyenler bile aslında bu ülkeye pek çok insandan daha faydalıdır. Ülkeye döviz sokmak yurtiçinde ticaret yapmaktan çok daha iyidir. Onda para el değiştirir ama burada ülke ekonomisine yeni para girer.

Haklisiniz, beyan edene de etmeyene de lafim yok. Icinde bulunulan durumda vatandasin agir vergi yuku altinda oldugu dogru. Ama kanunlar bunlarin disinda baglayici, baska bir mesajda belirttigim gibi, benim fikrimdir, amac kayitsiz gerceklesen bu taraftaki para akisini da kayit altina alip verilendirmek. Amac paypaldan vergi almak degil sadece.

Turkiye icin dikkatimi ceken baska bir konu var.

malesef bizde ne protestolar duzgun ve amaca yonelik, ne boykotlar . simdi: hadi benzini boykot edelim , 1 hafta kimse araclarina benzin almasin, toplu tasimayi kullansin desek kac kisi aracini parka ceker? hadi izinli/izinsiz vergilerin yuksekligini protesto edelim desek kac kisi destek olmak icin isini gucunu birakip da meydanlara iner?

malesef bizde sadece sikayet etme, ama care aramama hastaligi var.

ben PP nin geri gelecegine adim gibi eminim.

• Bir sorum olacak bende aktif olarak paypal kullanıyordum. Hesabımda dolar olarak biriktiriyordum. 6 hazirana kadar bu parayı çekmem gerekiyor mu ? Yoksa İstediğim zaman çekebilirmiyim ? Doların kuruna göre hareket etmek istiyorum.
  • Bırakın şu trolleri... Sokaktaki esnaf hamuduyla vergi kaçırır, sesleri çıkmaz, kutu kutu balya balya paralar cukkalanır sesleri çıkmaz, haklar, özgürlükler kısıtlanır sesleri çıkmaz, çocuklar başta olmak üzere canlı her şeye tecavüz edilir sesleri çıkmaz hatta savunurlar ama senin paypal hesabına yatırılan 10 liranın vergisini vermiyorsun diye aslan kesilir. Hadi lan ordan İki yüzlülük yapmayın. Sokağınızdaki esnafın vergi levhasına bakın bakalım 1 günlük gerçek cirosu aylık olarak bile yazmıyordur. 800 lira kazanacak ha ana caddedeki büfe? Saatlik cirosu 800 lira olan yer ayda 800 lira kazanacak? Onları sormazsınız tabi. Ama paypalla ödeme aldık derse birisi onun karşısına aslan kesiliyorsunuz.
  • ona sormuyorsun, bana niye soruyorsun diye birsey olamaz. tamam sana da sormayalim, otekine gittigimizde o da "ona sormuyorsun bana niye soruyorsun" desin, digerine gittigimizde adamlar ayakkabi kutulariyla goturuyor ona bisi demiyorsun bana da diyemezsin desin.. hep birlikte kuralsiz bir sekilde yasayalim, sonra da basimizdakiler niye boyle diye dertlenelim. bir toplum nasil ise o sekilde yonetilir, kusura bakmayin, ama biz tam da hak ettigimiz sekilde yonetiliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zengier -- 2 Haziran 2016; 10:34:26 >
  • iyi firmaydı yazık olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: WE neED

Bir sorum olacak bende aktif olarak paypal kullanıyordum. Hesabımda dolar olarak biriktiriyordum. 6 hazirana kadar bu parayı çekmem gerekiyor mu ? Yoksa İstediğim zaman çekebilirmiyim ? Doların kuruna göre hareket etmek istiyorum.

Ya bu ülkede aldığın nefesin yürüdüğün yolun bile vergisini ödüyoruz zaten neyi savunuyorsunuz anlamadım ?

Yukarıda ki soruma cevap alabilir miyim ?
  • Siyasi gorus bildirmeyi sevmiyorum ancak ufak bi sorum var Hersey Bundan oldu sundan oldu Vay hukumet vay su bu.Elbette benimde tasnif etmedigim bicok sey var en basda isciden Kesilen Kumulatif vergi oranin artmasi .malum.suriyelilere saglanan imkanlar issizlerden sgk primi altinda alinan sacmalik su elektrik yani liste baya uzun tm .acikcasi bende memnun degilim.Ama bide digerlerine bakiyoruz muhalefettekilere bi dusunun onlar ne yapabilrler.Onlar mukkemel kurtarici degiller.Ortaya alternetif sunmuyorlar.Bi norvec bi isvec hollanda daki parti gbi saygi sevgi icinde baska partiler bu ulkeyi ayaga kaldiracak bi adim atmiyorlar.E halkda kendine kotude olsa kotunun iyisi mantigiyla oy veriyor.Kisaca dierleride simdikinden Tvlere cikip Diss atmakdan baska biseye yaradiklari yok.

