Şimdi Ara

PAYPAL Türkiye'den Çekiliyor (51. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.490
Cevap
48
Favori
37.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Amerikadan beri kullandığım çok pratik çok iyi bir sistemdi. Ama Türkler değerini bilemedi maalesef.
    Kardeşim para istediği zaman oyunda can atar gibi atardım kolayca
  • quote:

Orijinalden alıntı: zengier

PayPal dan para kazaniyorduk, magdur olduk diyen arkadaslar icin bir sorum var. Bu kazandiginiz paralari beyan edip vergisini veriyorsunuz degil mi?

Verenler vardır muhakkak,ama vergi ödüyorsun sonra af çıkıyor veren ile vermeyenin farkı kalmıyor yani devlet bile senin kadar takmıyor vergi konusunu rahat ol bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bddk veya lisans meselesi olduğunu sanmıyorum,mesele binmişiz bir alamete gidiyoruz kiyamete.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paypal acaba vergi kesintilerini BDDK ya iletiyormuydu? Kaçak varmıydı acaba merak ettim şimdi

• Ağ Rezza Zarab daha bedelin çok ağır olur bize.

• quote:

Orijinalden alıntı: zengier

PayPal dan para kazaniyorduk, magdur olduk diyen arkadaslar icin bir sorum var. Bu kazandiginiz paralari beyan edip vergisini veriyorsunuz degil mi?

Evet arkadaşım. Bak masamın üzerinde duran makbuzların fotoğrafını ekliyorum. Şimdi bunu bize burada soruyorsun güzel, keşke bunu "kocabaşlara" da sorabilsen.

Kazancımı beyan edip vergimi de ödüyordum ama ödemeyenler de vardı diye bir şey toptan kaldırılamaz. Senin çalıştığın iş yerinde birisi yasak bir şey yaptı diye sen de işinden kovulmak ister miydin?

Ha bundan sonra vergi verir miyim? Nah veririm! Hem benim ekmeğimle oyna hem de vergi vereyim. İstersen gel canımı al ama vergi vermem! Hacize gelsinler isterlerse, bütün malımı satar, bütün paramı harcar ya da birilerine dağıtır ama bu devlete vergi vermem. O kadar!

Ayrıca sunu da söyleyeyim, Paypal ile yurt dışından para kazanıp vergisini ödemeyenler bile aslında bu ülkeye pek çok insandan daha faydalıdır. Ülkeye döviz sokmak yurtiçinde ticaret yapmaktan çok daha iyidir. Onda para el değiştirir ama burada ülke ekonomisine yeni para girer.

• quote:

Orijinalden alıntı: TanridanKutBolmus

Paypal'ın Türkiyeden çekilmesine üzülenler babasının ölümüne bu kadar üzülmüyorlardır yazık. Adamın bütün derdi paypal olmuş. Biraz kendinize gelin beyler.

He yani, işsiz kalmış adama üzülme diyecek kadar genişsin ya da aptalsın ya da vicdansızsın ya da hepsi birdensin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC_Hawker

Suç olmasına suçta ne bileyim böyle hep giren çıkan vatandaşa gibi bir durum var. Hem ABD'de ve avrupa ülkelerinde verginin bizimkiyle kıyaslanamayacak seviyede az olması ve gelir seviyesinin vergilerle kıyaslandığında dip seviyede olması, vatandaşında artık bir yerde kendini haklı görmesini sağlıyor. İnsanlar yasaklardan ve kısıtlamalardan o kadar bunaldı ki, paypal konusunda bile tepkiler yağmur oldu yağdı. Ben biraz böyle bakıyorum olaya.

Odeme sistemlerinde alinan vergilerin cok farki oldugunu sanmiyorum diger ulkelerle aramizdaki, hatta ayni veya daha uygun olduklarimiz bile vardir.

Herneyse sozum ortaya, ticari is yapip para kazaniyorsan, vergiydi cartti curttu odeyeceksin. Kucucuk esnaf oduyor, koskoca paypal niye odemeyecek. Turkiye pazari Paypal icin bu kadar mi degersiz ki boyle birsey soz konusu oldugunda riske atiyor pazardaki konumunu. Bide utanmadan oklari bddk ya yoneltiyor. Ayiptir, herseyde siyasi at gozlugunuz ile ona buna laf sokmaya calismayin. Haber ilk ciktiginda ben BKM nin pazardaki paypal payini almak icin bddk ya yaptigi bi baski sonucu bunun ortaya ciktigini dusunmustum ama gunahini almisim adamlarin.