Paypala gelince merak etmeyin tekrar gelecektir.Bu kadar pazari olan bi ulkeden cekilmek akil isi degil onlarda herseyin farkinda ki aciklamalarinin son metninde bunu goruyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ACF0A91A6 -- 2 Haziran 2016; 10:38:27 >
  • Madem mesele vergi ve loglar.

Paypalın vergi veren ve loglarını paylaşan bir yasal sistemini kursak ve devletler ile anlaşmalı olarak bunu geliştirsek daya iyi olmaz mı?

Evet paypal gibi niceleri var ama piyasadan payımızı alırız. Hem bu işte neyin tutacagı belli olmuyor
  • 6 Hazirandan sonra da içerideki parayı çekebiliyor muyuz ?
  • daha önce soruldu belki ama tüm sayfalara bakamadım.
    şimdi yurt dışına ödemeler nasıl olacak.?
  • Gearbest paypalı kaldırmış bile.. Yasaklar ülkesi! Allah sizi bildiği gibi yapsın
  • snoppy kullanıcısına yanıt
    Ne alakası var Akit, Yeni Şafak vs ile. Doğru söylemiş adam ! Partizanlık yapmadan, olan biteni Türkiye Cumhuriyeti Devletinin faydasına veya zararına göre değerlendirmeyi ne zaman öğreneceğiz çok merak ediyorum.
    Onlarca şirket bu lisansı alıp, bu ülkede işlerini çok rahat hallederken elin para sistemi benim ülkeme gelecek, benim işime gelmiyor diyecek, insanlar da ÜLKESİNİN YANINDA OLMAKTANSA elin AMERİKAN şirketinin tarafında olacak. Yazık...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ltrg

Siyasi gorus bildirmeyi sevmiyorum ancak ufak bi sorum var Hersey Bundan oldu sundan oldu Vay hukumet vay su bu.Elbette benimde tasnif etmedigim bicok sey var en basda isciden Kesilen Kumulatif vergi oranin artmasi .malum.suriyelilere saglanan imkanlar issizlerden sgk primi altinda alinan sacmalik su elektrik yani liste baya uzun tm .acikcasi bende memnun degilim.Ama bide digerlerine bakiyoruz muhalefettekilere bi dusunun onlar ne yapabilrler.Onlar mukkemel kurtarici degiller.Ortaya alternetif sunmuyorlar.Bi norvec bi isvec hollanda daki parti gbi saygi sevgi icinde baska partiler bu ulkeyi ayaga kaldiracak bi adim atmiyorlar.E halkda kendine kotude olsa kotunun iyisi mantigiyla oy veriyor.Kisaca dierleride simdikinden Tvlere cikip Diss atmakdan baska biseye yaradiklari yok.

Paypala gelince merak etmeyin tekrar gelecektir.Bu kadar pazari olan bi ulkeden cekilmek akil isi degil onlarda herseyin farkinda ki aciklamalarinin son metninde bunu goruyoruz.

Muhalefet gercek muhalefet degilki bastakileriboraya kim koyduysa muhalefetide onlar yerlestirdi halkin lendine gelip bazi seylere yumrugunu vurmasi sart yoksa son surinam

• Benim 8.67 liram vardı çek dedim çekti. 10 lira ücret kesiyormuş. onu da iade edilyormuyş. Paypal türkiye duracakmış bu arada sadece bazı işlemlere kısıt dedi konuştuğum. Aradım da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seyid Battal Gazi -- 2 Haziran 2016; 11:17:18 >
  • krstarica kullanıcısına yanıt
    Hocam simdi acik konusmak gerekirse Nufusun buyuk cogunlugu egitimsiz vede ilk okul en fazla ortaogretim olan bi ulkeden bahsediyoruz.Hicbi gelismislik yok ve bundan 200 sene sonrada simdikinden ilerde olamiycak bana gore ki biz o zaman ölmüs oluruz.

Sunuda belirteyim hersey tutsak halde bugun .Tv sinema spor din magazin egitim hukuk aklina ne geliyorsa.Dekolteli bi sunucu veya konugun oldugu bi program veya herseyin acik acik tartisildigi bi program dahi yok goremezsin nye tutsagiz kapaliyiz.Aninda engelleme sansur. .Hep bi korku hep bi ice kapanma hep bi susturuculuk.Hani nasil duzelir aklimda bi fikirde yok.2 gun sonra padisahlik sistemi gelecek babadan ogula gececek bu padisahlik ve iyyce K.koreye donucez.Allah sonumuzu hayretsin.Hani bildigin humeyni iranina donduk.Tm acilak sacilak ahlaksizlik yapalim demiyorum ama biraz insani rahat birakin biraz ozgurluk gerek millet psikolojisi bozuk bozuk ortada geziyor. milletin ictgi sigaradan tutta kullandigi telefonunada karisilmazki arkadas.Hersey kisitlanmis.İnanin bana cozum sun deseler.Cozum sunacak hicbiseyim yok En azindan yonetimden memnum degilim desem dierlerindende memnun degilim.Paso geriye gdiyoruz ileri atilacak bisey yok.Kasikla verdigini kepceyle aliyor.Vergiler ulkesi.Millete suc bulmuyorum onlarda kendilerine kotunun iyisi mantigiyla biseyler yapiyor ama cidden ulkeyi Şah a kaldiracak bi parti bi lider yok bana gore .Anca ekranlarda birbirlerne satassinlar.Gelsin 17 bin tl maas oh ne guzel İstanbul.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ACF0A91A6 -- 2 Haziran 2016; 11:24:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: V-for-vandetta

quote:

Orijinalden alıntı: melihgezer

quote:

Orijinalden alıntı: turkeyforever

Lütfen birisi cevap verebilir mi şimdi ebaydan alışveriş yapamayacak mıyım ? E bende amerikan sitesinden kayıt olurum ? tr değilde US sitesinden kayıt olurum bir sorun olursa ödemeden sonra derdimi ingilizce anlatırım ? bu kadar basit....

VPN Hesabı satın al kendine,oradan kullan.Ama kartların TC merkezli oldugu için,Paypal bunun için hesabını askıya alabilir.Ayın 6 sından sonra öğreneceğiz bunu kesin olarak.

Sıkıntı oluyor o şekilde. Bir kaç ay önce benim hesap askıya alındı aradım farklı ülkelerden giriş var dendi VPN yi açık unutmuşum dedim açtırdım. Zaten vpn ile olsaydı bile bu sefer de bankalar sıkıntı oluyor

Ya sürekli aynı ve sabit vpn ile kullanılırsa bence sorun olmaz,türk kartıda eklemeyip yabancı sanal kartlardan eklemek lazım

• Paypal neden çekiliyor TR den asıl detay burada kimse bilip bilmeden suçlama yapmasın
    şimde geri adım atmışlar gerekli izinleri almak için çalışma başlatmışlar

http://m.sabah.com.tr/ekonomi/2016/06/01/paypal-turkiyeden-neden-cekildi

• quote:

Orijinalden alıntı: snoppy

quote:

Orijinalden alıntı: aS_shaBi
    Paypal vergi kaçıran türkiyede resmileşmemiş(vergi vermediği için) bir kurumdur. Kısacası kendi çapında yasal ama asla yasallaşamayan bir kurumdur.

Akit, Yeni Şafak, Haber7 vs.. okuyup gelip buraya saçma sapan yorum yazmayın.

Sen paypal ın çok masum olduğunu mu düşünüyorsun ? Senin bildiğin ne yazda öğrenelim ? Ben sana öyle şeyler gösteririm ki paypal ile ilgili ağzın açık kalır ;)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: V-for-vandetta

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: turkeyforever

Lütfen birisi cevap verebilir mi şimdi ebaydan alışveriş yapamayacak mıyım ? E bende amerikan sitesinden kayıt olurum ? tr değilde US sitesinden kayıt olurum bir sorun olursa ödemeden sonra derdimi ingilizce anlatırım ? bu kadar basit....

VPN Hesabı satın al kendine,oradan kullan.Ama kartların TC merkezli oldugu için,Paypal bunun için hesabını askıya alabilir.Ayın 6 sından sonra öğreneceğiz bunu kesin olarak.

Sıkıntı oluyor o şekilde. Bir kaç ay önce benim hesap askıya alındı aradım farklı ülkelerden giriş var dendi VPN yi açık unutmuşum dedim açtırdım. Zaten vpn ile olsaydı bile bu sefer de bankalar sıkıntı oluyor

Ya sürekli aynı ve sabit vpn ile kullanılırsa bence sorun olmaz,türk kartıda eklemeyip yabancı sanal kartlardan eklemek lazım

Arkadaşlar artık nasıl ebaydan satış yapıp hesabımıza para geçirebileceğiz? ABD VPN'si satın alıp paypala kayıt olup buna da sanal yabancı kart ekleyerek mi? Türk banka hesabımıza parayı transfer edebilecek miyiz?

Şimdiden herkese teşekkür ederim!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3u01a8a -- 2 Haziran 2016; 12:28:16 >

• 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.