• PAYPAL NAKİT KARTA 5 TL İADE GELMİŞ

(KONUYU OKUMADIM)
  • arkadaşlar şimdi 6 hazirana kadar ebay den alışveriş yapabilir miyiz ?

6 hazirana kadar aldık aldık bir daha ebay den birşey alamaz mıyız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: agnestico

arkadaşlar şimdi 6 hazirana kadar ebay den alışveriş yapabilir miyiz ?

6 hazirana kadar aldık aldık bir daha ebay den birşey alamaz mıyız ?

Merak etme illaki yeni bir odeme secenegi eklerler Turkiye icin. Paypal ebay'e ait, olaydan haberi olmama ihtimali yok. Bence seve seve o vergiyi odeyip donecekler pazara.

• tadanyz kullanıcısına yanıt
    vergi değilde bizimkiler haraç istediler galiba adamlarda rest çekti bize sanırım..
  • Ulan var ya şurda paypal kapandı diye göbek atanların alayının haberi yokdu paypalden, adım gibi eminim.Bide gelmiş kimisi türk bayrağı resmi koymuş.Kimisi başka birşeyler zırvalamış.Kazıklanmayı devleti desteklemek olarak görüyorlar.Acıyorum ciddi anlamda

• Khiron K kullanıcısına yanıt
    Bkz: internette bir çok konu var.

Bir tek siz uğramadınız diye böyle bir şey yapmadıkları anlamına gelmiyor, konuları isterseniz bi araştırın tekrar geri dönüş yapın.

Örnek bir konu 2 dakikalık araştırma sonucu bulundu daha detaylı araştırmalarda daha derin konuları bulabilirsiniz.
    https://www.sikayetvar.com/paypal-hesabim-sinirlandirildi-param-ele-gecirildi
  • Adamlar milyar dolarları götürürken, vakıflara milyonlar aktarırken sesinin çıkartmayanlar gelmiş bizim kazandığımız 20 tl nin vergisini alma peşinde. Foruma üyelik için sınav falan yapılsın artık. (ör:3+5=?)
  • Beyler olayın arka yüzünde ne dönüp bitiyor bilmiyoruz ama resmi olarak söylenen şey BDDK'nın Paypaldan Türkiyede IT sistemlerini kurmasını istemesi. İşleri dışardan değil buradan hallet diyor. Paypal haliyle ben dünyanın 200 ülkesinde iş yapıyorum hangi birisine yetişebilirim diyor. Malumunuz daha yeni 50 milyon insanın kimlik bilgileri ortalıklara düştü. Adam haklı olarak Türkiyede böyle bir işe girişmek istemiyor. Çözülür mü bilmem ama yurtdışı alışverişleri artık zorlaşacak. Sitelerin çoğu paypal kullandığı için cazipti. Kimse kredi kartı bilgisini girmeden ya da alternatif ödeme yöntemlerini düşünmeden gözü kapalı paypal ile hallediyordu işini. Umarım en kısa sürede hallolur anlaşmazlık.
  • Paypal vergi kaçıran türkiyede resmileşmemiş(vergi vermediği için) bir kurumdur. Kısacası kendi çapında yasal ama asla yasallaşamayan bir kurumdur.

• Olay basit. TROY için bunlar yapıldı.

3. defa başvurmuş durumda PayPal ama o da reddedilecek.

Öyle IT sistemleri TR'de olsun vs vs değil.

Burada SWIFT sistemini bilmeyen düdük makarnaları bunu anlamazlar şimdi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: aS_shaBi
    Paypal vergi kaçıran türkiyede resmileşmemiş(vergi vermediği için) bir kurumdur. Kısacası kendi çapında yasal ama asla yasallaşamayan bir kurumdur.

Sabah, Akit, Yeni Şafak, Haber7 vs.. okuyup gelip buraya saçma sapan yorum yazmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snoppy -- 2 Haziran 2016; 14:11:52 >

• Bu ülkede meyve veren ağaç her zaman taşlanır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankara -- 2 Haziran 2016; 9:51:49 >
  • 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.